Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי דייהטסו שרייד שנת 2000.

1) לאיזה "חור" אני אמור לשפוך את נוזל הקירור? למיכל העיבוי (המיכל מפלסטיק) או לתוך הרדיאטור עצמו?

2) לפני מספר ימים מילאתי את מיכל העיבוי בנוזל קירור. היום אני בודק, וכל נוזל הקירור נעלם. בדקתי מתחת לפקק של הרדיאטור, והוא מלא. לאיפה יכלו להיעלם המים? יכול להיות שמקודם (לפני ששמתי מים במיכל העיבוי) מיכל הרדיאטור היה כמעט ריק, אז הוא העביר אליו את כל המים ממיכל העיבוי? הפעלתי מנוע, ולא ראיתי נזילות מצינוריות, אבל בהחלט ייתכן שפיספסתי משהו. דעתכם?

תודה לעונים.

פורסם
במיכל העיבוי לא ממלאים שום דבר.

ממלאים מי קירור רק בפתח המילוי של הרדיאטור.

אני הבנתי אחרת, הבנתי שאת נוזל הקירור ממלאים במיכל העיבוי עד לקו שמצוייר על המיכל ומשם במידה וחסר מוזרמים לרדיאטור.

בכל מקרה המערכת אמורה להיות מערכת אטומה אז במידה ואתה רואה שיש לך חוסר עדיף שתעשה בדיקה בלחץ לראות איפה יש לך נזילה.

פורסם
ברשותי דייהטסו שרייד שנת 2000.

1) לאיזה "חור" אני אמור לשפוך את נוזל הקירור? למיכל העיבוי (המיכל מפלסטיק) או לתוך הרדיאטור עצמו?

2) לפני מספר ימים מילאתי את מיכל העיבוי בנוזל קירור. היום אני בודק, וכל נוזל הקירור נעלם. בדקתי מתחת לפקק של הרדיאטור, והוא מלא. לאיפה יכלו להיעלם המים? יכול להיות שמקודם (לפני ששמתי מים במיכל העיבוי) מיכל הרדיאטור היה כמעט ריק, אז הוא העביר אליו את כל המים ממיכל העיבוי? הפעלתי מנוע, ולא ראיתי נזילות מצינוריות, אבל בהחלט ייתכן שפיספסתי משהו. דעתכם?

תודה לעונים.

יוסי שלום רב !

מיכל העבוי הוא למעשה מיכל העודפים* המיכל הרזרבי.

במקרה של נזילה מממערכת הקירור, קר, רדיאטור משאבת מים או צנרת, מפלס מי הקירור מתחיל להתרוקן ברדיאטור, ואותו כמות שחסרה ברדיאטור מושלמת על ידי יניקה בתת לחץ ממיכל העודפים עד לריקון מיכל העודפים.

במקרה שלך קיימת בוודאות נזילה ממערכת הקירור, או מכסה הרדיאטור, לא תקין ומי קירור נפלטים ממנו ומיכל העודפים משלים את החסר.

ככלל יש להתחיל בבדיקת נוזל קירור תמיד תחילה ברדיאטור ולא במיכל העבוי, יתכן מצב שמיכל העבוי/ העודפים ישאר מלא, ואילו ברדיאטור יהיה חסר כמות ניקרת.

לסכום בדוק תקינות מכסה רדיאטור והחלף במידת הצורך, ובמקרה של מכסה תקין, פנה למכון רדיאטרים לבדיקת ואיתור נזילה ממערכת הקירור, בעזרת שעון לחץ יעודי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התגובות.

התיאוריה שלי, היא שהיו חסרים מים ברדיאטור, ולכן כשמילאתי מים במיכל העיבוי, הם נעלמו כי הרדיאטור שאב אותם.

עכשיו בשביל לאמת תיאוריה זו אני צריך למלא מים ברדיאטור ובמיכל העיבוי עד המקסימום, ולקוות שהפעם הם לא יעלמו לשום מקום.

נבצע זאת בהקדם.

פורסם

יוסי שלום רב !

במיכל העודפים אין למלא מקסימום אלא עד לקו המקסימום הרשום על המיכל, ברדיאטור יש למלאות עד שיגלוש, בדוק בהזדמנות את הגומיה על הפקק, שהיא לא שחוקה, ובדוק שעל המכסה רשום המספר 0.9.

מיותר לציין שאין למלא ברז, אלא מי קירור ירוקים איכותיים.

בברכה

צביקה

פורסם
יוסי שלום רב !

במיכל העודפים אין למלא מקסימום אלא עד לקו המקסימום הרשום על המיכל, ברדיאטור יש למלאות עד שיגלוש, בדוק בהזדמנות את הגומיה על הפקק, שהיא לא שחוקה, ובדוק שעל המכסה רשום המספר 0.9.

מיותר לציין שאין למלא ברז, אלא מי קירור ירוקים איכותיים.

בברכה

צביקה

צביקה,

מכסה הרדיאטור שברשותי רשום עליו 1.1 והרכב מסוג בלנו 96. האם אני צריך להחליף אותו ל 0.9? במידה וכן מאיפה משיגים אחד כזה?

פורסם

עזרא שלום רב !

עד כמה שידוע לי בסוזוקי בלאנו מכסה הרדיאטור המומלץ לרכבל הוא 0.9 ולא 1.1 !

קרא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3066136

בכל חנות חלקי חילוף באזור מגורייך ,אתה אמור למצוא מכסה 0.9.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...