Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מתוקף סיום לימודיי ועיסוקי אני עושה עבודת מחקר על הספורט המוטורי בארץ,נתקלתי בכמה מכשולי כתיבה ואשמח לעזרה של מי שיכול לעזור,הנושא הבעייתי הוא רקע על הספורט המוטורי.

מי שיכול לתת לי פה נקודות ציון בספורט המוטורי אם זה נקודות מפנה שהיו (תאריכים זה יהיה נהדר),שנות ה-80 מתי התחיל והיכן בדיוק,היכן התקיימו תחרויות פרט לאשקלון ורמת הגולן(לדוגמא יש לי רשימת תחרויות למקרה שפיספסתי),אם היו תחרויות בזמן המנדט הבריטי ואחרי, הגרנד פריקס שתוכנן דאז בדרום (לפי כתבתו של דובי מילר).

ידע אישי שלכם שאוכל לקחת ולהצליב אותו עם המידע שיש לי וע"י כך לתת תמונה יותר רחבה ואובייקטיבית.

תודה מראש לכל מי שיתן כל פיסת מידע.

קבוצת ראלי גמליאל GRT

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האיש מספר 1 בארץ לטובת מה שאתה צריך הוא חבר שלך - אם לא ידעת (זכרת) ...

;-)

שמו - דובי מילר

ואם יש כזה דבר במילון: "היסטוריון ספורט מוטורי ישראלי" (כמו שניר בן ארי הציג אותו לאחרונה בפורום משותף בו נפגשנו) - התמונה של דובי, בוודאי מודבקת לידו.

אלון חלווה

פורסם

מסכים בהחלט

רק יש לזכור שדובי עדיין צעיר ולא זוכר את המרוצים של שנות החמישים בחיפה,וגם את הקמת ממס"י ע"י משפחת נחמיאס שהיתה מכורה למוטוריקה ספורטיבית.

המירוצים בארץ התחילו עוד בשנות ה30 של המאה הקודמת.

מירוצי מכוניות

פורסם

ספורט מוטורי בישראל?????

רק אני חשבתי כל הזמן שזו מילה גסה?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אמיר

אחד הנהגים הבודדים האמיתיים שעבר הכשרות אמיתיות אז בימים ההם בסוף שנות ה60 שמו אברהם שטטלנדר.

נסה לאתר אותו (נדמה לי דרך מועדון ה5).

הוא עשה את הקורס העברי הראשון אצל ג'ים ראסל ב1966 (כמדומני),השתתף במירוצים הראשונים באשקלון,והיה בין הנהגים הראשונים שהוציא בממס"י רשיון נהיגת מירוצים ב1970.

דרכו תוכל להגיע עוד אחורה לתקופת טרום הקמת המדינה לעוד כוכב על (אופנוען) לא זוכר את שמו אבל הכינוי שלו היה "הנץ השחור".

פעלולן ברמות מטורפות שקיבל הזדמנות להתחרות בחו"ל (יותר מזה אינני זוכר).

אבל אם אתה ממש רוצה לחפור נסה לאתר את המסמכים והניירת של משפחת נחמיאס שהיו ממקימי ממס"י.

מירוצי מכוניות

פורסם

הי אמיר !

אתה יכול לפגוש את אברהם שטטלנדר קרוב אליך באיזור רמת אביב ובמפגשי אספני אופנועים קלאסיים .

אם מעניין אותך נושא מרוצי אופנועי מוטו קרוס שהתקיימו בסוף שנות השבעים תחילת 80 - חוקי למהדרין

בברכת עירית נתניה ומכבי נתניה - נשמע הזוי נכון ?- אשמח לעזור .

אגב מה נושא המחקר ? לאיזה מטרה ?

טוני

פורסם

דני וטוני תודה רבה על העזרה! בהחלט אנסה להשיג את שטטלנדר,נשמע מאוד מעניין!!

דני - אשמח להפגש כשיהיה לך זמן פנוי

טוני- מאוד מעניין,הנושא הוא הספורט המוטורי בארץ מראשיתו ועד היום ככה שמוטו קרוס גם קשור,

לבסוף אני מתמקד יותר ב4 גלגלים אבל עדיין זה חומר רלוונטי.

המחקר הוא בעצם הפרוייקט גמר שלי ללימודים,במקום לקחת חברה במשק ולנתח אותה מבחינה שיווקית ולהגיש עבודה

סתמית..לקחתי נושא שנוגע לליבי ודרך העבודה להציג איך התחיל הספורט המוטורי ולאן הגיע,מה עבר,מי מעורב,ועוד

הרבה דברים שקשורים למחקר שווקים והתנהגות צרכנים.

קבוצת ראלי גמליאל GRT

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
מסכים בהחלט

רק יש לזכור שדובי עדיין צעיר ולא זוכר את המרוצים של שנות החמישים בחיפה,וגם את הקמת ממס"י ע"י משפחת נחמיאס שהיתה מכורה למוטוריקה ספורטיבית.

המירוצים בארץ התחילו עוד בשנות ה30 של המאה הקודמת.

דני, סקרנת אותי. אילו מירוצים התקיימו בשנות החמישים בחיפה?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

רשות הנהיגה הספורטיבית סיכום ביניים

הקדמה

רשות הנהיגה הספורטיבית הוקמה כפועל יוצא של חוק הנהיגה הספורטיבית שעבר בכנסת בדצמבר 2005

מה קרה מאז ועד היום? לכל אחד יש את האמת שלו, מדוע כ6 שנים לאחר העברת החוק אין ספורט מוטורי בישראל?.

לא אכנס לקלחת כלל ההשמצות והתירוצים, על זה הותכו מחום כבר כל קלידי המקלדות.

בפועל אין עדיין ספורט פעיל.

אנסה להתייחס רק לראייה השונה ולשאלה מה תפקידה של רשות הנהיגה הספורטיבית? המעשית ולא התאורטית.

מה השתבש? מדוע יש קצר בין רוב רובם של הספורטאים לרשות? למה שוררת אי שביעות רצון מתיפקודה של הרשות?

מדוע הבירוקרטיה הצליחה גם פה לשבש רשות ספורטיבית שלכאורה היתה אמורה להיות דינמית,מהירת מחשבה,מהירת החלטה?

כתבה זו אינה באה לנגח אלא להעמיד מראה מול העוסקים בנושא ברשות,על מנהליה,יועציה,(המקצועים והמשפטיים)

יאמרו הקוראים (או חלק מהם) הכותב בעל אינטרס,ידו היתה במעל,הוא גם אשם, דבר אחד שיהיה ברור אין אני נושא בשום עמדה או תפקיד, לא ברשות ולא באף אחת מההתאחדויות.

הנושא מוכר לי היטב,אני מעורה במהלכים, והחלטתי להביע דעתי.

התקלה הראשונה שקרתה מיום הקמתה של הרשות לנהיגה ספורטיבית היתה היצמדות לבירוקרטיה (שהיא הרעה החולה במדינה)

בשפת הרחוב זה נקרא כסת"ח,במונחים נאצלים יותר זה נקרא ראש קטן,או איך שנאמר לי לא פעם (כל נייר ליועץ המשפטי)

כל בר דעת יודע שבסקטור הפרטי כך לא מנהלים שום גוף, יועץ משפטי הוא רק יועץ, לא קובע, יועץ,מי שלוקח החלטות זה המנהל

ולכן אופיו וכושר החלטתו של המנהל לבסוף קובעת את ה"טמפו" של הרשות.

צורת ניהול נכונה של מנהל ש(אין לו שום ידע בנושא) זה לקרב אליו ביחוד בנושא כה חדש, את האנשים שמבינים,חיים את הענף,מומחים,

לערוך סיעור מוחות ראשוני,לנהל ביד רמה ישיבות עבודה מסודרות,ולקחת החלטות.

לא אכנס שוב (אני באמת מנסה ללכת בין הטיפות) לשאלה האם נבחרו האנשים הנכונים להקים את הענף ? כעקרון הם עברו מכרז,

במבחן התוצאה? תלוי את מי שואלים.

כסיכום ביניים מה שצריך לאמר ובפה מלא זה שיש קצר מוחלט בין העוסקים בענפים השונים בינם לבין עצמם (לא מדובר על שנאה או אמוציות)אלא מדובר על שיתוף פעולה תחת מטריה שנקראת ספורט מוטורי,ולחלק גם קצר עם הרשות.

הרשות לא השכילה לדרוש בתוקף התארגנות אחת,גוף אחד, דיבר אחד.

בפועל הוקמו גופים שונים ש"הוכרו" ע"י רשות הנהיגה הספורטיבית,חלקם קיבלו תמיכה כספית מסויימת (על זה עוד ארחיב בהמשך)

השם המפוצץ "התאחדות" אין לו במציאות שום קשר לאף התאחדות זהה בעולם, לא ארגונית,לא כלכלית,לא מקצועית.

הצעתי בזמנו ואף כתבתי על כך שהרשות צריכה להכיר בכל עמותה קיימת כאילו היא ההתאחדות,לתת לכל עמותה לפעול בעצמה בכל תחום

וכשתבוא הגאולה ויהיו מירוצים חוקיים בתוך מספר שבועות ידעו כולם מי רציני ומי אגודה קיקיונית.

המשך יבוא

מירוצי מכוניות

פורסם

התנהלות

לכאורה כאמור הייתה אמורה לקום רשות שתפקידה פשוט לתת שירותים במסגרת המחוקק להתאחדות ספורט מוטורית אחת או מכסימום שתיים (4 גלגלי ודו גלגלי) לטפחו ליזום תרבות מוטרית,חינוךבנושא מוטוריזציה,שיתוף פעולה עם משרד החינוך ומשרד התחבורה בכל הקשור למניעת תאונות דרכים והטמעה של אהבה מוטורית,חיבור עם משרד התיירות,עזרה למשקיעים פוטנציאלים

מה קרה בפועל?

קמה "משטרת תנועה מוטורית", "אני קובע,"אני מחליט",אני מתקצב" את מי שבא לי, או בלשון יפה התגלמות הבירוקרטיה הרגולטורית.

תוצאה? מוות קליני.

דוגמאות:

במהלך 2004 (עוד לפני הקמת הרשות והעברת החוק) בוצעו מהלכים ראשוניים עם חברות ביטוח עולמיות לצורך סלילת הדרך לביטוח ספורט מוטורי בישראל.

התהליך שנמשך כ 3 שנים (לא אלאה את הקוראים כמה ישיבות,כמה נסיעות,כמה אינפורמציה)הבשיל לקראת הכרה והכנה ב2007.

החומר הועבר יחד עם אנשי רשות הספורט (שהוקמה בינתיים) לממונה על הביטוחים במשרד האוצר ושם התחילו לנסות לסגור קצוות.

רשות הנהיגה הספורטיבית הגיעה למסקנה שהיא תוציא מכרז בנושא. (מה אכפת לרשות מי המבטח לספורטאים??)

באיזה זכות? מדוע הרשות מתערבת בנושא? תפקיד הרשות הוא לשאול רק שאלה אחת,האם הביטוח שמוצע להתאחדויות מכסה את הסכומים שהחוק דורש? אם כן עברנו משוכה,אם לאו להמשיך לדון כשתפקיד הרשות הוא לגשר בין הממונה על הביטוח לבין הספורטאים.(הרשות למען הספורטאים ,זה המוטו)

הכנסת הרגל הגסה וההתערבות של הרשות על סבך הבירוקרטיה הבריחו תוך דקות את חברת הביטוח מהצעתה המקורית.

עד היום מתנהלת הרשות מול גורמי ביטוח שונים ועדיין אין פתרון.

אציין רק שבתוך הסבך הזה הרשות רוצה לתקצב את הביטוח בשנה הראשונה על חשבונה,דבר מבורך אבל חסר כל חשיבות כי התוצאה תהיה במיידי למי מגיע יותר,או מדוע הספורט הזה דורש פרמייה גדולה יותר לתחרות כזו או אחרת, לך עכשיו תתווכח.

מעבר לכך שהמושג "מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת" לא היה בראש מעייניה של הרשות, ז"א לו היו מונחות לפני הרשות מהן סדרי העדיפויות במיסוד הספורט כל בר דעת היה מביו שהביטוחים הם המשוכה הראשונה והחשובה ביותר, עליהם יקום ויפול הספורט.

והנה לנו התוצאה ,התנהלות מכבידה.

המשך יבוא

מירוצי מכוניות

פורסם

התנהלות המשך.....

כדי להבין מהיכן צמחה הבקורת הנוקבת על תיפקוד רשות הנהיגה הספורטיבית יש לפשפש בטרם הוקמה.

לאחר שעבר החוק כאמור בדצמבר 2005 ניתנה אורכה למדינה ע"י הכנסת לחוקק תקנות תוך 6 חודשים,התקנות וההתאחדות ה"מקורית" דאז הוקמו בתחילת 2006 (עוד לפני מלחמות היהודים) כל זאת בראייה מפוכחת ובתמימות שהרשות שתוקם בראייה כוללת תעזר מיידית לגוף ההתאחדות והתקנות שכבר היו מוכנות.

חובה לציין שהתקנות התבססו כולם אז על יידע ונסיון שנצבר בגופים הבין לאומיים ובעידוד וחסות הפדרציה האנגלית MSA .

הספורטאים חשבו ש"אין חכם כבעל נסיון" ואם יאומצו הכללים הבין לאומיים בשינויים המתחייבים לביצוע בישראל הכל יילך חלק.

עוד בטרם הוקמה הרשות התגלעו חילוקי דעות מהותיים בין נציג הספורטאים דאז לבין מינהל הספורט.

נציגי הספורטאים ראו לנגד עיניהם רגולטור שישרת את צרכיהם של הספורטאים בלבד , הרשות תהיה מורכבת ממנהל,מזכירות ומפקחים,שאת הידע ישאבו מקורסים והתמחויות בחו"ל.

בפועל הוקמה רשות רגולורית שלקחה לעצמה מכוח פירוש החוק לחומרה את כל התפקידים כולל כל תפקידי ההתאחדות והשאירה למעשה את ההתאחדות (שפוצלה בינתיים בעידוד הרשות אז) ככלי ריק.

הרשות החליטה,מי ינהג,איך ינהג,איזה סוג רשיון,איזה קורסים,איזה תקנונים, והאסון הגדול תיקצוב.

לפתע הפך המשפט "כסף יעוור עיני חכמים" למעשה,הוקמו התאחדויות שונות,חלקן קיקיוניות,הכל למען תקציב .

השוט והגזר הפך להיות מנת חלקם של מנהל רשות,יועץ מקצועי,ויועצת משפטית.

במקום להשתמש בתקציב בתבונה,החתמת ראשי ההתאחדות על מסמך מחייב, נוצרה אנדרלמוסיה שלמה.

מעבר לכך הליך אישור התקנות נעשה בצורה הרגילה קרי נתחיל להזיז את השור מרבצו, הכל בניחותא,משרדי הממשלה האמורים להזיז דברים, ישנים,יש זמן,הרי החלטות הכנסת במדינת ישראל זו רק "המלצה", מה בוער?

ופה באה הביקורת,לו השכילה הרשות להשתמש בנשק המדייה,התקשורת ולתעל את כל כתבי הספורט לטובתם,אם ע"י ישיבות הכנה לכתבות ,גיוס הציבור,כנסים והרצאות של מומחים מחו"ל ,לובי,מה נעשה? כלום!!! הנושא הושתק,לכן מה אכפת לפקיד במשרד התמ"ת להתגייס לנושא ולהזיז את מה שהמשרד ממונה? יש עליו בקרה? זה בראש מעייניו? טעות פטלית של הרשות שנמשכת עד היום,כ6 שנים לאחר העברת החוק ומירוצים איין.

כבר אמרנו שהאוייב הגדול ביותר של הטוב זה הטוב מאד,הרצון ללכת בדרך המסובכת (ושלא יעבדו עליכם שכך רצה החוק)

אנו יודעים שפניות לבית המשפט,או רצון של המימסד שרוצה להשיג מטרה הוא ישיג,תלוי רק מה רמת הרצון והלהיטות.

הבעיה היא לקיחת אחריות אישית או אי לקיחת אחריות אישית ,במקרה של נהיגה ספורטיבית זה קרדינלי.

מדוע? כי הרשות מתוקצבת לפי חוק ,מה עשו עם התקציב? (לא ביזבזו אותו) פשוט לא השתמשו בו.

סמינר בנושא מירוצים בינלאומי שהיה מוכן ,סגור מבחינת משתתפים, עם הרצאות בתחומי תיירות,כלכלה,תרבות מוטורית,הישגים בריסון תאונות דרכים נדחה ע"י הרשות ובמקום זאת תמכה הרשות בכינוסים לוקליים של התאחדות כזו או אחרת שאפילו לא הובאה לידיעת הציבור.

בפרק הבא התקנונים הטכניים.

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...