Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
danniel כתב: את מי אתה מנסה לשכנע כי אתה צודק? עשית פעם עבודה כאשר בוחנים אותך כל מהלכה? מה אנחנו בבחינה אצלך? לרוב המכונאים זה מציק ומעיק וגם עלול לגרום לטעויות, אז עשה טובה, תן לעבוד בשקט! ממרחק בטחון שלא נרגיש אותך בסביבה. דווקא כן, כשעבדתי ב"אופן ספייס" כאשר הבוס עובר מאחורי ורואה את מה שאני מתכנן. להגיד שאהבתי את זה? לא ממש אולם היום (כבוס:?) ברגע שאני יכול לראות מה האנשים עושים אני חוסך בעיות לעתיד. חוץ מזה, האם ישנו משהו יחודי בתפקיד המכונאי האוסר צפייה? מה ההבדל בינו לבין מלצר/שומר בקניון למשל?

לגבי תאונות, לא צריך להיות מטומטם כדי להפגע, ראה מקרה של רון עצמו שנפגע במוסך וזה היה יכול לקרות לכל אחד, כולל ללקוח. ראית פעם שבב מתכתי שעף בגלל דפיקות פטיש? זה עובר כמה מטרים בשנייה ופוצע כל אחד שיעמוד לו בדרך, שלא לדבר על העיניים, כך שידיים בכיסים לא בדיוק יעזרו כאן.

נכון, אם תחפש מקרה קיצון תמיד תמצא משהו, ומה יקרה אם תלווה את הלקוח לרכבו (כדי להראות לו משהו) ואז הוא יפגע? יודע מה? החתם כל לקוח הרוצה לשהות בשטח העבודה על טופס וויתור תביעות וכך תהיה מוגן.

danniel

למרבה הצער, נראה כי הדיון הזה מיותר. דניאל, אתה לא תצליח לשכנע אותי כי כל בעלי המקצוע בתחום הם אמינים ואני לא אצליח לשכנע אותך כי לדעתי כל אדם בר-דעת חייב לשהות ליד רכבו עקב ההתנהגות המקובלת של בעלי המקצוע בתחום.

הפוסט שלך לא שווה תגובה אבל אני אגיב, אם מכונאי עושה טעות בעל הרכב ימצא את עצמו ללא בלמים, הגה או תקוע בצד הדרך, המכונאי צריך להיות מרוכז בעבודתו ולרוב מכונאות זו עבודה שדורשת הפעלת ראש יותר מעבודה משרדית.

להשוות מכונאי למאבטח או מלצר זה עלבון מבחינתי וזה רק מוכיח עד כמה מי שלא עוסק במכונאות רכב מעריך את בעלי המקצוע בענף, נסה להחליף בעצמך רצועת תזמון ברכבך או סתם פעולה פשוטה כמו החלפת בלמים ברכבך ואולי תצליח להבין מה זו מכונאות רכב, על אבחון תקלות אני בכלל לא מדבר מפני שזה מקצוע שמאחד את כל מקצועות הרכב ביחד.

שבוע טוב.

SuckSqueezeBangBlow

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
על אף הסכנות הבטיחותיות הכרוכות בכך, אני את הרכב שלי לא אשאיר לבד בשום מוסך.

נניח מצב שבו יש מישהו שמאוד קרוב אלייך שנכנס לניתוח מסובך ומסוכן, גם אז תעמוד עם אנציקלופדיה של גוף האדם , ותבדוק מה המנתח עושה?

אם אתה לא מסוגל לתת שום אימון באף מוסך במדינה, אז זה כבר פארנויה , וזה גובל בהפרעה , מבלי להעליב חלילה,

אבל חאפרים לא חסרים, ומוסכניקים מקצועיים מהשורה הראשונה גם לא חסרים,

יש

לך פה פורום שאתה יכול לקבל המלצות וגם להתייעיץ עם בעלי מקצוע, ועם אנשים בעלי ניסיון, ולהחליט באיזה מוסך לעשות מה,

או שאתה נשאר מתבצר בעמדה שלך, ואז נותר רק לאחל לך בהצלחה בלימודי מכונאות רכב,

כי לא נראה לי שיש הרבה מוסכים שיסכימו שאיזה מישהו ידחף את האף והעניים והידיים שלו בעבודה שלהם,

זה מעליב, מפריע, מעצבן, ומסוכן.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

charger12il אתה סובל מחוסר הבנת הנקרא, אכתוב זאת שוב.

לא זילזלתי במקצוע ולא בבעלי המקצוע ולדעתי ומניסיוני, כדי להיות מכונאי מוכשר יש צורך יש צורך בהמון ידע (תיאורטי ופרקטי), הרבה ניסיון ולא מעט תובנה (להבדיל מעבודת מלצרות או שמירה).

מה שכן טענתי הוא שכפי שבמקצועות אחרים כגון מלצר, שומר, אחות, נהג מונית/אוטובוס וכו' (או כל מקצוע הדורש התעסקות מקצועית והתעסקות עם אנשים בו זמנית) מקובל לדבר ו/או להסתכל בבעל המקצוע. התמיהה שהעליתי נגעה לכך שלכאורה מכונאי הוא סוליסט שאסור לדבר איתו ולא כי עבודתו שקולה לעבודת מלצרות.

ד"א, לפני 4 שעות חזרתי מהמוסך לאחר טיפול 10K לרכב של אישתי (שהסתבך לאחר שהתגלה כי כל הבלמים כמעט גמורים), עמדתי ליד המכונאי בזמן הטיפול ושאלתי אותו אם זה מפריע לו, הוא השיב שלא ובמשך כל הטיפול הוא דיבר איתי, עם עובדים אחרים ובטלפון (תוך כדי עבודה) ולא פיספס שום דבר. הייתי רוצה להדגיש שכמות הדיבורים איתי הייתה זניחה בהשוואה לשאר.

מ.ש.ל.

פורסם
נניח מצב שבו יש מישהו שמאוד קרוב אלייך שנכנס לניתוח מסובך ומסוכן, גם אז תעמוד עם אנציקלופדיה של גוף האדם , ותבדוק מה המנתח עושה?

אם אתה לא מסוגל לתת שום אימון באף מוסך במדינה, אז זה כבר פארנויה , וזה גובל בהפרעה , מבלי להעליב חלילה,

אבל חאפרים לא חסרים, ומוסכניקים מקצועיים מהשורה הראשונה גם לא חסרים,

יש

לך פה פורום שאתה יכול לקבל המלצות וגם להתייעיץ עם בעלי מקצוע, ועם אנשים בעלי ניסיון, ולהחליט באיזה מוסך לעשות מה,

או שאתה נשאר מתבצר בעמדה שלך, ואז נותר רק לאחל לך בהצלחה בלימודי מכונאות רכב,

כי לא נראה לי שיש הרבה מוסכים שיסכימו שאיזה מישהו ידחף את האף והעניים והידיים שלו בעבודה שלהם,

זה מעליב, מפריע, מעצבן, ומסוכן.

ידידי, מעט הבנת הנקרא.

לא כתבתי באף מקום שאני דוחף עיניים וידיים לעבודה.

אני עומד במרחק סביר מהרכב עם הידיים בכיסים ומסתכל שהמכונאי לא עושה ככל העולה על רוחו.

כל ניסיון להסביר שמדובר בפראנויה או בהגזמה הוא פשוט התעלמות מוחלטת מהמציאות העגומה בארץ.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

אם אתה לא סומך על המוסך שאתה מטפל בו , אז עדיף שתחליף מוסך.

כי אתה לא ממש מצפה שהוא יבא עם שקית עם כל החלקים שהוא צריך להחליף לך ולהראות לך חלק חלק שהוא מקורי חדש ועם ניילון,

שורה תחתונה, אין טעם בלעמוד ליד מוסכניק כשהוא עובד על הרכב, למרות שאני כן מבין את החשש של בעל הרכב, ואני יודע שכן עושים מעקפים מטופשים וקומבינות, תאר לך שכדי להרים טורים אצלי ברכב דפקו במברג אזה חלק ועקמו אותו.במקום לעשות את זה כמו שצריך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...