Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
psychuil - מההודעות שלך פה אני פחות או יותר הבנתי מה דעתך על הצבא וחבל שכך.

אתה חושב שהצבא הוא מערכת שבורה ששואבת כספים לחינם.

אוקיי, אותי מעניין לדעת אם היית מרגיש בנוח בספה שאתה יושב עליה עכשיו, אם לא היה את המערכת השבורה הזאת.

עם הלוחמים אין לי שום בעיה, להיפך. יש לי לא מעט הערכה לאנשים שמוכנים לשים את החיים שלהם בשביל המדינה. זה שאני לא מבין אותם לא מוריד מההערכה שלי אליהם.

אני מדבר על כל המערכת מסביב, היא מנוהלת בצורה בזבזנית ומיותרת למדי ואלמלא כל מיני שטויות כמו "צבא העם" וסטטוס קוו, כבר מזמן היה לנו צבא שכיר.

אחרי הכל, המון אנליסטים הראו שאין שום סיבה שזה לא יעבוד.

ושלומי, צבא שכיר שמנוהל ביעילות לא יצטרך להגביל את עצמו ללתת ללוחמים 15 שקל בחודש, אז לאנשים כן תהיה מוטיבציה להצטרף אליו.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הפקידות זה לא הבעיה.

ברגע שחייל חיר יצטרך להסתער קדימה במערב בידיעה שככל הנראה יעברו דרכו איזה כדור או שניים הוא יחשוב פעמיים אם זה שווה לו את הכמה אלפי שקלים שהוא מקבל כל חודש.

כשאין את האחריות הסביבתית כלפי החברים שלך למחלקה, לפלוגה, למדינה, הכול יתפרק ברגע האמת.

למה אתה חושב שאיכות הצבא שלנו טובה עשרות מונים מזו של צבא ארה"ב ?

כי כאן בוחרים את ה-100 הכי טובים מכל המדינה ומתוכם מוציאים 5 טייסים שהם הכי טובים מהכי טובים.

לוקחים את כל גאוני המחשבים מכל המדינה ומהם לוקחים את הטובים שבטובים ליחידות המתאימות.

אם זה יהיה צבא שכיר אתה תבחר את הכי טובים מתוך כל אלו שלא ימצאו לעצמם מקום טוב להיות בו בחוץ (והטובים ימצאו, האמן לי).

אין מקום לצבא של שכירים במקום שנילחם יום יום על הקיום שלו.

עם כל הכבוד, אתה יותר מדי מדבר כאילו אתה יודע הכל וכאילו ה"אני מאמין שלך" זה מה שצריך בשביל לעשות שלום במזרח התיכון.

חביבי,

אתה טוען שבנאדם שמשלמים לו כמה אלפי שקלים בחודש לא יסכים להסתער,

אבל בנאדם שממורמר מהעובדה שהוא קרבי ולא רוצה להיות שם ומוכן לעשות הכל בשביל לצאת משם, יעשה את זה בחפץ לב ?

אני לא יודע אם אתה מאמין לדברים שאתה רושם כאן,

אבל באמת כדאי שתתעורר קצת.

לא יעזור להכריח אף אחד לעשות את הדברים האלה בכוח.

מי שעושה אותם מרצון- יעשה אותם בצורה מושלמת. מי שלא- לא.

יש לי כמה חברים שאם היו מתגייסים היו מבלים את כל השירות שלהם בכלא.

אין סיבה שיתגייסו בכוח אם זה לא בשבילם.

פורסם

שלומי, מי שמתגייס לצבא שכיר, כמו בארצות הברית, לא עושה זאת רק בשביל הכסף, לדעתי לחיילים אמריקאים יש הרבה יותר רוח לחימה או "פטריוטיות" מאשר לחיילי קבע ישראלים.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
אחרי הכל, המון אנליסטים הראו שאין שום סיבה שזה לא יעבוד.

בדקתי את כ-ל האנליסטים מתוך ההמון ואף אחד מהם לא גמר חטיבת ביניים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שלומי, מי שמתגייס לצבא שכיר, כמו בארצות הברית, לא עושה זאת רק בשביל הכסף, לדעתי לחיילים אמריקאים יש הרבה יותר רוח לחימה או "פטריוטיות" מאשר לחיילי קבע ישראלים.

על פי מה הגעת למסקנה זו?

לא יודע איפה שירתת או מה עשית בשירות שלך, אבל אין לי מושג על מה אתה מדבר.

ואני מניח שכשאתה מדבר על רוח לחימה אתה מתכוון ללוחמים ולא לסמרטוטים הבטיסטים שמסתובבים עם קרוקס באזור צריפין וכל הבסיסי ת''ש האלה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
...

רק רציתי לפרוק קצת ולהגיד שאני מרגיש לא נעים...

כי אני יודע שזה ילוו אותי כל החיים זאת רק ההתחלה עכשיו

ואני אצטרך תמיד להסביר לאנשים למה, וכאילו להתגונן.

כשלא אני בחרתי את המצב הזה ואת החיים האלה.

ואם המצב היה אחר הלוואי ויכלתי לתת מעצמי ולשרת בתור תפקיד

קרבי, אבל זה מה שיצא ואלה החיים וצריך להשלים איתם.

תודה שקראתם עד לפה. רק רציתי קצת לפרוק

אני יודע שיש פה אנשים מדהימים ועבורם אני לא נחשב "משתמט"..

ידידי היקר,

אין לך מושג כמה אני מבין לליבך, אני עברתי את אותו הדבר.

הייתי אמור להתגייס ומאוד רציתי בכך. אפילו למדתי בבי"ס של חיל האויר ברמת דויד וידעתי לאן אלך בגדול. אבל החיים, לחיים יש דרך משלהם והרבה דברים שלא היו אמורים לקרות קרו. בסופו של דבר, נאלצתי לעזוב את לימודי בתחילת כיתה י"ב ולצאת לעבוד בכדי לתמוך במשפחה.

במקביל, היה המון רעש בתקשורת על בזבוזים בצה"ל וגם הרמטכ"ל בדיוק התחלף (דן שומרון כמדומני) והוציא הוראה לצמצם את גיוס החיילים. לא לגייס את מי שלא חייבים.

אני שבאותה תקופה חוויתי דברים דומים למה שאתה עובר (לפי הבנתי) נחשבתי לבעייתי לגיוס והונפק לי פטור "על פי חוק".

רציתי מאוד להתגייס, אבל המציאות טפחה על פני כמו שהיא טופחת על פניך ובלית ברירה נאלצתי להמשיך ולעבוד באזרחות.

האמת שתכננתי וקיוויתי להתנדב מיד לכשישתפר המצב בבית אבל זה לקח שנים ארוכות וכבר לא ממש הסתדר לצערי.

אני חייב להודות. התביישתי בזה אז, ואני מתבייש ומצטער מאוד שלא שירתתי עד עצם היום הזה.

אין לי חברים מהצבא, אין לי חוויות מהצבא, אין לי את תחושת התרומה למדינה ואלה תחושות מאוד לא נעימות.

ולא, זה לא עוזר לי שהיתה לי הצדקה שנכפתה עלי. רציתי להתגייס, רציתי לתרום, רציתי להיות כמו כולם. אבל אף אחד לא קובע לאיזו משפחה יוולד ומה יהיו הנסיבות. אז זה מה יש ועם זה צריך להשלים.

זה הכי קשה בשנים הראשונות, מביך לענות שלא שירתת בצבא. מביך לשמוע חברה מדברים על השרות הצבאי שלהם ולהרגיש שונה. זה מביך שלכולם יש מילואים ולי אין. וכן, זה מביך ומקשה בראיונות עבודה.

אבל, ויש אבל. עם השנים שואלים אותך פחות וזה פחות מפריע מבחינת הקריירה. יש מקומות עבודה שדווקא ישמחו שיש להם עובד פטור ממילואים. אז מהבחינה הזאת יש נקודה חיובית קטנה.

אבל עמוק בפנים, אין מה לעשות. תחושת ההחמצה והצער ילוו אותך כל החיים. גם אם יהיו כאלה ש"יקנאו" בך זה לא יעזור.

תתנחם בזה שכשאין ברירה אז אין ברירה. אם חשוב לצבא יותר שתתרום בבית יותר מאשר בצבא, תיאלץ לקבל ולהשלים עם העובדה עם כל הצער שבדבר. אני יודע בדיוק איך אתה מרגיש ובטוח שתהיה מספיק חזק להתמודד עם זה.

פורסם

יש לי שאלה,חס וחלילה אני לא בכדי להתנגח בך.

אני מבין שצבא רצית מאד לעשות ועקב סיבות מסויימות(שאני זוכר) לא גויסת ואתה עוזר בבית.

אבל אם הגעת למצב שאתה 24\7 נמצא בעיסוקים של הבית,מה עם זמן בשבילך? איך תוכל לפרנס את המשפחה? מתי יהיה לך זמן לעבוד?

אם אתה חושב שכן תוכל להכניס כמה שעות ביום,אני בטוח שתוכל להתנדב. אצלי ביחידה יש אחוז לא קטן של תומכי לחימה שהם מתנדבים מסיבות שונות.

יש מי שיכוון אותך אם תרצה להתנדב ולהכנס למסגרת הזאת. אחרי הכל אתה זה שמפסיד את החיים שלך,את הילדות וההתבגרות והמון המון חוויות,חברים וקשרים שאתה מפסיד שאתה נמצא כל היום בבית.

פורסם
יש לי שאלה,חס וחלילה אני לא בכדי להתנגח בך.

אני מבין שצבא רצית מאד לעשות ועקב סיבות מסויימות(שאני זוכר) לא גויסת ואתה עוזר בבית.

אבל אם הגעת למצב שאתה 24\7 נמצא בעיסוקים של הבית,מה עם זמן בשבילך? איך תוכל לפרנס את המשפחה? מתי יהיה לך זמן לעבוד?

אם אתה חושב שכן תוכל להכניס כמה שעות ביום,אני בטוח שתוכל להתנדב. אצלי ביחידה יש אחוז לא קטן של תומכי לחימה שהם מתנדבים מסיבות שונות.

יש מי שיכוון אותך אם תרצה להתנדב ולהכנס למסגרת הזאת. אחרי הכל אתה זה שמפסיד את החיים שלך,את הילדות וההתבגרות והמון המון חוויות,חברים וקשרים שאתה מפסיד שאתה נמצא כל היום בבית.

אתה שואל שאלה נכונה, אין אחד שלא אמר לי את זה.

כמו שאני חוזר ומזכיר, גם המפקדת בלשכת גיוס אמרה לי:

" אתה מקדיש את כל כולך, ואת כל חייך למען משפחתך, למען אמך ואחיך. אבל עצרת שניה לחשוב מה איתך? אמרת לי שמגיל קטן אתה לא מרבה לצאת כי אתה עוזר בבית, פספסת חיי חברה כנער. לא עבדת מעולם, לא זה ולא זה.. מה יהיה בעתיד"

אז אני רוצה לשאול אותך, כמו ששאלתי אותה - מה ההיתם עושים במקומי?

לעזוב אותם, ולהגיד מה שיהיה יהיה? הם יסתדרו?

הרי ברור לכם שאם אני יוצא מהבית ... אני מעדיף לא להמשיך, מי שיודע כבר יודע מה רציתי לכתוב. והלוואי שזה היה בתור הגזמה.

אז עם על החשק ללמוד, לטוס, להנות, להרחיב אופקים, להכיר, לצאת, לעשות, ועוד ועוד - אני יכול פשוט לקום וללכת? פשוט ככה? כי אני חיי פעם אחת, וואלה זה לא יחזור אלי. ואני צריך לעשות "את הבחירה הנכונה"?

באמת שאנשים לפעמים לא מבינים שאני נמצא במצב שאין פה את הבחירה הנכונה, כי בכל בחירה שתבחר אתה "דופק" צד אחד.

ואם אם היו לי אפילו שעתיים ביום (שוב, סליחה שאני לא מפרט כי באמת שההיתם מבינים, אבל מי שזוכר הכל מבין למה אין לי אפילו חצי שעה) אז עם כל הכנות, ההיתי הולך להתנדב בשעתיים האלה? הרי ברור שההיתי מנסה להביא כסף לבית (שחכתם הרי שאנחנו חיים מקצבת נכות קטנה שבקושי מספיקה? ויש לנו כבר חובות עצומים, אבל לגורמים זה לא אכפת, וחובות שלא באשמתנו אלא כי אני לא עובד מאז סיום לימודי = המון כסף שביטוח לאומי רוצה. אני כבר לא תלמיד תיכון = אין הנחה בדירה. ועוד המון דברים שאני מקווה שיפתרו בעזרת ה'.

לכן אם היתה לי אפילו שעה ההיתי מנסה לעזור ולכסות את החובות שחס וחלילה לא יקרה משהו בהמשך.

נכון שזה ניראה מצב מסובך, כי מטפל היה פוטר הכל, נכון? אבל מה נעשה שאני נמצא במקום שקשה פה מבחינת המטפלים שיש פה... ויש צורך לקחת מישהו באופן פרטי שרוצה יותר מידי (פירטתי באחד האשכולות) שזה יקח לנו את כל הקצבת נכות, ממה נחייה? המצב באמת מסובך.

באמת שלא רציתי להגיע לתגובה הזאת, כי אני שוב מרגיש שאני "חושף" את עצמי, אבל אם לא ההיתי מגיב לך היו חושבים עלי כל מיני דברים שאני עושה בכוונה ואני אדם רע וככה וככה.

מקווה שהבנת חבר, אני מרגיש לא נעים ובאמת שאם היה אפשר למחוק את התגובה הזאת אחר כך זה היה נחמד, אבל בסדר.

המשך יום טוב.

פורסם

ידידי היקר,

אם מטפל יקח רק את קצבת הנכות אז קח מטפל וצא לעבוד.

נכון שזה נראה כמו זריקת כסף אבל אם תחשוב לטווח הארוך זה יאפשר לך להתחיל לבנות את חייך המקצועיים ואז תוכל גם לחיות וגם להשתכר יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מר super-man.

אני זוכר את המשתמש הקודם שלך, ומכיר בקווים כלליים את הסיפור.

מסכים עם מר Night Driver.

ובהקשר אחר,

לדעתי, זה לא עניינו של אף אחד מדוע אתה לא בצבא. לאף אחד פה אין זכות לשפוט אותך או לכתוב את דעתם אם מגיע לך או לא. אז אל תקשיב לשטויות. הם לא חיים את החיים שלך, הם מדברים באוויר ומתבססים על קלישאות שלא קשורות למציאות בה אתה נמצא.

מה לעשות, צבא, הוא מסגרת כזו שלוקחת אותך מהאזרחות למשך 3 שנים, ואינה מתאימה לכל אחד, ומיוחד לא לך.

לכן אתה לא חייב לאף אחד הסברים על מה ולמה, אין לך שום אינטרס שיתחילו לרחם עליך וינסו לעשות טובה ו"להבין" אותך, ו"לסלוח" לך על זה שאתה לא משרת.

זהו עניינך האישי בלבד!

בנוגע לשאלה שבשבילה פתחת את השירשור:

על סמך חבר עם בעיה דומה, ועוד חבר אשר נמצא בצבא במסגרת קצת שונה, הינה לך עצה במצב בו שואלים אותך למה אתה לא בצבא:

- אתה יכול לומר את האמת, בעיות בבית. זה פתרון לא אידיאלי, ולכן אינו מומלץ לדעתי.

- אתה יכול לומר שאתה בחיל המודיעין, בתפקיד מסווג. תגיד שבאופן כללי אתה קשור לאבטחת מידע, אבל כל השאר מסווג.

משרת במרכז, או לא חשוב איפה.

בפועל, חיילים איכותיים מתקבלים המון פעמים לתפקידים מסווגים במחיל המודיעין, ומשרתים המון פעמים אפילו בלבוש אזרחי, במתקנים אזרחיים.

הם עוברים המון מיונים ובחינות בכל רחבי הארץ עד שמגיעים לתפקידים האלה. בדרך כלל מגיעים לשם אנשים עם ידע יוצא דופן בתחום מסוים, אבל זה לא צריך לעניין אף אחד, כי אף אחד לא עוקב אחריך.

זה פתרון מושלם.

אשמח לדעת מה אתה חושב עליו.

Honda civic EJ6

פורסם

ידעתי שלא ההיתי צריך להגיב תגובות כמו שהגבתי, כי עכשיו

כולם יתפסו על עניין המטפל. כל הקטע שמטפל זה:

בא בבוקר, 10 דקות. הולך.

בא בצהריים, פיפי, הולך.

בא בערב, לישון, פיפי, הולך.

זהו.

מה עם כל היום?

* אני מדבר מניסיון, ככה התנהלו כל ה - 3 מטפלים שהיו לפני.

והם מקבלים 50 שקלים לשעה (בפועל הם 10 דקות + אני עוזר להם, הם לא מוכנים להרים לבד ולעשות דברים שצריך לעשות לבד + כשאני ההיתי תלמיד אמא היתה עוזרת, אין לי סיבה לשקר. זה גם מה שכתבתי באשכולות הקודמים, בפירוט יתר אפילו).

בקיצור סליחה סליחה אבל באמת שאני מעדיף לא לעשות את אותה טעות פעמיים, אני לא רוצה לפרט. עשיתי טעות עם התגובה שלי היום, שכתבתי שמטפל יפטור הכל. טעיתי. אני שוב יחשוף פרטיים אישיים ויתחרט, לא נעים מיליון פעם לבקש מההנהלה שימחקו.

סליחה.

אלכס היקר, תודה על תגובתך. שמח שיש פה אנשים כאלה, כמו שאמרתי, כל מי שהגיב פה אלה אנשים שאני אוהב, ומעריך, אני מתייחס לכל חבריי הקהילה המדהימים.

כי הם לא רואים אותי בתור "משתמט", ומבינים אותי, ועוזרים לי ותומכים. לא שופטים אותי סתם.

תודה לך.

אני לא רוצה לשקר, ולאמר ששירתתי או שאני מהמודיעין, אני כבר אחשוב על משהו . .

פורסם

אני פשוט חושב שאתה לא ממצא את כל מה שהמדינה אמורה לתת לך.

אני לא יודע בידיוק איך זה עובד,אף פעם לא הייתי בסיטואציה.

אבל נשמע לי הגיוני הרבה יותר שמישהו צריך לדאוג לכם. למה שלא תפנה למישהו שמתמצא בנושא הזה ותבין איזה זכויות מגיעות לכם? אני בטוח שהמדינה חייבת לתת לכם מענה בענין הזה.

אמא שלך עובדת? ואם לא היא לא מקבלת דמי אבטלה?

אפשר להתארגן גם על אופר שתיהיה איתכם משעות הבוקר עד הצהרים בשעות קבועות ושלא תברח ותעלם כל 10 דק'.

פורסם
אני פשוט חושב שאתה לא ממצא את כל מה שהמדינה אמורה לתת לך.

אני לא יודע בידיוק איך זה עובד,אף פעם לא הייתי בסיטואציה.

אבל נשמע לי הגיוני הרבה יותר שמישהו צריך לדאוג לכם. למה שלא תפנה למישהו שמתמצא בנושא הזה ותבין איזה זכויות מגיעות לכם? אני בטוח שהמדינה חייבת לתת לכם מענה בענין הזה.

אמא שלך עובדת? ואם לא היא לא מקבלת דמי אבטלה?

אפשר להתארגן גם על אופר שתיהיה איתכם משעות הבוקר עד הצהרים בשעות קבועות ושלא תברח ותעלם כל 10 דק'.

גם אמא שלי זה נושא מורכב, תיראה ידידי היקר, וכל השאר

שלא יצא חלילה שאני בכוונה לא רוצה עזרה, וכאלה. באמת שלא.

אני שמח שיש אנשים טובים, שרוצים לעזור ולתמוך, זה מראה לי המון.

אני לא רוצה לחשוף פשוט, זה המון מידע אישי ורגיש.

ואני עשיתי פעם אחת שטות, אומנם בקלות המנהלים הסירו, אבל עדיין. בנוסף בגוגל זה לא נמחק... אז...

עכשיו אני אפרט על אמא, ואז עוד ועוד. מבין ידידי היקר? אני מעדיף שלא.

את העזרה אני כבר מאמין שאני אשיג. פשוט האינטרנט זה מקום גלוי, בשניות מוצאים הכל (ה"טראומה" שלי זה שבמילת חיפוש אחת אפשר להגיע לאשכול הזה בקלות, משום מה גוגל מאוד אוהב את האתר הזה).

לכן תודה לך אדם יקר, תודה לכולכם!

פורסם

איך שתרצה.

בכל מקרה אני חושב שיש עמותות שיכולות לעזור לך לכוון אותך ולתת לך את הכלים שיעזרו לך. להשאר במצב הנוכחי שלך זה לא אנושי.

פורסם

מסכים איתך, אליהם אני אפנה. פשוט הטעות שלי בלי שמבקשים (או אולי יש כאלה שכן מבקשים) אני מתחיל לפרט ולפרט ולפרט - מבין ידידי? ואז אחרי כמה זמן מוצא את המידע הזה בגוגל, או אנשים שמחפשים אחרי (אין לי מושג למה, ולא אני לא פראנויד. פשוט המייל שלי זה כמו הכינוי הקודם שלי, ואיכשהו כל דף שיש בו את המילה זה מוביל אליו) וזה לא נעים שיוסי שהכרת אתמול, הוסיף אותך לפייס, אולי סתם חיפש אותך בגוגל והופ יודע הכל עליך, מבין?

זה כמו שאחפש את הכינוי שלך עכשיו, ובטעות אגיע לשרשור שאתה ככה וככה, והמצב שלך ככה וככה . . .

לכן אני אפנה לעמותות ולאנשים, רק לא דרך האינטרנט. או במיילים, בטלפונים, בפקס.

תודה לך!

• תוכן חדש...