Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 604 או רנו 20 / 30 - אמריקאיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה343 החלה להימכר בארץ תקופה די קצרה לאחר שהוצגה(75).התדמית שהייתה לוולבו בשנים אלה,היתה של בטיחות נוחות ואמינות,וולבו ניסתה להיכנס לפלח שוק נמוך יותר,בתקווה להגדיל את המכירות.בתחילה היא יוצרה במרכב הצ'בק 2 דלתות בלבד,ורק ביוני 80 היא הוצגה עם 5 דלתות(345).בשנת 82,וולבו ביטלה את כל ה "סופיות" בשמות וה 345 הפכה ל 340(ה 244 ל 240).באותה שנה הוצגה ה 360,שהיתה גירסת הסאדן של ה 340,עם מנועים גדולים יותר,1721 סמ"ק של רנו ו 1986 של וולבו(B 20)בגירסאות הזרקה ומאייד.הפואנטה העיקרית שלה היה הגיר הרציף,שהוצג בה וב 66 הקטנה(דאף עם מנוע אחורי ומנועי רנו 1.1 ו 1.3),והיה אמור להיות התשובה המוחצת לגירים האוטומטיים הקונבנציונליים;אין סוף הילוכים,פעולה חלקה ומבנה פשוט יחסית.הגיר פותח ויוצר ע"י ואן-דורן.תיאורטית,זה היה אמור להיות גיר מושלם,בפועל הוא התגלה כבעייתי,2 הרצועות נטו להחליק ולהקרע,היה לו רעש מעצבן,לא היה מצב L בידית ההילוכים,ובלימה בירידה ארוכה היתה נעשית רק על ידי הבלמים,התאוצה היתה איטית ועוד.הסיבה העיקרית שבעטייה הן לא זכו להצלחה בארץ היתה די פשוטה:תקנות המס בראשית שנות ה 80,הפלו מכוניות בעלות נפח גדול מ 1.3(מיסוי ארידור)וה 340 בעלת מנוע ה 1.4 היתה פשוט יקרה מידי.ששונו התקנות ב 87,זה כבר היה מאוחר מידי,אם כי עדיין היא נמכרה,אפילו בשנת 90(!).הרבה נחת וולבו לא רוו ממנה,ולא מזו שהחליפה אותה(440\460)וגם לא מזו שהחליפה את מחליפת ה 340(S 40)...עם גיר ידני ומנוע ראוי(1.7 או 2.0)היא היתה מכונית די נחמדה עם אחיזת כביש מצויינת(חלוקת משקל מעולה בשל מיקום הגיר\מצמד)וביצועים טובים.כצפוי,בהולנד היא נמכרה מצויין,והיא היתה פופולרית מאד בזמנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אגב, אני זוכר שראיתי פעם וולוו 480 עם מספר ישראלי. רכב שנראה מאוד מיוחד בזמנו (שנות השמונים).

מישהו יודע אם יש עוד כאלו על הכביש?

פורסם

מכונית קופה קטנה בעלת הנעה קדמית,לראשונה אצל וולבו,הוצגה במרץ 86,ולמעשה הקדימה ב 3 שנים את ה 440\460,שהשתמשו באותה שלדה.היא הוצגה עם מנוע 1721 סמ"ק של רנו(כמובן)ו 109 כ"ס מהמנוע המוזרק.היו לה ביצועים די טובים-0-100 ב 9.5 שניות ומהירות מירבית של 190 קמ"ש.בשנת 88 הוצגה גירסת הטורבו של אותו המנוע והיה לה 120 כ"ס וכמובן ביצועים טובים יותר.לארץ הגיעו 2 מכוניות כאלו לצורכי תקינה,אבל מחיר גבוה מידי מנע את שיווקה.לפי מיקומה במבחני דרכים מאותה תקופה,לא נראה שהפסדנו הרבה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

פיז'ו 604 עומדת כבר זמן רב במגרש מכוניות ליד התחנה המרכזית בירושלים.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

• תוכן חדש...