Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומה עם הספורטאים על שתי רגליים? שלשום נסעתי בכביש חנקין בחיפה ורציתי לפנות ימינה לרופין - מי שלא מכיר - מדובר בכבישים דו מסלוליים שהמהירות המותרת בהם 60 קמ"ש והמעשית נושקת ל-90 - בפניה הופיע מולי בחור שהיה חייב לרוץ על הכביש למרות שיש לו מדרכה ברוחב 3 מטר. צריך להדגיש - מדובר בפניה די חדה, וקשה לדעת אם הולך הרגל נמצא על המדרכה או על הכביש. צפירה קצרה שלי לאזהרה נענתה על ידי אצבע שהוצמדה לרקה עם סיבוב קל. כנראה שלדעתו עלי לנסוע על המדרכה והכביש מיועד לו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור רוכב אופני כביש, אני לא יכול להבין את האידיוטים שרוכבים על הכבישים המהירים, לא חסר מסלולים סגורים / כבישים מבודדים לרכב בהם.

פעם אחת ניסו לצרף אותי לרכב לאריאל וחזרה על הכביש, לא הבינו למה אני לא מסכים.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
בת"א עשו שבילי אופניים. רוצים לנחש מי נוסעים עליהם?

טוסטוסונים...

ונהגים שמחליטים שזה חנייה וגורמים לרוכבי אופניים לעלות על המדרכה\כביש.

גם כאן כמו בכל תחום אחר אכיפה נכונה זה הפתרון ,לצערי הוא לא נראה באופק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

טוסטוסונים...

לא נכון.

רוכבים עליהם אופניים, והרבה.

רק שהם על המדרכה, עם היתרונות והחסרונות של הפתרון הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

החוק אומר שאופנים נעים על הכביש. החוק מטופש.

אופניים, בהעדר נתיב רכיבה, צריכים לנוע על המדרכה.

רוכב נגד הולך רגל, בתרחיש הכי סביר 2 פצועים קל מאוד.

רכב נגד רוכב, בתרחיש הכי סביר הרוג.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
איך עושים לדבר הזה סוף??????

עם יד על הלב אני יכול לומר שלנסוע בשולי הכביש זה רצון התאבדות מובהק וכך צריך להתיחס לתופעה. כמה פעמים ראיתי רוכב אופנים נוסע בלילה בשולים: אי אפשר ליראות אותם, במיוחד כאשר הם לא בבגדים מחזירי אור, לד קטן ומסכן שמהבהב להם לא רואים.

כמה פעמים רוכבי אופנים נוסעים זה לצד זה, יוצא שאחד בשולים והשני ממש קרוב לכביש. כאשר יש פנייה, עיקול בכביש הם באים בהפתעה מוחלטת לנהג. ומה אם נהג צריך לרדת לשולים במקרה חירום, תקר או תקלה, למנוע תאונה ושם רוכב אופנים נוסע לו?

מיילא רצון ההתאבדות של הרוכב, אבל נהגים שנכנסים בהם לאחר מכן סובלים עד סוף חייהם.

עד שאין שבילים יעודיים בשביל רכיבה על אופניים, צריך לחוקק חוק של איסור מוחלט לנוע עם אופניים בשוליים. קנס צריך להיות כזה שלא ישתלם לרוכב לעבור על החוק.

אני מבין איך זה נישמע, אבל אסור את הדבר הרצוי להפוך למצוי כל עוד אין את התנאים לכך. הפרש מהירויות בכביש יותר מידי גדול, רכב שנוסע החל מ-80 ורוכב אופנים שנוסע לאט יותר מטרקטור על 20~35 ומהווה עצם בלתי ניראה בכביש. בכביש המדובר מכוניות נוסעות 100~140 ויש שם לא רק רוכבי אופניים, אבל גם רצים/מטיילים.

צריך להחליט איך מתיחסים לאופנים, כהולך רגל או רכב לכל דבר ודין הדברים צריך להיות בהתאמה.

אגב, אני לא נוסע באופנים ואין לי אופני כביש מסיבה אחת בלבד: אין איפה לנסוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לצערי גם פה בשוויץ לרכב על המדרכה שווה ערך לדוח.

לפני שבוע יצאתי לאימון קצר של 60 ק"מ על האופני כביש, אחד החליט לו שאני מפריע לו לנסוע מהר (יום ראשון 7 בבוקר מסלול עם 2 נתיבים), נסע צמוד ממש אלי והחליט לצפור כמו משוגע ועשה סימנים עם הידים, כמעט עפתי ישר אל השדות :roll: והלוואי שזאת היתה פעם יחידה, לצערי גם פה אצלנו יש אנשים שלא מכבדים רוכבי אופניים בכלל

פורסם

גם אני רוכב על אופניים - אבל אופני שטח

לא מעיז לרכב על אופני כביש במדינה המפגרת הזו

אין כבוד לרוכבי אופניים, אין כבוד לרוכב אופנוע או קטנוע (אני רוכב גם על אופנוע) וגם בין נהג לנהג אין כבוד !!!

אל תאשימו את רוכבי האופניים...

אל תאשימו את האופנוענים...

ואל תאשימו את נהגי הרכב האחר...

כולנו מתנהגים כמו זבל אחד לשני !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

בכל מדינה מתוקנת יש מסלולים ארוכים לאופניים, בישראל אין מסלולים נורמאליים ולכן זה מה שקורה.

איך פותרים את זה? חינוך לא לנסוע על הכביש! כמו או לייצר מסלולי אופניים מאתגרים ולא איזה מסלול שחוצה רמזורים בתוך העיר וצריך לעצור כל 3 שניות.

פורסם
אל תאשימו את רוכבי האופניים...

אל תאשימו את האופנוענים...

ואל תאשימו את נהגי הרכב האחר...

כולנו מתנהגים כמו זבל אחד לשני !!!

רובנו, לא כולנו. אני אישית מבטיח לך שאני מאמי על הכביש. כ"כ מאמי שחברה שלי מתה להתקין הגה בצד שלה ולשבור עלי שמאלה. :|

פורסם

שכל אלה שרוכבים על אופניים, לא לרכב על הכביש!!!

היום נסעתי, ורוכב אופניים רוכב לו בשיא הכייף באמצע הכביש, חשבתי שזה רכב ולא אופניים אם הוא ככה באמצע הכביש.

הם רוכבים על הכביש ואחרי זה מתפלאים למה רכבים פוגעים בהם, כי זה לא בשבילכם!

הבעיה איתם, שהם רוכבים עם הגב לנהגים.

שיירכבו נגד כיוון הנסיעה, שהנהגים יבחינו בהם וזהו, אני בטוח שאם הם יירכבו ככה, יהיו פחות פגיעות באופניים.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

טוסטוסונים...

וגם הולכי רגל. לא חסרים הולכי רגל שמתעלמים לחלוטין מסימון האפניים שעל המדרכה ה"סלולה", הרי בשל היותם הולכי רגל הם פטורים מציות לכל תקנה הנוגעת להסדרי התנועה.

פורסם
הבעיה איתם, שהם רוכבים עם הגב לנהגים. שיירכבו נגד כיוון הנסיעה, שהנהגים יבחינו בהם וזהו

אתה יכול להסביר למה יש יותר סיכוי שתראה מישהו שרוכב לקראתך מאשר באותו כיוון כמו שלך?

פורסם
שיירכבו נגד כיוון הנסיעה, שהנהגים יבחינו בהם וזהו, אני בטוח שאם הם יירכבו ככה, יהיו פחות פגיעות באופניים.

אתה יכול להסביר למה יש יותר סיכוי שתראה מישהו שרוכב לקראתך מאשר באותו כיוון כמו שלך?

התכוון אולי המשורר שהם יוכלו לראות יותר טוב את המכוניות שבאות לעלות עליהם.

אותו כלל חל כבר שנים על הולכי רגל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

על רוכבי אופניים חל הכלל שהם חייבים לרכב עם כיוון התנועה.

זה החוק.

הבעיה של הסדרי הרכיבה של אופניים בדרך, כפי שהם באים לידי ביטוי בחוק, היא שהם לא מתאימים לימינו אנו. מאז נחקקו, השתנו מהותית, גם נפח התנועה, גם מהירותה וגם התשתיות, והכל באופן שלא מתאים לשיתוף הכביש בין רוכבי אופניים לרכבים ממונעים, בכבישים בהם נפח ומהירות התנועה גדולים.

מעבר לכך, יש נהגים ביריונים, גסי רוח וחסרי סבלנות, שלא יכולים לסבול שאופניים יעכבו אותם קצת. מצד שני, גם נתקלתי בתופעה ההפוכה מצד רוכבי אופניים, כאלו שרוכבים בדבוקה לתוך הנתיב, בכביש צר או רוכבים באמצע הכביש (לוקחים "קו נכון"), עוברים באדום, סתם מפנים הולכי רגל ורוכבי אופניים איטיים מדי לטעמם משבילים בפארק, ועוד.

לא אלמן ישראל, בהמות יש על כל כלי תחבורה...

• תוכן חדש...