Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!!!

יש לי רמקול סאב 10 אינץ של רוקפורד פוסגייט,דגם 3410 ואני צריך להתאים לו תיבה מתאימה עברתי על כל המידע באתר ונסיתי להבין איך אבנה את התיבה אך הסתבכתי,תיבה אטומה לא אטומה עם חור בלי חור עם צמר סלעים בלי.

אני רוצה את התיבה הכי טובה ולא מעניין אותי כמה זה צריך לעלות...,הכוונה הכי איכותית,מבחינת סאונד שמע.

את התיבה אני מחבר למגבר של KENWOOD וואט 600 .

איך אני בונה אותה ומאיזה חומרים,וכוי...

אני צריך תשובה מדויקת כדי שאוכל לגשת למלאכה.

******הכותרת נערכה, קרא את חוקי הפורום. להבא הנושא ינעל.

פורסם

לאיכות----> רק אטומה! תמלא את הנתונים של הסאב במחשבון הזה:

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/closedbox/26-04-04-Theory-Closed-Box-design.html

תקנה פלטה של MDF 19, ולפי הנתונים תחתוך את הפלטה כך שהנפח של התיבה יתאים לך לנפח שהתקבל ע"י המחשבון.

את התיבה אתה יכול לעשות מלבנית או מרובעת העיקר רק שהנפח יתאים. אחרי שהרכבת את התיבה תעבור עם סיליקון בחריצים כדי שלא תיווצר בריחת אוויר.

קצת מידע לגבי בניית תיבה:

http://www.mtxaudio.com/caraudio/education/enclosureConstruction.cfm

וב-FAQ החדש של אייל כמובן יש מידע על בניית תיבה:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=42662

פורסם
צמר סלעים משפיע בכלל ? מה המחיר שלו ?

כן!

אם יש לך תיבה קטנה, אז כשיש צמר סלעים הוא מגדיל את הנפח של התיבה ככה שגם יש לך מקום בבגז' וגם יש לך את הנפח הרצוי לסאב

לך לתופרת לא יותר מ50 שקל!

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם

אייל לפי מה שאני זוכר, בתרדים קודמים שדנו על צמר הסלעים היה כתוב במפורש שצמר סלעים הוא מגדיל את נפח התיבה. :lol:

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם

התאוריה שעומדת מאחורי זה הוא שהצמר סלעים הופך חלק מהאנרגיה לחום וככה בעצם מקטין את הלחץ בתיבה מה שגורם לסאב לחשוב שהוא נמצא בתיבה גדולה יותר.

זה טוב ונכון מבחינה תאורטית אבל כמו שידוע לא כל מה שפועל בתאוריה אנחנו באמת שומעים או אפילו יכולים למדוד במציאות. אני מכיר בחור אחד (רציני :wink: ) שניסה למדוד את השינוי בין תיבה עם צמר סלעים לכזו בלי והוא לא הצליח.

אחד התומכים הגדולים של צמר סלעים שכתב כתבות רבות בנושא קוראים לו טום נוזואין. כשהבחור שביצע את המדידה פנה אל טום ואמר, "טום, למרות שאני מבין את התאוריה מאחורי העניין לא הצלחתי למדוד שינוי מעשי בסאונד". טום ענה לו "אני יודע, אבל זה מהווה נושא טוב לכתיבה".

לסיכום, תאוריה מאחורי זה יש, מדידות מעשיות שמוכיחות שינוי עוד לא ראיתי (אלא ההפך). זה חומר זול, לכן אם רוצים לשים אותו אין עם זה בעיה אבל גם אין לצפות שזה יעשה את ההבדל. תכנון תיבה טוב הוא זה שיעשה את ההבדל.

SUB, כנראה שהזכרון שלך הוא לא מה שהיה פעם :wink:

• תוכן חדש...