Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, אני רוצה לציין שחיפשתי בפורום וראיתי שיש מספר התייחסויות לנושא של שריקות בבלמים - אבל לא מצאתי תשובה חד משמעית - חלק טוענים שזה קשור לבלמים מאיכות נמוכה, חלק טוענים שזה טבעי ויכול לקרות גם עם בלמים מקוריים וחדשים - ולכן אשמח אם מישהו יכול לעזור.

בטיפול האחרון שעשיתי לרכב (בן 3 עם 55 אלף ק"מ), בעל המוסך אמר לי שצריך להחליף רפידות ולעשות חריטה לצלחות. הטיפול בוצע במוסך מורשה, אבל לא מורשה היבואן, כך שיש להניח שהחלקים לא מקוריים - אבל הם אמרו שהם עובדים רק עם חליפ שיש להם תו תקן.

מאז הטיפול, כאשר אני בולם (בעיקר בבלימה איטית) יש שריקות משני הצדדים. בנוסף יש רעשים מוזרים נוספים בבלימה. יש לציין שלפני כן לא היה שום דבר.

מה לעשות? האם אפשר לבוא בתלונה לגיטימית לבעל המוסך, או שזה טבעי בגלל רפידות חדשות כפי שחלק כתבו כאן?

שאלה נוספת - צילמתי את הבלמים לאחר פירוק הגלגלים - אם אני אפרסם אותם, האם תוכלו לדעת אם בכלל היה צריך לתקן? או שלא ניתן לראות את זה בתמונה?

פורסם

חליפי - חורקים.

מקורי - לא חורקים.

יאמרו חלק שהחליפי בולם יותר טוב מהמקורי.

אתה יכול לנסות וללכת לאותו בעל מוסך ולהגיד לו שיש חריקות מה אפשר לעשות.

תעלה תמונה של ה-לפני למרות שכבר התקנת שנתן חוות דעת.

חן

פורסם

לפי התמונות, רפידות היה צריך להחליף בוודאות. צלחות לחריטה, גם כן נראה שהיה צריך. לפי התמונה קשה קצת לראות במדויק, אם כי זה נראה שהיה שם הרבה "מדרגות", מה שמחייב חריטה או החלפה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

תודה.

אגב, לגבי השריקות הייתי במוסך, והם הכניסו את הרכב כדי לסדר את זה.

לקחתי את הרכב בסוף היום וזה עדיין שורק.

הם אמרו שהם עכשיו יזמינו דיסקיות וזה יבטל את השריקה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר פעמיים שבהם הרכב היה במוסך - הבלמים עדיין שורקים.

אני מלבט מה לעשות - האם לתת להם להכניס אותו פעם שלישית? אולי הם פשוט לא יודעים מה הם עושים?

העניין הוא שבפעם האחרונה שהכניסו אותו חזרה הם ביצעו עוד חריטה לצלחות כדי לבטל את השריקה - כאמור זה לא עזר וגם למיטב הבנתי כל חריטה שכזו מקרבת את היום שבו אצטרך להחליף צלחות.

מה אתם ממליצים?

(אני מזכיר מדובר במוסך שאינו מורשה יבואן, אבל כמובן מורשה משרד התחבורה)

פורסם

שלום,

לא ענית לשאלה, האם רפידות וצלחות מקוריות או תחליפיות?

רק למקוריות יש סיכוי הכי טוב להמנע משריקות (שזה לא מהווה בעיה בטיחותית), אבל גם כאן השקט לא מובטח ב 100%.

יצרני רפידוד עברו לחומרים ידידותיים לסביבה , והשריקות מהבלמים הפכה לתופעה נפוצה יותר ויותר.

שריקות מהבלמים לא אומרות שום דבר על טיב המוסך.

או שתתרגל לשריקות, או תשקיע בצלחות ורפידוד חדשות מקוריות של פורד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הצלחות עצמן מקוריות (לפחות אמורות להיות) כיוון שזו הפעם הראשונה שאני מטפל בבלמים והם רק חרטו את הצלחות.

הרפידות תחליפיות למיטב הבנתי (עם תו תקן לדבריהם)

השריקות יחסית חזקות, ולכן קשה לי להתרגל לזה (ולא חושב שצריך)

הם מכירים בכך שמדובר בבעיה - כשהתלוננתי על שריקות הם ישר אמרו לי להביא את הרכב, ולא ניסו להתחמק.

השאלה אם לגיטימי לדרוש מהם שישימו רפידות מקוריות או שפשוט יחזירו את הכסף ואני אטפל בזה במוסך מורשה?

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לי הייתה אותה בעייה ואני טיפלתי במוסך מורשה יבואן פורד-מאזדה. הצלחות והרפידות מקוריות ועדיין נשמעו שריקות בבלימה לאחר החריטה. נסעתי כך כ-3 חודשים וכשהכנסתי את הרכב לטיפול 75K ביקשתי שיבדקו את העניין. הם טענו שביצעו "החלקה" של הצלחות ואכן העניין לבינתיים נפתר. אין שריקות.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

הקליפר ושאר רכיבי מערכת הבלימה אצלך ברכב הם תוצרת חברת ATE לכן אני מציע לך להחליף את הרפידות התחליפיות לרפידות OEM תוצרת ATE או מקוריות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מצטרף לדיון כי הוא נראה מתאים לבעיה שלי:

לי החליפו היום לרפידות מקוריות ולצלחות שאינן מקוריות (אמרו לי שבצלחות אין צורך במקוריות) ועדיין יש חריקות בבלימה. מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

רפידות אתה היית צריך להחליף.

צלחות- גם אני הייתי שולח אותם לחריטה.

רפידות עם תו תקן- גם רפידות סיניות הם עם תו תקן.

אתה יכול לקנות רפידות כמו שמרק 10 אמר לך אבל לדעתי ATE זה יקר ובמחיר זול יותר תוכל לקנות רפידות פרודו ותוכל לשכוח מהרעש.

קובי

• תוכן חדש...