Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

הציעו לנו סיטרואן קסנטיה 2001, 190,000 ב10,000 ש"ח. לא ממש מכירים את הרכב. קראתי כאן כל מיני פרטים על בומבות שאני לא ממש מבינה בהם אבל באופן כללי-מה ההתרשמות של המבינים בעניין?

פורסם

אל תכנסי לזה, ואני אומר לך את זה בתור חובב סיטרואן ובעלים מרוצה של הדגם שבא אחרי הקסנטיה.

דבר ראשון, המחיר הנדרש הוא כפול ממה שנותנים היום על כזה רכב. דבר שני, כמו שאמר הבחור הנחמד למעלה, רק מביני עניין שיודעים מה הם עושים יכנסו להרפתקאה הזו.

אני אפילו לא יכנס ליתרונות מול חסרונות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

וואו...הצלחתי להתבאס. קודם כל סליחה על היותי אישה טיפוסית אבל אני מניחה שבעלי ידאג לכל הצד התפעולי. אנחנו זקוקים לאוטו משפחתי גדול יחסית (שני כסאות בטיחות לילדים), בגאז' מרווח ומחיר שמתאים למשכורת של מורה (=נמוך מאוד) . חיפשנו ומצאנו קסארה 99 190.000, שמורה ב10,000, פתאום הציעו לנו את הקסנטיה הזאת באותו המחיר (רק 2001). מצד אחד המחיר ממש מפתה מצד שני-אני לא רוצה לקנות בזול ולשלם ביוקר. אשמח אם תסבירו לי עד כמה הרכב בעייתי. האם הקסארה יותר ידידותית למשתמש? או שאולי בכלל כדאי לחפש יפנית וזהו (למרות שהמחיר...הו המחיר....)

פורסם

נו, ולא מוזר שרכב מנהלים חדש בשנתיים יהיה במחיר זהה לרכב פשוט יותר וותיק יותר?

לא זאת ועוד, המחיר של הקסנטיה הוא גבוה מאד ביחס למה שמקובל בפועל לרכב הזה.

למה זה? מכיוון שהרכב מורכב מאד וכולל מכלולים רגישים מאד לטיפול רשלני (מה שעובר על רוב הרכבים במוסכי ישראל) ויקרים מאד להחלפה. אחרי הכל הרכב עבר למעלה מעשר שנים על הכביש וקילומטרז' לא נמוך במיוחד.

אין לדעתי מצב שהרכב שאת מדברת עליו לא ידרוש ממך אלפי שקלים נוספים לתיקונים רק כדי שיואיל ליסוע. האפשרות האחרת היא שהרכב שמור ועבר כבר את כל החלפות המכלולים, אבל אז הוא לא היה נמכר אני מאמין.

תראי, אני מאד בעד סיטרואן והקסנטיה הוא אחד הרכבים האהובים עלי (תראי כמה הוא יפה, למרות שעבר למעלה מעשור מאז שהוצג), אבל זה עלול להתברר כקן צרעות לא פשוט.

ההמלצה שלי היא להתרחק.

ועכשיו, הקסרה. הקסרה היא רכב פשוט יותר ואמין הרבה יותר, ולדעתי אין מניעה לבדוק אותה יותר לעומק. אם היא מוצאת חן בעיניכם, קחו אותה למישהו שאתם מכירים ומבין ברכבים.

למרות שאני לא חושב שכדאי להשקיע 500 ש"ח בבדיקה במכון על רכב במחיר הזה, חשוב שכן תבדקו אותה לפני הקניה.

יש בפורום פרטים נוספים על הקסרה ומה לבדוק.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בעלך הוא מישהו שמבין טוב מאוד במכניקה של רכבים ובמקרה הצורך גם יהיה לו את הזמן להשקיע ברכב?

כי אם באחד הסעיפים האלה התשובה היא "לא", תתרחקי מהרכבים האלה, אחרת התשלום באמת יהיה ביוקר.

פורסם

דייב מתכוון לקסנטיה, לא לקסרה. אני הייתי מוסיף שבעלך צריך קשרים עם "ג'אן חלפים", אם את לא מכירה את המקום הקסנטיה לא בשבילכם.

Winston S. Churchill -

פורסם
דייב מתכוון לקסנטיה, לא לקסרה. אני הייתי מוסיף שבעלך צריך קשרים עם "ג'אן חלפים", אם את לא מכירה את המקום הקסנטיה לא בשבילכם.

דווקא יותר התכוונתי לקסרה שיש לי נסיון רב איתה כמובן, פחות על הקסנטיה(למרות שיש לי נסיון עם BX) שעליה אני ניזון בעיקר משמועות פה בפורום ומבעלי הרכב שאני מכיר.

פורסם

אין צורך להלך אימים כאן. הקסנטיה מצוידת במערכת מתלים הידרופנאומטית וזו עלולה להזקק להחלפת מכללים כמו משאבות או צנרת. לקסארה מערכת מתלים רגילה ולכן אמינה יותר. אין בכך כדי לומר שהחלפת מכללים במתלי הקסנטיה הוא דבר יומיומי או אף שכיח והמערכת שם אמינה בהרבה מזו שהיתה ב BX נניח. מצד שני מערכת כזו מעניקה איכות נסיעה מופלאה ולא לחינם ואריציות שלה מותקנות במכוניות כמו רולס רויס או דגמי העל של מרצדס אודי וריינג' רובר. מכל בחינה מכנית אחרת אין הבדל בין הקסנטיה לקסארה. בשתיהן אגב עדיף מנוע ה 2 ליטר על הקטנים יותר שעשויים אלומיניום ורגישים מאוד ללשימוש במה שאינו נוזל קרור ייעודי. הקסנטיה גם מרווחת בהרבה מהקסארה ולדעתי אם בדיקה שלה אצל מכונאי שמכיר את המכוניות הללו תעלה שמדובר באוטו במצב טוב ומתוחזק היטב, היא עדיפה על הקסארה.

פורסם

רועי - אף אחד לא מהלך אימים. ואני אישית הייתי קונה קסנטיה, אבל אני והמורה שלנו כאן לא מגיעים מאותו מקום.

את יודעת מה? אפילו פיז'ו 406 היא אלטרנטיבה עדיפה בשבילך.

ד"א -

בקשר ליפניות "זולות": תנסי סובארו לגאסי - שנת 1997-2000. המחירים סביב ה-15 אלף-20 אלף.

אימפרזה גראד לאונה.

מיצובישי גאלאנט, לאנסר וכריזמה.

כולן יקרות בד"כ מסיטרואן , אבל זה מכיוון שהן מזדקנות יותר בכבוד. בדגש על הסובארו.

פורסם

בתור אחד שהחזיק קסארה במשך 3 שנים - אני ממליץ, אך לא על הקסארה שאתם עומדים לקנות.

אני חושב שאפשר למצוא אחת עם פחות ק"מ בסה"כ.

לגבי הקסנטיה - חבל על הכסף. מעצם היותו של הרכב מורכב ויוקרתי, התמחור של החלפים בהתאם.

שלבי את זה עם ירידת ערך עצבנית לאורך השנים שהביאה את הרכב לידיהם של בעלים "חסכנים" במקרה הטוב ותקבלי מתכון לאסון.

פורסם

רועי, אני עדיין מפנטז על קסנטיה שתהיה שלי עם החלפת כל המכלולים חדשים מהניילון, אבל זה יקרה כשאהיה עשיר.

הקסנטיה אינה מיועדת למי שתקציבו מצומצם, והמחיר הזול לכאורה שלה עלול להפיל אנשים כאלה בפח. הם לא רוצים פרויקט, אלא רכב זול ואמין (עד כמה שניתן בתקציב).

דייב - סליחה.

Winston S. Churchill -

פורסם

כל שצריך להבין הוא שההבדל בין הקסארה לקסנטיה מבחינת מכלולים מכניים היא מערכת המתלים. כל השאר דומה עד זהה. מי שסבור שיש בכך להפוך את הקסנטיה למשאבת מזומנים ואת הקסארה לפילנטרופיה צרופה, זכותו כמובן. ואם יורשה לי להחזיר במטבע דומה, אם כי מקביל אולי, לקודמי, אז היתה לי קסארה ולמרות שבהחלט היה מדובר באוטו מצוין, אמין, נוח מאוד בקיצור מהסוג של "לא עושים יותר דברים כאלו", אני סבור שקסנטיה צעירה יותר במצב סביר ( לאחר בדיקה כמובן ), עדיפה. וגם זו זכותי. "א גיט שאעבס" שיהיה.

• תוכן חדש...