Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני רוצה לקנות טויוטה קורולה 2005 עם 82000 ק"מ, לקחתי את הרכב לבדיקה לאחר שבעל האוטו אמר לי שהייתה איזשהיא פגיעה בחלק התחתון , משהו שקשור לגרר שהתבלבל עם וו הגרירה וגרר את הרכב עם משהו שמחובר למרכב. בנוסף הייתה תאונה שהחליפו בה את המגן מנוע (פגוש קדמי).

אני מצרף את תוצאות הבדיקה כי אני לא מבין אותם כ"כ.

אגב למוכר יש את חוו"ד משמאי שמציין שבתאונה לא הייתה ירידת ערך לרכב.

אשמח לקבל הסבר קצת יותר ידידותי והאם יש ירידת ערך מסחרית

Scan.jpg

פורסם

השמאי יכול לכתוב מה שהוא רוצה, לרכב יש פגיעת שלדה ונראה שגם לא ממש שולית.

פגיעת שלדה לא פוסלת אוטומטית את הרכב, אבל יש לה משמעות מסחרית. בגלל שמדובר בקורולה (שלא הייתה רכב נדיר למדי בלשון המעטה) לא הייתי רוכש את הרכב הזה אלא רק באחוזים רבים מתחת למחירון. לא קשה למצוא קורולה ללא עבר תאונתי.

תוסיף לעסק שיש להחליף צמיגים (זוג או ארבעה, זה לא מובן מהדו"ח), רצוי לכוון פרונט והמצבר ישן. זו השקעה של 2,000 ש"ח +-.

אגב, חשוד קצת הקטע שיש סימון תקין בסעיפים הראשונים, מעולם לא ראיתי ד"וח בדיקה נקי כזה. בדקת את זהות המוכר ומה שרשום ברשיון הרכב?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בעל הרכב הוא מאוד אמין (מכיר אותו אישית)... הרכב היה שייך בעברו לאב שכול ממשרד הביטחון ואח"כ לקצין שקנה ממנו את האוטו....

אתה יכול להסביר לי מה בדיוק כתוב בפגיעת שילדה... בבקשה

פורסם

פגיעה עד נק׳ ריתום מתלה היא פגיעה די עמוקה ומשמעותית.

מבחינה מכנית הרכב כנראה במצב טוב מאוד אם אפילו כסת״ח אין פה.

הייתי מוותר. קורולות יש כמו זבל ולא יהיה קשה למצוא אחת ללא פגיעות שלדה.

V5

פורסם

הרכב עבר תאונה בחלקו הקדמי והשלדה עברה תיקונים עד לנקודת ריתום המתלה, כלומר עד הגלגל הקדמי.

למכוני בדיקה יש לעיתים נטייה להפריז בתיאורי התאונה והתיקונים ולכן אמרתי שרכב עם פגיעת שלדה לא נפסל אוטומטית, אבל לרכב הנ"ל כן יש "שאסי" בשפת העם וזה אמור להתבטא במחיר.

עד כמה הפגיעה הזו חמורה ומשפיעה (אם בכלל) על בטיחותו של הרכב רק מהנדס רכב או פחח מקצועי ואמין יוכל לענות. כמו שאמרתי קודם, בשוק יש המון קורולות פרטיות ושמורות שטופלו באהבה. במקרה הספציפי הנ"ל ולמרות ההיכרות עם המוכר אני הייתי מוותר. בנוסף צריך לחשוב גם על יום המכירה, ורכב עם פגיעת שלדה הוא טאבו בעיני הישראלי המצוי, ולא חשוב כמה הרכב יהיה שמור ומטופל (מנסיון אישי מר).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ממליץ לך לשמור מרחק. יש מספיק קורולות על הכביש, כאשר חלק מהן במצב ממש חדש.

מניסיון אישי, ממליץ על הדגם המפואר (GLI).

• תוכן חדש...