Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מעוניין לרכוש רכב יד שניה מפרטי לשימוש עירוני הן בתל אביב ובירושלים ולשימוש בינעירוני למספר נסיעות בשבוע על קו ת"א - ירושלים, כך שאני צריך רכב שיסתדר עם העליות. הבנתי שאני צריך מנוע של 1600 לפחות בשביל הנסיעות הבינעירוניות. גמו כן אני מעדיף רכב מיני בסגנון פולקווגן פולו, אבל זה לא קריטי. חשוב לי גם חסכון בדלק ואמינות כמובן.

התקציב כאמור הוא עד 50000 ש"ח.

אשמח לשמוע המלצות, תודה רבה.

פורסם

חייב לציין שהשימושים שלי זהים לשלך, אולי תדירות הנסיעות מעט יותר נמוכה.

אני עושה את הנסיעות האלה עם סיטרואן C3 ידנית עם מנוע 1400, בכבוד רב. אני לא הרכב הכי מהיר בכביש אבל היא לוקחת את העליות בכיף ואני גם מרשה לעצמי לעקוף בלי יותר מדי היסוסים.

לפי מה שהבנתי מנוע 1600 עדיף וגם יהיה לך יותר חסכוני אם בסופו של דבר אתה נוסע יותר נסיעות בין-עירוניות. מנוע יותר גדול מזה יהיה לך יותר יקר לאחזקה ובצריכת דלק, ולא בטוח שיהיה בו צורך.

פורסם

אני לא חושב שאתה צריך להגביל את עצמך לנפח מנוע מסוים. יש רכבים שיוכלו להתמודד עם נסיעות כאלו למרות שיש להם נפח מנוע קצת קטן יותר. דוגמא טובה היא למשל סוזוקי סוויפט, שאמנם לרוב קצת יקרה יותר ממה שהגדרת (במיוחד אם אתה מתעקש על רכב מבעלות פרטית) אבל מסתדרת נהדר עם העליות של ירושליים למרות שיש לה מנוע 1500 סמ"ק. אופציה נחמדה נוספת היא מאזדה 2, שגם היא די חזקה ומתמודדת יפה עם העליות של ירושלים. אבל שים לב שמחיר מחירון של מאזדה 2 פרטית ממודל 2008 הוא באזור ה-70 אלף ש"ח, כך שתצטרך להתפשר קצת.

• תוכן חדש...