Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריטלין ללא מרשם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך את זה כי אני לא זוכר שהיה לי כ"כ קשה ללמוד (ולהתרכז ולא לפזול לעשות דברים אחרים) כמו שעכשיו.

זה כבר כנראה באמת נובע מדברים אחרים ולאו דווקא מ- ADD.

אין תחליף לרטלין בקשר לריכוז

פה לדעתי אתה טועה. ארחיב בהמשך.

גילוי נאות, אובחנתי בעברי כילד ב-(ADD (attention deposit disorder. קיבלתי גם ריטלין לתקופה קצרה, שנגמרה כשהיו לי הזיות.

(כן, אני יודע שזה יסביר הרבה, תודה רבה חכמולוגים שכמותכם :twisted: ).

אני לא זוכר מה הריטלין עשה לי כבר, אבל אני כן יודע, שאני מקבל אפקט דומה מאד למה שהריטלין אמור לעשות, דווקא מאדוויל.

אם אני לוקח אדוויל, פתאום אני בשיא הכושר המנטלי, מסוגל להתרכז לעומק (חצי "טראנס"), וחלוקת הקשב שלי מפוצלת ל-4 (!) בקלות.

כיום דווקא הנטייה היא לתת גם למי שלא צריך את התרופות האלה, וחבל. כל מי שקצת "קשה לו" מצליח לקבל את התרופה הזו, דבר טיפשי בעיניי.

זה ה-2 גרוש שלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
כלל האצבע הוא שאם אתה יכול להתמסטל מזה, אתה צריך מרשם לזה

חייבים להוציא את כל הכיף מהעניין :|

אני לא זוכר מה הריטלין עשה לי כבר, אבל אני כן יודע, שאני מקבל אפקט דומה מאד למה שהריטלין אמור לעשות, דווקא מאדוויל.

אם אני לוקח אדוויל, פתאום אני בשיא הכושר המנטלי, מסוגל להתרכז לעומק (חצי "טראנס"), וחלוקת הקשב שלי מפוצלת ל-4 (!) בקלות.

לפופאי היה תרד, לך יש אדוויל. שתוק ותגיד תודה, לא כולם בורכו במתנה שכזו :roll:

נ.ב. בבקשה, תלמד אותי את דרכי הברווז :puppydoge:not_worthy:

נ.ב. איך אפשר להוציא מהמוח שלי יותר בעזרת תרופות שנמכרות ללא מרשם?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
נ.ב. בבקשה, תלמד אותי את דרכי הברווז :puppydoge:not_worthy:

זה פשוט דווקא:

be-like-a-duck-calm-duck-motivational-1315134801.jpg

פורסם
מניסיון כל הטבעיים האלו זה שטויות , ולא מועיל

אין תחליף לרטלין בקשר לריכוז

שוב תנסה להימנע אין ממש מחקרים שקובעים את ההשלכות של זה . חלק אומרים שזה בסדר חלק טוענים שיש בזה נזק .

בקשר לספורט לא רואה קשר ותרומה לעניין . , אבל זה לא יכול להזיק

אתה טועה , כל אחד מגיב אחרת לדברים שונים, תרופות טבעיות זה כן דבר שעוזר, ריטלין זה חומר מסוכן , ואם יש פתרונות אחרים אז עדיף אותם מאשר את הרעל הזה.

http://www.youtube.com/watch?v=9FwFQmXz9n8&feature=related

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני לדוגמה ניסיתי תקופה של חודש ריטלין 20 מ"ג (שני כדורים ביום בבת אחת) ועליי לא הייתה שום השפעה אז פשוט ירדתי מזה.

שאלתי את הנוירלוג לכמה משתמשים הריטלין אפקטיבי ומשפיע עליהם והוא אומר שרק 60%.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

רייטלין הווא כדור חלש יחסית , אם אתה מעוניין בכדור שסיכוי גדול יותר שישפיע עליך תנסה קונצרטה 54 מ"ג .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אני יודע שביקשת שלא ינתחו לך "סיבות למה קשה לי ללמוד", אבל אני חושב שדוגמא קלה תיתן לך עוד נקודת מבט על העיניין:

הגיל שלי עוד לא בגיל הממוצע של חברי הפורום, אבל אני יודע דבר או שניים על לימודים. אצלי בבית עוד מגיל קטן הייתה משמעת ברזל בכל דבר שקשור ללימודים. לא יודע אם זה קשור לחינוך שהורי חוו בברית המועצות, אבל להגיע הביתה עם 97 במבחן מסויין ולשמוע "למה לא 100?" הביא אותי למצב שברגע שאני צריך ללמוד- אני לומד, בלי חארטות. מצד שני זה נשמע פתאטי כשנלחמים על נקודה או שניים כשאין ממש הבדל בסה"כ. כיום אני לומד משהו שלא ממש מעניין אותי, כנגד "רצוני" ובכל זאת אני מצליח להתמודד יפה עם כמויות החומר והאינטנסיביות. "חרשנות" היא לאו דווקא חיסרון. לא כולם נולדים חכמים- כולם נולדים עם תחת, צריך ללמוד להשתמש בו(נאמר מאדם חכם במיוחד). אני לא חושב שאתה צריך ללכת במסלול של תרופות כאלה ואחרות- במיוחד שלא אובחנת רפואית לכך. מי שהמליץ על ספורט- לדעתי האישית, ההמלצה ה"טבעית" הכי טובה שתקבל.

ערב טוב,

אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
כי אי אפשר להשיג את זה במרשם?

לקוקאין לא צריך מרשם.

להגיע הביתה עם 97 במבחן מסויין ולשמוע "למה לא 100?" הביא אותי למצב שברגע שאני צריך ללמוד- אני לומד, בלי חארטות.

דבר איתנו כשזה יביא אותך לדיכאון קליני (או התקפים פסיכוטיים) :roll:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לקוקאין לא צריך מרשם.

דבר איתנו כשזה יביא אותך לדיכאון קליני (או התקפים פסיכוטיים) :roll:

התקפים כמו אלה שמקבלים מהריטלין?

שמע, אני חושב שהפרעת הריכוז עב...היי זבוב, עוף מפה, אני רעב, איפה התרנגולת שראיתי באתר הזה, אני חושב שצריך לשים קומקום על הבויילר למים חמים למקלחת כדי לראות לשכנה את הטלוויזיה (אין על ערוץ הכנסת מלאה במושחתים.

פורסם

איך אתה רוצה את זה? עם כאבי ראש, הקאות, בחילות ושי*שו*ים עם חוסר יכולת להירדם, או שאתה מעוניין בצד היותר רגוע?

לא, באמת. כי אם אתה רוצה לקחת ריטלין בלי שיש לך הפרעה מסויימת (כמו חבר שלי לעבודה שהחליט לנסות את "הכדור המגניב הזה שאחי לוקח" ולהתחרט על זה במהלך כל הלילה בטיול לשירותים וחזרה וללא שינה) אז תפאדל :twisted:

אני לוקח ריטלין, ובוא ואגיד לך בכנות-הכל תלוי באבחון שלך ובמאפיינים הפיזיולוגיים שלך. יש אנשים ש30 מ"ג במכה פעמיים ביום יכניס אותם לטראנס של ריכוז) ויש כאלה שכמות כזו תגרום להם להירדם. נסה קונצרטה במינון מסוים במידה ומינונים שונים של SR או LA לא עזרו והופיעו תופעות לוואי לא נעימות.

ה"חרשנות" לא תמיד עוזרת אם יש לך הפרעת קשב וריכוז. אז יופי, תצליח להתרכז חצי שעה, ולאחר מכן הזבוב של הברווז יגיע לשגע אותך. גם ספורט מספק תחליף כלשהו-כי לדעתי האדרנלין ממלא בדרך עקיפה כלשהי את פעולות של החומר שחסר לאנשים במוח (מתילפנידאט, אם אינני טועה) ומאפשר ריכוז רגעי. החסרונות של הריטלין הם שבשימוש מופרז הוא יכול לגרום להתמכרות, וגם יש סיכוי לדכאון/תוקפנות כאשר השפעת התרופה יורדת עם הזמן אחרי נטילתה.

מה שכן-זה כדור מציל חיים אם באמת אובחנת עם ADHD או כל הפרעה אחרת שהכדור מיועד לטפל בה. לא יודע איך הסתדרתי בלעדיו עד עכשיו. ייתכן שתוכל להסתדר עם LA במינון מסויים (לא ממליץ על SR, זהו כדור שכבר כמעט לא משתמשים בו). ה LA יחסית זול ועושה את העבודה, אך הקונצרטה הוא "הדובדבן שבקצפת" (ולצערי לא נמצא בסל התרופות, 30 כדורים עולים 200 שקל, חור בוער בארנק!). השוואה בין SR, LA וקונצרטה דומה להשוואה בין פורד מודל T, פיאט פנדה ופרארי. שלושתן יקחו אותך לאן שאתה צריך, השאלה היא באיזה נוחות ומהירות.

(היי, יש פה זבוב שמפריע לי להגיב בCF).

• תוכן חדש...