Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

במשך זמן מה אני יושב כקורא נסתר, ועוקב אחר הודעות גולשים, ודי מרוצה מהפורום הזה. (מגיע מפורום אופנועים)

כרוכב אופנוע במשך 10 שנים, וכיום על טימקס, אני מעוניין לעבור לאחת המכוניות הזולות בשוק ואחת המכוניות שצדה את עיני היא הפיג'ו הקטנה והאיכותית.

ואני ואישתי לעתיד, מעוניינים לרכוש רכב שכזה, ולאחר נסיעות מבחן על האלטו (שדי אהבנו), ועל הספארק(שפחות אהבנו), ראינו את הפיג'ו ופשוט התאהבנו.

הבעיה היא שחברתי לא מסתדרת כל כך עם גיר רגיל וחוששת שהוא לא יהיה לה נוח.

בתור אחד שנהג בפיג'ו מדגמים שונים עם גיר רובוטי, אני יכול לומר שזה פשוט גיר מוזר ומחריד, האם זה נכון בנוגע ל-107?

האם הגירסה האוטומטית חסכונית? מישהו בעל רכב כזה יכול לתת ממוצע צריכת דלק של הרכב?

בנוסף אני יודע שהצרפתיות לאחר כ- 3 שנות אחריות מתחילות לצוץ בעיות כמו גיר וכו', האם יש לי ממה לחשוש בנוגע לגיר הרובוטי ב-107?

מודה לכם על התשובה.

אין צורך בחתימה....

פורסם

נסיעת המבחן שעשיתי על הרובוטית כמעט גרמה לי לרדת מהרכב הזה בכלל, אבל שכרתי ידנית והתאהבתי.

הבעיה עם רוב האנשים היא שהם מתייחסים לרובוט כמו לאוטומט פלנטרי. והוא לא. ושם הם מתאכזבים.

אם תחשוב עליו כעל ידני רק עם חבר שבא לעזור לך עם הקלאץ' - תראה שהגיר סביר ביותר בעבודה שלו.

אבל שוב, not my cup of tea.

באשר ל"צרפתי נשבר אחרי 3 שנים" - אין שום מכלול טכני ברכב הזה מתוצרת צרפת. כל הרכב הוא

טויוטה Aygo (לטוב ולרע) וסטטיסטית היא הרכב מיני הכי אמין מכולן.

אם זה עדיין עד כדי כך מפחיד אותך; תמורת 600 שקלים קיימת האפשרות להוסיף שנה רביעית לאחריות.

(כמדומני הרביעית תהיה תקפה רק על מכלולים עיקריים של מנוע-גיר, אך פרטים יותר מדוייקים אתה יכול

לבדוק בסוכנות)

בהצלחה :-)

נ.ב.

רק כחול!! :-D :-D

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שכרתי בכרתים כזאת עם גיר רובוטי (לא היה ידני...) ולא כל כך אהבתי אותו, למרות שלרב תפעלתי אותו כגיר ידני. הידנית צפוייה להיות נעימה יותר ומהנה יותר.

המכונית מהנה יחסית לנהיגה ומציעה ניהוג טוב והיגוי לא רע (אך רחוק מאד מה-106 זצ"ל) אך המושב שלה לא מספק תמיכה טובה לגב התחתון והנוחות רחוקה שנות אור מהנוחות של ה-106, למרות שבסך הכל היא בסדר.

מכל המכוניות המיני שמוצעות היום, הייתי מעדיף אחת כזאת ינית.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן בידנית וכמובן הזמנתי ידנית. על סמך ביקורות גולשים באירופה גיר ידני משמעותית יותר נעים מרובוטי.

פורסם

מכיוון שאתה קורא הרבה בפורום, אני לא חושב שאתה מופתע שרוב האנשים כאן "מצביעים" בעד הגיר הידני. כך גם אני, דרך אגב. אם אשתך לעתיד מתעקשת שזה לא בשבילה, אני הייתי יורד מהרכב לחלוטין, והולך לבדוק את הקיה פיקנטו החדשה, שמגיעה עם גיר אוטומטי מלא במחירים אטרקטיבים יחסית.

בהצלחה

פורסם
מכיוון שאתה קורא הרבה בפורום, אני לא חושב שאתה מופתע שרוב האנשים כאן "מצביעים" בעד הגיר הידני. כך גם אני, דרך אגב. אם אשתך לעתיד מתעקשת שזה לא בשבילה, אני הייתי יורד מהרכב לחלוטין, והולך לבדוק את הקיה פיקנטו החדשה, שמגיעה עם גיר אוטומטי מלא במחירים אטרקטיבים יחסית.

בהצלחה

מחזק כל מילה :mm_yeah:

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

בהצלחה

אבל ממבחן שעשו הבנתי שהדגם האוטומטי של הקיה עושה 1/13 צריכת דלק שזה ממש לא חסכוני. אני אסע על שתי. מכוניות הידני והאוטומטי ואני אראה מה הכי מתאים לי

אין צורך בחתימה....

פורסם

אני חייב להגיד שהרשמים שלי מהגיר הרובוטי היו הרבה יותר חיוביים מאלה שהציגו החברים לפני.

אין ספק כי לא מדובר בגיר אוטומטי רגיל, אבל בעיני הפעולה שלו חלקה יחסית וברוב הזמן לא מורגשת.

יכול להיות שזה בגלל שאני רגיל לרובוטי של היאריס שהיה מזעזע, בכלל לא הייתי פוסל את הגיר הרובוטי של ה-107, יש לו לא מעט יתרונות שהעיקרי שבהם הוא צריכת דלק נמוכה מאד.

פורסם

קח את אשתך לנסיעת מבחן על הידנית, מה כבר יכול להיות?

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

מניסיון עם אישה שלא רצתה לשמוע על גיר ידני.

אחרי שבוע היא התרגלה אליו והנסיעה ממש חלקה והיא בעצמה פשוט מאוהבת ברכב (קליאו B)

תנסה להסביר לה, שהחיסכון שווה את המאמץ.

גיר ידני מודרני מאוד נעים לנסיעה הקלא'ץ רך ו"נקודת החיבור" מאוזנת במיוחד ברכב יד ראשונה.

בברכה, שי

Clio B 1.4 manual בציר 99

פורסם

גם אני ממליץ על הידני, קניתי C1 ואני מאד מרוצה.

ד"א, תמסור לאשתך שאשתי דווקא מסתדרת עם הידני

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

הצעה - תשכיר את האוטו ליום יומיים. זה עולה בין 150 ל-300 שקל. שווה כל אגורה ועוזר בהתלבטויות (אחרי הכל אתה עומד להשקיע 60K-70K...)

זה מה שאני עשיתי כשהתלבטתי בין ה107 לאלטו (הרכב אמור לשמש את אימי הנהגת העירונית)

השכרתי את ה- 107 (רובוטית) לסופשבוע שלם, וכך אמא שלי יכלה לנהוג כאוות נפשה.

כאחת שלא נהגה על ידני בחיים שלה והיתה רגילה לאוטומט הסטנדרטי - היא התרגלה לרובוטי במהירות.

גם אני נסעתי עליו ביום השני להשכרה, וגם אני התרשמתי מאד מאד לטובה.

צריכת הדלק היתה מצויינת.

בסופו של דבר הוזמן הרכב

סובארו ג'אסטי 93', 2000-2010, יהי זיכרה ברוך

• תוכן חדש...