Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סיויק 2005 כחודשיים, הרכב מטופל כנדרש במוסך מורשה של היבואן.

הרכב עבר טיפול דיי גדול לפני כ-3,000 ק"מ הכולל פלגים שמן מנוע פילטר שמן ברקסים ועוד.

הרכב עבר 160,000 ק"מ.

בנסיעה רגילה הרכב נוסע דיי טוב ב-100 קמ"ש במישור הוא על 2700 סל"ד.

אך בעליות ובמיוחד בעליות לירושלים אני מרגיש שהמנוע דיי מתאמץ וכאילו חסר לו כח, וכן לפעמים בעליות הוא נתפס לי על הילוך שלישי ולא משתחרר ממנו בקלות.

אציין שטורים גבוהים כן משפיעים ומרגישים תוספת כח.

מה לדעתכם הבעיה של הסחיבה?

פורסם

חסר קצת מידע תשתדל לענות על השאלות הבאות בפירוט רב:

האם בעבר הרכב עלה את אותן עליות בקלות יחסית בסל"ד נמוך יותר?

האם הרכב הרגיש בעבר כנמרץ יותר בתגובת המנוע?

אך בכל מקרה תזכור שמדובר כאן על מנוע 1.6 ליטר עם סה"כ 110 כוחות סוס בתנאי מעבדה (בפועל מדובר על הרבה פחות), כך שלא הייתי מצפה ממנו ליותר מדי בכל מה שקשור לכוח מנוע.

פורסם

המנוע עובד בצורה חלקה ועגולה, בסרק ובנסיעה רגילה?

המצב שאתה מתאר נשמע סטנדרטי לחלוטין, הגיוני שמנוע 1.6 יתאמץ בעליות תלולות בסל"ד נמוך.

בעיקר מנועי 1.6 של הונדה עד שנת 2006 - 2007 ידועים במומנט צנום יחסית בסל"ד נמוך, הפיצוי על כך מגיע בסל"ד הגבוה שם מרבית הכוח.

בעליות כמו של ירושלים, מומלץ לנעול את הגיר על הילוך נמוך, כדי לחסוך מאמץ מיותר של המנוע.

פורסם

הרכב ברשותי רק חודשיים כך שאיני יודע מה היה בעבר.

בכ"א אצלי המצב אותו הדבר ולא השתנה.

בנסיעה רגילה המנוע נוסע בסדר גמור.

מה ששאלתי בקשר לסחיבה בעליות זה כי אני רואה לא מעט רכבים סטנדרטים שעוקפים אותי בעליה וכדי שאני אסע במהירות שלהם אני צריך לקרוע את המנוע שלי, האם כולם שם קורעים את המנוע שלהם?

פורסם
הרכב ברשותי רק חודשיים כך שאיני יודע מה היה בעבר.

בכ"א אצלי המצב אותו הדבר ולא השתנה.

בנסיעה רגילה המנוע נוסע בסדר גמור.

מה ששאלתי בקשר לסחיבה בעליות זה כי אני רואה לא מעט רכבים סטנדרטים שעוקפים אותי בעליה וכדי שאני אסע במהירות שלהם אני צריך לקרוע את המנוע שלי, האם כולם שם קורעים את המנוע שלהם?

סביר להניח שכן.

פורסם

בעליה תעביר את בורר ההילוכים מ D4 ל D3.

בהילוך שלישי הרכב אמור לעלות ללא בעיה וללא חילוף מיותר של הילוכים. ב -110-100 קמ"ש הסל"ד יהיה סביב 3500- 4000.

זה לא נקרא "קריעה של המנוע", זה נקרא "שימוש נכון ברכב"

• תוכן חדש...