Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אני קורא כאן הרבה זמן, וראיתי שיש פה הרבה אנשים מרקעים שונים, עם מגוון תארים שנמצאים בתעשיות שונות,

לכן אני חושב שזה מקום טוב לשאול בו.

אני כרגע כמעט בן 23, כחצי שנה לפני שחרור מהצבא. המסלול שעשיתי עד כה הוא כזה:

בית ספר במגמת אלקטרוניקה-> הנדסאי אלקטרוניקה במכללת אורט בראודה-> צבא חיל חימוש.

יש לי הרבה התלבטויות בנוגע לעתיד שלי, ואני צריך לבחור תחום לימודים.

המסלול שאני נמצא בו אני לא בטוח שאני רוצה להמשיך בו, כי אין לי חיבה מיוחדת לפיזיקה ומתמטיקה, ואני יודע שבהנדסה יש את זה, ובכמויות.

העניין הוא שאני מחלק את ההתלבטות שלי למספר חלקים.

החלק הראשון הוא הליכה לכיוון הנדסי: התארים הם מהנדס אלקטרוניקה, מהנדס מכונות, מהנדס תעשיה וניהול.

החלק השני הוא הליכה לכיוון לא הנדסי: חשבתי על מנהל עסקים עם התמחות במימון(ככה זה נקרא?).

יש לי יתרון מאוד גדול מבחינתי אם אני אבחר להמשיך ללמוד הנדסה בבראודה, כנראה יהיה לי פטור מפסיכומטרי(שאני מאוד רוצה להמנע ממנו) ואין צורך במכינה. שני הדברים האלה יחסכו לי המון זמן וכסף.

כמו כן בגלל שאני מהפריפריה אז שנה ראשונה תהיה חינם בשבילי.

אבל אם נשים את זה רגע בצד, יותר חשוב לי ללמוד משהו שימשוך אותי ואני יותר אוהב את אופי העבודה ככה שאם אני אהיה חייב לעשות פסימטרי ומכינה בשביל מנהל עסקים אז אין מה לעשות, אני אעשה.

עוד סיבה לכך שאני אבוד ולא יכול לגבש החלטה היא שאני לא יודע בתכלס מה עושים בכל תחום, ועד כמה קיימת עבודה בשוק בכל תחום.

יש סוג של ביטחון במקצוע שהוא הנדסה, כי הנדסה זה מקצוע של תכלס. ומנהל עסקים נשמע לי יותר משהו כללי ומפוזר, ולא מובן בכלל מה אדם שלמד תואר כזה עושה.

אז אני אשמח לשמוע את דעתכם, מחשבותיכם, מה יש לכם לומר על ההתלבטות שלי, ומה דעתכם על התארים ועל היצע העבודה בשוק בכל אחד מהם בתור אנשים שיודעים יותר טוב מה הולך עכשיו בחוץ,

כי אני כרגע חי על דעות ועל סיסמאות של אנשים, שלא בהכרח משקפים את המציאות.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עשיתי כמעט את אותו המסלול כמוך-הנדסאי אלקטרוניקה->חיל הקשר (שירות במקצוע)->מסיים תואר בהנדסת אלקטרוניקה.

אני יכול להגיד לך שבתחום הזה עבודה לא היתה חסרה ואני מעריך שגם לא תחסר, אבל כן-מבחינת החומר יש הרבה פיזיקה ומתמטיקה, ועוד יותר חשוב-יש הרבה מאוד תחרות בשוק הזה, ומי שלא מתעדכן באופן תדיר בחידושים האחרונים ומוכן להשקיע הרבה שעות בעבודה-לא יחזיק הרבה. לא סתם יש מהנדסים שקוראים להם "עבדי הייטק". השכר ההתחלתי-שוב, תלוי איפה אתה נופל. יכול להתחיל מ7 עד 10.

ד"א, גם במימון יש הרבה מתמטיקה, או ליתר דיוק-הרבה בלבולים שמובילים למתמטיקה. מבחינת השכר-יש לי חבר שמסיים תואר בתחום, והשכר ההתחלתי הוא לא משהו, אבל יש לאן להתקדם ואם אתה טוב בתחום אתה יכול לעבוד כרואה חשבון (אחרי סטאז') או בייעוץ פיננסי. לגבי השכר-לא ביררתי, אך אני יכול לדבר עם הבחור ולברר על השכר ועל האופציות שפתוחות.

הכל מתמצה בשאלה הבאה שרק אתה יודע לענות עליה-לאיזה תחום אתה יותר מתחבר?

ד"א-אני ממליץ לך בחום לנקות את הראש בחו"ל כמה שבועות לפני שהיית הולך ללמוד לתואר ראשון (על אחת כמה וכמה מיד אחרי השחרור). אני לא עשיתי זאת, ואני די מצר על כך במבט לאחור.

פורסם

לא נראה לי שבפורום יהיה אפשר לעזור לך, כיון שמדובר באחת ההחלטות החשובות בחיים. בדיוק כפי שבפורום לא ייעצו לך עם מי להתחתן ומתי.

בכל זאת אתה מתלבט בכמה עניינים ועליך להיות סגור על עצמך: האם אתה רוצה להיות האיש שעובד בידיים אל רצפת הייצור או התאורטיקן שמתכנן את המוצר, דרכי ייצורו מכירתו וכו'. אם אתה איש העבודה הידנית יתכן שהשקעה בלימודים אקדמיים לא תהיה הדרך הנכונה ולא בהכרח לביא לתוצאות כלכליות יותר טובות.

אם בכל זאת תחליט על לימודים אקדמיים כדאי לך לעשות כל מאמץ להתקבל לאוניברסיטה או טכניון, התואר ממקום כזה יפתח יותר דלתות מאשר תואר ממכללה, אפילו אם מדובר בבראודה. נכון שבשלב הראשון מדובר בהוצאה של כמה אלפי שקלים + חודשים על לימודי הכנה לפסיכומטרי ואולי גם מכינה קדם אוניברסיטאית, אבל מדובר בהשקעה שבהחלט עשויה להשתלם בטווח הארוך על ידי קבלת תפקידים יותר מעניינים ומכניסים.

לגבי עצם לימודי הנדסה - מדובר בהרבה מאוד מתמטיקה. אתה לא חייב להיות מתמטיקאי טבעי, אבל צריך להיות מסוגל להשתלט על הכלים המתמטיים הדרושים לך ללימודים ולעבודה. זה נכון להנדסת מכונות או תו"נ, ובודאי למקצועות כמו הנדסת חשמל או מדעי מחשב.

שאלה לי אליך: האם ניסית לקרוא קצת את הקטלוגים של המוסדות האקדמיים הרלוונטיים? תגלה שיש עוד מגוון רחב של תחומים - כולל הנדסיים - שאני בטוח שכלל לא שמעת עליהם ויתכן שיעניינו אותך. אני ממליץ לך להתעמק באתרי הטכניון והאוניברסיטאות השונות, לקרוא את כל המידע למועמדים ולנסות לגלות בעצמך מה עשוי להתאים לך.

ודבר אחרון - מסלול הלימודים לא בהכרח ייקבע את העיסוק שלך בעתיד. לימודים אקדמיים בעיקר יציידו אותך בכלים שיהוו בסיס להתפתחות אישית, יתכן מאוד שבתחומים שאינך מכיר כעת אבל בעתיד יתגלו לך כמעניינים מאוד. כמוכן, אתה יכול להתחיל ללמוד במסלול מסוים וכעבור שנה-שנתיים לגלות שאתה רוצה משהו אחר - ואז יש אפשרות להחליף מסלולים, אם כי בד"כ יהיה עליך ללמוד לימודים משלימים משך 1-2 סמסטרים.

עוד משהו שעולה לי לראש - יש מוסדות - כגון "מכון הדסה" - שעורכים מבחני התאמה. עד כמה שאני מבין מדובר במבחנים פסיכומטריים, אבל המטרה היא לקבוע מה תחום הלימודים המתאים לנבדק. שקול להבדק במכון כזה, אולי יהיו להם רעיונות מענינים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למתן,

למה אתה מתכוון ב "מי שלא מתעדכן באופן תדיר בחידושים האחרונים ומוכן להשקיע הרבה שעות בעבודה-לא יחזיק הרבה"?

לזה שמהנדסי אלקטרוניקה לרוב עובדים הרבה שעות?

לגבי השאלה לאיזה תחום אני יותר מתחבר, התשובה היא שאני לא מתחבר בצורה מלאה לאחת מהתחומים, אני אוהב חלק בכל תחום.

בהנדסה נגיד מעניין אותי להיות באיזה צוות פיתוח של טיל ברפאל, ובמנהל עם מימון מעניין אותי להיות מוברג איפשהו בהנהלה בבנק או בבית השקעות.

לא ציינתי, אבל אני לא מתכוון ישר אחרי הצבא ללמוד. אני מתכוון לעשות הפסקה של כשנה שבה אעבוד ואולי גם איזה טיול.

לספריאל,

האיש שעובד בידיים אני כבר עכשיו, הנדסאי. אני כמובן מעוניין לעשות תואר ראשון.

ההתלבטות בין התארים היא בעיקר בגלל שאני לא יודע מהו אופי העבודה האמיתי של בעלי תארים אלה, מה הם באמת עושים.

אני קראתי קטלוגים של מוסדות וקראתי אפילו את הספרים שנותנים לחיילים בסדנת משתחררים שמכילים את כל המקצועות והתארים שניתן ללמוד. אלה בערך התארים שעליהם הצטמצמתי.

עוד שאלה למי שיודע, יש אפשרות נניח להתחיל הנדסת אלקטרוניקה בבראודה, ללא פסיכומטרי ומכינה, וכמצטיין עם ממוצע גבוה בשנה שנתיים הראשונות, לעבור לאוניברסיטה כלשהי? נגיד אונ' ת"א?

פורסם

תחום הנדסת האלקטרוניקה הוא תחום מאוד דינמי-כל הזמן נכנסים חידושים, שיטות עבודה חדשות (לדוגמה) ואני מכיר גם מהנדסים שמתעדכנים דרך מאמרים אקדמיים ונשלחים לסמינרים בארץ ובחו"ל. לגבי שעות העבודה-לזה בדיוק התכוונתי. יש הרבה מאוד מקומות שבהם לא רואים בעין יפה מהנדס שמגיע לעשות את ה 9.5-10 שעות עבודה שלו והולך הביתה ב17:30-כי לא חסרים ימים שבהם יש עומס ונדרשים להישאר שעות נוספות באופן קבוע. לא סתם נטבעו המונחים "עבדי הייטק" ו-"אלמנות הייטק" למהנדסים ולנשותיהם :roll:

פורסם

matan אני לא יודע מי הטעה אותך ועל כן אתקן אותך שלא תמשיך להטעות אחרים ;). אין כזה דבר ללמוד מנהל עסקים, להצטיין ולהיות רואה חשבון. ראיית חשבון הוא מקצוע בפני עצמו.

הדרך היחידה להיות רואה חשבון היא ללמוד חשבונאות, לעבור את מבחני המועצה ולאחר מכן לעבור סטאז' של שנתיים במשרד כלשהו.

פורסם

מתן אז כמה הם רוצים שמהנדסים יעבדו? 14 שעות ביום? מה זה בהרבה מקומות ככה? אתה בטוח?

אגב גם לא חובה שאני אעבוד בהייטק, אפשר גם לעבוד בתעשיה בטחונית ששם אני חושב שהמצב יותר רגוע

פורסם

לא מכיר את הכיוון של מנהל עסקים או מימון, אבל אני מאמין שמדובר במקצועות קלים יותר ללימוד. עם זאת, לא בהכרח השכר שם נמוך יותר או ההתקדמות איטית יותר. אם, למשל, אתה לומד ניהול ביחד עם מחשבים, אתה יכול להתגלגל להיות מנהל פרויקטים (PM) בחברת הייטק תוך כמה שנים לתוך שוק העבודה, וזו עבודה מעניינת עם שכר בצידה, כמו שאומרים.

בכל מקרה, בתור מהנדס שלמד גם חשמל וגם מחשבים, אם יש לך ראש טכני אתה יכול למצוא דברים מאוד מעניינים בשוק - העבודה מאוד מגוונת. אבל הלימודים האוניברסיטאים בהחלט מאוד קשים, אם כי אני לא יודע איך זה במכללות.

אני הלכתי לכיוון של תוכנה, אבל חברים שלי הלכו לכיוון של אלקטרוניקה ויש בהחלט דברים מעניינים לעשות. אגב, גם בתקופות קשות הביקושים למהנדסים טובים הם גבוהים, והשכר בהתאם. שכר התחלתי אחרי תואר יכול בקלות לעבור את ה-15 ולא ה-7-10 שנאמר כאן. זה כמובן תלוי איפה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
למתן,

למה אתה מתכוון ב "מי שלא מתעדכן באופן תדיר בחידושים האחרונים ומוכן להשקיע הרבה שעות בעבודה-לא יחזיק הרבה"?

לזה שמהנדסי אלקטרוניקה לרוב עובדים הרבה שעות?

לגבי השאלה לאיזה תחום אני יותר מתחבר, התשובה היא שאני לא מתחבר בצורה מלאה לאחת מהתחומים, אני אוהב חלק בכל תחום.

בהנדסה נגיד מעניין אותי להיות באיזה צוות פיתוח של טיל ברפאל, ובמנהל עם מימון מעניין אותי להיות מוברג איפשהו בהנהלה בבנק או בבית השקעות.

לא ציינתי, אבל אני לא מתכוון ישר אחרי הצבא ללמוד. אני מתכוון לעשות הפסקה של כשנה שבה אעבוד ואולי גם איזה טיול.

לספריאל,

האיש שעובד בידיים אני כבר עכשיו, הנדסאי. אני כמובן מעוניין לעשות תואר ראשון.

ההתלבטות בין התארים היא בעיקר בגלל שאני לא יודע מהו אופי העבודה האמיתי של בעלי תארים אלה, מה הם באמת עושים.

אני קראתי קטלוגים של מוסדות וקראתי אפילו את הספרים שנותנים לחיילים בסדנת משתחררים שמכילים את כל המקצועות והתארים שניתן ללמוד. אלה בערך התארים שעליהם הצטמצמתי.

עוד שאלה למי שיודע, יש אפשרות נניח להתחיל הנדסת אלקטרוניקה בבראודה, ללא פסיכומטרי ומכינה, וכמצטיין עם ממוצע גבוה בשנה שנתיים הראשונות, לעבור לאוניברסיטה כלשהי? נגיד אונ' ת"א?

כאשר כתבתי "לעבוד בידיים" התכוונתי להנדסאות, בעוד שב"תאורטיקן" (למרות שהוא מאות מעשי) - למהנדס. אני מכיר היטב את החלוקה.

נראה לי שלפי תחומי העניין שציינת יש עוד מקצועות הנדסיים שעשוים לענין אותך - נניח חומרים, או אוירונוטיקה, או אלקטרו-אופטיקה או הרבה אפשרויות אחרות.

וכמובן שקריירה מתחילה מלמטה, לא מתחילה בהנהלה. תחשוב בגדול, אבל היה ריאלי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תואר ראשון בשיווק או מנהל עסקים די שווה לת*ת מבחינת קרש קפיצה לתפקיד ראשון "בתחום". בוגרי תואר ראשון במנה"ע יש כחול על שפת הים, חלקם פוסטמים ופוסטמות שמבחינת נתונים יבשים עלולים להתחרות איתך על אותם מקומות עבודה ראשוניים.

תואר ראשון הנדסי פותח יותר דלתות, וקל יותר להשלים תואר שני במנהל עסקים מאשר שבוגר תואר ראשון במנה"ע יעשה תואר הנדסי פתאום...

אבל, וזה אבל גדול - תלמד מה שאתה אוהב מתוך ראייה קדימה של מה שבאמת בא לך לעשות. אני בטוח שבפנים אתה יודע מה זה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לרוני,

למה אתה מתכוון? לשלב תואר הנדסה עם תואר שני במנהל עסקים? זה די התוכנית לטווח ארוך שלי.

לספריאל,

ברור לי שלא מתחילים מהנהלה, סתם נתתי דוגמא.

מהתחומים שציינת, שמעתי עליהם ובדקתי לגביהם, חומרים ואלקטרו אופקיטה לא כלכך מושכים אותי, אוירונאוטיקה היה משהו שחשבתי עליו מזמן, כי אני מאוד נמשך לתחום התעופה, אבל אני חושב שזה תואר מאוד צר במיוחד בישראל, ושמראש אני מצמצם את עצמי למספר מאוד קטן של מקומות עבודה, ולכן זה לא משהו חכם לעשות.

לנהג מתחיל,

במידה ואני אלמד מנהל עסקים כתואר שני, אני מעדיף שזה יהיה אחרי תואר ראשון שאני אוהב, אז זאת מהות הדיון עכשיו :-D

וחוץ מזה, אני אשמח אם תוכל להסביר במה עוסקים בוגרי תואר ראשון של מנהל עסקים, ועד כמה קיימת עבודה בתחום

פורסם

אני יכול להבין למה זה נשמע לך מעניין כרגע אבל החיים בתור מהנדס הרבה יותר אפורים. אתה משקיע חודשים על גבי חודשים בתכנון הטיל החדש של רפאל כשאתה עובד בצוות עם עוד עשרות מהנדסים, ובסוף כששואלים אותך מה החלק שלך בטיל אתה מביו שאתה אחראי על איזה מעגל חשמלי קטן שאחראי על ייצוב המתח ביחידת הבקרה המשנית או משהו בסגנון. כשאתה יושב בקוביה שלך ועובד, המחשב הוא אותו מחשב והעבודה היא אותה העבודה בין אם אתה מתכנן טיל ובין אם אתה מתכנן את המדפסת הבאה של HP.

להגיע לתפקיד בכיר בהנלה של בנק גם זה לא פשוט. סביר להניח שבתור בוגר תואר ראשון תגיע להנהלה של הבנק מהצד של המזכירות ויקח לך לא מעט שנים להתקדם לתפקידי מפתח. תואר ראשון במנהל עסקים, מימון, שיווק ושאר אופציות שנפוצות במכללות כאלו ואחרות הוא תואר כללי למדי שלא יפתח לך יותר מידי משרות "נחשבות".

קח בחשבון שהקטלוגים האלו הם ברובם פרסומיים.

יש מכללות בהן ניתן לעשות מסלול מעבר לאוניברסיטה, אבל קח בחשבון שמדובר במסלול קשה ותחרותי למדי. אל תבנה על זה.

מתן אז כמה הם רוצים שמהנדסים יעבדו? 14 שעות ביום? מה זה בהרבה מקומות ככה? אתה בטוח?

אגב גם לא חובה שאני אעבוד בהייטק, אפשר גם לעבוד בתעשיה בטחונית ששם אני חושב שהמצב יותר רגוע

רוב בוגרי ההנדסה דווקא כן מחפשים את ההייטק למרות השעות הרבות בגלל השכר הגבוה יחסית. אל תחשוב שבתעשיות הביטחוניות לא טוחנים שעות כשצריך, כי טוחנים שעות. יש מעט מאוד מקומות בהם בשעה מסוימת נופלת העט וכולם עוזבים, המגמה במדינה כרגע היא להפוך את כולם לעבדים אז כמות המקומות האלו הולכת ומצטמצמת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קח בחשבון שהקטלוגים האלו הם ברובם פרסומיים.

בהחלט, אבל הם מציגים את המסלולים הקיימים. ובלי מודעות למסלולים הקיימים אי אפשר לבחור את המתאים.

הבחור שואל על הנדסת חשמל ומכונות כי הוא יודע על קיומן, אני לא בטוח אם הוא מכיר הנדסת חומרים או ביו-רפואית או חקלאית או מזון ועוד עשרות מסלולים אחרים שאם יכיר אותם אולי יתעניין בהם. ועל קיומם הוא ילמד מתוך הקטלוגים.

פורסם
matan אני לא יודע מי הטעה אותך ועל כן אתקן אותך שלא תמשיך להטעות אחרים ;). אין כזה דבר ללמוד מנהל עסקים, להצטיין ולהיות רואה חשבון. ראיית חשבון הוא מקצוע בפני עצמו.

הדרך היחידה להיות רואה חשבון היא ללמוד חשבונאות, לעבור את מבחני המועצה ולאחר מכן לעבור סטאז' של שנתיים במשרד כלשהו.

אוקיי, מקבל את התיקון, כפי שרשמתי-אצטרך לשאול את חבר שלי מה הוא למד.

פורסם
וחוץ מזה, אני אשמח אם תוכל להסביר במה עוסקים בוגרי תואר ראשון של מנהל עסקים, ועד כמה קיימת עבודה בתחום

בגדול - מלצרות, ויש עבודה בשפע.

אם אתה רוצה להשתלב בתעשייה הפיננסית תצטרך תואר שמחזיק קצת יותר מים כמו ראיית חשבון, משפטים וכדומה (כלכלה מתנדנד איפשהו). בתפקידים מסויימים בתחום הביטוח למשל יש גם ביקוש לבוגרי סטטיסטיקה למשל.

תואר ראשון בשיווק אולי, ודגש על אולי, יעזור לך בתחומי תמיכה לפיננסים כמו יחסי ציבור, פרסום וכדומה, או תפקידים זוטרים של מכירות ושיווק. משם כבר יהיה תלוי בכך איך תרצה להתקדם.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...