Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חגיגה לדריפטרים? עם חזית חדשה ומאיימת, מנועים משודרגים ומחיר שממקם אותה בגזרת ה-200 אש"ח אצלנו(שתגיע כבר...) - יונדאי מציגה את המתחרה המובהקת שלה לצמד הטויובארו. נקודת תורפה בולטת היא סוגיית המשקל, קצת מעל טון וחצי - או 300 ק"ג יותר מצמד הטויובארו. כך שללא קשר למנועים החזקים וליחס משקל/הספק מצויין, 300 ק"ג עודפים הם עדיין חסרון בפרמטרים הדינמיים השונים. בקישור הבא תמצאו תמונות רשמיות ופרוספקט של דגם השוק הקוריאני.

http://carscoop.blogspot.com/2011/11/new-official-photos-plus-kdm-brochure.html

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לדריפטים זה באמת יכול להיות נהדר, אבל כשבאמת חושבים על זה - כמכונית ספורט להארדקוריסטים גם הג'נסיס או ה-370Z ואפילו הטויובארו הן קצת מאכזבות... לפחות על הנייר.

טון וחצי, עם כל הכבוד, זה ממש כבד למכונית ספורט. גם אם בדריפטים היא תהיה נהדרת, בנהיגה ספורטיבית זה עשוי להציק בסופו של דבר, בטח במהירויות ביניים. אותו הדבר עם הטויובארו, שבהתחלה מאוד התלהבתי ממנה, אבל עכשיו קצת ירד לי, אחרי שעשיתי קצת מתמטיקה. היא כבדה ב-150 קילו מהמיאטה ובסופו של דבר יחס ההספק משקל לא טוב משמעותית (בטח שלא משל המיאטה הפרטית שלי, למשל). אז הרווח בביצועים מינימלי וההפסד במשקל די גדול. זה לא שמדובר ב-S2000 שאמנם שוקלת יותר אבל גם נהנית מ-20% יותר הספק, או ב-370Z ודומותיה עם סביב 300 סוסים שמכפרים במידה כזו או אחרת על תוספת המשקל.

בקיצור - אכזבה מסוימת. מעדיף לוטוס עם 137 כ"ס...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפני 10 שנים מי היה מאמין שיונדאי יצליחו לעשות משהו יפה כ''כ ורוב הסיכויים גם מוצלח.

הרכב נראה מעולה, לגבי כל השאר, מבחני דרכים יגידו.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

יש גם גרסא של 345 כ"ס, 0-100 ב-5.9 שניות, שנשמעת מעניינת מאוד.

אריק, בינתיים דווקא יונדאי לא עפים על עצמם עם המחירים כלכך :lol:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
איך 271 כ"ס ורק 7.2 מ 0-100?

גם בדגם טרום מתיחת הפנים, היה נתון פסימי לחלוטין ל-2 ליטר טורבו(213 כ"ס) של 8.2 ש'. במבחנים השונים הוא ירד מה-7 שניות ל-60 מיל"ש ועמד על סביב ה-7.5 למאה.

בדגם המתוח, צפה לאזור ה-6.5 למאה. לא מבריק, אבל בהחלט לא רע. השאלה היא איך זה ירגיש על הכביש.

אפרופו 0-100, הנתון של פיז'ו RCZ200 עומד על 7.5 שניות לא מבריקות. במבחנים הנתון הזה ירד לאזור ה-7 שניות וכך זה גם מרגיש על הכביש.

הבא בחשבון שנתונים זה לא הכל, האצות ביניים אף יותר חשובות ביום ביום ושהכל מתחיל ונגמר בתחושותייך מאחורי ההגה.

ונקודה אחרונה לרוני; שמור מעט קרדיט לטויובארו. היא קלה(1.2 טון), יש לה יחס משקל/הספק מצויין(1:6) ומנוע אטמוספרי יעיל. הבנצ'מארק הדינמי בו השתמשו המהנדסים בעת פיתוח הרכב הזה היה פורשה קיימן. יש לי תחושת בטן טובה מאד לגביו.

ימים יגידו.

פורסם
לדריפטים זה באמת יכול להיות נהדר, אבל כשבאמת חושבים על זה - כמכונית ספורט להארדקוריסטים גם הג'נסיס או ה-370Z ואפילו הטויובארו הן קצת מאכזבות... לפחות על הנייר.

טון וחצי, עם כל הכבוד, זה ממש כבד למכונית ספורט. גם אם בדריפטים היא תהיה נהדרת, בנהיגה ספורטיבית זה עשוי להציק בסופו של דבר, בטח במהירויות ביניים. אותו הדבר עם הטויובארו, שבהתחלה מאוד התלהבתי ממנה, אבל עכשיו קצת ירד לי, אחרי שעשיתי קצת מתמטיקה. היא כבדה ב-150 קילו מהמיאטה ובסופו של דבר יחס ההספק משקל לא טוב משמעותית (בטח שלא משל המיאטה הפרטית שלי, למשל). אז הרווח בביצועים מינימלי וההפסד במשקל די גדול. זה לא שמדובר ב-S2000 שאמנם שוקלת יותר אבל גם נהנית מ-20% יותר הספק, או ב-370Z ודומותיה עם סביב 300 סוסים שמכפרים במידה כזו או אחרת על תוספת המשקל.

בקיצור - אכזבה מסוימת. מעדיף לוטוס עם 137 כ"ס...

רוני

השאלה הבאמת מעניינת היא המיאטה החדשה, עם משקל רשמי הצפוי לעמוד על כ-900 ק"ג. אבל בכל מקרה לא הייתי משווה בין קופסת גפרורים ושמה מיאטה לבין קופסת נעליים ושמה ג'נסיס קופה. ג'נסיס קופה זו מכונית GT קלאסית עם מידות של כ-4.7 מטר אורך, רוחב של 1.9 מטר ובסיס גלגלים של 2.82. עם בסיס גלגלים שכזה, היא באמת יכולה להיות מכונית דריפרטים טובה מאוד, אך היא עדיין הרבה יותר קרוזרית למרחקים ארוכים מאשר מכונית ספורט של ממש.

לגבי ה-BRZ והמקבילה שלה, רוב אלו שזכו לבחון אותה הזכירו את המיאטה ואת פורשה, כך שבהחלט יש למה לצפות, במיוחד עם מרכז כובד נמוך במיוחד כפי שמתגאים בסובארו. הבעיה העיקרית של סובארו זו ה-STI (או הבעיה שלנו יותר נכון) שכן עם מנוע טורבו ל-BRZ הם בעצם די הורגים את השוק של ה-STI שגם כך כבר ראתה ימים יפים יותר.

נחייה ונראה, אבל טוב לראות שהיפנים מתחילים לחזור לעצמם ולא חושבים רק על ירוק ירוק ועוד ירוק. תכלס, אם נשיא טויוטה לא היה נהג בנשמתו, כנראה שגם את זה לא היינו זוכים לראות.

פורסם

ונקודה אחרונה לרוני; שמור מעט קרדיט לטויובארו. היא קלה(1.2 טון), יש לה יחס משקל/הספק מצויין(1:6) ומנוע אטמוספרי יעיל. הבנצ'מארק הדינמי בו השתמשו המהנדסים בעת פיתוח הרכב הזה היה פורשה קיימן. יש לי תחושת בטן טובה מאד לגביו.

ימים יגידו.

זה לא 1280 קילו? בערך משקל של משפחתית מצויה. לא קל אבל גם לא כבד מדי. מצד שני עם 200 כ"ס היא גם לא מטוס קטן.

מיאטה במפרט ישראלי שוקלת 1140 קילו ויש לה 160 כ"ס, שזה בערך 7 ביחס הספק משקל. עם קצת חמוצים אפשר להגיע ל-180+ סוסים ואז הן משתוות (אבל המיאטה נשארת עם יתרון המשקל).

פורשה קיימן? זה חתיכת בנצ'מרק. קשה לי לראות איך עושים את זה בלי מנוע מרכזי, אבל בוא נראה...

השאלה הבאמת מעניינת היא המיאטה החדשה, עם משקל רשמי הצפוי לעמוד על כ-900 ק"ג. אבל בכל מקרה לא הייתי משווה בין קופסת גפרורים ושמה מיאטה לבין קופסת נעליים ושמה ג'נסיס קופה. ג'נסיס קופה זו מכונית GT קלאסית עם מידות של כ-4.7 מטר אורך, רוחב של 1.9 מטר ובסיס גלגלים של 2.82. עם בסיס גלגלים שכזה, היא באמת יכולה להיות מכונית דריפרטים טובה מאוד, אך היא עדיין הרבה יותר קרוזרית למרחקים ארוכים מאשר מכונית ספורט של ממש.

לגבי ה-BRZ והמקבילה שלה, רוב אלו שזכו לבחון אותה הזכירו את המיאטה ואת פורשה, כך שבהחלט יש למה לצפות, במיוחד עם מרכז כובד נמוך במיוחד כפי שמתגאים בסובארו. הבעיה העיקרית של סובארו זו ה-STI (או הבעיה שלנו יותר נכון) שכן עם מנוע טורבו ל-BRZ הם בעצם די הורגים את השוק של ה-STI שגם כך כבר ראתה ימים יפים יותר.

מאיפה הנתון של 900 קילו למשקל הרשמי ל-ND? אני ממש בספק. אני בכלל בספק שיצליחו לרדת מטון, אבל הלוואי. בכל מקרה, גם אם לא ירדו במשקל, בהנחה ולא יפגעו בדינאמיות ויצרפו מנוע מוגדש - היא תהיה מאוד מעניינת.

ואל תבינו לא נכון, הטויובארו עושה לי חשק ואני משוכנע שהיא תהיה מכונת נהיגה מצוינת, אבל אני מסתכל קדימה לכיוון המכונית הבאה שלי, ואני כבר לא בטוח שהיא מתאימה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יש גם גרסא של 345 כ"ס, 0-100 ב-5.9 שניות, שנשמעת מעניינת מאוד.

אריק, בינתיים דווקא יונדאי לא עפים על עצמם עם המחירים כלכך :lol:

בנתיים לא,וטוב שככה,הוולוסטר עם תמחור מאוד הגיוני וקורץ.

אני מקווה שהג'נסיס תתומחר כראוי אחרת צפוי להם כישלון.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
זה לא 1280 קילו? בערך משקל של משפחתית מצויה. לא קל אבל גם לא כבד מדי. מצד שני עם 200 כ"ס היא גם לא מטוס קטן.

מיאטה במפרט ישראלי שוקלת 1140 קילו ויש לה 160 כ"ס, שזה בערך 7 ביחס הספק משקל. עם קצת חמוצים אפשר להגיע ל-180+ סוסים ואז הן משתוות (אבל המיאטה נשארת עם יתרון המשקל).

פורשה קיימן? זה חתיכת בנצ'מרק. קשה לי לראות איך עושים את זה בלי מנוע מרכזי, אבל בוא נראה...

1280 קילו לפי תקן איחוד אירופי(כולל 68 ק"ג של "נהג" ו-7 ק"ג של דלק). משקל נטו 'דין' 1205 ק"ג. גרסאות הבסיס בפרוספקט היפני שוקלות 1190 ק"ג.

אגב, לקליאו ספורט הנוכחית יש יחס משקל הספק דומה ומנוע אטמוספרי המפיק הספק זהה. כשנהגתי בה, לא הרגשתי לרגע שחסר לי משהו בתחום ביצועי המנוע. מטוס? גם לוטוס אליס סטנדרטית לא חשה כמו מטוס.

• תוכן חדש...