Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור מצלמת דאשבורד לסוויץ'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי מצלמת דאשבורד, עובדת פיקס ( טפו טפו טפו)

אבל החיבור שלה לחשמל מתחבר דרך המצת וזה מפריע לי, כי בדרך כלל אני מחבר לשם את הפלאפון/GPS.

אם היה לי עוד שקע מצת מאחורה(מאחורי משענת היד) אז לא הייתה שום בעיה, אבל אין לי.

חשבתי לחבר את המצלמה לסוויץ' ככה שאני לא אצטרך כל פעם בצורה ידנית לחבר

ולנתק את המצלמה, אלא שכל פעם שאני מניע את הרכב המצלמה תדלק, ותכבה כשאני מוציא את המפתח.

בדקתי את הנתונים שמוציא המטען של המצלמה: 5V 1.5A

אם אני לא טועה המתח בסוויץ' הוא 12V, נכון?

יש מייצבי מתח שיכולים לייצב את המתח ל 5V ו 1.5A.

לדוגמה:

http://www.ebay.com/itm/3PCS-L7805-7805-Voltage-Regulator-5V-1-5A-/270887507010?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f12275442#ht_1241wt_1037

יש סכנה לאלתר חיבור כזה לסוויץ' בעזרת מייצב מתח כזה?

מישהו פעם ניסה לעשות את זה?

או שאולי יש דרך יותר טובה לחבר את המצלמה מבלי להשתמש בשקע המצת?

פורסם

מפצל לשקע מצית זה פתרון לחיבור זמני, זה לא נוח.

הכי טוב זה להתקין חיבור שקע מצת נסתר בתוך הדשבורד שמתחבר למתח סויץ'. תתקע בו את המטען המקורי של המצלמה ותעביר חוט יפה דרך המשקוף וזה הכל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מפצל לשקע מצית זה פתרון לחיבור זמני, זה לא נוח.

הכי טוב זה להתקין חיבור שקע מצת נסתר בתוך הדשבורד שמתחבר למתח סויץ'. תתקע בו את המטען המקורי של המצלמה ותעביר חוט יפה דרך המשקוף וזה הכל.

רעיון נחמד אבל המטען הזה גדול,ואם עוד לחבר אותו למפצל שקע מצית אז בכלל זה יתפוס מלא מקום בדאשבורד.

ואין לי הרבה מקום שם, (רכב קטן + הרבה כבלים של המערכת והאזעקה).

פורסם

תקנה נקבה (שקע) של המצת ותתקין במקום פנוי על הדשבורד או תחביא אותו איפשהו בתוך הדשבורד (נגיד מאחורי הרדיו) ותחבר לשם את התקע של המכשיר. ככה כל היחידה תהיה קבועה ונסתרת מאחורי הדשבורד. לא צריך לשבור ראש עם מייצבי מתח.

פורסם
רעיון נחמד אבל המטען הזה גדול,ואם עוד לחבר אותו למפצל שקע מצית אז בכלל זה יתפוס מלא מקום בדאשבורד.

ואין לי הרבה מקום שם, (רכב קטן + הרבה כבלים של המערכת והאזעקה).

לא נראה לי שבעיה למצוא מקום אם ממש רוצים, תהיה יצירתי, זה יכול להיות בכל מקום. אפילו מתחת לפלסטיק שבין המושבים.

אם בכל זאת אתה רוצה להקטין -

אם החיבור של המצלמה למתח הוא עם קונקטור USB אתה יכול לקנות מתאם משקע מצת לUSB של 2A, ולחבר אותו במקום המטען הגדול המקורי.

http://www.dealextreme.com/p/car-cigarette-powered-dual-usb-adapter-charger-for-ipod-dc-12-24v-48029

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ראשית: המטען של המצלמה הנ"ל הוא לא USB.

ולדעתי תפרק את המטען של המצלמה ואים הוא עובד על פיוז קטן מזכוכית בלבד ללא כל מיני קבלים וגו'קים למיניהם לך לחנות אלקטרוניקה קנה פיוז תואם, ובית פיוז דומה, ותחווט אותם לכל מקור חשמל שתרצה.

כנראה שאני יעשה פרוייקט כזה בהמשך.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

אני בדיוק עם אותה בעיה...

אבל אצלי זה יותר פשוט. המצלמה מתחברת לחשמל עם כבל USB, אז פשוט הזמנתי באמת את המפצל USB הנ"ל אתמול בערב.

כשהוא יגיע, חיבור אחד לפלאפון דרך הדש והמשקוף, וחיבור אחר למצלמה דרך הדש והמשקוף..יהיה קצת עבודה אבל נראה לי יצא אסטתי ונחמד בסוף.

כבל שעובר באמצע השמשה הקדמית מפריע מאוד בנהיגה ואפשר להסתבך איתו...

פורסם
ראשית: המטען של המצלמה הנ"ל הוא לא USB.

ולדעתי תפרק את המטען של המצלמה ואים הוא עובד על פיוז קטן מזכוכית בלבד ללא כל מיני קבלים וגו'קים למיניהם לך לחנות אלקטרוניקה קנה פיוז תואם, ובית פיוז דומה, ותחווט אותם לכל מקור חשמל שתרצה.

כנראה שאני יעשה פרוייקט כזה בהמשך.

במקום להתעסק עם פיוזים ועניינים, אפשר לחתוך את החוט המקורי באמצע ולחבר לו קונקטור USB במקום המטען המקורי, ולחבר אותו לפלאג USB לשקע מצת. זה סה"כ שני גידים, לא מסובך (USB זה 4 חוטים, השניים החיצוניים בקונקטור זה ה-5V/אדמה).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...