Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפשת רכב ביד שניה,

משפחתי, אמין, חסכוני בדלק. בטווח מחירים של 50-70 אלף ש"ח

המליצו לי טויוטה קורולה כאמינה וחסכונית

כשהתחלתי לברר גיליתי שכל הטויוטות קורולות מ2008 הם עם התיבה הרובוטית

המוסך שלי טען שמחינת הנהיגה - זה כמו אוטומטית רק צריך להתרגל לכך שזה עושה קצת רעש בהחלפת הילוכים.

האם זה נכון?

צפיתי בנסיעות מבחן של מגזין אוטו ועוד אחד..

הם לא נשמעו מולהבים לא מהתיבה הרובטית ולא מבעיות הבטיחות שהם יצרו.

האם זה עדיין נכון? כלומר יש באמת בעיית בטיחות בקורולות של 2008? או שהם כבר תוקנו?

לסיכום הייתם ממליצים ללכת על זה או לא?

(מצאתי ביד2 כמה רכבים עם 30-40 אלף קמ"ש בסכומים של 60-65 אלף. כולם מפרטי (לא מליסינג))

פורסם

ערב טוב.

הקורולה אכן נמכרה ב-2008 רק עם תיבה רובוטית. לא ידוע לי על בעיות בטיחות בשל התיבה (אם לזה התכוונת?), אך היא בהחלט דורשת הסתגלות. אישית, כחובב תיה"ל ידנית, הרגשתי טוב עם הרכב (היה אצלי כחודש כרכב גישור) לאחר שלמדנו להכיר אחד את השני, אך אני מכיר רבים שנשבעים בילדיהם שלא יתקרבו לטויוטה יותר רק בגלל הטראומה שהקורולה הרובוטית השאירה אצלם.

מעבר לזה, המכונית מרווחת, מאובזרת בדגמי ה-GLI, אמינה וחסכונית בדלק יחסית לחברותיה - המשפחתיות האוטומטיות.

בסך הכל נראה כחבילה טובה במחיר משתלם, במידה ותוכל לחיות עם התיבה. ממליץ לבצע נסיעת מבחן בשלל תנאי נהיגה (זחילת פקקים, זינוק בעליה, שיוט בכביש מהיר).

בהצלחה!

פורסם

הקורולה 2008 היתה אצלנו במשפחה כשלוש שנים.

רשמתי כאן רבות לגבי הרכב - בגדול רכב פנטסטי עם גיר מקולל - לא כל אחד מסתדר איתו.

אני דווקא מאוד אהבתי את הרכב אבל יש כמה דברים שפשוט אין להם פתרון איתו:

1. אתה יכול לשלוט בהחלפת ההילוכים כשאתה מאיץ או ע"י התרגלות להורדה של הרגל לרגע מדוושת הגז (לאט לאט אתה לומד להכיר מתי זה קורה וזה רק מורגש בהילוך ראשון ולפעמים שני) או ע"י מעבר לידני ואז בכלל פצצה - אבל

אתה לא יכול לשלוט בהורדת ההילוכים ובכל פעם שאתה מתקרב לעצירה - לקראת העצירה עצמה הרכב יטלטל אותך קצת - יש כאלה שלא מסוגלים לסבול את זה.

2. יש לו קטעים נדירים שפשוט לא ברור איך ולמה זה קורה כמו כניסה לכיכר בירידה (אני גר בשטח הררי) הוא פשוט מסרב לצאת מהילוך שני עד שאתה לא מתערב מההגה ומכריח אותו - קטע פסיכי.

3. אין פארקינג! זה כל כך מטעה ולוקח זמן להתרגל לזה.

מעבר לזה תיקח בחשבון שזה גיר שדינו גיר ידני - אבל הוא לא - בגלל הרובוט הקלאץ' שם מתאמץ יותר ואתה עלול להחליף אותו כל שנתיים במקום כל שלוש - זו אמנם לא תקלה אלא בלאי אבל אחרי תום האחריות אני לא חושב שטויוטה יהיו נחמדים ויעשו לך את זה בחינם.

טריקים שכדאי לדעת - לחיצה כפולה וזריזה על דוושת הבלם תמנע מהרכב להדרדר אחורה או קדימה - טיפ חסר מחיר לחניות בשיפוע :-D

הרכב חזק! אבל קשה מאוד להגיע איתו למצב שהוא זריז בגלל הגיר - אם זאת עבודה אם הרבה גז אתה תבין שהרכב הזה מטוס - רק ריבונו של עולם יחסי ההעברה.

חסכוני מ-א-ו-ד בדלק ועוד בשביל רכב בגודל של בהמה.

נוח! אבל לא ממש שקט - הדגמים הקודמים של 03-07 היו הרבה יותר שקטים ואיכות ההרכבה שלהם היתה טובה יותר.

מרווח ביותר ובעל תא מטען מאוד גדול.

תעשה נסיעת מבחן שכוללת שטח עירוני ובין עירוני ואם אתה יכול למצוא מקום עם שיפוע - תנסה להבין מה זה להחנות אותו במצב שכזה - אתה לא שולט בקלאץ' אל תשכח אבל הדאבל ברקס אם יודעים להשתמש בו יכול לעזור לך מאוד לרגע קטן.

מקווה שלא שכחתי משהו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כמו קודמיי אני חושב רכב נפלא עם גיר שקשה איתו.

המכונית עצמה היא דגם חדש שיוצר ב2008 והווה שיפור וקפיצת דרך

לעומת הדגם שיצורו הסתיים ב2007(הדגם עם הבוצה ב2003-4)

המכונית מרווחת ,המנוע נפלא ,אבל הגיר ,הגיר.

הגיר הרובוטי הוא מעין הכלאה של גיר ידני עם גיר אוטומטי.

בעת החלפת ההילוכים את מרגישה מעין קפיצה/מכה .

בעליות את מתדרדרת אחורה.

יש אנשים שטוענים שהתרגלו ,ובסה"כ במחיר הזה זו עסקה נהדרת.

יש כאלה שנשבעים שלעולם לא יסעו בטויוטה.

השוק דרך אגב לא קיבל בסובלנות את הגיר והמחיר נחתך.

מה שבטוח שטויוטה חזרו באמצע 2009 לגיר אוטומטי קונבנציונלי ,ובוטל יצורו של הרובוטי.

גם אני התלבטתי בנושא ולבסוף רכשתי סוזוקי 2008 SX אוטומטי לחלוטין.

אני חושב שנהיגת מבחן תתן פתרון האם זו הזדמנות או נפילה.

בהצלחה

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

בנהיגת המבחן תשתדלו לעשות את הדברים הבאים:

1. להכנס לכיכרות.

2. למצוא איזה שביל שאפשר לנסות להאיץ בו במצב אוטומט ומצב ידני וכל פעם לראות איך העצירה מרגישה.

3. למצוא מקום שיש בו שיפוע רציני - לנסות לייצב את הרכב בירידה - לסובב אותו - לנסות לייצב אותו בעלייה.

אם הכל עבר בהצלחה מבלי להתעצבן או להרים גבה - אתם תסדרו עם הרכב

מספיק שפעם אחת יצא לכם "אוף" מבין השפתיים - תתרחקו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא מבין למה אנשים נרתעים כל כך מהגיר ,כשלומדים קצת להכיר אותו ,הוא נוסע מצוין ,ואפילו אני אוהב את הקטע של ההדרדרות בעלייה ,זה נותן הרגשה כיפית כאילו אתה שולט באוטו עם הגז ,ממש כמו ידני(למרות שלחלק זה יהיה סיוט :) )

אבל בכלליות אין מה להוסיף יותר מדי למה שנאמר פה ,אוטו מרווח ,לא שקט בנסיעה ,ועוד דברים שכרגע לא עולים לראש מרוב עייפות(חיובייםם)

וlanosforce ,מה הבעיה עם יחסי ההעברה של הגיר?

דווקא ההילוכים הראשונים-ראשון שני- מאוד קצרים,וזה דבר שנותן לך הרבה כוח בהם.

• תוכן חדש...