Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב עד 20 אלף שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שהרכב יראה טוב לא ישתה הרבה ושלא יהיה חלש יותר מידי.. זה אוטו שלא יסע יותר מידי למה אני בצבא

חשבתי על פיג'ו 106.. יש דגמים יותר מומלצים מה XSI? עד כמה קילומטר לא להתעסק?

יש עוד הצעות לרכבים??

תודה רבה:)

פורסם

אם אתה בצבא אז רק DL מנוע 1.3 ידני,

38544280001_large.jpg

אני לא יכול לחשוב על רכב זול יותר לתחזוקה עבור חייל,

אל תשכח שמעבר ל20 על האוטו תצתרך עוד כסף לביטוח וכמה אלפים ליישור קו,

לקנות רכב ללא תקציב ליישור קו זה לא אחראי בעליל!

אך בכל זאת אציע לך רכבים,

אינני יודע מה האמינות של הצרפתיות הישנות - אני רק יכול לומר לך "שומר נפשו ירחק"

לגבי מה שיש לי להציע,

הראשונה - מיצובישי קולט מאמצע שנות ה90 ידני

20578da55a893a90e318d93147e8c209.jpg

הרכב השני שאני יכול להציע לך זאת סיוויק האצ'בק מאמצע שנות ה90 גם היא מנוע 1.4L ידני

רכב זריז, שלך בתור חייל יהיה נוח להחזיק, למרות שאישית אני מעדיף את ה1.6L סדאן מדגם EX

רק משנה זהירות - זה רכב שעבר הרבה אצל צעירים, אישית יש לי סימפטיה אליו אך הוא מועד

לפורענות - הן מצד התעללות שעבר אצל צעירים, והן מצד המשטרה ש"אוהבים" אותו "בחיבה יתרה"

אם אתה מחפש כוח - גירסאת ה1.6 הוציא ע"פ נתוני יצרן 120 כוחות סוס

HOND0068.jpg?aspect=Default

האופציה השלישית שעולה לי לראש זאת האימפרזה - מאמצע שנות ה90 מנוע 1.6 ידני,

רכב אמין - ניתן להוציא אותו גם במחירים יפים, תמצא אחת שהייתה בבעלות משפחתית

ולא "נפלה" לידים של צעירים המועדים לפורענויות

1.jpg?dt=105de6feaaf5567a4f498ac768457841

הרכב הרביעי זאת קרולה גם היא משנות ה90 מנוע 1.6 ידני, קלה לתחזוקה, רכב מאוד אמין,

אבי סחב איתו 360 אלף ק"מ לפני שנאלץ לעשות לו ראש, ואני ממליץ עליו בחום!

2244893_1.jpg

מקווה שעזרתי - בהצלחה

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לבחור יש תקציב של 20 אלף, הוא עומד לנסוע ברכב לבד או עם בנאדם אחד, ואתה מציע לו רכבים מאמצע שנות ה 90? זה מתכון ליותר הוצאות על תחזוקה. בנוסף, הם רחוקים מלהיות חסכוניים בדלק, והחלפים (להוציא את הסובארו פשע) לא זולים.

פותח הדיון- ה 106, למרות שכיפית מאוד, היא לא הכי אמינה בעולם, אבל גם לא מבלה במוסך כל יומיים.

מצד שני, לא רצוי להשאיר רכב סתם עומד, ואם אתה לא עומד לנסוע בו הרבה, תשאל את עצמך אם אתה באמת צריך רכב, שזה אומר טסט כל שנה, ביטוח ועוד.

אם אתה בכל מקרה מחליט שכן, התקציב שלך מאפשר לך לקנות פונטו ספייס שנת 2003 בערך דגם CLUB, שזו הגרסה המאובזרת ועם 80 כ"ס. רכב מאוד זריז, נוח, לא יקר לתחזוקה, אמין (אם טופלה כהלכה, אם לא- תתרחק כמו מאש)

אפשר להעיף מבט גם על סיריון, פיג'ו 306, קליאו B או אם אתה חובב גרמניות, VW פולו (למרות שעלויות התחזוקה גבוהות. אני אישית לא ממש ממליץ)

פורסם

סובארו אימפרזה 96 תמצא גם ב16 אלף

הונדה סיוויק תמצא גם ב11 אלף

וקרולה 95 תמצא גם ב15 אלף

על כולן מדובר במצב טוב,

בוא נגיד שהוצאות תחזוקה על קורולה ידנית יהיו לו יותר זולות מ306

רכבים אירופאים בארץ לא הזדקנו יפה (פרט לבודדות) לחבר יש פז'ו

206 ידני ממודל 2001 והוא אוכל אותה קשה עם האלקטרוניקה

ועם המכלולים המסובכים, מה שגם חלקים לאירופאית יקרים מחלקים ליפנית

(אתה מוזמן לעשות בדיקה כמה עולה נגיד אלטרנטור לקרולה, מול אלטרנטור ל306 אשמח להתבדות!)

פורסם

זה לא ממש חוכמה להשוות קורולה, הזולה ברשימה שרשמת, ל 306, היקרה ברשימה שרשמתי (חוץ מהפולו)

אני יכול להגיד בבטחון מלא לדוגמה שתחזוקה לפונטו תהיה זולה יותר מלקורולה, ול 306 זולה יותר מהאימפרזה והסיוויק.

חלקים לאירופאיות לא יקרים יותר מהיפניות, בשני המקרים זה תלוי בזמינות חלפים בארץ.

סתם לדוגמה, סט קלאץ' שלם לפונטו ספייס כולל עבודה זה סיפור של בין 700 ל 1100 ש"ח, תלוי איפה אתה בוחר לעשות, ש 1100 זה במוסך מורשה.

אותו דבר לקורולה 96' ידנית, מקרה של ידידה, הסתכם ב 1600 ש"ח אחרי הנחה קטנה מהמוסך, ולא מדובר במורשה.

זה גם לא ששחטו אותה במחיר- זה המחיר הממוצע.

חוץ מזה, מה עם חיסכון בדלק? נוחות נסיעה? העובדה שביפניות משנות ה 90 המוקדמות יש לא מעט פלסטיקים מקרקשים שיכולים להוציא אדם מדעתו?

פורסם

הסיוויק מיוצרת בארה"ב,

ולפי מה שאני יודע מסיוויק של אחי (מודל 92 EX אוטומאט) אין ריקשושים בכלום,

הכל עובד תקין, ויחסית ל92 הסיוויק פינקה מכל בחינה, תראה לי פג'ו אחת

ממודל 92 שהיה בה נעילה מרכזית מקורית, חלונות חשמל מקוריים,

מרימי חלונות מקוריים, מראות חשמליות, ציפויי עור על הדש ועל חלקים מהדלתות

ושאר הירקות - שלא נדבר על הבטיחות, הסיוויק של אחי מצויידת בABS ובכריות אוויר,

וזה רכב שנועד לשוק האמריקאי ורואים את זה עליו במה שיש לו להציע, מנוע 1.6 עם 120 כ"ס

בסטאנדרט, ובכלל איכות הרכבה הרבה יותר טובה משל פג'ו במודלים האלו ופונטו במודלים גבוהים גם יחד,

לגבי הריקשושים, גם בפיאטים מתחילת שנות ה2000 יהיו ריקשושים, שלא נדבר על פג'ו משנות ה90

שמתפרקות לאיטן, ובאופן כללי אני חושב שרכבי שנות ה90 ששרדו הכי טוב עד היום אלו היפאניות/קוראניות

ולרוב גם אין להן את מחלות הזיקנה שיש לפיאטים ולפג'ו/סיטרואן, ועובדה, שסובארו שהייתה לי ממודל 86

נמכרה לשכן שלי לפני כמה שנים שהוא עד היום מחזיק בה, לא מרקששת ולא מטרטרת, וזה רכב שזקן בעשור

ממה שהצעתי לו כאן, לגבי הקלאץ, אולי זה יקר יותר, אך תסתכל על האורך חיים שלו, אולי קלאץ' לפונטו זול יותר

כי אולי הייצור שלו זול יותר, אך מחיר של קלאץ' לא קובע את הסך הכל הכללי של תחזוקת רכב, זה מסתכם

בהרבה דברים, בוא נגיד שהחשמל בפונטו זה מכה, הייתה לי אחת 96 שהעפתי אחרי חודש, מכה שלא כתובה בתורה,

שוב, יהיו כאלו שיחלקו עלי וזה בסדר, אך זוהי דעתי שהתגבשה משנים של ניסיון עם רכבים ומשאיות,

פורסם

אבל שוב, אתה עושה השוואה פשוט לא נכונה.

אין טעם להשוות סיוויק 92' לפיג'ו שנת 92. למה? כי במצב הנוכחי במחיר של סיוויק 92 אתה קונה פיג'ו משנתון הרבה יותר חדש.

בתקציב הנ"ל אין שום סיבה בכלל לחשוב על פיג'ו משנות ה 90.

בטיחות? אבזור בטיחותי לא מכריע את הכף, הדבר הראשון שמשנה זה מבנה הרכב. אותה סיוויק שדיברת עליה עם 2 כריות אוויר ו ABS מקבלת 2.5 כוכבים בלבד ב NCAP, והפיג'ו 306, עם כרית אחת בלבד ובלי ABS מקבלת 3. שאר הרכבים שהצעתי- 4.

בנוגע לקלאץ' ועלות חלפים- אתה מוזמן להתחיל לעשות בדיקות ולראות.

הקלאץ' לפונטו לא יחזיק פחות מבהונדה/טויוטה, זה תלוי בנהג. יש נהג שסוחט את הקלאץ' כל פעם שהוא לוחץ על הברקס? הקלאץ' ילך מהר מאוד.

הנהג מחושב יותר בשימוש בקלאץ' ולוחץ רק מתי שזה באמת נדרש- הקלאץ' יחזיק הרבה.

בנוגע לבעיות חשמל- כן, בפיאט שנת 96 היו לא מעט בעיות חשמל. גם בטיפו, גם באונו, בפונטו דווקא פחות. כנראה נפלת על לימון כלשהו.

אבל, אתה רואה פה מישהו מציע לו פיאט שנת 96? תערוך חיפוש קצר בפורום, יש סיבה שהפונטו שנים 2001 ומעלה כ"כ פופולרית פה.

אני גם לא רואה התייחסות למחירי הדלק, הרכבים שהצעת פה רחוקים מלהיות חסכוניים, למרות שזה ברשימת הבקשות של פותח הדיון.

נ.ב- קוריאניות משנות ה 90 שרדו טוב? אתה רציני? הייתה לי דייהו שהעפתי בגלל שכל יומיים איזה פלסטיק אחר התפרק מהמקום והתחיל לקרקש, אותו הסיפור קיים בים של יונדאי לנטרה ואקסנט.

פורסם

דהיו זאת לא דוגמא לכלם, אני מדבר על יונדאי ודייהאטסו

האפלאוז נפוצות מאוד בארץ וגם האקסנט, ותראה, אם אתה בועט בדש-בורד ברור שירקשש,

וגם לא חסרות קסארות מתחילת שנות ה2000 שמרקששות, וגם לא חסרות סיטרואנים מתחילת שנות ה2000

שמשגעות אותך עם כל מיני רעשים, זה פלאסטיק, הוא מתבלה, הוא חשוף לחום ושמש ומתייבש, נסדק, מתפרק,

אבל שוב, אתה עושה השוואה פשוט לא נכונה.

אין טעם להשוות סיוויק 92' לפיג'ו שנת 92. למה? כי במצב הנוכחי במחיר של סיוויק 92 אתה קונה פיג'ו משנתון הרבה יותר חדש. בתקציב הנ"ל אין שום סיבה בכלל לחשוב על פיג'ו משנות ה 90.

זה שהרכבים היפאנים משנות ה90 עולים כמו אירופאית משנות ה2000 (לדבריך) זה רק מראה על האיכות של היפאניות

ועל הביקוש שלהן, גם יהיה לו יותר קל למכור יפאנית בבוא העת, בגלל הביקוש, רצית מחירונים? בבקשה

סובארו אימפרזה 1998:

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=17719&Year=1998

מיצובישי קולט 1998:

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=17251&Year=1998

סיוויק 1994 - שעוד תשאיר לו עודף,

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=21839&Year=1994

קרולה 1996 שגם תשאיר לו עוד עודף

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=23426&Year=1996

ועוד רכב שנזכרתי בו שנכנס לו לתקציב בעל סחירות גבוה זה הלאנטיס

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=17135&Year=1998

mazda-protege1.jpg

פורסם

זה לא מראה על כלום חוץ מההזיות של לוי יצחק, שקבע את קו המחירונים בישראל, והעובדה שאנחנו משווים רכבים משפחתיים קטנים (יפניות 1600) לאירופאים סופר מיני. טבעי שהמשפחתית תהיה יקרה יותר.

במחירים של רוב המכונוית שנתת פה, שהשנתונים שלהן 94-98, קונים פיג'ו 206 שנת 2001, או פונטו ספייס שנת 2003.

והפרש שנתונים כזה זה לא דבר שהולך ברגל.

אני שוב מזכיר את עניין הדלק, שכן אף אחת מהמכוניות שציינת פה לא מתקרבת להיות חסכונית. קורולה ידנית יכולה להגיע ל 1:12-1:13 בנהיגה חסכונית, אבל זהו בערך.

בנוגע לסחירות:

תעשה ניסוי קטן, תנסה "לקנות" פונטו ספייס 2002-2003 או פיג'ו 206 שנת 2001.

שב ביד 2 טיפה, חפש אחת עם פרטים טובים, ותנסה "לקנות" אותה. רכבים טובים עפים בכזו מהירות שאתה לא מדמיין, לפעמים אפילו תוך שעות בודדות. לי לקח חודשיים וחצי למצוא את הפונטו שלי, כי 6 מכוניות במצב מעולה נחטפו לי מתחת לידיים בזמן שניסיתי לארגן הסעה לראות את הרכב.

פורסם

זכותך לחשוב ככך וזכותך לחלוק עלי - זוהי דעתי שגובשה לאחר הניסיון שצברתי בעולם הרכב,

אחרי הניסיון המועט שיש לי עם רכבים אירופאים זה הספיק לי לחלוטין, והקו שלי כיום מכל הבחינות

זה יפאני/אמריקאי/קוראני - אלו רכבים שהוכיחו אמינות עבורי, חלקם עבדו אצלי בצורה לא קלה,

ועדיין המשיכו לדהור ללא תקלות מיוחדות הודות לתחזוקה מונעת ותחזוקה שוטפת, אולי היפאנית

אוכלת מעט יותר מאירופאית עם מנוע 1.3 - 1.4 אך השקט שהיא נותנת מבחינת תקלות שווה את זה

עבורי, אני באתי רק לייעץ לפותח האשכול, ובסוף הוא זה שבוחר מה לקנות, והוא זה שבוחר מה עדיף

לו, אנחנו פה רק לייעץ מהניסיון שצברנו, לעזור לאחרים לא לעשות טעויות שאנחנו עשינו בעבר, ולייעץ

על הצד הטוב ביותר, אני מבין אותך שאתה אוהב את הפונטו שלך, ואולי אתה גם מרוצה ממנה, אך אין

זה אומר שפונטו תתאים לו (ויש לי ניסיון עם פונטו) גם אני מאוד אוהב מכוניות אמריקאיות עם מנועי V8

זה לא אומר שאני אציע אותם לכל אחד, כי זה לא בהכרח יתאים להם,

פותח האשכול הוא האחראי הבלעדי למה שהוא קונה - התפקיד שלנו היות והוא ביקש עיצה זה להכווין אותו

אתה כיוונת אותו ע"פ מה שאתה מכיר ויודע וע"פ הניסיון שלך - אני מכווין אותו ע"פ הניסיון שצברתי במהלך

השנים ולפי מה שאני מכיר ויודע מעשרות רכבים שהיו בבעלותי בעבר/שעברו תחת ידי במוסכים בהם עבדתי,

אינני מזלזל בדעתך למרות שאני חולק עליה, אך הצגתי את דעתי לגבי נושא זה,

פורסם

זה שהרכבים היפאנים משנות ה90 עולים כמו אירופאית משנות ה2000 (לדבריך) זה רק מראה על האיכות של היפאניות

ועל הביקוש שלהן, גם יהיה לו יותר קל למכור יפאנית בבוא העת, בגלל הביקוש, רצית מחירונים? בבקשה

זה לא בהכרח מראה על האמינות שלהם כמו שזה מראה על הביקוש.

אין וויכח בעובדה שהונדה 95 טובה בכל מישור מכל פי'זו שנת 95 שכל המכלולים שלה מתפרקים.

לפני 4 שנים כשקניתי את הרכב הראשון שלי התלבטתי בין הונדה 95 שחורה יפה שעלתה 20 אלף ולבין פיז'ו 106 שעלתה 14 אלף.

עשיתי טעות וקניתי את הפיז'ו ואכלתי קש בתיקונים כל הזמן והצטערתי שלא קניתי את ההונדה. מה גם אני מאוד חובב הונדה במיוחד הדגם של 93-95.

אבל חשוב להבין שאנחו לא משווים בין שנתונים אלא בין תמורה למחיר .

אם ניקח דוגמא שממחישה את זה , נשווה מול טויוטה סטארלט שנת 98-99 שעולה במחיר כמו פונטו 2004-2002

מלבד האמינות זה לבחור לנסוע בקופסאת פח לעומת רכב אמיתי. ואתה יודע מה אפילו אם האחזקה של הפונטו יותר יקרה ב2000 שקל בשנה (ניקח מקרה קיצוני) , עדיין הייתי מעדיף לנסוע ברכב בטיחותי יותר/ חדש יותר / נוח יותר.

ומעבר לזה אם נשווה סיריון לעומת יאריס הרי מדובר בכמעט אותו אוטו , ובכל זאת יאריס יקרה יותר ואנשים קונים אותה בכל זאת.

וכבר כבר הבחירה היא בין אירופאיות אני אישית הייתי מעדיף פיז'ו על פיאט,

וזה מנסיון שהיה לי עם שתיהם.

עוד אופציה לפתוח השרשור , אולי אם תמתח את התקציב תוכל למצוא גטס 2003 ידנית באזור ה25 , נראה שזאת פשרה טובה בין שנתון לאמינות .

PUNTO 16V

206 XS

• תוכן חדש...