Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלתי כבר בעבר אבל לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה

עכשיו כאשר אני מחווט את לוח השעונים אני חייב לברר לפני שאני ממשיך

לוח השעונים שלי שבשעונים המקוריים שלו אני משתמש כרגע הנו של גולף 84 אשר חיווט מד הטורים בו היה ככל הנראה מכני לחלוטין

השעון עצמו בעל 3 חוטים: פלוס, מינוס ופולסים ככל הנראה מהכוהל.

המנוע ברכב הוחלף וכעת יש לי ברכב גם מחשב ניהול מנוע והזרקה אלקטרונית.

איך לעזאזל אני אמור לחבר את השעון הישן למנוע החדש?

האם גם כאן אני מתחבר לכוהל?

אני שואל מאחר ומד הטורים לא עבד מאז החלפת המנוע וככל הנראה ישנה סיבה לכך.

בסכמות חיווט של הדגמים החדשים ישנו חיישן לסיבובי מנוע מה שלא קיים אצלי המתחבר למחשב וככל הנראה שעון אחר המתחבר גם הוא למחשב.

האם אוכל לבצע את ההתאמה של השעון הישן או שאבוד לי?:cry:

בסכמות של הדגם שלי יש מייצב מתח ככל הנראה ל 5 וולט לפני מד הטורים ולכן משהו לא ברור לי:shock:

כל עזרה תתקבל בברכה.

אם יש צורך לרכוש מד טורים אחר לצורך ההתאמה גם טוב...

תודה מראש

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

אני חושב שיהיה לך יותר פשוט להתאים את השעון למנוע, מאשר את המנוע לשעון!

כיוון שראיתי שעשית עבודה מדהימה על לוח השעונים, בעצם הבעייה היחידה שלך

היא להשיג שעון תואם לרכב ממנו הורד המנוע (אוודי?) ולצרף אותו ליצירה...

לגבי החיבורים צריך לבדוק על פי דגם הרכב המקורי ממנו הורד המנוע.

במקרה הקשה ביותר תמיד אפשר לפנות לאון ספידומטר...

בכל מקרה אחלה עבודה וצרף עוד תמונות כייף לראות-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן תודה על המחמאות אכן ברור שאני לא מתכוון להחליף מנוע :-)

השאלה היא האם הכויל שיש לי כרגע יכול להתחבר לשעון או שניתן להחליף כויל למשהו מתאים או שיש פתרון יצירתי אחר

חבר מועדון 13925

פורסם

אמורה להיות לך יציאה לשעון טורים מהמחשב, חוט סיגנל 5 וולט אם אני לא טועה ( במידה והמחשב שייך לאותו סוג רכב. אם לא, יכול להיות שהיציאה היא 8 או 12 וולט ואז מייצב 5 וולט יעשה את העבודה.) במידה ואין לך יציאה כזו מהמחשב, יש סיכוי שתוכל להשתמש בסיגנל ישירות מהכויל, רק תוודא שהמתח הוא 5 וולט במידה ואתה משתמש בלוח שעונים של MK2.

את אחד מהסיגנלים המוזכרים למעלה אתה אמור לחבר לחוט היוצא מהלוח שעונים בצבע אדום שחור עד כמה שזכור לי, הפעם האחרונה שחיווטתי שעון טורים בMK2 היתה לפני המון זמן...

בהצלחה.

פורסם
רן תודה על המחמאות אכן ברור שאני לא מתכוון להחליף מנוע :-)

השאלה היא האם הכויל שיש לי כרגע יכול להתחבר לשעון או שניתן להחליף כויל למשהו מתאים או שיש פתרון יצירתי אחר

לא התכוונתי (שתחליף מנוע), למחמאות דווקא כן.

נסה למצוא את מד הטורים שהיה מורכב ברכב ממנו הורד המנוע

ככה יש סיכוי סביר שיהיה לו החיווט המקורי למנוע שמורכב אצלך.-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אמורה להיות לך יציאה לשעון טורים מהמחשב, חוט סיגנל 5 וולט אם אני לא טועה ( במידה והמחשב שייך לאותו סוג רכב. אם לא, יכול להיות שהיציאה היא 8 או 12 וולט ואז מייצב 5 וולט יעשה את העבודה.) במידה ואין לך יציאה כזו מהמחשב, יש סיכוי שתוכל להשתמש בסיגנל ישירות מהכויל, רק תוודא שהמתח הוא 5 וולט במידה ואתה משתמש בלוח שעונים של MK2.

את אחד מהסיגנלים המוזכרים למעלה אתה אמור לחבר לחוט היוצא מהלוח שעונים בצבע אדום שחור עד כמה שזכור לי, הפעם האחרונה שחיווטתי שעון טורים בMK2 היתה לפני המון זמן...

בהצלחה.

תודה רבה טיפו.

האם מד טורים של דור 3 ושל דור 1 ודור 2 הוא זהה?

אם יש מייצב ל 5 וולט (ויש לי אחד בלו"ש) איך יתכן שהוא מייצב את הסיגנל? איך השעון ידע מה הטורים אם הסיגנל מיוצב?

אולי התכוונת שמתח העבודה של השעון מיוצב ל 5 וולט? ואילו הסיגנל משתנה בהתאם לסל"ד...

יש לי בשעון 3 חוטים אחד אמור לקבל מהכויל אבל הכויל שלי הוחלף לדגמים החדשים יותר של ההזרקה ולא לעגולים שנראים כמו קבל.

יש לי ברכב מנוע ADZ1.8

תודה על כל עזרה מראש

לא התכוונתי (שתחליף מנוע), למחמאות דווקא כן.

נסה למצוא את מד הטורים שהיה מורכב ברכב ממנו הורד המנוע

ככה יש סיכוי סביר שיהיה לו החיווט המקורי למנוע שמורכב אצלך.-רן

תודה רן.

אני מסכים אבל גם שם לא מובטח לי נחת, אני צריך קודם לברר על איזה דגם מותקן מנוע כמו שלי ואז למצוא את השעון שמתאים לו, אם הוא מתחבר למחשב אולי צריך להתקין גם sender/sensor מתאים לא יודע אם הותקן ברכב...

בקיצור לא מתחבר לי ואני צריך להבין בדיוק מה אני מחבר ולאן...

יש לי שעון טורים ישן של רכב ללא מייצב מתח, האם הוא יתאים לי אם אחבר אותו ישירות לכויל?

:roll::?

חבר מועדון 13925

פורסם

אני מאמין שמבחינת מתח הם דומים, בדוק את זה לייתר בטחון.

יש סיגנלים של 12 ושל 8, אני התכוונתי שתוריד רק את המתח ל5 וולט, ראיתי שזה אפשרי עם מייצב 5 וולט אבל אני עד היום השתמשתי ב msd tach adaptor

search%3Fq%3Dmsd%2Btach%2Badaptor%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=msd+tach+adaptor&hl=iw&usg=__aTW8tbUDWJGL3Ef7v76hWsoxob0=&sa=X&ei=HIj6TfHTKtO4hAfqhtSfAw&ved=0CEQQ9QEwBw

אם עברת להזרקה ממוחשבת, אמור להיות לך חוט שיוצא מהמחשב לשעון טורים. הוא בעצם מעבד את הסיגנל מהכויל ומוציא אותו לשעון. במידה ולא, תצטרך להשתמש בסיגנל שמגיע למודול או לCOIL PACK, זהו החוט האמצעי בקונקטור אם יש לך שלושה.

• תוכן חדש...