Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום עשיתי פירמוט והתקנתי שוב חלונות 7 אולטימייט 64 ביט.

התהליך היה כזה:

עליה דרך דיסק התקנה

שם היה אפשרות לבחור רק שפת מקלדת (ההתקנה מגיעה עם מערכת בעברית) אז בחרתי במקלדת אנגלית ושפת מערכת עברית

אחרי זה הגעתי לשלב הכוננים, יש לי כונן C שעליו היתה מותקנת המערכת הקודמת וראיתי שם גם את כונן D עליו נמצאים כל הקבצים המגובים. שם ראיתי שכונן C יש לו נפח X מתוכו פנוי Y ועשיתי לו פירמוט. כונן D הראה שיש נפח 0 ומתוכו מן הסתם פנוי גם 0.

כמובן פירמוט לכונן C והתקנת המערכת עליו.

בעליית המחשב כונן D נמצא "במחשב שלי" אבל מופיעה רק האות, אין אפשרות לגשת אליו, לא רואים עליו נתונים, פשוט כלום. אם אני עושה עליו קליק ימני יש אפשרות של restore previous version. האם זה הפיתרון שלי? עוד לא עשיתי את זה כדי לא לדפוק יותר את הכונן.

האם יש באמת פיתרון לדבר הזה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

נשמע מוזר-במקרה הגרוע ביותר התקנת windows איחדה לך מחדש את כל הדיסק הקשיח למחיצה אחת גדולה ודרסה לך את כל הנתונים בכל הכוננים, למרות שזה לא נראה לי הגיוני.

כונן D הראה שיש נפח 0 ומתוכו מן הסתם פנוי גם 0.

האם הנתונים החשובים נמצאים בכונן C במקום כלשהו אחרי הפירמוט או שהכל נמחק?

שנית, ייתכן שכונן D קיים אך לא מוגדרת לו fat או הקצאה ככונן לוגי ואתה צריך להקצות אותו.

לחיצה ימנית על "המחשב שלי", לאחר מכן בחירה ב"ניהול". הרחבת הלשונית "אחסון", לאחר מכן בחירה ב"ניהול דיסקים".

בתרשים שנפתח לך תוכל לראות האם יש איזשהו מקום פנוי שלא הוקצה ככונן לוגי כלשהו.

אם הכל תפוס, אז :oops: .

פורסם

תראה בתמונה, מצד אחד אין גישה, מצד שני הוא כן מופיע שם. אני רק לא רוצה לעשות פעולה שתגרום לאיבוד מידע מכונן D

manage.jpg

acc.jpg

in the face

with a chair

פורסם

אוקיי, אז בוא ותגבה מה שאתה יכול מכונן D ליתר בטחון. הפעולה שכן יכולה להגדיר את כונן D כאפשרי לגישה יכולה להיות פירמוט או הגדרה ככונן לוגי.

אחרי שראיתי את התמונות, לדעתי כונן D לא מוגדר ככונן לוגי שניתן להשתמש בו לאחסון. לחץ לחיצה ימנית על הכונן הזה ב"ניהול דיסקים". מה האופציות שניתנות לביצוע בתפריט שנפתח?

פורסם

open

explorer

mark partition as active (נראה לי זה המתאים)

change drive letter and paths...

format...

shrink volume

delete volume

properties

help

in the face

with a chair

פורסם

ה WINDOWS מראה כאילו אין כלום ב D

MARK PARTITION AS ACTIVE לא קשור. קרא את זה:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Mark-a-partition-as-active

בכל מקרה, כרגע אל תפרמט את הכונן. תעשה את זה:

- תוריד http://www.ubcd4win.com/ ותצרוב את ה ISO על דיסק, תפעיל את המחשב עם BOOT מהדיסק ואז תנסה להיכנס ל D. דרך התוכנה בדיסק אתה מצליח להגיע לנתונים ?

- תוריד תוכנה לשחזור נתונים ונסה לשחזר איתה נתונים מ D

- במידה וזה גם לא עובד, מה שהייתי עושה זה מוציא את הדיסק הקשיח, מחבר למחשב אחר עם מתאם USB ומנסה לשחזר מידע עם תוכנת שיחזור (זו פעולה קצת יותר "פולשנית" וארוכה, השאלה כמה המידע שם קריטי).

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לחץ על change drive letter and paths ונסה לשנות את אות הכונן לאות כלשהי ובדוק האם לאחר מכן יש לך גישה אליו.

זוהי פעולה שלא מוחקת שום דבר חוץ מאות הכונן.

האם ניסית לבצע "סורק הדיסק" עבור הכונן?

פורסם

לא ניסיתי סריקה, אבל אם זה אומר שהכונן ריק (אגב אם הוא באמת ריק, מה זה קשור לגישה אל הכונן? שיתן להיכנס ויראה לי שאין שם כלום) מה הסריקה אמורה לעשות?

in the face

with a chair

פורסם

בכל דיסק קשיח שמחולק למחיצות יש 2 דברים שנקראים boot sector וגם partition table.

ה boot sector מראה לbios ולמערכת ההפעלה את כל הנתונים הנדרשים לקריאה מהמחיצה (תחילה וסוף המחיצה, צילינדר התחלתי וסופי, גודל ראש הקריאה וכמה בייטים קיימים בכל חלק מגנטי בדיסק שניתן לקרוא ממנו. ניתן לקרוא על זה כאן.

ה partition table הוא כמו "מפה" של הדיסק עצמו-מראה למערכת ההפעלה איזה מערכת קבצים קיימת-ntfs, fat32 על כל חלק בדיסק הקשיח, ואיך ניתן לקרוא ממנה.

הסריקה עוברת על כל הפרמטרים באותה מחיצה ובודקת האם הם נכונים. אם יש סקטורים פגומים בדיסק הקשיח שניתנים לתיקון היא "כותבת" אותם מחדש. במידה ויש חלק שלא ניתן לתקנו, סורק הדיסק מסמן אותו כ"לא שמיש" ואז המערכת מדלגת על קריאה או כתיבה ממנו ומאתרת חלק פנוי ותקין שניתן להשתמש בו.

איך זה קשור לענייננו? ייתכן שבמהלך הפירמוט השתבשה קריאה/כתיבה של נתונים כלשהם במחיצה D בדיסק ולכן היא סומנה כ"לא קריאה" שצריך לדלג עליה למרות שהיא תקינה.

פורסם

לא יודע איך, נכנסתי למצב בטוח, ניסיתי לתת לעצמי הרשאות משם בתור מנהל, קיבלתי רק הודעות של דחיה.

עליתי חזרה רגיל ופתאום כונן D עובד כרגיל כאילו כלום לא קרה.

עכשיו הדרעק הזה רוצה הרשאה לכל תיקיה! מה אני אמור לסמן באבטחה של כונן D כדי שיתן לי בפעם אחת הרשאה להכל בכונן עצמו? אני המנהל של המחשב

in the face

with a chair

פורסם

אני בספק אם אתה המנהל של המחשב. למיטב זכרוני, כברירת מחדל בחלונות 7 לאחר התקנה-ניתנות הרשאות משתמש מוגבלות ברמה של home user ולא administrator. במצב בטוח לא ניתנות הרשאות של מנהל למיטב ידיעתי.

הלאה.

כנס ל

start

run

רשום CONTROL USERPASSWORDS2

בחלון שנפתח אתר את המשתמש שלך ובדוק באילו קבוצות משתמשים הוא חבר. אם הוא רשום בקבוצה administrators זה בסדר. אם לא, אז אתה צריך להוסיף אותו ע"י לחיצה על "מאפיינים" ובחירה בקבוצה המתאימה. קח בחשבון שהוספה ל administrators תורמת סיכון לא קטן אך זה לשיקולך. אם זה לא עוזר, ייתכן שגם תצטרך להיכנס בחשבון ששמו הוא administrator. זהו "ה-חשבון" בעל ההרשאות הכי גבוהות במחשב. משם נסה לתת את ההרשאות למשתמש שלך.

לאחר מכן לחץ לחיצה ימנית על כונן D. בחר ב"מאפיינים", כנס ללשונית אבטחה ובדוק האם מסומן V בכל ההרשאות הרלוונטיות. שנה אותן במידת הצורך.

פורסם

כן תודה.

אני רק מנסה לתת הרשאות גם ליוזר אחר, כנראה שאני אתן לו הרשאה לכל הכונן ואבצע הגבלה פר תיקיה.

ידוע לך איך אני עושה שאם אני המנהל ואני נכנס דרך יוזר מוגבל, החלונות יבקש ממני להכניס סיסמה (של המנהל) כדי להגיע לאיזורים המוגבלים?

in the face

with a chair

פורסם

ידוע לך איך אני עושה שאם אני המנהל ואני נכנס דרך יוזר מוגבל, החלונות יבקש ממני להכניס סיסמה (של המנהל) כדי להגיע לאיזורים המוגבלים?

לחיצה ימנית על התיקייה שאתה רוצה להגביל, בחירה ב"מאפיינים" ולאחר מכן לחיצה על לשונית "אבטחה". בטבלה שנפתחת בחר את רמת ההרשאה הרצויה ואפשרויות הגישה למשתמש שהגדרת כמוגבל.

• תוכן חדש...