Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי את הלינק הזה מניצן רז, אז הקרדיט למציאתו (ולטקסט) הוא שלו.

במרוץ האופנועים השנתי של האי מאן, החליט נהג ראלי מקומי לשבור את שיא המסלול למכונית עם STIמשופרת (והצליח) כשהוא רושם מהירות ממוצעת של כ-175 קמ"ש. אבל זה יכל להיגמר הרבה יותר גרוע - על ההתחלה הוא נחת לא טוב מקפיצה בהילוך שישי ו-250 קמ"ש וכמעט עשה קראש בנדיקוט, בין מדרכות ובתים, כולל אחד מהפיש-טיילים הנתעבים ביותר אי פעם.

באופן מפתיע, הוא ו(בעיקר) הנווט שלו נשארו אדישים לגמרי:

http://www.youtube.com/watch?v=9jSYiU-JdRw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מסתבר, אגב, שהנווט הוא בעצם הצלם של מגזין רואד אנד טראק, ולהערכתי הוא פשוט לא הבין כמה קרוב לתאונה זה היה, כי הוא אפילו לא מצמץ תוך כדי!

וזה מתוך הרכב:

http://www.youtube.com/watch?v=SfdgQSkiYIQ&feature=relmfu דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

עכשיו תחשבו על זה שאופנוענים רושמים שם מהירויות ממוצעות גבוהות בכ-30 קמ"ש...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כדי הבין את גודל ההצלה והאדישות כדאי לראות קודם את הסרטון השני ורק אח"כ את הסרטון מנקודת המבט של הנהג.

אני הייתי מחרבן קוביות בערך 3 פעמים במהלך התמרון הזה בתור הנווט. :shock:

פורסם

במצבי סכנה קיצוניים הגוף באופן אינסטינקטיבי מגיב באחת משלוש צורות freeze, flight or fight. מערכת שידועה גם בתור שלושת הFים.

לוחמים בצבא, ומשרתי כוחות הבטחון בכל העולם עוברים תוכניות אימונים (במיוחד ביחידות מיוחדות) שמתוכננות במיוחד בשביל זה, כדי שהם יגיבו בפייט.

אנשים רגילים שנתקלים בסיטואציות קיצוניות, כמו תקיפה, או נהגים במצבי "כמעט תאונה" לרוב יברחו (flight) בלי לחשוב על זה. (ידוע יותר בתור "אינסטינקט")

פה מה שרואים זה ממש לא אדישות, הנווט בהלם טוטאלי. אפשר לראות את זה בסרטון השני בתנועת העיניים המהירה מצד לצד ובזה שהוא לא הגיב לנהג כשזה אמר שאין לו מושג איך הוא יצא מזה.

הנהג, מצד שני, שאפו רציני ביותר.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fight-or-flight_response למי שרוצה להרחיב

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

איזה מלך הנהג הזה ,

למי שהיה מעורב בקפיצה דומה רק בחצי אם לא שליש מהמהירות שהוא היה בה אני חייב להגיד שאפילו במהירויות חוקיות החוויה הזאת פשוט מפחידה בגלל שאתה לא יודע באיזה מצב הגלגל לעומת הכביש ורק ברגע שנגעת ברצפה שוב אתה מבין שכמה שחשבת שהשארת את ההגה ישר הרכב מקבל זווית ביחס לכביש,ואז כמובן הוא קופץ שוב בריבאונד.

שאפו לנהג.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מה בדיוק אתה רוצה שהוא יעשה? יתחיל לצרוח? נראה לי סטנדרטי לחלוטין לנהג ברמה טובה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

הנווט שם הוא לא נווט, לפחות לא בקטע הזה. והנהג עושה מה שהוא צריך. כמובן שצריך מיומנות גבוהה בשביל לצאת ממצב כזה, אבל גם אם הם היו מתהפכים כנראה שלא היית שומע צרחות או רואה פאניקה.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...