Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

רציתי לדעת איזה רכב מהנ"ל יהיה יותר מהנה לנהיגה?

בעיקרון הייתי כבר נעול על היאריס עד שפתאום נתקלתי בדגם הזה של פיז'ו שכביכול יכול להיות אופציה מעניינת בגלל הגודל(מעדיף רכב גדול יותר) וגם בטיחותי יותר.

יש לי נסיון על 307 1.6 אוטומט והבנתי מחוות דעת שהדגם הזה הוא הבדל של שמיים וארץ מהדגם הרגיל.

נקודה נוספת היא האחזקה, האם יש ל-307 ה2.0 ישנם מכלולים "עמידים" יותר מהדגם הרגיל(ידית איתות מתקלקלת) או שזה פשוט אותה פלטפורמה רק עם מנוע חזק יותר ושילדה קצת שונה ?

אשמח לתשובות מנסיון.

תודה מראש.

פורסם

יש לי xsi ונהגתי לא מעט גם ביאריס. היאריס מרגישה ספורטיבית ונמרצת יותר .לומרות תנוחת הנהיגה הגבוהה והלא נוחה לטעמי. הפזו מאובזרת יותר ומרגישה טוב יותר בכבישים פתוחים בינעירוניים היא מהירה אבל לא ממש ספורטיבית

לגבי מכלולים הם אותם מכלולים חוץ מהגיר הידני שהוא יותר עמיד בדרך כלל מהאוטומטי

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אני לא מכיר את האופן בו הפז'ו נוסעת או מתנהגת, אבל סביר להניח שלא מדובר ב I30 ליסינג של השכן כי אם ברכב קצת יותר מתגמל ומהנה.

בנוגע לגודל, יצא לי לא מזמן לשבת ב 307 שלוש דלתות (לדגם הזה התכוונת?) ואין בכלל מה להשוות ליאריס - הרבה יותר מרווחת ונוחה. בנוגע לבטיחות לא הייתי מודאג, שתיהן בטוחות מספיק והגודל כבר מזמן שלא קובע.

בסעיף הביצועים, אומנם ליאריס יש נחיתות משמעותית הן בהספק והן בנפח, אבל צריך לעשות השוואת יחס כוח \ משקל כדי למצוא נקודת השוואה וייחוס.

מאחר ואני לא מכיר את ה 307 אוכל לספר על היאריס שהיא אמינה מאוד, בעלת מכלולים פשוטים, בלי יותר מדי אלקטרוניקה ושטנצים ובעלת הגה (הידראולי) מתקשר והתנהגות מצויינת. הגיר הקצרצר מאפשר לקבל ביצועים טובים בקטעים טכניים אך קצת מעיק בנסיעה על הכביש המהיר, שם אני בטוח שהפז'ו עדיפה. מצד שני אם חשובה לך צריכת הדלק אני בספק שהפז'ו תעמוד מול היאריס בסעיף הזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

צריכת דלק חשובה לי, אבל לא כמו אמינות.

מהנסיון האישי שלי, הפיז'ו לא עשתה יותר מדי בעיותJ(חוץ מידית איתות שהתפגרה וחלונות חשמל שצריך להתסכל מדי פעם לוודא שניסגרו), אבל אני לא מדגם מייצג וקראתי לא מעט על בעיות חשמל שונות ומשונות באתרים מחו"ל על הדגם הזה לכן ניראה לי שאני אוותר.

בכול מקרה, על מת לא לפתוח שרשור נוסף, יש עוד איזה רכב עם ניחוח ספורטיבי שאני אוכל לשקול?

מה שחשבתי עליו בנתיים חוץ מהרכבים הנ"ל(ולצערי גם ירד מהפרק):

קליאו ספורט- עלויות אחזקה גבוהות מדי בשבילי, כמו כן תדלוק ב-98.

איביזה טורבו- ראו ערך קליאו ספורט.

פיג'ו 206- יותר מדי סיפורי זוועות, כמו כן ביצועים בינוניים(רק משמועות)

פורסם
בנוגע לבטיחות לא הייתי מודאג, שתיהן בטוחות מספיק והגודל כבר מזמן שלא קובע.
\

לא רק שהגודל קובע, זה הפרמטר הכי משמעותי (במכוניות משנתונים דומים). ציון הריסוק הוא יחסי לקבוצת הגודל של המכונית, הוא איננו אבסולוטי.

מבחינת הנאה מנהיגה הייתי בוחן 206 1.6 ידנית, אם כי מניסיוני ה-TS חמודה מאוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

התכוונתי לומר שפעם רכב בטיחותי היה נחשב לכזה עם "בטן" ו "טוסיק" ארוכים, ע"ע אמריקאיות או שבדיות.

במכונית מודרנית (שגם היאיריס וגם ה 307 עונות על ההגדרה הזו) יש איזורי קריסה ושאר פיתוחים טכנולוגיים שגורמות להן להיות מספיק בטוחות, והעוד אקסטרה 20-30 ס"מ של ה 307 זה לא מה שיטה את הכף להבדלים של שמיים וארץ בבטיחות הרכבים.

במילים אחרות, גם היאריס וגם ה 307 יספקו הגנה טובה במקרה של תאונה ואין איזו עדיפות אבסוטלוטית לאחת מהן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...