Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אחרי שהורדתם אותי מהרעיון ההזוי (בדיעבד) להפוך רום כרמל לקבריולט נותר לי רק לשפץ אותה מכנית, רציתי לבקש עזרה ולשאול איזה מנועים אפשר להתקין ברכב ומה הכי מומלץ ?

שאלתי מוסכניק והוא אמר לי שבדר"כ כלל שמים לה מנוע של פורד ברנדה אבל אז הוא שאל אותי אם זה לגיר רגיל או אוטומט אז הבנתי פחות או יותר עם מי יש לי עסק.

תודה וסליחה על הבורות אני חדש בנושא - אתם בטח מכירים את זה גם אתם פעם רק התחלתם.

פורסם

במקור בדגם הזה יש מנוע הילמן. בעיקרון כמובן שאפשר לשים מנוע של ברנדה (אגב גם עם הגיר האוטומטי שלה!)- שאלת החוקיות נשארת פתוחה...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תן כמה תמונות לפני שאתה נכנס לשיפוץ,אם אין לך ניסיון תתיעץ עם מבינים בתחום,שיפוץ יכול להיות כמו ביצה יודעים איך נכנסים אבל לא איך ומתי יוצאים.

פורסם

אני יכול לספר לך מהניסיון שלי על ״בחירת מנוע״ לרום שלי, שזהה לשלך (ולמה שלא תספר לנו על האוטו שלך, מהיכן הוא וגם כמה תמונות לא יזיקו).

מאחר שהייתה בייצור, לפני רום 1301 עם מנוע הילמן, רום 1300 עם מנוע פורד, חשבתי שאוכל להחליף באופן חוקי את מנוע הילמן ״הבעייתי״, במנוע פורד נפוץ ופופולארי. לשם כך אף נסעתי למשרד התחבורה וניסיתי להשיג אישור מסודר לכך. הגעתי לחגי, פנסיונר של המשרד שעדיין עובד בו פעם או פעמיים בשבוע, שכל נושא ייצור הרכב הישראלי בשעתו היה מוכר לו. תשובתו הצינית בנוגע לאישור החלפת המנוע הייתה: אני יכול לאשר לך את זה רק אם תביא אישור יצרן ושנינו יודעים שאתה לא יכול להביא אישור כזה...

במילים אחרות: באופן חוקי, אי אפשר להחליף סוג מנוע. באופן ״אחר״ אתה יכול לעשות מה שתרצה. החל משימוש במנוע פורד אסקורט בנפח 1.3 ליטר או 1.6 ליטר (הזהים חיצונית), דרך מנוע של סיירה - שזה מה שאני חלמתי לעשות וירדתי מזה (שמועה מספרת שבצפון מסתובב טנדר סוסיתא עם מנוע וגיר של פורד סיירה 2.0 ליטר. עכשיו, זה מעניין!), וכן, גם מנוע v8, כפי שהציעו לך כאן... אבל האמת היא שזה לא רק החלפת מנוע. זה גם גיר, דרייבשאפט, מערכת פליטה, שינויים בגשר אליו מתחברות תושבות המנוע, מערכת צינון ועוד. לא פשוט בכלל).

נלך לשורה האחרונה: אין שום בעייה להשיג חלקים למנוע הילמן אוונג׳ר המקורי השוכן ברום 1301. החל מבלוק וראש (חדשים לגמרי!), גלי זיזים, קרבורטור, סט אטמים, בוכנות, רינגים, מייסבים, מצמד. שלא לדבר על מנועים קיימים אפילו בארץ, שאפשר למצוא ועדיין תקינים. חלק מהדברים עוד ניתן לאתר בארץ, הרוב באנגליה.

אולי כדאי כשתתאר בפרוטרוט את מצבה המיכני של המכונית, כך שיהיה יותר קל לכוון אותך לכיוון הפעולה הנכון (שיפוץ מנוע, החלפת מנוע, יבוא מנוע).

בברכה, און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

לא מומלץ, ולדעתי גם מאד מסוכן לחזק את המנוע של הרום מעבר לתיכנון המקורי.

אין, ולא היתה לה (לכרמל) מעולם יומרה ספורטיבית, וכל מי שמנסה לעשות מעבר למה

שהיצרן כבר עשה לה שם את כספו ובטחונו על קרן הצבי, והצבי הזה כבר זקן

וחלוד ואינו עומד בשום קריטריון מודרני, ולמי שחושב שאני טועה ראוי לו שיסתכל

על תמונות החיפושית של ידידינו אבי (66) שהיתה משופצת למופת ומה קרה

בתאונה.

לכל מחפשי הריגושים והשרירים, התאגדו אמצו לכם חבר כנסת אוהד, והפכו את

מחאת הקוטג' למחאת הספורט המוטורי ודרשו מהממשלה לאפשר לנו להיות

כאחד העמים בעולם, להתחרות ולשפר רכבים על מסלול מרוצים, כמו בכל כפר נידח

באירופה ובעולם....

החלמה מהירה לאבי, ותרבות מוטורית אמיתית לכולנו-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

קודם כל תודה לעונים, הרכב עדיין אצל בעליו ולכן התמונות יגיעו בהמשך כשאביא את הרכב, הרכב נמצא באחד המושבים בעוטף עזה ועד סוף החודש אגרור אותו אלי, הבעלים שלו סיפר לי שהרכב היה שייך לכוחות הביטחון, המנוע נשפך לו (מילים שלו) והוא מכר את חלקיו לסוחר אז אין כלום חוץ מהגיר שלדבריו זקוק לשיפוץ קל ולא שווה לטענתו לקנות גיר חדש, כשהרכב יהיה אצלי אבדוק את זה יותר לעומק.

הספקתי לפנות לקרוב משפחה בלונדון ולבקש ממנו שיחפש לי מנוע הילמן והוא שלח לי לינק לאתר של חלקי חילוף למכוניות וכמובן לקטגוריה של מנועי הילמן, אולי זה גם יוכל לעזור לכם וכמובן לגבי חלקים לכל מיני רכבי אספנות:

http://www.breakeryard.com/cars/engine/hillman.aspx

בינתיים תודה ואתחיל בחיפושי למציאת מנוע ההילמן המושלם.

פרטים ותמונות בהמשך.

פורסם

טוב, המשך בא.

הציעו לי מנוע הילמן 1300 שלם ב18 אלף ש"ח, המחיר הומר מליש"ט ולא כולל משלוח, ושאר הוצאות, האם המחיר הגיוני ?

ועוד שאלה, און רמז שאפשר לשים מנוע של פורד סיירה ברום כרמל ומצאתי אצל סוחר רכב שנראה לי מפוקפק (לא רוצה לתת רושם של גזען אז לא אכתוב את מוצאו ובעצם די להיתייפיפות, כולם היו חושדים בו) בכל מקרה רציתי לשאול, בהנחה שהמנוע במצב טוב, האם אפשר בדרך כלשהי לבדוק את "עברו" ע"פ המספר הסידורי שלו לפני הקנייה ?

תודה.

פורסם
טוב, המשך בא.

הציעו לי מנוע הילמן 1300 שלם ב18 אלף ש"ח, המחיר הומר מליש"ט ולא כולל משלוח, ושאר הוצאות, האם המחיר הגיוני ?

ועוד שאלה, און רמז שאפשר לשים מנוע של פורד סיירה ברום כרמל ומצאתי אצל סוחר רכב שנראה לי מפוקפק (לא רוצה לתת רושם של גזען אז לא אכתוב את מוצאו ובעצם די להיתייפיפות, כולם היו חושדים בו) בכל מקרה רציתי לשאול, בהנחה שהמנוע במצב טוב, האם אפשר בדרך כלשהי לבדוק את "עברו" ע"פ המספר הסידורי שלו לפני הקנייה ?

תודה.

דברי הוצאו מהקשרם! לא רמזתי שאפשר לשים מנוע של סיירה ברום, ממש לא. אמרתי שאם אפשר היה, הייתי שמח לעשות כן. לא ניתן, אסור, לא חוקי, לא מומלץ, לא ממליץ. או במילים אחרות: שכח מהמנוע של הסיירה, שכח מהסוחר רכב ושכח מהמספר הסידורי של המנוע.

חוזרים לנקודת ההתחלה: מנוע מיבוא ב-18 אלף שקלים?! מחיר פסיכי לחלוטין! באי.בי נמכרים מנועים משומשים כאלו במחירים של 30-50 פאונד. יבוא לארץ: תוסיף עוד שלושת אלפים-ארבעת אלפים שקלים. תשאל אותי אם הייתי עושה כן? אז התשובה היא: לא! אם מדובר במנוע בנפח 1.3 ליטר, חבל על הכסף והמאמץ. לך תדע באיזה מצב המנוע וכמה אתה צריך להשקיע בו. הפיתרון המציאותי יותר: מצא לך תורמת חלקים מקומית, אפילו עם מנוע לא תקין. שיפוץ של מנוע כזה לא יעלה יותר מאשר יבוא (החלקים זולים בטירוף: בוכנות, רינגים, סט מייסבים וסט אטמים באזור חמש מאות שקלים בלבד...) ובתמורה אתה מקבל מנוע שיש לך ממנו שקט נפשי עד שתוריש את המכונית לילדים שלך.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

מכל מה שקראתי בתקנה ליבוא אישי של חלפים לרכב הכי הטריד אותי זה שזה משנת 1978 התשל"ח... מה לא מתקדמים בארץ הזאת (שאלה רטורית).

המנוע של ההילמן משוחזר (restored) לרמת יציאה מהמפעל, כמובן שזה על פי המוכר, יש לי קרוב משפחה שנמצא שם ואם ארצה הוא יבדוק את מצבו ותקינותו לפני שאייבא, ובכל מקרה לאחר שהבנתי שהמחיר הדרוש מוגזם ואת כל הסיפור בלייבא החלטתי לחפש בארץ "תורמת חלקים" כפי המלצתו של און, שרמז לי שארגיש חופשי לפרק משלו... סתם צוחק.

תודה לכולם על העזרה ואעדכן בהמשך.

החיפוש מתחיל...

פורסם
מכל מה שקראתי בתקנה ליבוא אישי של חלפים לרכב הכי הטריד אותי זה שזה משנת 1978 התשל"ח... מה לא מתקדמים בארץ הזאת (שאלה רטורית).

המנוע של ההילמן משוחזר (restored) לרמת יציאה מהמפעל, כמובן שזה על פי המוכר, יש לי קרוב משפחה שנמצא שם ואם ארצה הוא יבדוק את מצבו ותקינותו לפני שאייבא, ובכל מקרה לאחר שהבנתי שהמחיר הדרוש מוגזם ואת כל הסיפור בלייבא החלטתי לחפש בארץ "תורמת חלקים" כפי המלצתו של און, שרמז לי שארגיש חופשי לפרק משלו... סתם צוחק.

תודה לכולם על העזרה ואעדכן בהמשך.

החיפוש מתחיל...

התקדמו התקדמו...זאת תקנה מעודכנת למאי השנה (תעיין שוב).

אגב, מה זה "פלאלפון"? :-)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...