Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
16:30, סוקולוב רמת השרון, פקק אחד גדול לכיוון הרצליה. קצת לפני הרצליה (15 דקות ויותר בפקק) מתבררת הסיבה - משאית חלוקה בינונית שתופסת את כל הנתיב הימני עם אורות מהבהבים ושלט קטן "פקח אני פורק סחורה, תיכף חוזר" על השמשה הקדמית. אין נהג ואין סחורה. סתם בריונות ועצבים למאות המכוניות שעומדות בפקק ואפילו לא מבינות למה (כמעט מיותר לציין שמיד אחרי המשאית התנועה זורמת).

כשעברתי אותה ונעמדתי ברמזור ניסיתי לחשוב על דרך יצירתית לגרום לאותו מניאק לשלם על המעשה החזירי שלו.

להזמין לו משטרה? עד שהם יגיעו, אם בכלל...

להזמין לו פקח מהעירייה? והרי מה הוא יעשה כנגד אותו שלט מתחנחן?

לצפור בעצבים עד שהוא יופיע? כן, כי אז הוא יצא ויגיד משהו כמו "מה אתה רוצה כפרה, אני תיכף נוסע".

להדביק לו מדבקה מהסוג שבקושי יורד על השמשה הקדמית, מול הפרצוף? זה רק יגרום לו להישאר עוד חצי שעה במקום.

לא, צריך פתרון שיגרום לו לעזוב מיד כשיחזור מהקפה ומאפה שלו (כלומר לא לגרום נזק) אבל גם יעביר את המסר כמו שצריך.

למישהו יש רעיון?

רוני לא מתאים לך הסקת מסקנות שכזו.

אתה שהית ליד המשאית בדיוק X שניות.

אומנם עמדת בפקק של 15 דקות , ייתכן ובזמן הזה הנהג היה ליד המשאית מספר פעמים כל פעם מעמיס / פורק מספר חבילות והולך עימם לחנות שלא בהכרח נמצאת ממש ממול החניה.

קח בחשבון שהכביש בשביל נהג החלוקה הוא מקום עבודתו.

ל'

בשביל לפרק סחורה בשעה 200 בלילה גם בעל החנות צריך להיות במקום.

כנראה שהגודש בכבישים גורם לחניה כפולה ולא רק הבריונות.

לגבי פינוי זבל

מתחילים ב 300 לפנות בוקר ומסיימים ב שעות היום. אי אפשר לפנות את כל הזבל ברגע.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישה, לקחת את הדברים שלי מילולית מדי. ברור שהוא לא יושב על קרואסון בבית הקפה הסמוך וברור שבמקרה הוא לא היה ליד המשאית. זה לא משנה וזה לא העיקר כאן. העיקר הוא שלא הייתה לו שום בעיה לחסום נתיב בציר תנועה סופר-מרכזי ולהפעיל מאותתים כאילו שזה פוטר אותו מאשמה.

התירוץ של "הכביש הוא מקום עבודתו של נהג החלוקה" הוא לא נכון. הכביש הוא גם מקום עבודתו של נהג המונית, אבל גם הוא לא אמור לעצור באמצע הנתיב בשביל להוריד או להעלות נוסע (ועזוב שגם הם עושים את זה, לפחות זה לעשר שניות ולא לחצי שעה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוקיי רוני אז בו תגיד לנו מה נהג המשאית יכל לעשות , לא לחלק את הסחורה ? להפסיד על זה כסף ולחטוף צעקות מהבוס שהחנות הזאת התלוננה שלא הגיעה אליה סחורה?

אני רוצה לשמוע את דעתך.

אז הוא חסם את התנועה ,בסדר ,אין מה לעשות הבנאדם עובד ,אני מוכן להתערב שהוא לא עשה את זה בכוונה ,והוא פשוט התעכב מסיבות שונות .

למה להצטדק? אם אתה היית אותו נהג משאית ,גם היית חושב ככה שזה הגיוני ונכון לפנצ'ר לך את הצמיג בגלל שעשית את עבודתך?

פורסם

לנהגי משאיות חלוקה בפרט יש בעיה אמתית שבג'ונגל העירוני (בטח זה הישראלי) אין לה תמיד פתרון טוב. גם בארצות שאנחנו כל כך נכספים לתרבות הנהיגה המפותחת שלהן, אפשר לראות מראות כאלו. על כל פנים, ראוי לנו שנראה בהם התחשבות לפחות באותה מידה שאנו מצפים להתחשבות מצדם.

מבחינתי, בכל סיטואציה כזאת בכביש, אני קודם כל עושה בדק בית ומוודא שאני עושה את כל הפעולות הדרושות כדי לשמור על בטיחותי ועל זרימת התנועה: נהג שמאט מוקדם, נמנע מעצירה, מנצל את שטח הכביש מאחורי הרכב החוסם ומשתלב בהדרגה ובחכמה - יעזור לתנועה מסביבו לזרום ויקטין את ההפרעה שנגרמת לו ולטור שאחריו בגלל הרכב החוסם.

בכל מקרה, פקקים ובעיות תרבותיות בכביש הן לפי דעתי דאגתו האחרונה של הנהג הישראלי ולפי דעתי זו ממידת הקטנוניות להתלונן עליהן השכם והערב, כדרך שהפכה להרגל כאן בפורום. ברור שעד כמה שמקרים כאלו מרגיזים אותנו, הסיכון הכרוך בהם אמנם קיים, אך הנו קטן וזניח. אני מעדיף חווית נהיגה מסובכת ומורטת עצבים, ובלבד שתהיה בטוחה!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אוקיי רוני אז בו תגיד לנו מה נהג המשאית יכל לעשות , לא לחלק את הסחורה ? להפסיד על זה כסף ולחטוף צעקות מהבוס שהחנות הזאת התלוננה שלא הגיעה אליה סחורה?

אני רוצה לשמוע את דעתך.

אז הוא חסם את התנועה ,בסדר ,אין מה לעשות הבנאדם עובד ,אני מוכן להתערב שהוא לא עשה את זה בכוונה ,והוא פשוט התעכב מסיבות שונות .

למה להצטדק? אם אתה היית אותו נהג משאית ,גם היית חושב ככה שזה הגיוני ונכון לפנצ'ר לך את הצמיג בגלל שעשית את עבודתך?

"אין מה לעשות" היא נחלתם של העצלנים.

אני האחרון שיצטדק. לחסום ציר תנועה מרכזי למשך דקות ארוכות בשעות העומס? זה לא פחות מחוצפה. הוא היה צריך להשתחל למקום חנייה פנוי, לעשות סיבוב ולחזור או לבקש מבעל החנות לצאת ולעזור לו למצוא מקום לעמוד.

במקום זאת הוא בחר את מה שנוח לו, עבר על החוק וגרם לאלפי נהגים להגיע באיחור של 20 דקות ויותר למקום חפצם, כשהם עצבניים ומקללים. לו זה נראה כמו מחיר קטן לשלם, אבל זו לא חוכמה - הוא לא שילם אותו...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
16:30, סוקולוב רמת השרון, פקק אחד גדול לכיוון הרצליה. קצת לפני הרצליה (15 דקות ויותר בפקק) מתבררת הסיבה - משאית חלוקה בינונית שתופסת את כל הנתיב הימני עם אורות מהבהבים ושלט קטן "פקח אני פורק סחורה, תיכף חוזר" על השמשה הקדמית. אין נהג ואין סחורה. סתם בריונות ועצבים למאות המכוניות שעומדות בפקק ואפילו לא מבינות למה (כמעט מיותר לציין שמיד אחרי המשאית התנועה זורמת).

כשעברתי אותה ונעמדתי ברמזור ניסיתי לחשוב על דרך יצירתית לגרום לאותו מניאק לשלם על המעשה החזירי שלו.

להזמין לו משטרה? עד שהם יגיעו, אם בכלל...

להזמין לו פקח מהעירייה? והרי מה הוא יעשה כנגד אותו שלט מתחנחן?

לצפור בעצבים עד שהוא יופיע? כן, כי אז הוא יצא ויגיד משהו כמו "מה אתה רוצה כפרה, אני תיכף נוסע".

להדביק לו מדבקה מהסוג שבקושי יורד על השמשה הקדמית, מול הפרצוף? זה רק יגרום לו להישאר עוד חצי שעה במקום.

לא, צריך פתרון שיגרום לו לעזוב מיד כשיחזור מהקפה ומאפה שלו (כלומר לא לגרום נזק) אבל גם יעביר את המסר כמו שצריך.

למישהו יש רעיון?

מה שונה המקרה הזה מחניות כפולות ברחובות צרים של בתי ספר או גני ילדים ?

כאשר סביב 08:00 זה שיא התנועה והממתינים מתעצבנים בצדק .

אותן אמהות ואבות הן אלו ששעתיים לאחר מכן עוברות בסוקולוב ומתעצבנות על הנהג שמביא להם מזון .

ולא רק זו ,אלא שהאמהות בבתי הספר פותחות דלק נהג ללא היסוס ובחוסר זהירות .

ןלא רק זה שרבים המקרים שדלתות צד שמאל נפתחות בהפתעה והילדים נשפכים החוצה .

אנחנו בחרנו לבחור במהנהיגות שהציבה מתכנני ערים כפי שהציבה ,אנחנו בוחרים לפזר הילדים בבתי הספר בבוקר ובערב בבתי ספר ,אנחנו בוחרים עוד ועוד...

הכל מוצדק ,כולל התלונה בסוקולוב ,השאלה היא לא איך לגרום לרוע הרגעי לצאת אלא להתאמץ ולפתור בעיות .

הכל מתחיל בחינוך ,חינות הוא נדבך כבוד לזולת והתחשבות ,בלי זה ילך וידרדר ,כפי שכבר שני עשורים קורה בקצב מהיר .

תשקיעו בחינוך תקבלו תמורה ,כעת צריך לחנך גם הורים ,בין היתר להסביר להם שילד הולך ברגל לבית ספר ולא עם 8 צילינדר במשך 45 דקות . נכון ,יש בעייה עפ פראי אדם במעברי חצייה ,גם זה בא מחינוך לקוי .

בנתיים מתוך דאגה לילדים נמשיך לפקוק רחובות ונהג המשאית ימשיך לחלק מזון .

במקום זאת נא להתלונן על חניות כפולות לשם ישיבה בקפה עם חברים ביהודה המכבי ...ת"א ,ועוד.

פורסם
אוקיי רוני אז בו תגיד לנו מה נהג המשאית יכל לעשות , מוריד סחורה בשיא המהירות, מתפנה מהמקום, חונה במקום יותר טוב, ורק אז חוזר למאלות ניירת. לא לחלק את הסחורה ? להפסיד על זה כסף ולחטוף צעקות מהבוס שהחנות הזאת התלוננה שלא הגיעה אליה סחורה?

אני רוצה לשמוע את דעתך.

אז הוא חסם את התנועה ,בסדר ,אין מה לעשות הבנאדם עובד , וכל מי שמתעכב מאחוריו בטח לא עובדים, סתם יושבים באוטו ויש להם את כל הזמן שבעולם. אני מוכן להתערב שהוא לא עשה את זה בכוונה ,והוא פשוט התעכב מסיבות שונות .

ממש לא צריך לפנצ'ר צמיגים.

באמת שאין מה לעשות, זה המצב ויש לחיות עם זה.

פורסם

אני מסכים עם אלה שכתבו כאן שאם הנהג מגיע ואין לו חניה (מה שמאוד הגיוני במקומות צפופים בשעות כאלה) אז אין מה לעשות ועדיף להבין ולהתחשב. אבל לא ראיתי בכלל התייחסות לתכנון מראש של מסלול החלוקה והשעות. במקומות נורמאליים, כאשר מדובר על חלוקה למקומות צפופים שלא תתאפשר בצורה המתחשבת בציבור במהלך היום, החלוקה היא באמצע הלילה. אתם מוזמנים לנסוע לכל עיר מערבית ולראות מול מאפיות/מסעדות/מכולות שאין להן חנייה מוסדרת למשאית את המשלוחים מגיעים בשתיים בלילה.

לדעתי זאת גם האחריות של בעל המכולת לא להיות ראש קטן ("בעיה של הנהג") וליצור בעקיפין את הפקק הזה. וכן, אם אתה רוצה לפתוח מכולת במרכת ת"א/רמת השרון או עיר עמוסה, קח בחשבון שתצטרך להגיע בשתיים בלילה להכניס את המוצרים. לא נוח לך? פתח את המכולת בקיבוץ הגושרים.

פורסם

אתה צודק, אבל כמו שכתבתי מקודם, גם בחלק ממרכזי הקניות שנפתחו בשנים האחרונות אין התייחסות הולמת לפריקת סחורה. כך שאם במקום שכל מהותו הוא תחלופת סחורה אין התייחסות לכך (ונבנה על ידי גוף גדול), עתידני מאוד לבקש זאת מבעל מכולת בעיר.

לי למשל היה לקוח לא קטן שכדי להעביר לו סחורה (במשקלים 20-40 ק"ג לחבילה) הייתי צריך לעבור מדרגות ולא מעט הליכה, מדובר במקום שנפתח לפני שנים ספורות. לא מדובר כאן על חוסר חנייה (יש כניסת ספקים) אלא על חוסר חשיבה, משהו בתכנון בארץ לא חושב עד הסוף.

פורסם
ישה, לקחת את הדברים שלי מילולית מדי. ברור שהוא לא יושב על קרואסון בבית הקפה הסמוך וברור שבמקרה הוא לא היה ליד המשאית. זה לא משנה וזה לא העיקר כאן. העיקר הוא שלא הייתה לו שום בעיה לחסום נתיב בציר תנועה סופר-מרכזי ולהפעיל מאותתים כאילו שזה פוטר אותו מאשמה.

התירוץ של "הכביש הוא מקום עבודתו של נהג החלוקה" הוא לא נכון. הכביש הוא גם מקום עבודתו של נהג המונית, אבל גם הוא לא אמור לעצור באמצע הנתיב בשביל להוריד או להעלות נוסע (ועזוב שגם הם עושים את זה, לפחות זה לעשר שניות ולא לחצי שעה).

יש לי חדשות בשבילך - על פי החוק , מותר לנהג מונית לעצור גם במקום אסור לעצירה אם העצירה בוצעה למטרת הורדת או העלאת נוסעים.

ובאשר לנהג הפורק סחורה - אתה ממש מסמל בעיני את הישראלי הטיפוסי שאינו רואה דבר מעבר ל-ד' אמותיו ואינו מפגין שום התחשבות בזולת.

כיצד בדיוק אתה מצפה שנהג המשאית יפרוק סחורה?

נסה לרגע לשים את עצמך במקומו.

פורסם
יש לי חדשות בשבילך - על פי החוק , מותר לנהג מונית לעצור גם במקום אסור לעצירה אם העצירה בוצעה למטרת הורדת או העלאת נוסעים.

ובאשר לנהג הפורק סחורה - אתה ממש מסמל בעיני את הישראלי הטיפוסי שאינו רואה דבר מעבר ל-ד' אמותיו ואינו מפגין שום התחשבות בזולת.

כיצד בדיוק אתה מצפה שנהג המשאית יפרוק סחורה?

נסה לרגע לשים את עצמך במקומו.

א. לא בכל מצב מותר לנהג מונית לעצור במקום אסור לעצירה. כל מקרה לגופו. יש מקומות אסורים לעצירה שבהם גם לו אסור (למשל באמצע צומת) ויש מקרים בהם מדובר בהפרעה ממשית לתנועה ופקח ועוד איך יתן לו קנס עליהם, גם אם לפי החוק היבש זה לא "אסור".

ב. נהג הפורק סחורה - מדהים אותי שאתה טוען שאני הישראלי הטיפוסי שאינו מפגין שום התחשבות בזולת, כשברור לחלוטין שאותו נהג משאית שבעטיו פתחתי את השרשור הזה מייצג בדיוק את ה"דוקטרינה" הזאת. בוא נראה - ה"זולת" שאני לכאורה לא מתחשב בו הוא נהג משאית שעצר באמצע נתיב עמוס לזמן ממושך, כשהיה באפשרותו לעשות מגוון דברים אחרים שחסרונם עבורו הוא אך ורק העדר הנוחות, בעוד הזולת שאני התלוננתי שנהג המשאית לא התחשב בו, הם כמה מאות או אלפי נהגים שרוצים להגיע הביתה מהעבודה ואין להם ממש דרך אחרת לנסוע בה (זה כבר עיריית רמה"ש אשמה...). עכשיו תגיד לי מי מהם יותר ראוי להיקרא "זולת שיש להתחשב בו"?

ואל תגיד לי "אז שכמה נהגים יחכו קצת, מה קרה?", כי אז תחטא בדיוק במה שאתה מתלונן עליו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, מה לעשות, אבל הבחור מעלייך צודק....

תרבות נהיגה זה לא רק דריפטים, טורבו, והנעה אחורית. זה גם להבין קצת את הזולת.

אין לי ספק שמנקודת מבטו של בעל ספורטיבית זריזה שלא פוקד 30 אתרים ביום עם משאית חלוקה, אינך מבין כלל מדוע ולמה אותו חוצפן חוסם נתיב. וכדברייך שלך "את מי זה מעניין?" לי זה מפריע, פה זה נגמר.

לצורך העניין, הלחם, האשל, והחלב שמגיעים למכולת שתחת ביתך, מגיעים מעצמם. הירקות גדלים אצל הירקן בחנות וכו'.

ואיני יודע אם יש לך ילדים (וזאת דוגמא בלבד, כן?), אך אם יש ואתה מוריד אותם ליד הגן בבוקר בדרך לעבודה, בטוחני שפה "יגבר עלייך קול ההגיון" ולא תזרוק אותם באמצע הכביש, אלא "תזרוק" את הרכב לכמה דקות היכן שהוא או שתעמוד עם 4 אורות כי צריך לקחת את הילד לגן, וזה על חשבוני כמובן, שכן אני ממהר מאד לעבודה ו.."את מי זה מעניין?".

אז לא כולם צדיקים, יש גם הרבה שבא לך להרוג אותם, אבל הרשה לי ניחוש פעוט, רובם המוחלט של נהגי החלוקה לא שותים קפה עם קרואסון בחניה כפולה. הם עסוקים וממהרים מידי.

אבי קצין רכב בחברה המספקת מוצרים כאלו ואחרים לפיצוציות ומכולות. בצי שלו כ200 טרנזיטים, וקראפטרים לחלוקה עירונית.

אתה באמת מאמין שבכל 150 מטר יחפשו חניה 25 דקות במרכזי ערים?

באופן אישי , אני חושב שחיפשת קצת לפרוק קיטור, שזה בסדר, אבל אתה לא באמת מאמין שיש מה לעשות בנידון.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ערן, כמו שכבר אמרתי למעלה במצב שבו אין ברירה, יכול להיות שההתנהגות הזאת מובנת ואפשר לחיות איתה, אבל הבעיה במדינה לשנו היא שיותר מדי אנשים מרשים לעצמם להגיע למצב של אין ברירה מתוך ידיעה שאח"כ אחרים ייאלצו להתחשב בהם (מרצון או של מרצון).

סתם לדוגמה - אם אני עומד בתור לאנשהו ומישהו ממש ממש ממהר אין לי שום בעיה לתת לו להכנס, אבל אני עושה את זה מתוך תקווה שהוא עשה את כל מה שהוא יכול על מנת שיהיה לו מספיק זמן ובכל זאת לא הצליח. הרי אם אני אתן לכולם להכנס בתור אני בחיים לא אגיע לסוף (ומתישהו גם אני אמהר). אני נותן לעקוף תוך שאני סומך על הבנאדם שהוא עשה את כל המאמצים לפני שהוא בא לבקש ממני טובה, והדבר הראשון שהוא צריך לעשות זה לצאת מספיק מוקדם על מנת להספיק את כל מה שהוא מתכנן.

באותו אופן, אם קרה שבאמצע היום באופן חד פעמי נגמרו שקיות החלב במכולת והזעיקו משאית על מנת להביא אספקה, אז אפשר לקבל את זה. אבל כולנו יודעים שזה לא המקרה. האחראי על החלוקה החליט מראש שכך זה יתנהל וזהו זה. אני מוכן להתחשב כאשר נעשו כל האמצעים להתחשב בי ולקבוע חלוקה כך שהמשאית מגיעה למקום מסויים שבו אין חניה מוסדרת באמצע שעת העומס זה ממש לא להתחשב בי. אז שוב - להגיע "לקצה" בכוונה ואז לבקש התחשבות זה לא חכמה.

וכן, אם אין במקום חניה מוסדרת ומדובר במקום עמוס, אז שבעל המכולת יטריח את עצמו בשתיים בלילה לקבל את הסחורה, ואם לא שיישאר בלי חלב וייאלץ לסגור. בהחלט.

פורסם

באופן אישי , אני חושב שחיפשת קצת לפרוק קיטור, שזה בסדר, אבל אתה לא באמת מאמין שיש מה לעשות בנידון.

זה שאני לא באמת מאמין שיש מה לעשות בנידון, לא אומר שההתנהגות הזאת נכונה. כלומר - הבחור שמעלי לא צודק. ואין שום קשר לדריפטים, לא יודע מאיפה הכנסת את זה פתאום. אני מבין היטב שנהגי משאיות חלוקה נתקלים בבעיה הזאת על בסיס יומיומי, זה עדיין לא מאפשר להם להגיד "טוב, אין מה לעשות" ולחסום נתיב בכביש ראשי למשך חצי שעה.

לא יודע באיזה הקשר קראת שכתבתי "את מי זה מעניין" וכמובן שאני לא חושב שהלחם והחלב מוצנחים מהשמיים ישר למדף במכולת. אני פשוט חושב ש"להבין קצת את הזולת" זה דבר שגם אותם נהגי משאיות צריכים להפנים. הרבה יותר משאני צריך לקבל את ההתנהגות שלהם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...