Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להזיק זה לא יכול בכל מקרה.. זה מוסיף תמיד וגם ליופי. אז למה לא להיות שקט?

זה גרושים הדבר הזה.

פורסם

WACKY קיקשת שטויות מטורפות. ההשוואה למעבד של מחשב היא בדיוק אותו דבר - הוספת מאוורר תעזור לקירור ההיטסינק ובכך לקירור המעבד/מגבר. יש לי מגברים שלכל אחד מהם יש יציאה למאוורר (12V) שמקבלת מתח כשחום המגבר עולה מעל טמפרטורה מסויימת, אבל כמובן שהכל שטויות היצרן כנראה שם את זה ליופי :roll:

אין לך ניסיון ולא התייעצת עם מתקינים מקצועיים ומנוסים אם אלו הדברים שאתה אומר. רק בגלל שבמקרה שלך המגבר עובד בלי בעיה לא אומר שזה יהיה גם במקרה אחר. כמו כן אולי אם תאמץ את המגבר יותר, כמו למשל לעשות שני גישורים (לא סגור על איזה מגבר יש לך) כן תהיה לו בעיה, אי אפשר לדעת, אבל בעיות התחממות היו להמון מגברים (גם איכותיים) ומאוורר היה בגדר חובה.

יש עוד דברים חשובים בקירור כמו גם אם המגבר מותקן בצורה אופקית או מאונכת ובאיזה נפח הוא נמצא. ככל שהוא נמצא בנפח קטן יותר כך הסיכוי שהוא יזדקק למאוורר שיבצע סירקולציה של אוויר סביב גוף הקירור היא גבוהה יותר.

פורסם

אוו איל סליחה שכחתי שאתה המבין הגדול ואין לחלוק עלייך

לגבי המתקינים שיעצו לי תאמין לי שהם מקצועים מעל הרמה שלך בטוח

אבל מכוון שאתה מנהל הפורום הזה אז אסור לחולוק עלייך ואתה תמיד יודע הכול

אז זהו שלא תתפלא :multi:

:2gunfire:if it`s too loud you`re too old :2gunfire:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46221

הבניה שלי בגולף (באקסית שלי )

:scatter:

פורסם
חם הוא אוויר יותר דחוס מאוויר קר. וככל שהוא יותר מתחמם האוויר יותר נדחס ואין תזוזה של אוויר בתוך התיבה..

לא לפי חוקי פיזיקה ככל שהגז יותר חם כך מהירות החלקיקים יותר גדולה ולהפך .כשחם הגז לא ידחס אלא יתפשט והלחץ יגדל!

אבל אויר דחוס לא קשור להתחממות המגבר אלא טמפ האויר וחילוף חום במקום קטן!מקום קטן ולא מאורר לא יוצר השוואת טמפ' אם הסביבה! אז טמפ' תיהיה מושפעת ישירות מהמגבר, לעומת זאת במקום יותר מאוורר יש השוואת טמפ' אם הסביבה וכך טמפ' יותר נמוכה!

לכל מגבר יש טמפ אידיאלית לעבודה! אז יש מגברים שלא יתחממו אז להם לא צריך להתקין מאוורר אבל אלא שמתחממים יתר על המידה יפגעו או ישרפו!

פורסם

מאוורר תמיד יעזור למגבר, אפילו למגבר שלא מתכבה מהתחממות.

אורח החיים של המגבר יתארך, המגבר יעבוד יותר טוב ויוציא טיפה יותר כוח בגלל שההתנגדות הפנימית שלו תירד, וה-SQ של המגבר ישתפר (THD, noise וכו'). (ה-SQ לבני אדם ישאר אותו הדבר, אבל למכשירי מדידה מדויקים יהיה ניתן להשים לב לשיפור).

מגבר קר יותר יהיה שמח יותר:)...

הסיבה העיקרית למאוורר היא להאריך את אורח החיים של המגבר.......

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

מותר לחלוק על הדעה שלי בכל מקרה אבל עדיף שיהיה משהו מאחורי הדברים שאתה רושם. במקרה של הדברים שאמרת, אין כלום, זה הכל. זו לא תקיפה אישית מצידי עלייך אלא עיניינית. כתבת דברים לא נכונים, אין בכך שום בעיה זה קורה לכל אחד אבל ברגע שאתה כותב אותם כאילו הם אמת אבסולוטית כאן מתחילה הבעיה ולצערי היא המשיכה בזה שאתה לא יודע לקבל ביקורת ומגיב כמו ילד קטן.

מעניין שכשהיית צריך את עזרתי ידעת לפנות אליי ולא להסתמך רק על דעת ה"מקצוענים" :roll:

אם יש לך משהו עינייני להגיד, אתה מוזמן.

פורסם
חם הוא אוויר יותר דחוס מאוויר קר. וככל שהוא יותר מתחמם האוויר יותר נדחס ואין תזוזה של אוויר בתוך התיבה..

לא לפי חוקי פיזיקה ככל שהגז יותר חם כך מהירות החלקיקים יותר גדולה ולהפך .כשחם הגז לא ידחס אלא יתפשט והלחץ יגדל!

אבל אויר דחוס לא קשור להתחממות המגבר אלא טמפ האויר וחילוף חום במקום קטן!מקום קטן ולא מאורר לא יוצר השוואת טמפ' אם הסביבה! אז טמפ' תיהיה מושפעת ישירות מהמגבר, לעומת זאת במקום יותר מאוורר יש השוואת טמפ' אם הסביבה וכך טמפ' יותר נמוכה!

לכל מגבר יש טמפ אידיאלית לעבודה! אז יש מגברים שלא יתחממו אז להם לא צריך להתקין מאוורר אבל אלא שמתחממים יתר על המידה יפגעו או ישרפו!

אמרת את מה שאמרתי במילים אחרות.. שיש לחץ בגלל המהירות של החלקיקים שנוצרת מהחום של המגבר הוא נחדס נכון?? אם הוא נדחס אז כבר אין תזוזה נכון?? ברור שהטמפ' מושפעת מהחום של המגבר.. לא אמרתי אחרת. לא אמרתי שזה תלוי במגבר אם צריך מאורר או לא?? מה לא נכון פה בדיוק?? חזרת על כל מה שאמרתי רק בשפה של "חכם"

פורסם

wacky ... סייג לחוכמה שתיקה.

תאמץ את זה טוב טוב...

מספיק אנשים חלקו עליך... אתה לא מסופק ? תמשיך עם הדעות שלך ותראה לאן תגיע.

מעניין שיש חברות שמייצרות מאווררים למגברים במיוחד... מוזר!

עוד יותר זה שאני אישית קניתי שני מאווררים למגברים (של חברת STINGER).

פשששש... איזה עולם, אני משער שסתם ביזבזתי כסף.

וכן, מה לעשות בעניין הזה טעית , לא רק - אלא גם שאתה ממשיך לטעון שטויות במיץ.

שבוע טוב.

נ.ב

תעשה טובה לעצמך ותוריד את הפיוזים המיותרים הללו!

עוד דוגמא טובה למה אתה ממש לא מבין בתחום. פעם הבאה אולי תשים 3 קבלים.. זה יעזור וזה גם יפה.

פורסם

B.R אנחנו לא מדברים על טמפ' כאלה שבהם אויר ידחס ולא מדברים על סביבה כזאת! וזה לא בדיוק נכון מה שאמרת אבל לא נתווכח על זה .זה לא פורום לפיזיקה!אם תרצה תשלח הודעה "פרטית" ואני אסביר לך!

פורסם
B.R אנחנו לא מדברים על טמפ' כאלה שבהם אויר ידחס ולא מדברים על סביבה כזאת! וזה לא בדיוק נכון מה שאמרת אבל לא נתווכח על זה .זה לא פורום לפיזיקה!

לא הסביבה?? ועוד איך הסביבה..

לא הטמפ'?? לפעמים כן.

לא נתווכח? למה לא?? זה פורום לא??

לא פורום פיזיקה?? נכון אבל קשור לאודיו בדיוק כמו אלקטרוניקה..

בוא תוכיח שאתה צודק ואני לא.. אולי אני ילמד משהו מזה שלא ידעתי..

פורסם

מה זה כל הכסאח הזה בפורום בזמן האחרון? האווירה פה התחילה להיות יותר מידי לחוצה ועצבנית. :mad:

כל אחד צריך עכשיו לחשוב 10 פעמיים לפני שהוא רושם משהו, כדי שלא יקטלו אותו האנשים שיודעים "לתפוס על קטנות", ולהוסיף עץ למדורה.

אוקי, בכל מקום יש מקום לוויכוח, ולא כל אחד צודק, אבל יש דרך יותר יפה לעשות את זה, מאשר "לצאת" על אותו בן אדם! גם אם הוא אומר ששחור זה לבן.

אומנם יש שביזות יום א', אבל לא צריך להוציא את זה על אחרים :lol:

קחו את זה ברוח טובה. :beerchug:

אורן.

פורסם

אורן יש משהו במה שאתה אומר אבל זה לא כך במקרה הזה. לא תפסו פה במילה כי לא טעו פה במילה אלא בכל הרעיון. עכשיו מעבר לזה שמה שנכתב הוא שגוי, הוא נכתב לאחר שאותו אדם שאל על זה בעצמו ולא היה בטוח מה לעשות לפני שבוע. איך תוך שבוע פתאום הוא הפך למומחה בעניין אלוהים יודע.

בעיה גדולה יותר ממה שכתבת היא שאנשים ממליצים וקובעים עובדות לגבי דברים על פי ניסיון וידע מועט, דבר שיכול להטעות ולכן הוא לא מקובל.

פורסם
מה זה כל הכסאח הזה בפורום בזמן האחרון? האווירה פה התחילה להיות יותר מידי לחוצה ועצבנית.

איל, בכלל לא התכוונתי לת'רד הזה ספציפי, אלא בכלליות. (פשוט רץ פה וויכוח כפול ברמה נמוכה אפשר להגדיר)

אם תסתכל בימים האחרונים, כמעט על כל נושא שנפתח יש ריב. (mikmik מעורב ברובם - mikmik, מבלי לפגוע אישית. אולי אתה בן אדם שאוהב לעמוד על עקרונותיו/דעתו)

זו דעתי לפחות :!:

שיהיה שבוע טוב לכל גולשי פורום אודיו. :smilecol:

פורסם

אם האישום הוא דייקנות ולא סטייה מעובדות.

אז אני אשם ...

לא סתם זה פשוט מרגיז אותי שמטעים אנשים אחרים, כי בידיוק כמו שמישהו ימליץ על משהו לא לגיטימי , גם אני יכולתי לקחת את הרעיון ליישם אותו ולגלות שהטעו אותי

(עשו זאת יותר מכמה מתקינים בארץ)

וזה חבל שבן אדם צריך לבזבז כסף בגלל חוסר מקצועיות של אחרים ואפילו בורות בתחום.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

בנקודה הזו אני חייב להסכים עם מיקמיק אבל כבר דנו בעניין בת'רד אחר, אז אין טעם לדוש בזה שוב.

אני נועל את הת'רד, אם למישהו יש משהו להוסיף שיפנה אליי בה"פ ואני אשקול אם יש טעם לפתוח אותו שוב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...