Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם 2 טרה 5400 היה מוציא 130 מגה בשניה - אז אתה רוצה להגיד לי שRaid של 2 כוננים כבר יותר מהיר מרוב הSSdים?

ידידי - אני לא יודע איך אתה מודד , אבל מה שאתה אומר סותר כל מבחן בפועל - אבל בכיף.

ליביו

בבקשה - תוצאות אמת במחשב שלי (מחשב רגיל לחלוטין). כמו כן ראה תוצאות של מבחן שמראה אותו דבר - דיסק 2T במהירות 5400 (מדובר באותו דיסק) קורא וכותב במהירות של 140 MB/שניה בחלקו הראשון.

דני

HDTune_Benchmark_SAMSUNG_HD204UI.png

פורסם

עכשיו הבנתי על מה אתה מדבר.

למספר הזה בחיים אמיתיים ובשימוש רציף אין שום משמעות כמעט.

זה לא משנה את העובדה שדיסק 7200 ביום יום יהיה מהיר משמעותית בכל מצב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, דיברתי על דיסק WD במארז חיצוני עם יציאת eSATA שלא היה להם להביא לי , וניסו לדחוף לי גרסה של USB 2.0 בלבד למרות שהיא הרבה יותר זולה (150 שקל פחות) והרבה יותר איטית. מילא היו מציעים יותר נפח.

להחליף 1 ל1 מול דיסק פנימי רגיל ונפוץ ברור שיחליפו לך על המקום.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אכן חוצפה מצידם אייל.

גם אני עם דיסק כזה (WD עם ESATA) , מקווה שהכל יהיה טוב - so far so good :)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
למספר הזה בחיים אמיתיים ובשימוש רציף אין שום משמעות כמעט.

למה לא? כאשר אני מעתיק קבצים גדולים (700MB ויותר) זה בדיוק המספר שקובע את מהירות הפעולה.

ואם אתה מדבר על מחיצת מערכת - אז המספר החשוב הוא זמן גישה, כפי שאמרתי כבר, ואותו אפשר לשפר בשתי דרכים:

• מחיצה קטנה (100MB בערך) בהתחלה של דיסק גדול - אם המחיצה היא 10% מגודל הדיסק ונמצאת בתחילתו, אז התזוזה של הראש היא פחות מ-8%, ולכן זמן הגישה הוא מהיר יחסית.
  • כונן SSD - רמה אחרת, ללא השוואה.

דני

פורסם

אם כבר בעניינים אלו: רגע לפני שאני פותח את האריזה של WD שקניתי היום, מה דעתכם עליו מניסיון של שימוש ? עמיד ?

לא יפעל קבוע אלא ככונן אחסון בלבד.

מדובר על דגם: Elements Desktop 2TB 3.5'' External HDD USB 2.0 WDBAAU0010HBK‎

מהירות פחות קריאית מבחינתי. אמינות זה מה שמעניין אותי.

Veni Vidi Vici

פורסם

דני - בדרייב של סטורג' - אתה לא יכול להבטיח דברים כאלו כמו תחילת הדיסק.

בדיסק בשימוש יומיומי - אין לך כ"כ אחרי כמה חודשים כתיבה סקוונסיילית אמיתית אלא אתה מתחיל "להתפזר".

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אפשר לחלק את הכונן למחיצות אם מאד רוצים את המהירות הגבוהה. לפעמים אני עושה את זה בשביל מחיצת מערכת או מחיצת עיבוד ווידאו.

נכון שבדיסק רגיל יש חלוקה של קבצים, אבל כמובן שאפשר לאחות; כמו כן, כונן שמשמש לקבצים גדולים בלבד בד"כ אינו סובל כל כך מהבעיה.

פורסם

כונן מהיר לגיבוי - אכן קצת מיותר.

אבל כונן יום יומי - שהוא 5400 למחיצת מערכת הפעלה? אני סובל גם עם 7200 כי התרגלתי כבר לSSD במק הקודם שלי.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אני חוזר ואומר: המשוואה "7200 מהיר יותר מ- 5400" היא פשוט לא נכונה. זה בדיוק כמו להתווכח אם מנוע של 7200 סל"ד חזק יותר ממנוע של 5400 סל"ד, בלי לדעת מה המומנט.

וכאן, ה"מומנט" זה צפיפות הנתונים, שקשורה לקיבולת. דיסק DVD מעביר נתונים מהר יותר מדיסק CD כאשר שניהם מסתובבים באותה מהירות (סל"ד), כי הוא צפוף יותר.

לא צריך להאמין לכל דבר שכתוב במודעות השיווק הצבעוניות.... :?

דני

פורסם

בין קאוויאר בלאק לדיסקים מהסידרת GREEN של WD - יש הבדל עצום בביצועים.

אני מקווה שעל זה אין לנו דיון כן?

http://www.legitreviews.com/article/1077/10/

במבחנים שלהם ההפרש בממוצע היה 40 אחוז.

האם אפשר בתיאוריה למצא דיסק 5400 שיותר מהיר מדיסק 7200 אחר - ברור.

קח גרין טרה 3.5" לעומת 2.5" 7200 - וזה יהיה המצב ברוב המבחנים.

האם בין 2 דיסקים דומים המהירות תשנה? חבל על הזמן.

עזוב תיאוריה וכו - בפרקטיקה - הבאתי מבחן - עם 6-7 בנצ'מארקים - ההפרש בביצועים - 40%

WIKING - אחלה אופציה - בתנאי שזה כונן שאתה לא מזיז ממקום למקום.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

זה מיועד להיות כונן גיבוי של הכל. גם של HDD של הניידים וגם כל החומר שיש לי על כוננים חיצוניים אחרים. יחסית למקסטור 640GB שיש לי הוא יותר קטן וזה כבר פלוס. לא מיועד להיות כונן שיהיה איתי בתנועה מתמדת. פעם בשנה יעבור איתי בין נכר לארץ אבל אל מעבר. לניידות אופטימלית יש שני כונני פספורט.

תודה על המידע.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...