Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שהכביש רטוב-נוהגים לאט!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תעשו טובה לעצמכם ולסובבים אותכם,אני כל יום מזועזע מחדש מכמות התאונות באזור,רוב הכבישים פה מפותלים ומלאים בהפתעות,בעיקר שהם רטובים.

בימים האחרונים יצא לי לנהוג את כביש נס הרים-בית שמש כמה פעמים(מנהלתי בלבד),לא יצא לי לעבור שם פעם אחד בלי להיתקל בתאונות דרכים,כל המעקות בטיחות עקומים ואפשר לראות חלקי מכוניות לאורך כל הכביש,פשוט מזעזע.

לפני יומיים תאונה באחד הפיתולים נתקלתי בניסן אלמרה שנכנסה חזיתית באוטובוס באחד הפיתולים,באותו יום בדרך חזור גם תאונה בצומת בר גיורא,היום עוד פעם עברתי שם תאונה חזיתית באחד הסיבובים של שני רכבים גדולים,האחד מזדה 5 ועוד רכב גדול,היה קשה לזהות ולא בגלל שאני צריך משקפיים.

http://hnn.co.il/gallery16288.html

הם בטעות ערבבו 2 אירועים לאירוע אחד,האוטובוס זה בכביש נס הרים,והתמונות למטה זו התאונה של צ.בר גיורא.

סופ"ש נעים ובטוח.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וכדוגמה לסיבה למה לנהוג לאט הבאת את אחד הכבישים המפותלים בארץ:roll:

בכביש של נס הרים צריך לנהוג זהיר בכל הימים. לעומת זאת, אין סיבה לנהוג 70 באיילון בנתיב הימני ו80 בנתיב השמאלי, כשבימים כתיקונם המהירות בממוצעת בקטע הכביש הזה היא קרוב ל-100 בימני.

בואו נעשה הסכם שנשים צמיגים נורמליים שלא יוצרו באיזה סדנת יזע סינית ושיודעים להתמודד עם כביש רטוב ואז גם לא נוריד אוטומטית 20 קמ"ש איך שמופיע ענן באופק.

פורסם

כשהכביש פתוח, סלול טוב וישר, כשהרכב תקין וכשהתנועה זורמת- אין סיבה לרדת אפילו בקמ"ש אחד מהרגיל.

היום נסעתי על כבישש אחה"צ, ירד גשם והתנועה זרמה. הרכב עבר טסט לפני יומיים כך שאני בטוח ביכולותיו הבטיחותיות. אי לכך ובהתאם לזאת מד המהירות הראה 110 קמ"ש.

כמובן כשהגשם חזק מאוד זה כבר משפיע על תנאי הראייה ונדרשת הורדת מהירות.

אני מאמין בנהיגה בהתאם לתנאי הדרך, בלי סיסמאות "כמו 10 קמ"ש פחות לפחות".

מובן שאשמח לשמוע דעות מנומקות האם אני טועה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני גם לא מאמין בשבלונות כמו "להוריד 20 קמ"ש." ברחובות העיר או בכביש המפותל - יש בהחלט צורך להאט. כמה להאט? תלוי בהערכה של הנהג את שדה הראיה ואת אחיזת הצמיגים בכביש, זו התלויה בעומק המים, ריכוז המזהמים במים (שמן, חול - גדול יותר בכביש מפותל כגון נס הרים) ואיכות האספלט עצמו (רמת חספוס).

בכביש הפתוח גם כדאי להיזהר! לעתים נראה (על בסיס שדה הראיה) שניתן לנהוג כרגיל אך קיימת סכנת ציפה במהירויות גבוהות. אני מגביל את עצמי למקסימום 110 אך בפועל יכולים להיווצר תנאים הדורשים העלאה או הפחתה של המהירות בהתאם - והכל עדיין בכביש הפתוח. בכבישים עם ניקוז לא טוב כמו חלקים מכביש החוף - גם 90 קמ"ש יכולים להיות על גבול הציפה.

כמובן שיש לתחזק את הרכב וצמיגים שהחלו להתיישן או להישחק צריכים להחליף, וגם ללחץ האוויר, כיוון הגלגלים ולמצב הבולמים יש חשיבות גבוהה לאחיזת הכביש וגם למניעת ציפה. תזכרו שצמיגים עם עומק חריצים של 2 מ"מ (המשמש מינימום חוקי בטסט) הם לא בטוחים. עבור בטיחות רצוי שעומק החריצים יהיה לפחות כפול! אבל חשוב לזכור שגם עם ארבעה צמיגים חדשים ומנופחים בדיוק, אפשר עדיין להחליק ולא צריך שיהיה "גשם ראשון" וגם לא לנסוע 100. גם 40 קמ"ש יכולים להיות מספיק...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני למדתי את זה על בשרי לפני כשנה, נכנסתי במהירות (כנראה) גבוהה מדי לסיבוב בכיכר וכמעט איבדתי שליטה,

מזל שהESP התערב בזמן וגרם רק להחלקה קלה לצד, אחרת הייתי נמרח על המדרכה וכנראה לוקח איתי עוד עובר אורח.

מאותו אירוע אני לא נכנס לאף פניה ביותר מ20 קמ"ש בחורף.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

שימו לב לתגובות למטה. רושמים שם שאחרי התאונה הנהגת לא דיברה בעברית אז אחד מהכוננים דיבר איתה בידיש, והיא אמרה לו שהיא חולה בסכרת והיא רואה שחור בעיניים. הנהג אמבולנס לא הקשיב ופינה אותה מבלי לבדוק לה את כמות הסוכר, ולכן המצב שלה הדרדר והיא מתה בגלל זה.

מישהו אמר מחדל?

פורסם

גם אני לא מאמין בשבלונות. הכל תלוי בתנאי הדרך. אם צריך אז נוסעים גם על 40 על חיפה-ת"א כי אי אפשר לראות 2 מטר מהאף בגשם (גם זה יצא לי לעשות, בימני כמובן).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה היית אתה?? תזהר, ברווז בדבש זה טעים.

בהחלט היו ימים שנה שעברה שמצאתי את עצמי מזדחל על כביש החוף במהירות של 50 קמש, כשגם ככה הרוח כמעט העיפה אותי אל הכסא האדום לשעבר. היו זמנים בפרטנר :-)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כשכל הכבישים מלאים בורות ושקעים של מים שברגע שהרכב עולה עליהם ההגה זז מעט ימינה ושמאלה, זה מצריך נהיגה קצת יותר איטית לדעתי..זה לפחות מה שאני עושה, במיוחד אם מישהו גאון נוסע 100 על הבור מים הזה ומתיז לך על כל הרכב, ומסתיר לך את כל הראות למשך כמה שניות.

זה דיי מסוכן.

Opel Adam S 2017

פורסם
כשהכביש פתוח, סלול טוב וישר, כשהרכב תקין וכשהתנועה זורמת- אין סיבה לרדת אפילו בקמ"ש אחד מהרגיל.

היום נסעתי על כבישש אחה"צ, ירד גשם והתנועה זרמה. הרכב עבר טסט לפני יומיים כך שאני בטוח ביכולותיו הבטיחותיות. אי לכך ובהתאם לזאת מד המהירות הראה 110 קמ"ש.

כמובן כשהגשם חזק מאוד זה כבר משפיע על תנאי הראייה ונדרשת הורדת מהירות.

אני מאמין בנהיגה בהתאם לתנאי הדרך, בלי סיסמאות "כמו 10 קמ"ש פחות לפחות".

מובן שאשמח לשמוע דעות מנומקות האם אני טועה.

אתה טועה מסיבה אחת פשוטה והיא שאין לתת את העניין לשיקול דעת הנהג משום ששיקולי נהגים הם שונים, והם לפעמים נכונים יותר ולרוב נכונים פחות, ולתת לכל נהג להחליט בשביל עצמו זה יהיה כמו אסון. אתה לא על הכביש לבד. הדרך האידיאלית היא לאזן את הדברים באמצעות חוקים שלוקחים בחשבון סוגי רכב שונים, נהגים שונים וכבישים שונים, ובגשם, עם המלצות כלליות ולדעתי הן קרובות להיגיון. אם ניתן יום אחד שבו כל נהג יבחר לעצמו מהי המהירות המתאימה לו אתה אולי תבין יותר טוב את הכוונה שלי.

פורסם

אני אישית נוסע יותר לאט,למרות כול ה ESP,ASR אני מעדיף לא להגיע למצב שאני בודק אותם במהירות של 100 קמ"ש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

על כביש רטוב צריך להיות יותר זהירים ולנהוג הרבה יותר חלק.

והדבר הראשן לדאוג לו - זה צמיגים איכותיים.

משהו ש-95% מבעלי הרכב לא ממש מקפידים :oops:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לא ממש מבין למה, אבל בארץ ישנם לא מעט נהגים ממשפחת הזוחלים ובכדי להוסיף חטא על פשע, הם גם מנהלים את עניניהם בכל מסלול שבו הם מצויים, ללא הבחנה בין שמאל לימין. ובחורף הם מסתפחים, רובם ככולם, למשפחת הזוחלים לאט, מאוד לאט, בלי קשר לתנאי הדרך והראות. וגרוע מכל הם הסיבובים, בהם לא משנה מהי זוית הסיבוב ומהו מספר המסלולים, הזחילה הופכת לסוג של עמידה במקום תוך בחינה מראש של כל סנטימטר אליו נגיע ואיך לעזאזל אנחנו נמנעים מלהתהפך בסיבוב הנורא הזה.

פורסם

כן זה מעצבן במיוחד בכביש ללא יכולת עקיפה.אבל אולי יש נהגים שנוהגים באותו כביש פעם ראשונה,נהגים חדשים,אני מדבר על כבישים מפותלים. כשאני נסעתי פעם ראשונה בכביש מעלות-כרמאיל אחרי שקיבלתי רישיון בחורף נסעתי אולי גג 70.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
זה היית אתה?? תזהר, ברווז בדבש זה טעים.

שאני לא אשים עליך אוכף...:lol:

בהחלט היו ימים שנה שעברה שמצאתי את עצמי מזדחל על כביש החוף במהירות של 50 קמש, כשגם ככה הרוח כמעט העיפה אותי אל הכסא האדום לשעבר. היו זמנים בפרטנר :-)

גם הקטע שלי היה שנה שעברה. עם קנגו... ובדיוק הבוס החליט להתקשר, כשאמרתי לו שאני לא מסוגל לנהוג בכזה גשם, כשאין פשוט ראות וגם להתרכז בשיחה (ללא דיבורית- השתמשתי ברמקול המובנה), הוא נעלב ממני, האדיוט. :roll:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...