Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסור דיסק מודולרי - האם קיים דבר כזה?

Derish
שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

השאלה פונה לאלה מכם המתמצאים בכלי עבודה חשמליים.

קרוב משפחה שלי מחפש (תיאורטית) מסור דיסק שבהמשך ניתן יהיה להכניסו למתקן קיבוע לביצוע חיתוכים מדוייקים.

כלומר, מסור בסגנון הזה:

26085089-450x450-0-0_Makita+Makita+4200NH+Electric+Circular+Saws.jpg

שיכול להפוך לכזה:

31744278-450x450-0-0_Makita+Makita+12+Metal+Cutting+Saw+LC1230.jpg

או לכזה:

96984665-450x450-0-0_Makita+Makita+195083+4+Job+Site+Miter+Saw+Stand.jpg

אני מודע כמובן לעובדה שהתמונה הראשונה זה מסור עץ והשניה זה מסור מתכת, אבל הן כאן רק להמחשת הרעיון.

השימוש המיועד הוא לעבודות עץ בלבד - תחילה במסגרות וקנ"מ קטן, ובהמשך לבניית מרפסת ושיפוץ הבית החדש.

בשלב זה אני מנסה להבין אם הדבר קיים בכלל. אשמח לשמוע מה אתם יודעים על הנושא, מה כדאי לבדוק במעמד

הקניה, מהן העלויות שאפשר לצפות להן פחות או יותר, וכל מידע או טיפ נוסף שתוכלו לתת.

בתודה מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלה מצוינת. הייתי בטוח שדבר כזה לא קיים,

אבל נתקלתי בזה:

http://www.gumtree.com/p/for-sale/circular-saw--chop-saw/85820887

נראה קצת חשוד, משופצר-משהו.

אני ממליץ כרגיל על כיוון שונה:

לקנות את הכלים המתאימים בהתאם לפרויקט הנוכחי שבו אתה (יענו, הדוד) עוסק.

למסגרות של תמונות יתאים כנראה בשלב הראשון מסור גרונג (או מסור ידני עם קופסת זוויות)

ולחיתוכים של פלטות גדולות יידרש כמובן מסור אחר.

כמו כן, יש הבדל גדול מאוד בדרישות בין מסור המיועד לחיתוך מסגרות לבין מסור המיועד

לחיתוך עצים לפרגולה, שצריך להתמודד עם עוביים שונים לגמרי.

ניסיון למצוא מהרגע הראשון את הכלי האולטימטיבי all-in-one שעושה הכול וגם מכין קפה בזול

מועד ב-100 אחוז מהמקרים לכישלון. אין כלי כזה גם לא בזול...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממליץ כרגיל על כיוון שונה:

לקנות את הכלים המתאימים בהתאם לפרויקט הנוכחי שבו אתה עוסק.

כרגיל, אנחנו תמימי דעים. לצערי הקליינט בעל דעה שונה, וקטונתי מלהסביר לו שהוא טועה.

עזוב... אמרתי שאני אשאל, אז הנה - אני שואל. על הדרך אמרתי אולי נלמד משהו חדש.

יש לי תחושה שזה יגמר בסוף באיזה wolf או hyundai, זאת לא תהיה פעם ראשונה.

תודה בכל אופן. :roll:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין דרך להפוך "סקיל" למקובע. יש כמה קומבינות שבהן מורידים את מגן הלהב ומקבעים בדרך כזו או אחרת המסור הפוך לשולחן עם חריץ ללהב.

גרנונג הוא מסור שמיועד בעקרון לחיתוך אורכים משתנים של כל דבר מלאטות פשוטות לפרופילי אלומיניום (בצירוף עם להב יעודי).

ישה. מה שהראת הוא לא קומבינה. יש כלי כזה, את שמו אני לא יודע. בסדנה יש לנו שניים כאלו אחד ישן איטלקי, השני של dewalt. ניתן להשתמש בו כגרונג או כמיני "קרייזיק".

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטער דריש, אני לא מכיר רובוטריקים כאלה.

לכל כלי יש את הייעוד שלו, ו"מולטי-כלי" הוא בד"כ הפשרה של החלקים הכי גרועים של כל הכלים המגולמים בו.

(כן זה כולל מולטיטול כמו לדרמן, סוג, גרבר ושות').

תוכל לחפש מוצרים של חברות כמו (על זו בטח שמעת): מקיטה, בוש (וכמה שפחות מוכרות לציבור הרחב אבל יותר למפעלים וכולי), ריובי (RYOBI), AEG, דוולט (לא יודע אם דוולט נמכרים בארץ למען ההגינות).

עקרונית הדרך היחידה שאני מכיר לעשות משהו בסגנון זה לייצר לבד בבית. כבר ייצרתי לעצמי כמה "עיזים" שנועדו למשהו בסגנון כמו מתקן קיבוע למקדחה (משתמש בה כמשחזת, או ליתר דיוק, הפסקתי עם זה כבר ממזמן...) וכד'.

אני ממליץ שתפנה לחנויות אספקה טכנית ליד מגוריך (לא "גייס" ולא "הומו-סנטר". אלה חניות צעצועים יקרות להחריד שאין להם טיפה מקצועיות) ותתעניין- לפחות שם יש גם קטלוגים כדי שתוכל לעיין ולראות מה מתאים לך.

בקש לעיין גם בקטלוג של "פלד", ושל "השח"ל". יש שם לעיתים פתרנות מעניינים.

ולעיונך בזמנך הפנוי:

http://www.peledtech.com/ (בערך רק חצי מהקטלוג שלהם נמצא פה, לצערנו לא החלק שחשוב לך לדעתי)

http://www.hashahal.com/chapters/index/1

אשמח לעזור לתכנן את המתקן קיבוע, אם אוכל. אני אצטרך לראות את המשור שייקנה בסוף, ולעשות סיעור מוחות קל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכון.

במיוחם בשבילך

מייצגים את WOLF:

ורשבסקי סחר בע"מ, בירושליים

02-6526024

בהצלחה, ומקווה שעזרתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ה"מיני קרייזיק " הוא כלי מאוד שימושי בעיקר לפרקטים וכדומה כי המיני שולחן שלו קטן מאוד ואפשר לעשות עליו

רק חיתוכים ישרים (אין זויות)

הכלי היחיד שקיים שניתן לקבע אותו על שולחן הוא פרייזר

מעבר לזה, אם הוא בסוף קונה ג'יגסו (התמונה הראשונה ) הוא יוכל לקנות סרגל ייעודי או לבנות סרגל

אם הוא צריך לעשות חיתוכים ארוכים וישרים (ככה אני עובד בשטח )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם.

ברווז - החזרת אותי לאחת התקופות הטובות בחיי, כשהייתי אחראי על תחום הכלים בחברה שעבדתי בה.

באותה תקופה התעסקתי בקניינות ולוגיסטיקה ואת כל הקטלוגים של השח"ל, פלד, בטא ועוד רבים אחרים

היה לי על השולחן. הכרתי את כל השחקנים בארץ, את כל היבואנים והחנויות... היו זמנים. :roll::-(

אגב, לא נראה לי ש-wolf ו-wolfcraft זה אותו דבר. הראשונים זה חברת מדבקה לכלים סיניים זולים,

האחרונים זה חברה שאני מכיר היטב מאירופה ומייצרת כלים די איכותיים ומתקנים רלוונטיים כמו בקישור.

האמת היא שעד היום לא ראיתי אותם בארץ, טוב לדעת שהם מיוצגים פה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חווה את זה בימינו אלה...

את וולף גם אני מכיר כזבל סיני, לגבי וולףקראפט, אני פשוט לא מכיר. לא היה לי שום ניסיון איתם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכל כלי יש את הייעוד שלו, ו"מולטי-כלי" הוא בד"כ הפשרה של החלקים הכי גרועים של כל הכלים המגולמים בו.

(כן זה כולל מולטיטול כמו לדרמן, סוג, גרבר ושות').

נכון מאד.

לדריש: גם אני מחזק את הדיעה שעדיף כמה כלים יעודיים ולא כלי רב-תכליתי (נניח שקיים) שיהיה גם יקר וגם גרוע.

אם ה"לקוח" אינו מקצוען, כלומר ינסר קצת פה וקצת שם וזהו, אפשר בהחלט לקנות כלים זולים. לא צריך מברגה נטענת 18V של מקיטה בשביל לתלות שלוש תמונות בשנה. לעומת זאת, מי שמבריג אלף ברגים בשבוע לא יעלה בדעתו להשתמש במברגה של 200 ש"ח, גם אם ישלמו לו.

דני

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...