Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאלו מכם שבנו לאחרונה בית פרטי או כאלה שמתעסקים בזה.

מה העלות כיום לבניית בית פרטי בסטנדרט בינוני? האם כדאי לקחת קבלן "עד המפתח" או לשכור כמה קבלני משנה (שלד, פנים הבית, אינסטלציה, חשמל וכו').

איזה עוד הוצאות יש? הוצאות למגרש? תשלומי מינהל וכו'?

כל מידע יתקבל בברכה.

תודה לעונים.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להבנתי (ואני לא מבין גדול. נקווה שזה ישתנה בקרוב...:twisted: ), קבלן "עד המפתח" מביא איתו את הפועלים "הכי זולים" שהוא מוצא. לדעתי עדיף לקחת קבלנים פרטניים ששמעת עליהם המלצות ולהיות עם ראש שקט (בערך. בשיטה הזו יש לך הכל חוץ מראש שקט, אבל לפחות התוצאות משביעות רצון).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היי פיליפ!

אני לא יודע אם כבר יש לך איזה תכנון ראשוני עבור הבית או כיוון עיצובי כלשהו שנסגרת עליו, אבל אם עדיין לא מאוחר מידי, יש אפשרות לא מאוד פופולרית בארץ (מאוד פופולרית בחו"ל) שהיא גם ירוקה יותר, ולפי כל הסקירות שיצא לי לקרוא היא גם יותר פרקטית, זולה ועמידה ברעידות אדמה ביחס למבנה קונבנציונלי: בית מעץ.

קרא כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4187045,00.html

באופן אישי, אם בעתיד אגור בבית צמוד קרקע שייבנה מאפס, אני בהחלט מתכוון לבחון את האפשרות הזאת ברצינות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הי ! העלות היא פועל יוצא של המפרט אותו תבחר: הכולל את השלד של הבית .ואת האיבזור(צנרת חשמל. אינסטלציה .קרמיקה ועוד) הכי זול זה לבנות ע"י קבלני משנה. אך קח בחשבון שקשה עד בלתי אפשרי ללמוד תוך כדי תנועה .כי את הטעויות קשה עד בלתי אפשרי לתקן !לכן מומלץ להשתמש בשרותי מפקח בניה שיהיה "כלב השמירה " שלך ניר

פורסם

חבר בימים אלו מסיים לבנות על הגג של ההורים שלו דירת 65 מטר (יצא 2 חדרים גדולים וסלון +מטבח קטן)

הוא לקח קבלן עד המפתח - וזה עדיף וזאת בגלל שכל פעם היה פאלטות היה את מי להאשים, פתאום מתקשר החשמלאי והחליט שהוא רוצה יותר כסף כי ככה וככה - התשובה ? - דבר עם הקבלן.

פתאום הקרמיקה יקרה יותר - לא בעיה שלך

כל מיני "פתאום"

אני חושב שהוא סגר את הכל באיזור ה 200K

פורסם
חבר בימים אלו מסיים לבנות על הגג של ההורים שלו דירת 65 מטר (יצא 2 חדרים גדולים וסלון +מטבח קטן)

הוא לקח קבלן עד המפתח - וזה עדיף וזאת בגלל שכל פעם היה פאלטות היה את מי להאשים, פתאום מתקשר החשמלאי והחליט שהוא רוצה יותר כסף כי ככה וככה - התשובה ? - דבר עם הקבלן.

פתאום הקרמיקה יקרה יותר - לא בעיה שלך

כל מיני "פתאום"

אני חושב שהוא סגר את הכל באיזור ה 200K

קח בחשבון שרווח קבלני עומד על משהו כמו 20-30 אחוז (הרבה תלוי בקבלן, בשמו/במוניטין שלו, בטיב העבודה וכו וכו, כמו בכל עסק.) ככה שאם אין לבחור כסף מיותר והוא מוכן לקחת בחשבון קצת בלת"מים + קצת כאב ראש, הוא ככל הנראה יחסוך הרבה כסף.

בקשר לזה שX רוצה עוד Y כסף וכו, בגלל זה יש חוזה שחותמים מול מבצעי העבודה, עם דד ליינים וסעדים במקרה של איחורים ופיגורים.

• אחראי פורום
פורסם
לאלו מכם שבנו לאחרונה בית פרטי או כאלה שמתעסקים בזה.

מה העלות כיום לבניית בית פרטי בסטנדרט בינוני? האם כדאי לקחת קבלן "עד המפתח" או לשכור כמה קבלני משנה (שלד, פנים הבית, אינסטלציה, חשמל וכו').

איזה עוד הוצאות יש? הוצאות למגרש? תשלומי מינהל וכו'?

כל מידע יתקבל בברכה.

תודה לעונים.

יש המון משתנים בבניית בית באופן כללי. הכתוב מטה הוא על בשרי, אני כ-4 חודשים מסיום הפרוייקט הזה.

עלות השטח, פיתוח השטח, צורך בתשלום למינהל או לא, אם זה יישוב קהילתי או קיבוץ - דמי כניסה, עלות חיבור למים וביוב

(שזה תלוי בגודל הבית והמגרש). מגרש יכול לעלות 200 אלף ויכול לעלות גם 800, תשלום למינהל יכול להיות 70 וגם 100 אלף.

אם מסתכלים על הבנייה עצמה, אז בהחלט ניתן לבנות בסטנדרט ממוצע פלוס ב-4000-5000 ש"ח למ"ר.

אכן זול יותר לבנות עם קבלני משנה, אבל לקחת מפקח שיריץ את כל העסק הזה.

קל לזלזל בתפקיד שלו ("מה, כולה להרים טלפון לקבלן"), אבל כמות התיאומים שתידרש לעשות (במיוחד בשלב הפיתוח והשלד

ששם אתה הכי טירון) והריצות אחרי בעלי מקצוע וכמובן - פיקוח על ביצוע נכון לפי תוכניות, בזמנים הנכונים,

יגזלו ממך זמן יקר שלרוב פשוט אין לבן אדם שכיר, עם ילדים ואלף בעיות אחרות.

עם כל הדברים שהמפקח הוריד ממני, עדיין משהו כמו יום בשבוע אני מעיף לטובת ענייני הבנייה.

בתור בונה פעם ראשונה, אין לך את הניסיון והידע להחליט בוודאות על בעל מקצוע ואם תבחר לא טוב - כל הבנייה תתחרבן.

מפקח - זה תפקידו ובנייה איכותית זה כרטיס הביקור שלו. הם לוקחים בין 30 ל-50 אלף ש"ח ולדעתי שווים כל שקל.

הוא עובד עם בעלי מקצוע קבועים ויכול להשיג מחירים טובים יותר ממה שאתה תשיג, כך שיש פה גם איזשהי התקזזות.

אני פחות אוהב את שיטת קבלן המפתח, אני רואה את שכנה שלי שבונה ככה, היא מנותקת לגמרי מתהליך הבנייה,

לא היתה שותפה בבחירת הקבלנים ולא הכירה אותם בעצמה וגם משלמת יותר.

על אף החפירה, זה ממש על רגל אחת. אשמח לפרט לך יותר אם כבר יש לך יותר פרטים או רצונות לגבי הבנייה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כמו איתי אני כארבע חודשים מסיום הבניה וגם לי יש שתי אלפות אז קח בערבון מוגבל את מה שאנחנו אומרים, מי שבוחר להחזיק שתי אלפות לא יכול להיות בן אדם שקול ורציונאלי :lol:

וברצינות, איתי העלה לדעתי את כל הנקודות הנכונות.

שיטת הבניה (עד מפתח, מפקח, לבד) תלויה בהמון משתנים כמו נסיונך, היכרות עם איש מקצוע מהתחום (חבר או בן משפחה), הזמן הפנוי וכו. אתה צריך להחליט לבד.

קשה בימינו לתמחר בית סטנדרטי כי בניגוד לתקופה שההורים שלנו בנו בית וכל הבתים היו בערך אותו הדבר, היום השוני בגמר הוא דרמטי ומקרין מאוד על עלות הבית הכוללת.

וטיפ הזהב לבני התמותה שלא נשואים לבן/בת של שרי אריסון או ביל גייט- תכנן כמה כסף יש לך לבניה כולל הכל (גינה, ריהוט, מוצרי חשמל-הכל!) ואז תכנן שהבניה תעלה לך 70% ממה שיש לך. אל תדאג, אתה תנצל את כל הסכום... אחרת תגיע למצב שהרבה בונים מגיעים אליו שהם חיים בבית בלי גינה ועם ריהוט גיפה כמה שנים טובות.

שי 

166, קאפה, GTV, קופה.

• אחראי פורום
פורסם
כמו איתי אני כארבע חודשים מסיום הבניה וגם לי יש שתי אלפות אז קח בערבון מוגבל את מה שאנחנו אומרים, מי שבוחר להחזיק שתי אלפות לא יכול להיות בן אדם שקול ורציונאלי :lol:

:twisted:

וטיפ הזהב לבני התמותה שלא נשואים לבן/בת של שרי אריסון או ביל גייט- תכנן כמה כסף יש לך לבניה כולל הכל (גינה, ריהוט, מוצרי חשמל-הכל!) ואז תכנן שהבניה תעלה לך 70% ממה שיש לך. אל תדאג, אתה תנצל את כל הסכום... אחרת תגיע למצב שהרבה בונים מגיעים אליו שהם חיים בבית בלי גינה ועם ריהוט גיפה כמה שנים טובות.

מסכים מאוד. בתחילת התהליך כל מי שהיה לו קצת יותר ניסיון ממני אמר לי "תוסיף 10-15% על כל ההערכות".

עם כל השמיניות באוויר לא לחרוג יותר מדי, היום אנחנו מגרדים את ה-15% סטייה מלמטה.

הכי חשוב - לא לעבוד על עצמך. לא להגיד "נקצץ פה ושם, יהיה בסדר". תמיד להחמיר עם ההערכות,

לקחת משכנתא קצת גדולה יותר (כמובן מבלי לחנוק את עצמך) ולהיות עם האצבע על הדופק כל הזמן.

אחרת מגיעים לסוף חנוקים ומתקמצנים קשות על הגמרים או יותר גרוע - בית עומד לא גמור.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בקטנה...

קח כלל אצבע של 4,000 ש"ח למ"ר בניה ברמה טובה (מבחינתך זה מ"ר בניה כולל הכל).

אנשי מקצוע - אדריכל, קונסט', מודד, אינסט', חשמל ושות' - 30,000 - 40,000 +/-

ולשאלות הכבדות -

למי שייכת הקרקע? טאבו או מנהל? כמה אגרות בניה תצטרך לשלם, היטלים למיניהם, אגרות פיתוח וכו'..

מכאן השמים הם הגבול מבחינת הרצונות שלך.

קח אנשי מקצוע טובים, כאלו שגם ידעו לכוון אותך נכון בהחלטות.

בהצלחה.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

היי פיליפ!

הכי בגדול הוכל לומר לך שאני מאוד ממליץ על מה שנקרא "בנייה קלה" (סטייל גבים :wink:) זה צעד שאני עצמי מתכוון ליישם כהרחבה לבית הקיים שלי(בגבים),אם כי כשאתה בונה מ0 אז ישנם הוצאות נוספות כגון עלות הקרקע ותשלום על חיבור לתשתיות וכד'.

הבנייה הקלה היא מהירה,עמידה,נקיה וזולה מהבנייה הקונבנציונלית.

החומרים הקיימים היום בשוק לבנייה הקלה הם מתקדמים ואיכותיים יותר ,כאשר ניתן להשתמש בקונסטרוקציה מעץ או לחלופין מפלדה -תלוי בגורמים.

בנייה קלה נעה בין 1700 ל 2500 ש"ח למ"ר עד המפתח לא כולל יישור קרקע (אם צריך) ויציקה.כפי שאתה מבין מדובר בחיסכון גדול בעלויות מה גם שתחזוקת בית כזה היא פשוטה ,זולה ונוחה.

שימוש בקבלני משנה משתלם אם אתה או מישהו מטעמך מפקח על העבודה אך הדבר מצריך זמן וידע מאותו מפקח.

איפה חשבת לרכוש קרקע?

Gn'f'R

פורסם

קודם קרא קצת פה, בשרשור ישן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2856464&postcount=6

מהכרותי, בניה ממוצעת של בית ב"הרחבה במושב" (סטנדרט טוב), בשטח של כ-200 מ"ר בנוי עולה כ-6000 שח למ"ר.

מנסיוני - גם בניתי בעליות של פי-10 לכל מ"ר, והשמיים הם הגבול.

אפשר גם בפחות, אם מתפשרים בהכל.

יש 3 שיטות בניה:

1. חאפרים - שחושבים שהם יודעים לבד. מקווה שאתה לא כזה. אל תחשוב שתצליח לבד לנהל אתר, להוציא למכרזים, לתאם לוזים (בעלי מקצוע רבים עובדים בלוז מפוצל או חופף ולא תדע לארגן), ובקלות "ימרחו" אותך.

2. מפקח - קח מפקח בשכר חודשי - שמוציא כל עבודה למכרז קבלני משנה. חשוב שיבחר לפי איכות ועמידה במכרז, ולא לפי עמלות שהוא מקבל מבעלי מקצוע.

3. קבלן מפתח - שיטה מעולה, בה יש רק אבא אחד לפרוייקט, והכל מתנהל מולו. היא יקרה יותר. מי שכתב שהוא בוחר "פועלים זולים" כנראה יש לו נסיון עם קבלני מפתח גרועים שאין להם מוניטין לשמור עליו, או מול אדריכל שלא נתן לו מפרט מסודר, שכל קבלן יכול לפרשן אחרת.

בלת"מים בתקציב:

1. עלויות של מינהל.

2. אם אתה מבקש הקלות - יש תשלום מהותי על השבחה (למשל הוספת קומה / הוספת אחוזי בנין וכו).

3. אגרות לרשיות (תלוי ברמת הפיתוח הסביבתי).

כל השלדים (בהנחה ולא מדובר בבית על גשר / מתנדנד מצוק וכ') יעלו אותו סדר גודל למ"ר. ההבדלים הם בגמרים.

דווקא בגמרים לא כדאי לחפש את הזול ביותר.

עוד משהו שכדאי שתפנים - בית קטן הוא לא זול יותר.

לבנות חדר שגודלו 5X4 וחדר שגודלו 3X4 עולה אותו דבר.

ההפרש הוא הסה"כ בשורה של בלטות וב-3 דליי חול.

אל תחשב שהקטנה של הבית תוזיל אותו.

אינסטלציה לאמבטיה / מטבח וכו עולה זהה במטבח קטן / גדול. בחדר 3X4 או 5X4 יש אותו חלון, אותן נקודות חשמל, כמעט אותו מזגן, אותה אמבטיה - ההפרש בסהכ יהיה בעוד שורת בלטות.

אני אדריכל, בניתי עד היום עשרות בתים פרטיים, רובם בתקציבים גבוהים בהרבה, אבל בתקציב של כ-6000 ש"ח למ"ר בקלות אפשר להקים בית לתפארת. (בשטח של כ-200 מ"ר). אם הבית יקטן - המחיר למ"ר לא ישתנה ואף יעלה. אם הבית יגדל המחיר למטר דווקא יקטן.

אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול. בהצלחה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות.

עד כמה בניה מעץ מוזילה את העלות? עד כמה היא טובה? האם יש קושי לבטח בית מעץ? לקחת משכנתא?

רז, יש לך ניסיון בבתים מהסוג הזה?

פורסם
היי פיליפ!

אני לא יודע אם כבר יש לך איזה תכנון ראשוני עבור הבית או כיוון עיצובי כלשהו שנסגרת עליו, אבל אם עדיין לא מאוחר מידי, יש אפשרות לא מאוד פופולרית בארץ (מאוד פופולרית בחו"ל) שהיא גם ירוקה יותר, ולפי כל הסקירות שיצא לי לקרוא היא גם יותר פרקטית, זולה ועמידה ברעידות אדמה ביחס למבנה קונבנציונלי: בית מעץ.

קרא כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4187045,00.html

באופן אישי, אם בעתיד אגור בבית צמוד קרקע שייבנה מאפס, אני בהחלט מתכוון לבחון את האפשרות הזאת ברצינות.

הדבר הראשון שקפץ לי לראש כשקראתי את זה הוא התמונה הזו:

joplin-missouri-after-tornado.jpg?w=580&h=426

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

זה צולם בארה"ב, לא?

אם כן, איך זה קשור אלינו?

יש כאן הוריקן או משהו דומה?

בתי עץ לא בהכרח יותר זולים.

היתרון שלהם זו מהירות ההקמה,

כל המפרט הטכני ידוע מראש,

ואפשר לבנות בצורת לגו, כלומר,