Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מגמגם (גולף 2005 FSI)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

לאחרונה התחילה לי תופעה מוזרה של קירטועים מוזרים מעין רעידה/טלטלה/גמגום , במיוחד כשאני עוצר אחרי נסיעה או כשאני מכניס להילוך אחורי ולפעמים גם בעמידה בסרק, בזמן הרעידות אין עליה או ירידה בטורים , לא נדלקות או נדלקו מנורות, לא ברור לי מה זה מאחר והרכב גם מגיב כרגיל בנסיעה וחוזר לעצמו ברגע שאני לוחץ על הגז.

בהתחלה חשבתי שאולי המזרקים מלוכלכים אבל גמרתי כבר 2 בקבוקים של K44 ובקבקבוק של גולד לייבל אבל זה נשאר כמו שהיה ויש ימים שזה מתגבר.

הרכב הוא גולף 2.0FSI שנת 2005 אוטומט

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

רותם מנתניה שלום רב !

לא נהגת נכון לא היית אמור להשתמש בשני תוספי דלק K44 או גולד לייבל היית אמור להשתמש במיכל של 5 ליטרים של אחד מהתוספים האלה. המזרקים היו מתנקים ומתדשים והופכים לחדשים,, בעיית הקרטועים היתה מיד נעלמת, הרכב היה מתנהג כחדש, תצרוכת הדלק היתה יורדת ב50 אחוז, וספקי התוספים היו חוגגים, אנא על תמנע מהם את שמחת בית השואבה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אל תדאג צביקה אני לא אמנע מהם !!! אבל 2 בקבוקים היו בחינם ככה שלא ממש הפריע לי ,עוזר או לא עוזר זה לא מה שחיפשתי לקרוא!! ככה שאם יש משהו "חכם" יותר לכתוב בכדי לעזור אז אני אשמח לקרוא ואם לא, אז לא נורא, אני בטוח שיש כאן כאלה שירצו לעזור.

בכל אופן תודה!

פורסם

בכל אופן, לשאר קוראי הפורום, יש לי ניסיון טוב מאוד עם K44, אבל חשוב מאוד להשתמש בו בדילול נכון. שימוש בכמות גדולה של החומר הזה עם כמות קטנה של דלק עלולה לגרום נזק בלתי הפיך לרינגים ולצילינדרים. הוא מנקה פיח משסתומים ומהבוכנות אבל מייבש ולכן גורם לחיכוך. אל תגזימו עם הכמויות. פה לא ניתן לאמר ש"כל המרבה הרי זה משובח".

פורסם
ערב טוב לכולם

לאחרונה התחילה לי תופעה מוזרה של קירטועים מוזרים מעין רעידה/טלטלה/גמגום , במיוחד כשאני עוצר אחרי נסיעה או כשאני מכניס להילוך אחורי ולפעמים גם בעמידה בסרק, בזמן הרעידות אין עליה או ירידה בטורים , לא נדלקות או נדלקו מנורות, לא ברור לי מה זה מאחר והרכב גם מגיב כרגיל בנסיעה וחוזר לעצמו ברגע שאני לוחץ על הגז.

בהתחלה חשבתי שאולי המזרקים מלוכלכים אבל גמרתי כבר 2 בקבוקים של K44 ובקבקבוק של גולד לייבל אבל זה נשאר כמו שהיה ויש ימים שזה מתגבר.

הרכב הוא גולף 2.0FSI שנת 2005 אוטומט

תודה מראש לעוזרים.

אין מנוס אלא לחבר את הרכב למחשב דיאגנוסטיקה ולחלץ קוד תקלה.

התופעה שאתה מתאר עלולה לקרות מאלף ואחת סיבות כגון: דלק מהול, שסתום EGR תקול, משאבת דלק לחץ גבוה ועוד...

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק ידידי שלום רב !

אני מבקש שתביע את דעתך האוביקטיבית, לחיסרון או ליתרון בשימוש בתוספי דלק לפתרון הבעיות כפי שציין פותח השרשור.

והתיחסות אישית לשימוש בתוספי דלק , במקרה של פותח השרשור,במקום ההמלצה שנתת , יתרונות וחסרונות.

בברכה

צביקה

פורסם
בכל אופן, לשאר קוראי הפורום, יש לי ניסיון טוב מאוד עם K44, אבל חשוב מאוד להשתמש בו בדילול נכון. שימוש בכמות גדולה של החומר הזה עם כמות קטנה של דלק עלולה לגרום נזק בלתי הפיך לרינגים ולצילינדרים. הוא מנקה פיח משסתומים ומהבוכנות אבל מייבש ולכן גורם לחיכוך. אל תגזימו עם הכמויות. פה לא ניתן לאמר ש"כל המרבה הרי זה משובח".

ספי תודה על ההתייחסות , השימוש נעשה אך ורק עם מיכל מלא ,וע"מ לוודא שזו לא תחנת הדלק אשמה והדלק מהול, אז תידלקתי ב3 תחנות שונות ,פז ,דלק ואלון, כאמור זה לא פתר את הבעיה ,והעיקר לא החמיר אותה.

ולצביקה הבנתי שאתה נגד תוספי דלק, אבל אל תהפוך את השירשור שלי לדיון בתוספי דלק ע"מ להוכיח את טענתך, אני לא מעוניין שנושא השירשור שלי ילך לאיבוד בגלל הגחמה שלך, אני מאמין שתוכל לפתוח שירשור משלך.

מרק תודה רבה אני אלך לבצע בדיקה בהקדם.

פורסם

רותם שלום רב !

לא ירדת לסוף דעתי.

אני לא נמצא בפורום לשם סיפוק גחמותי.

מכיוון שאני עוסק בתחום הרכב, ואני נתקל , וגם שומע ספורים רבים של לקוחתי, או חברי פורום שפנו לעזרתי טלפונית לאחר שימוש בתוסף דלק בעיקר ברכבי קרבורטור בפרט, אך גם ברכבים מודרנים מוזרקים, מרבית התלונות, הם לאחר שתחקרתי אותם, החלו לאחר שימוש בתוסף דלק, מבלי שהבינו וקישרו בכלל את הצטרפות המקרים שהחלה מיד לאחר השימוש.

ואתן לך דוגמא טרייה מהיום.

התקשר היום אלי לקוח שלי בעל פורד סיירה אוטומטי, שביצע אצלי נקוי שיפוץ וכוון קרבורטור לפני כשנתים וחצי, לשביעות רצונו המלאה.

הלקוח הגיע אלי מרמת גן לאחר המלצתו של אלירן, המכונה" צביקה פיק", והוא חבר הפורום, ומשמש היום כאחד המנהלים בפורום.

הבחור התלונן על התנעה ארוכה וקשה, סלד שיורד למצב של כמעט כבוי לאחר כשתי דקות מההתנעה קירטועים וחוסר סחיבה.

לאחר תחקור ארוך, מתברר שהבחור הוסיף תוסף דלק לטנק הדלק לפני כחודש וחצי, ודקה לאחר ההוספה הרכב החל לקרטע.

הרכב ניגש למוסך, שהמליץ לו להחליף פלגים, ובינתים נתגלתה בעייה חמורה של נזילת מים ממשאבת המים.

הרכב הושאר במוסך לשם החלפת משאבת מים וחגורת טיימינג.

כשבוע לאחר היציאה מהמוסך , הרכב קירטע בצורה חמורה, ולא היתה אפשרות להמשיך בנסיעה.

הרכב נגרר מראשון לרמת גן, ועמד שם כשלושה שבועות.

לפני כשבוע החליט בעליו, להחליף חוטי הצתה הוחלפו חוטי הצתה מתוצרת BS=ביתן ספארק= *בל , בעלות של 80 ש"ח.

חל שינוי קל לדבריו, יתכן אפילו פסיכולוגי.

היום שהוא התקשר הוא טען שהרכב רועד ולא סוחב כלל, והוא יתקשה להגיע אלי מרמת גן לנתניה בנסיעה, ואת הגרר מטעם החברת ביטוח הוא כבר ניצל.

כשהפנתי את תשומת ליבו, שלדעתי הבלתי מחייבת אחד או שניים מחוטי ההצתה לא מתפקדים, הוא התעקש שהם חדשים ולכן זה לא יתכן.

כשהתעקשתי שיבדוק תפקוד כל צילנדר בנפרד, מתברר שצדקתי ואחד הצילנדרים לא מגיב.

המלצתי לו להשתמש באחד החוטים הישנים, במקום החדש והלקוי.

למרבה הפלא הוא חזר לי בהתרגשות וטען שאני גאון וחל שיפור עצום בתאוצה אם כי הרכב עדיין מקרטע, אך אמר שיגיע אלי בנסיעה לאבחון סופי ולטיפול בקרבורטור במקרה הצורך.

מכאן ניתן להסיק את מה שאני טוען שנים, "שאין צרוף מקרים יש הצטרפות מקרים"!

כל הבעיות התחילו לאחר שימוש בתוסף דלק שלא לצורך, שגרם בעקיפין להוצאות מיותרות,(חוטי הצתה זולים), שימוש בגרר שלא עלה מאומה, אך ניצל את ההזדמנות לנצל שוב על אותה סיבה.

אם עדיין לא הסקת את המסקנות, ועדיין מתעקש שאני עוסק בגחמות, אז שיבושם לך.

בברכה

והבנה

וחג סוכות שמח.

צביקה

פורסם

מרק תודה רבה אני אלך לבצע בדיקה בהקדם.

ולא מהנמנע שהתברר שבעייתך קשורה לחוטי הצתה לקויים.

הבדיקה הלא מחייבת אצל מוסך רון מומלצת בחום, אין סכוי של תצא מרוצה.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה

בפתיחת השירשור כתבתי שהרכב מגמגם ומקרטע לפעמים ותארתי גם מתי, אני יודע שניקוי מזרקים ע"י תוסף יכול לעזור ,במקרה היו בהישג ידי יותר מבקבוק אחד לכן השתמשתי בהם לאורך חודשיים ב3 תדלוקים מלאים שונים, לא חושב או חשבתי שזה מזיק, ברור לי שזה לא היה הפיתרון שכן הרכב נשאר באותו מצב וכנראה מדובר במשהו אחר ,כמו כן ברור לי שאתה מקצוען בתחומך ויש לך מהידע ומהיכולת לתרום, אבל מפה ועד הציניות שבתגובתך הראשונה המרחק גדול, בכל אופן כמו שכתבתי תודה על התגובה, וברור שאגש למוסך רון גם ככה אני מטפל שם.

לילה טוב

נ.ב

אני חייב להוסיף שעד כה לא היה לי ניסיון רע עם התוספים ותמידד השתמשתי בK44 בכל הרכבים שהיו לי ואף פעם לא נתקלתי בבעיה ,כמו כן אפילו בצ'מפיון (שיש שיגידו שאיכותם מוטלת בספק) נותנים את התוסף(גולד לייבל) כחלק מהטיפול, וגם בעוד כמה מוסכים, בנוסף ,בניגוד למקרה שציינת שהכל התחיל אחרי התוסף וכנראה שזה באמת צירוף מקרים , אצלי הסיפור שונה ומהפעם האחרונה שהשתמשתי בתוסף גמרתי כבר 3 מיכלים מלאים והרכב באותו מצב.

פורסם

שלום,

ואל תשכח כמובן לחזור ולעדכן מה גילה המחשב ומה הייתה התקלה, כדי שנוכל כולנו ללמוד.

תודה ובהצלחה

• ספונסר פורום
פורסם

יש לי תחושה שמדובר בתקלה של "החטאת בעירה "כלומר פעימה ללא שריפה

באחד מתאי השריפה שיכולה להיות מורגשת בעיקר בסיבובי מנוע נמוכים .

התקלה יכולה להיגרם ממשיכת אויר בסעפת היניקה ,סלילי הצתה או מצתים .

בכל מקרה בדיקה עם סורק יכולה לתת מענה מהיר כאן .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...