Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני נאלץ לחלוק על דעתך. לפעמים נוצרים מצבים שלא משאירים לאדם הנורמטיבי ברירה והוא חייב לעבור על החוק. זה לרוב קורה כשהחוק דרקוני ולא סביר או עומד בניגוד לטובתו האבסולוטית של אותו אדם.

דוגמא? מגבלת מהירות של 90 קמ"ש בכביש החוף או לחילופין מסע הייסורים שמעביר אותך המכס בבואך לייבא חלקי רכב תמימים, רק בגלל הפעלת הלחץ של היבואנים.

התשלום הוא לא העניין, העניין הוא שאתה פשוט לא יכול להביא חלקים בלי לרמות, נקודה. מבחינתי, התנגדות לשחיתות ועריצות שלטונית שעומדת בניגוד מובהק לטובת האזרח היא מרי אזרחי לגיטימי מאין כמוהו. נגיד, לחייב אותי לקנות חלקים בצ'מפיון במקום לייבא את אותם חלקים זהים מחו"ל ולשלם עליהם מיסים מלאים. כשאני ניסיתי להביא חלקים בצורה לגיטימית וחוקית - עם חשבונית מלאה - שלחו אותי למוסך מורשה של צ'מפיון (!) בשביל שיאשר אותם. אתה רואה מוסך מורשה חותם על אישור להביא חלקים שמתחרים ביבואן? גם אני לא, והחלקים נשארו במכס. הפסדתי כמעט 300 דולר ולמדתי שיעור חשוב מאין כמוהו.

לענייננו, תתפלאו אילו דברים עוברים במכס עם הצהרת ערך נמוכה. המצב שם כיום, כך אני מנחש, הוא כזה שהם פשוט לא יכולים לפתוח כל חבילה גדולה\כבדה מעבר לכמה אחוזים המדגמיים שלהם, כמו שהם היו עושים פעם. כל הסיפור שהתפוצץ לאחרונה לגבי גביית עמילות המכס על חבילות בדואר רגיל נסוב סביב העניין הזה - אין אפשרות כרגע לטפל בצורה יעילה בשטף החבילות שנכנס ולכן יש הפקרות. אם זה לא היה מתפוצץ, היינו משלמים סכום על כל חבילה שבעצם נועד לממן עמילי מכס שהיו מעכבים כל חבילה וחבילה (בדיוק כמו בEMS). זה שקול לזה שדרך ארץ ישימו מחסומים פיזיים בכניסה לכביש 6 בשביל לגבות אגרה מהנהגים על מנת לממן שוטרים עם ממל"ז.

אם הטירוף הזה נראה לך סביר, תמשיך לשלם.

קדום כל,אני מסכים איתך בהחלט שישנה קומבינה מסריחה בעניין יבוא החלקים שבהן מוסך מרכזי בלבד של היבואן צריך לאשר לך שאלה הם בדיוק החלקים התואמים לרכב שלך. אני מכיר את הפרוצודורה ואהיה מופתע לשמוע שישנם אנשים שאכן קיבלו אישור שכזה מהיבואן. לא שולל אפשרות שאכן אנשים קיבלו כזה אישור אך אני אשמח לשמוע שאכן היו כאלה.

משהו כאן בהחלט צריך להשתנות ונקווה שזה אכן יקרה בימינו שגם אנחנו נספיק "להינות" מזה גם כן.

לגבי מס על חבילות שרצו לעשות הכוונה הייתה להחיל מס שכזה על כל חבילה שמגיעה לארץ אפילו על אלה שלוקח להן חודש להגיע. על החבילות שמגיעות באקפרס ניתן עוד איכשהו להבין שהרי החבילה צריכה להגיע בהקדם האפשרי לבעלייה. בכדי לעמוד בעומס האדיר יש לשכור כוח אדם שיבדוק את החבילה ולכן הלקוח משלם. למשל, חברה או יבואן שמזמינים קונטיינר לארץ. במידה והמכס לא מאמין לזה שמייבא את הקונטיינר הם יביאו אנשים שיוציאו פריט פריט ואת עלות הבדיקה הזו בעל הסחורה ישלם.

לגבי אדם שמוכן לקבל חבילה בזמן של עד תוך חודש. הוא כביכול מצהיר שהוא לא לחוץ בזמן לכן המכס או הרשויות יכולות לבדוק את החבילה ללא מגבלת של זמן ולכן לא ראוי שיגבו על זה עמלה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
תוכן הודעה זו נמחק, אתם לא באמת מייעצים אין לבצע עבירות פליליות בפורום, נכון?

לא ייעצתי בביצוע עביקה פלילית חלילה, אך בוא נאמר שהבחוק שולח את החלקים אליי הביתה, אני פותח את הקופסאות, מוציא אותם לגינה, מגלגל אותם על הדשא ושם בשקית, הוא מגיע לארה"ב אני מביא לו את החלקים והוא שם במזוודה ונכנס איתם לישראל, כמו שבן אדם מכניס 3 מחשבים ניידים ללא בעיה, או טלוויזיה, מה ההבדל בין חלק לרכב לבין מוצר אלקטרוני?

haters will hate

פורסם
לא ייעצתי בביצוע עביקה פלילית חלילה, אך בוא נאמר שהבחוק שולח את החלקים אליי הביתה, אני פותח את הקופסאות, מוציא אותם לגינה, מגלגל אותם על הדשא ושם בשקית

לא ברור לך שמדובר פה בהונאה? :shock:

אתה עד כדי כך תמים או שאתה עושה את עצמך?

בכל מקרה, הנושא מוצה, ננעל!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...