Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין לשדרג את רכבי ויש לי רשימה לא קטנה של חלקים אותם אני צריך לרכוש, כגון טורבו, קוילאוברים ועוד.

כשאני רואה את המחירים בחו"ל - פשוט כואב, חצי מחיר לפחות.

במידה ואזמין חלקים בחו"ל ובהנחה שזה עדיין משתלם כלכלית (לאחר מכס משלוח וכו'), האם לא תהיה בעיה לקבל אותם בארץ? דיברו איתי אנשים על כך שבכדי ליבא חלקי חילוף יש לקבל אישור ממשרד הרישוי, להביא אישור מוסך שהחלק דרוש לרכב שלך, וכל מני טרטורים ובלגאנים מה שלא מבטיח שיאשרו לך את קבלת החלק!

אופציה שנייה, קרוב משפחה שלי גר בהולנד, האם יהיה רעיון טוב שהוא ירכוש בשבילי וישלח כל חלק בנפרד (ויצהיר עליו כ'מתנה' או משהו בסגנון), האם זה אפשרי או שסורקים את החבילות, יגלו שיש שם חלקי חילוף וכו'.

אשמח ללמוד ממי שניסה או יודע

פורסם

קודם כל אתה צודק במאה אחוז שהחלקים בחול עולים פחות ,אבל אני לא מציע לך להזמין שום דבר כי פשוט לא יעבירו אותם, חבר שלי ניסה להזמין חלקים לאוטו והוא לא קיבל אותם כי הם נתקעו במכס,סתם בזבוז של כסף-הקמצן ישלם פעמים ,מכיר את הפתגם?

כמוהו אני מכיר עוד המון אנשים.

נפתחו הרבה נושאים כמו שלך ,תריץ חיפוש.

שבת שלום

פורסם

מצטער בחור טורבו אבל אתה טועה, ניתן להזמין חלקים בחו"ל ואפילו להתחמק ממכס, תלוי במוכר, יש לשאול את המוכר לפני הרכישה אם הוא מוכן לרשום שהעלות כולל המשלוח היא פחות מ50 דולר, ואם הוא מסכים אז תקבל פטור ממכס.

אני מזמין פילטר אוויר קבוע של Apexi שעולה כולל משלוח 65 דולר, המוכר מציין שזה מתנה + 20 דולר

בנוסף גם פלאגים ופילטר שמן (איכותיים שעולים מעל 50 דולר) ואף פעם לא תפסו אותי במכס.

לגבי צנרת וטורבו אני לא יודע להגיד לך במדויק, החבילות קצת יותר גדולות ומעלות חשד(לפי ההגיון) אבל אני בטוח ב99% שאם יהיה כתוב על מחיר שלא עולה על 50 דולר לא יעשו לך בעיות.

פורסם

שים לב לכך שגם חבילות שערכן המוצהר נמוך מ-50$ לעתים נופלות בבדיקה מדגמית של המכס. אם אתה מביא את החבילה באמצעות חברת שילוח שהיא לא הדואר, חברת השילוח מחוייבת בהתאם לחוק להצהיר בפני המכס על כל חבילה, גם אם אינה חייבת בתשלום מכס.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בנוסף במידה והמוצר נעצר במכס לא בגלל עלות אלא בגלל התוכן שלו

אתה חייב להביא קבלה בכדי לשחרר אותו אז לא משנה מה המוכר כותב על המחיר.

בכל מקרה אם רשום חלקי רכב המוצר ייבדק ע"י משרד התחבורה ואח"כ המכס

פורסם

צריך לדעת מה להזמין מחו"ל ולקחת כל חלק ולבדוק איפה הכי משתלם לקנות.

מומלץ להתעסק רק עם חבילות קטנות ומוצהרות מתחת ל 50 דולר אחרת

דברים כמו: נורות, פלסטיקה, אביזרים וכו'

אם זה חלק שקשור למנוע או לבטיחות מומלץ לבדוק שהחלק בעל תקן מתאים גם למשרד הרישיון

אבל חבילות כבדות צריך לחשב אם המחיר שלהן כולל משלוח, מיסים ובלי אחריות

עדיין יותר זול מלקנות את החלקים בארץ

בברכה, שי

Clio B 1.4 manual בציר 99

פורסם
מצטער בחור טורבו אבל אתה טועה, ניתן להזמין חלקים בחו"ל ואפילו להתחמק ממכס, תלוי במוכר, יש לשאול את המוכר לפני הרכישה אם הוא מוכן לרשום שהעלות כולל המשלוח היא פחות מ50 דולר, ואם הוא מסכים אז תקבל פטור ממכס.

אני מזמין פילטר אוויר קבוע של Apexi שעולה כולל משלוח 65 דולר, המוכר מציין שזה מתנה + 20 דולר

בנוסף גם פלאגים ופילטר שמן (איכותיים שעולים מעל 50 דולר) ואף פעם לא תפסו אותי במכס.

לגבי צנרת וטורבו אני לא יודע להגיד לך במדויק, החבילות קצת יותר גדולות ומעלות חשד(לפי ההגיון) אבל אני בטוח ב99% שאם יהיה כתוב על מחיר שלא עולה על 50 דולר לא יעשו לך בעיות.

יש לי שאלה, למה לעצור כאן? אולי גם תציע לו לעבוד בשחור ובו זמנית לגבות אבטלה מביטוח לאומי? בשביל להפוך את זה לעוד יותר פיקנטי אולי תציע לו לעשות גם ילד עם מישהי ולגור איתה ביחד מבלי להתחתן איתה. ככה היא תוכיח שהיא לא נשואה ובעקבות כך תוכל גם לגבות קיצבת אם חד הורית מביטוח לאומי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
יש לי שאלה, למה לעצור כאן? אולי גם תציע לו לעבוד בשחור ובו זמנית לגבות אבטלה מביטוח לאומי? בשביל להפוך את זה לעוד יותר פיקנטי אולי תציע לו לעשות גם ילד עם מישהי ולגור איתה ביחד מבלי להתחתן איתה. ככה היא תוכיח שהיא לא נשואה ובעקבות כך תוכל גם לגבות קיצבת אם חד הורית מביטוח לאומי.

אני נאלץ לחלוק על דעתך. לפעמים נוצרים מצבים שלא משאירים לאדם הנורמטיבי ברירה והוא חייב לעבור על החוק. זה לרוב קורה כשהחוק דרקוני ולא סביר או עומד בניגוד לטובתו האבסולוטית של אותו אדם.

דוגמא? מגבלת מהירות של 90 קמ"ש בכביש החוף או לחילופין מסע הייסורים שמעביר אותך המכס בבואך לייבא חלקי רכב תמימים, רק בגלל הפעלת הלחץ של היבואנים.

התשלום הוא לא העניין, העניין הוא שאתה פשוט לא יכול להביא חלקים בלי לרמות, נקודה. מבחינתי, התנגדות לשחיתות ועריצות שלטונית שעומדת בניגוד מובהק לטובת האזרח היא מרי אזרחי לגיטימי מאין כמוהו. נגיד, לחייב אותי לקנות חלקים בצ'מפיון במקום לייבא את אותם חלקים זהים מחו"ל ולשלם עליהם מיסים מלאים. כשאני ניסיתי להביא חלקים בצורה לגיטימית וחוקית - עם חשבונית מלאה - שלחו אותי למוסך מורשה של צ'מפיון (!) בשביל שיאשר אותם. אתה רואה מוסך מורשה חותם על אישור להביא חלקים שמתחרים ביבואן? גם אני לא, והחלקים נשארו במכס. הפסדתי כמעט 300 דולר ולמדתי שיעור חשוב מאין כמוהו.

לענייננו, תתפלאו אילו דברים עוברים במכס עם הצהרת ערך נמוכה. המצב שם כיום, כך אני מנחש, הוא כזה שהם פשוט לא יכולים לפתוח כל חבילה גדולה\כבדה מעבר לכמה אחוזים המדגמיים שלהם, כמו שהם היו עושים פעם. כל הסיפור שהתפוצץ לאחרונה לגבי גביית עמילות המכס על חבילות בדואר רגיל נסוב סביב העניין הזה - אין אפשרות כרגע לטפל בצורה יעילה בשטף החבילות שנכנס ולכן יש הפקרות. אם זה לא היה מתפוצץ, היינו משלמים סכום על כל חבילה שבעצם נועד לממן עמילי מכס שהיו מעכבים כל חבילה וחבילה (בדיוק כמו בEMS). זה שקול לזה שדרך ארץ ישימו מחסומים פיזיים בכניסה לכביש 6 בשביל לגבות אגרה מהנהגים על מנת לממן שוטרים עם ממל"ז.

אם הטירוף הזה נראה לך סביר, תמשיך לשלם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני אציע לך מה שהצעתי לחבר, החבר היה צריך מספר חלקים בארץ, העלות 45K ש"ח, העלות מחו"ל + משלוח, מכס ומע"מ, 26K ש"ח.

אני הצעתי לו להזמין את כל החלקים לכתובת שלי בלוס אנג'לס, יעלה באיזור ה12K, עם ההפרש לקנות כרטיס טיסה ולהגיע לפה לאיזה שבוע, גם תהנה מטיול, גם תקנה עוד דברים וגם תחסוך כסף.

haters will hate

פורסם
אני אציע לך מה שהצעתי לחבר, החבר היה צריך מספר חלקים בארץ, העלות 45K ש"ח, העלות מחו"ל + משלוח, מכס ומע"מ, 26K ש"ח.

אני הצעתי לו להזמין את כל החלקים לכתובת שלי בלוס אנג'לס, יעלה באיזור ה12K, עם ההפרש לקנות כרטיס טיסה ולהגיע לפה לאיזה שבוע, גם תהנה מטיול, גם תקנה עוד דברים וגם תחסוך כסף.

תודה על התגובות

לטוס ולהביא את החלקים פיסית זו גם אופציה שחשבתי עליה, אני אשקול זאת.

בנצי, האם החבר מימש את ההצעה?

פורסם

נגיד ואני טס לחו"ל, וקונה שם את כול החלקים, מגיעה לשדה תעופה בשביל לחזור הביתה, בבדיקה רואים אותי עם פול קארטונים סגורים, מה קורה אז?

זה חוקי?יהיה בעיה עם זה?

זאת שאלה,

פורסם
נגיד ואני טס לחו"ל, וקונה שם את כול החלקים, מגיעה לשדה תעופה בשביל לחזור הביתה, בבדיקה רואים אותי עם פול קארטונים סגורים, מה קורה אז?

זה חוקי?יהיה בעיה עם זה?

זאת שאלה,

זה לא חוקי ואם יעצרו אותך לביקורת תקבל את כל הצינור. אני לא רואה שום סיבה לקחת את הסיכון הזה כשבעלות מעט יותר גבוהה אפשר לשלוח לארץ בלי לחשוש בנתב"ג כאחרון מבריחי ההירואין.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

רועי, מה, כל אחד קובע פתאום מה נראה לו סביר ומה לא ומשתין על החוק?

אני מזועזע ממחיר הסמל GTI בצמפיון וגם ב VW בכל נקודה בעולם ולכן מלחמתי בגלובלוזציה ומרד אזרחי לגיטימי היא לגנוב את הסמלים מהרכב שלך תוך שימוש בגרזן 4 קילו.

לגיטימי, מה לא?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רועי, מה, כל אחד קובע פתאום מה נראה לו סביר ומה לא ומשתין על החוק?

א-הא, הבנת נכון. מדינת ישראל מנהלת קרב עם האזרחים שלה, ואני לא רואה סיבה להיות הצד המפסיד. בוא לא נהיה יותר מדי צדקנים - אני לא רואה שום עליונות מוסרית בציות עיוור לחוק לעומת הגנה על האינטרסים שלך מפני הרשויות (עלק חוק, סתם תקנה שהוציא איזה ערס לטובת גורם כזה או אחר).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...