Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חמצן והספקים.

OhadusH
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ואני חדש יחסית הייתי רוצה לפני הכל להודות לכל הכותבים והעוזרים, אתם עושים עבודה נפלאה.

ולעניין, לפי מה שהבנתי ממה שקראתי ושמעתי הסוד בהגדלת ההספק בכל מנוע הוא בעיקר דחיסת כמות גדולה של אוויר לתערובת, ולאו דווקא של דלק.

העיקרון בדיחסת כמות גדולה של אוויר הוא פשוט, ככל שיש יותר אוויר, יש יותר חמצן בתערובת, התערובת יותר נפיצה ותייצר כח חזק יותר בבעירה. נכון?

אם כן, אם אמצא דרך לסנן את החמצן מהאוויר הנכנס לתערובת, המנוע ייצר הספק רב יותר באופן ישיר ללא פגיעה בתצרוכת דלק?

פורסם

אם נתעלם לרגע מאי הריאליות שבדבר , לא רק שצריכת הדלק לא תפחת , אלא היא תעלה (וביחד איתה ההספק , כך שאם התגובה תהיה להוריד את הרגל מהגז , צריכת הדלק לא תעלה ולא תרד באופן משמעותי) .

ככל שייכנס יותר חמצן אל המנוע , כך יידרש יותר דלק על מנת "לנצל" את אותו החמצן (קיים יחס קבוע ואידיאלי בין כמות האוויר , או החמצן שבו , לבין כמות הדלק , ואמנם היחס הזה משתנה ולא באמת קבוע באופן שרירותי , אך הוא תמיד בטווח הקרוב לאותו היחס האידיאלי) .

אם נרמה את הרכב , ונכניס יותר חמצן מבלי שהוא "ידע" על כך , יצרנו תערובת ענייה בדלק - וזה לא בריא למנוע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

תאמין לי - אם תמצא דרך לבודד את החמצן מעשרות אלפי ליטרים של אוויר בדקה תוך כדי זרימה במתקן שהוא מספיק זול לייצור והפעלה ומספיק קטן כדי להתקין ברכב, תהיה בן אדם כל כך עשיר שצריכת דלק לא תעניין אותך. למעשה, אם תרצה לחסוך בדלק תוכל לשכור שייחים סעודים שידחפו את הרכב שלך בניוטרל כשהמנוע כבוי.

פורסם

חח תודה על ההבהרה, השאלה הייתה רק כדי לראות אם הבנתי נכון את המינוחים, ולא כדי באמת לנסות להמציא כזה מתקן :).

בכל מקרה תודה לעונה עזרת לי.

ובאופן תאורתי, כיצד ניתן לקבל הספק גבוהה יותר ממנוע בצריכה נמוכה יותר של דלק (או בצריכה זהה, שכן זה עדיין חסכון בדלק)?

האם יש דרך כזו בכלל, וגם אם היא רק תאורתית?

פורסם

הדרך היחידה היא לייעל את פעולת המנוע על כל מערכותיו , ולהגדיל את הניצולת שלו .

אפשר לחילופין , להשאיר את המנוע ומערכות התפעול שלו בלי שינוי , ולייעל את שאר המכונית (משקל נמוך יותר שהוא הדרך הפופולארית ביותר , מערכת העברת כח בזבזנית פחות , שיפור מקדם הגרר וכו') .

חשוב להבדיל שקיימים שני נתונים אפשריים של צריכת דלק .

האחד , הוא צריכת הדלק בשימוש ממוצע , שהוא משקף כמה דלק בממוצע המכונית צורכת תחת מגוון עומסים .

השני , הוא צריכת הדלק המקסימאלית , כשהמנוע נתון תחת עומס מלא .

יש הרבה מנועים שמתהדרים בחסכנות נפלאה בדלק , אך מסתבר שתחת עומס הם צורכים הרבה יותר דלק ממנועים אחרים , שנתון צריכת הדלק הממוצעת שלהם פחות טוב .

דוגמא מעניינת היא , מנוע ה-V8 של שברולט קורבט , יש לו צריכת דלק ממוצעת טובה מאוד ביחס למכוניות ספורט , עם זאת תחת מאמץ יש לו צריכת דלק אימתנית .

הנקודה היא , שלעתים בעולם האמיתי דווקא מכונית המדורגת כפחות חסכונית , תתגלה כחסכונית יותר .

כך למשל מופיעים לא מעט מנועי טורבו למיניהם בשנים האחרונות , שעל פניו הם חסכונים מאוד , אך בנהיגה נמרצת הם צרכני דלק בזבזניים .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
אם נתעלם לרגע מאי הריאליות שבדבר , לא רק שצריכת הדלק לא תפחת , אלא היא תעלה (וביחד איתה ההספק , כך שאם התגובה תהיה להוריד את הרגל מהגז , צריכת הדלק לא תעלה ולא תרד באופן משמעותי) .

ככל שייכנס יותר חמצן אל המנוע , כך יידרש יותר דלק על מנת "לנצל" את אותו החמצן (קיים יחס קבוע ואידיאלי בין כמות האוויר , או החמצן שבו , לבין כמות הדלק , ואמנם היחס הזה משתנה ולא באמת קבוע באופן שרירותי , אך הוא תמיד בטווח הקרוב לאותו היחס האידיאלי) .

אם נרמה את הרכב , ונכניס יותר חמצן מבלי שהוא "ידע" על כך , יצרנו תערובת ענייה בדלק - וזה לא בריא למנוע .

:-D

גדול...

תענוג לקרוא הסבר קצר קולע ונכון. חבל רק שלא ניתן לראות אותך פיזית מסביר, אני אוהב את ההתלהבות והמימיקה כשאתה בד"כ מסביר. לא שאתה צריך יותר מדי לשכנע (ההסבר פשוט נכון) אני אישית אוהב את ההתלהבות מאחורי הטיעונים.

קבל ח"ח

• תוכן חדש...