Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*** פוצל משרשור חוויות לא חיוביות מטיפול במוסך "אם הדרך"***

האחריות על פגיעה גופנית של הלקוח במוסך חלה על בעל המוסך ולא על הלקוח שמתעקש להיות נוכח בתחומי העבודה.

לפני כמה שנים הורשע בעל מוסך בבית המשפט ברשלנות כזאת (בודאי כדי שהלקוח יזכה בפיצויים מחב' הביטוח של המוסך)

וזאת למרות שבעל המוסך הוכיח שהוא הזהיר את הלקוח לא להכנס לאזור העבודה וניסה להרחיקו.

במקרים כאלו בעל המוסך עומד במצב לא נעים ולא פשוט, כי מה הוא היה יכול לעשות?, לגרש בכוח את הלקוח (תקיפה) או להפסידו

ולגרום ללקוח שיהיו לו כלפיו תלונות וטרוניות (כמו בשרשור הזה).

מכיוון שיש בין חברי הפורומים כאן עו"ד ומשפטנים, אולי מי מהם יצליח למצוא את פרטי המשפט הזה (שהיה מזמן).

בברכה - רפי לין

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האחריות על פגיעה גופנית של הלקוח במוסך חלה על בעל המוסך ולא על הלקוח שמתעקש להיות נוכח בתחומי העבודה.

בברכה - רפי לין

רפי שלום,

אכן-לדעתי אסור ללקוח לעמוד מתחת לליפט ולהסתכל על כל פיפס, אך מצד שני אני לא רואה מניעה כלשהי לתת ללקוח להסתכל מהצד, בפינה ובמרחק בטוח.

מבחינתי-מוסך שלא נותן לי להסתכל מהצד על הרכב, או לפחות לגשת אל הרכב בסיום העבודה ולבדוק מבחינה חיצונית שהכל בסדר לפני שאני משלם-זהו מוסך שאליו אני מסרב להיכנס.

בתחילת ה"רומן" שלי עם הרכב, מוסך יבואן כבר הפסיד אותי כלקוח אחרי שבעל המוסך אמר לי בחוצפה אחרי שסיכמתי איתו על הצעת מחיר לגבי החלפת שמן ומסנן (חצי שנתית ביוזמתי) כשאני מביא את השמן שלי.הוא תמחר את ההחלפה קצת גבוה ממוסכים אחרים שבדקתי עמם אך לא היתה לי בעיה עם זה כי ידעתי שהוא מעוניין לפצות על כך שהוא לא משתמש בשמן של המוסך. כששאלתי האם יש חדר שממנו ניתן להסתכל על העבודה הוא ענה לי "אין לך מה להסתכל נשמה, יש לך חדר נפרד לגמרי מחוץ למוסך עם קפה וקוראסונים, שב שם בשקט ". את הרכב הם החזירו לי אחרי הטיפול עם בדל סיגריה על המושב שליד הנהג, מאפרה חצי מלאה בסיגריות (ואני לא מעשן) עם בונוסים-מושבים מסריחים מעישון ורדיו שמחקו לו לגמרי את כל התחנות שכיוונתי בעצמי-ובמקום זה שמו לי בזכרון את משה פרץ, קובי פרץ ושיראל.. :evil::brickwall: (ולא, אין לי בעיה עם מוזיקה מזרחית, אני פשוט מעדיף טראנס ופרוגרסיב :-D ).

לקח לי יומיים להוציא את הריח של הסיגריות מהריפודים ועוד חצי שעה לתכנת את הרדיו מחדש.

מה שהכי חמור-את הטראומה של קובי פרץ אני נושא עד עכשיו, מדי פעם מתפלק לי איזה סלסול "אוהב אותך כל הלילה כפרה" לחברה שלי-שמתעצבנת כל פעם מחדש :wink:

פורסם

אני בהחלט בדעה שהמוסך צריך לשמור היטב על מכונית הלקוח כעל בבת עינו ואני מהמחמירים שדורש ממוסך גם לשים ניילון על מושב הנהג ונייר מיוחד להגנת שטיחי הרכב מלכלוך הנעליים ויש כאלו שאפילו מצפים את גלגל ההגה בניילון נצמד.

ברור שלא צריך בכלל לעשן במכונית, לזרוק בסל הזבל או במאפרות לכלוך ולשחק ברדיו או ביתר אביזרי המכונית.

אביזר הגנה חשוב נוסף הנו כסוי נצמד מגנטית לכנפיים של המכונית בזמן העבודה בתא המנוע להגנת פח הכנפיים משריטות וחבלות.

בברכה - רפי לין

פורסם
רפי שלום,

אכן-לדעתי אסור ללקוח לעמוד מתחת לליפט ולהסתכל על כל פיפס, אך מצד שני אני לא רואה מניעה כלשהי לתת ללקוח להסתכל מהצד, בפינה ובמרחק בטוח.

מבחינתי-מוסך שלא נותן לי להסתכל מהצד על הרכב, או לפחות לגשת אל הרכב בסיום העבודה ולבדוק מבחינה חיצונית שהכל בסדר לפני שאני משלם-זהו מוסך שאליו אני מסרב להיכנס.

הביטוח של המוסך לא מכסה נזקי גוף שנגרמים ללקוח שנפגע בשטח העבודה של המוסך ואם כזה דבר קורה זה נופל, כל התשלום, הפיצויים התשלומים ומה לא, על בעל המוסך לבדו.

רוצה לעמוד ליד אבל ממרחק בטוח? כמה זה בטוח? באחד המוסכים שעבדתי, ראש פטיש 5 קילו התנתק מהכת ופגע בלקוח שעמד 3 מטר משם שרק רצה לראות מה עושים לו ברכב. אם זה היה פוגע לו בראש הסיפור הלא נעים שנגמר רק בחבורה כחולה ויפה ללקוח ולחץ בחזה לבעל המוסך, היה נגמר אחרת!

ללקוח אחר נתפסה היד בין תושבת מנוע למרכב של הרכב כי הוא עמד ליד הכנף של הרכב והמכונאי, שכבר "התרגל" לזה שהלקוח עומד צמוד אליו שראה בו שוליית מכונאי וביקש ממנו לעזור לו להתקין תושבת מנוע למקום, בשעה שהוא מרים את הרכב בליפט כשהמנוע על בוק.

כמכונאי, לא סבלתי שעובדים לי על הראש והפסקתי את עבודתי כל פעם שלקוח היה מתקרב, מאוחר יותר שההייתי מנהל עבודה, לא הסכמתי לשום לקוח שיכנס לשטח העבודה במוסך, אלא בלווי שלי או של הבוחן למטרת הבהרות ואם התעקש הלקוח הייתי מוותר על הטיפול ברכב ואחת לכמה חודשים זה מה שהיה קורה בפועל.

סביבת העבודה במוסך היא מסוכנת, יש דלקים שמנים, חלקים כבדים, כלי עבודה חדים, חשמל, ליפטים, לחץ אויר ועוד הרבה הפתעות מכל כוון. הנושא הזה, של איסור לקוח בשטח עבודה במוסך, הוא עקרוני מאוד ובנפשי ואמור להיות בנפשו של כל בעל מוסך .

פורסם
כמכונאי, לא סבלתי שעובדים לי על הראש והפסקתי את עבודתי כל פעם שלקוח היה מתקרב, מאוחר יותר שההייתי מנהל עבודה, לא הסכמתי לשום לקוח שיכנס לשטח העבודה במוסך, אלא בלווי שלי או של הבוחן למטרת הבהרות ואם התעקש הלקוח הייתי מוותר על הטיפול ברכב ואחת לכמה חודשים זה מה שהיה קורה בפועל.
בלי להעליב דניאל, לא הייתי מטפל אצלך.

בגדול, ניתן לחלק בהקצנה את בעלי הרכבים לשני סוגים: הסוג הראשון הוא מאלה שמחנים את הרכב ליד המוסך בלילה שלפני, זורקים את המפתחות מעבר לגדר ושולחים למחרת את אישתם/חברתם/אחותם עם צ'ק ריק חתום לאסוף את הרכב. הסוג השני הוא זה שמגיע למוסך עם רשימה לאחר שחרש את הפורומים בנוגע לטיפול, לא זז מהרכב, שואל ומבקש הבהרות לפני ובזמן הטיפול ומבצע בדיקה מלאה של הכל לפני שהוא משלם. אני נוטה לסוג השני אם אתה סקרן וכאן בפורום אני מניח שרוב הגולשים הקבועים הם גם כאלה.

מניסיוני האישי, במוסכים משובחים (ואני מתכוון למוסכים ממש טובים, לא תמיד זולים ושפותרים בעיות בחשיבה ולא בהחלפה חלקים עד גילוי הכשל) אין בעייה לשהות ליד הרכב בזמן הטיפול. אמנם יש דלקים, שמנים, חלקים כבדים, כלי עבודה חדים, חשמל, ליפטים, לחץ אויר ועוד סכנות פוטנציאלות רבות ליד הרכב אבל במוסך טוב רוב הסכנות האלה נמנעות מראש: המוסך נקי, מסודר, השמנים והנוזלים מאוחסנים במיכלים המקוריים ואטומים, הרצפה ללא שמן ונשטפת עם גרניק במידת הצורך, כל כלי העבודה מאוחסנים במסודר במקומות המתאימים בעגלת השירות ומתוחזקים היטב. (כמובן שאתה צודק בתיאורך בנוגע לסכנות כאשר מדובר במוסכי מדרכה זולים אך אני מניח כי רוב בעלי הרכבים מהסוג השני לא יכנסו למקומות כאלה.)

אני מטפל ברכבים שלנו במוסך שאינו זול במיוחד (וכמעט תמיד עמוס יתר על המידה כך שצריך לחכות בתור) ולא אכפת לי לשלם עוד 200 ש"ח בטיפול 10K ולקבל את הטיפול כפי שרפי תיאר אותו (ניילון על מושב הנהג, נייר על שטיחי הרכב, כסוי לכנפיים של הרכב, ניקוי פנים הרכב בשואב במידת הצורך ושטיפת מנוע), לעמוד ליד המכונאי ולראות מה ואיך מטפלים ברכב (להיות בטוח כי לא "התבלבלו" והרכיבו פילטר תחליפי בזמן שבחשבונית מופיע פילטר מרצדס מקורי). הייתי רק רוצה להדגיש שאינני נהפך לשולייה ונכנס מתחת לליפט ללא הזמנת המכונאי, אני עומד מספיק רחוק ולייד הקיר עם ידים בכיסים (פשוטו כמשמעו) ולא נוגע בדבר.

לדעתי האישית, בעל המוסך ירוויח לטווח הארוך מגישה כזו כי הוא קונה את אמונו של הלקוח. אם הלקוח "בתוך העיניינים" הוא לא יחשוד כי מנסים לעבוד עליו (הרי הוא רואה את כל מה שקורה) ויסכים לשלם מעט יותר תמורת האמינות הזאת. אפילו אני (שידוע כחסכן:?) מוכן לשלם בקלות רבה יותר תמורת תיקון לא צפוי כאשר המכונאי מראה לי בדיוק ובזמן אמת מה קרה ומה צריך לעשות.

פורסם

לא חביבי, מוסך זה לעולם לא בית מרקחת, גם אלו שנראים לך מלוקקים למשעי, מניילנים כל מושב וידית, כי תמיד יש הפתעות וסכנות ויש כמובן את הגורם האנושי* ואני את אלו שלא רצו לטפל אצלי, אנשים כמוך שלא מוכנים היו לעזוב את הרכב, אז לא רצו.. העדפתי לאבד לקוח פה ושם (וזה היה מאוד נדיר כי הרוב היה משתכנע להמתין בפינת ההמתנה ללקוחות) מאשר הפוטציאל הקטן מאוד אפילו, שלקוח יפגע בשטח עבודה וקיבלתי מנדט וגיבוי מלא לנושא בכל מוסך בו הועסקתי ומעולם לא קיבלתי פידבק שלילי מהממונים או הלקוחות.

בתור מכונאי (וואו זה היה מזמן), הייתי תמיד זה שמקבל הכי הרבה טיפים ולקוחות חיכו שאתפנה כדי שאעבוד על ריכבם, כי עבודה מקצועית ופטנטית ראו הלקוחות גם ממרחק של זגוגיות חדר ההמתנה.

לגבי רווחים, לכאורה, במוסך שכן נותן את "הצו'פר" הזה ללקוח לעמוד על הראש של המכונאי, מספיק תאונה אחד עם לקוח וקיום העסק יהיה בסכנה (והיו מוסכים שפשטו רגל בגלל תאונה ללקוח בשטח עבודה), אז תגיד, אם אתה בעל העסק, אתה לקוח את הסיכון הזה?

* רק לפני פחות מחצי שנה ראיתי במוסך איך עובד מוסך פוגע כמעט בעובד אחר כי שכח לפמפם דוושת בלם לאחר החלפת רפידות וזה קרה במוסך מדוגם ומושקע ולמכונאי מאוד מיומן שהקלבסה שלו לא הייתה במקום ברגעים אלו, הרכב ניזוק מעט (פגע בליפט ממול)אך דמיין לעצמך את הסרט אם היה עומד שם לקוח.

פורסם
בלי להעליב דניאל, לא הייתי מטפל אצלך.

בלי להעליב, אני לא חושב שהוא היה רוצה שתטפל אצלו :-)

אני לא מכיר לא אותך ולא אותו, אבל עם כל זה שהייתי שמח לעמוד ליד המכונאי, לקבל הסברים, לראות שהכל מתבצע בפדאנטיות ושלא עושים עבודה פרטאץ', אני מבין לגמרי את הטיעון של בעלי המוסכים. בגלל בעיות הביטוח, לעניות דעתי בעל מוסך שנותן ללקוח לשהות בשטח העבודה הינו רשלן. אז נכון שגם אני מנסה לפעמים "להתפלח" כדי לראות מה עושים באוטו שלי, אבל אני בהחלט מבין אותם כשהם מגרשים אותי לחדר ההמתנה.

מוסך שאני לא סומך עליו, אני לא נכנס אליו. פשוט מאוד.

פורסם

הפיצול היה מתבקש. אכן דיון חשוב, שהפתיעו אותי הדעות שהוצגו ע"י חלק מהחברים.

על אף הסכנות שהציגו חלק מחברי הפורום בהודעותיהם בכל הנוגע לשהייה בשטח העבודה במוסך בעת הטיפול ברכב, אני חושב שזה אך ברור שאדם שרכבו יקר לו, קל וחומר אחד כזה שגולש בפורום מסוג זה, ירצה להיות מעורב ככל האפשר בטיפול ברכבו ולוודא כי הוא מקבל את מה שהוא משלם עבורו - ולא פחות.

אז נכון שבראיית בעלי המוסך אותו לקוח הוא כאב ראש גדול, אבל מצד שני אי אפשר לתת לאנשים חתול בשק. אנשים רוצים לדעת איך הכסף שלהם מנוצל ושהבייבי שלהם מטופלת כמו שצריך.

אני בעד למנוע מבעל הרכב להסתובב "בין הרגליים" של המכונאי ולעמוד מתחת לרכב כשהוא על הליפט ובשאר סיטואציות מסוכנות, אבל לא ייתכן שיסגרו אותו בכלוב הזהב שנקרא חדר המתנה וימנעו ממנו להתרשם מאיכות הטיפול ברכבו.

זו דעתי לפחות.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

אני מזל מאזניים קלאסי, לכן קל לי להבין ולהסכים עם שני הצדדים.

מצד אחד צודק לגמרי בעל המוסך, יש כללים, יש כיסוי ביטוחי ויש תנאי פוליסה.

מצד שני, במקום שאיני נמצא תחת הליפט, איני נמצא...

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

הרבה פעמים חדר ההמתנה או השובר קפה ומאפה בבית הקפה הקרוב למוסך מתפרש אצלי כתשמע גבר יש לנו גם ככה מלא עבודה שיסיימו פה עם עוד שני טיפולי 10 יתחילו עם שלך, עד אז תשב תצפה בתוכנית הבוקר, תשמע את השיחות של המזכירות בקבלה או שנזמין לך מונית ותלך לעבודה נתקשר כשהאוטו מוכן.

בד"כ מה שאני עושה, זה מסתכל שהתחילו עבודה על האוטו ולוחץ את מנהל העבודה לזה כי אחרת ב12 הכרטיס על השמשה והאוטו משתזף לו. אח"כ אני פונה לעיסוקיי של הבוקר כמו טלפונים, ופעם באיזה שעה כמו בטיפול טיימינג האחרון שואל מה קורה. איפה אנחנו עומדים מבחינת עבודה וחלקים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
הפיצול היה מתבקש. אכן דיון חשוב, שהפתיעו אותי הדעות שהוצגו ע"י חלק מהחברים.

על אף הסכנות שהציגו חלק מחברי הפורום בהודעותיהם בכל הנוגע לשהייה בשטח העבודה במוסך בעת הטיפול ברכב, אני חושב שזה אך ברור שאדם שרכבו יקר לו, קל וחומר אחד כזה שגולש בפורום מסוג זה, ירצה להיות מעורב ככל האפשר בטיפול ברכבו ולוודא כי הוא מקבל את מה שהוא משלם עבורו - ולא פחות.

אז נכון שבראיית בעלי המוסך אותו לקוח הוא כאב ראש גדול, אבל מצד שני אי אפשר לתת לאנשים חתול בשק. אנשים רוצים לדעת איך הכסף שלהם מנוצל ושהבייבי שלהם מטופלת כמו שצריך.

אני בעד למנוע מבעל הרכב להסתובב "בין הרגליים" של המכונאי ולעמוד מתחת לרכב כשהוא על הליפט ובשאר סיטואציות מסוכנות, אבל לא ייתכן שיסגרו אותו בכלוב הזהב שנקרא חדר המתנה וימנעו ממנו להתרשם מאיכות הטיפול ברכבו.

זו דעתי לפחות.

אבל זה משהו שקורה במוסכים , המוסך נתקל בעניין שדורש התייחסות חדשה, אישור לקוח או רוצים להציג ממצאים ותקלות, הלקוח מתלווה למנהל עבודה או יועץ שירות לתוך שטח העבודה ומקבל הסבר חזותי מה עומד על הפרק.

זה נעשה כמובן בלווי עובד מוסך, אשר מודע לסכנות הטמונות ללקוח בסביבה זו, זה יבחר נתיב בטוח אל הרכבו ויבקש מהמכונאי להפסיק את עבודתו עד לסיום התהליך.

לדוגמא, אם שטח העבודה מוכתם בשמן עקב פירוק תיבת הילוכים, המלווה ימתין עד לניקוי המקום מכתמי השמן בטרם יגש יחד עם הלקוח.

פורסם

אני לא הייתי מוכן שיטפלו לי ברכב, מבלי שאני עומד לידו. אתם (המכונאים \ מוסכניקים) צריכים להבין שיש אנשים שבשבילם הרכב זה כמו ילד. וכמו שלא תשאירו את הילד אצל הרופא, "התחילה פה נזילה צהובה מהחורים האלו באמצע הפנים, תקן את זה וצלצל אלי כשהילד מוכן לאיסוף", כך גם בעלי הרכבים הנ"ל לא יהיו מוכנים.

במידה ואכן הייתי נפגע, לא הייתי תובע את המוסך, אלא אם זה באמת היתה רשלנות של המוסך ולא רק כי הסתובבתי באיזור העבודה. למשל אם המכונאי היה מראה לי משהו מתחת לרכב ואז מוריד את הליפט בלי להודיע או לבדוק.

בעלי מוסך שתולים את האיסור בטענה על פגיעה, צריכים להיות מודעים לכך שגם העובדים שלהם חשופים לפגיעות.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

תגיד, לחדר ניתוח, אם חס וחלילה ינתחו את הבן שלך, יתנו לך להכנס? לחדר רנטגן בזמן שעושים צילום לבייבי שלך, יתנו לך להכנס? ולאיזה סכנות אתה חשוף בחדר של רופא המשפחה? והכי חשוב, אם חלילה תפגע בחדר רופא המשפחה במקום יהיה מוכסה ביטוחית לפגיעה שלך בדיוק כמו שזה היה קרוה לך במשרד של הפקידה המוסך, באזור שטח עבודה של מוסך או מפעל, לקוח אינו מכוסה כלכ וכלל והאחריות לביטחון שלך הוא תמיד על הבעלים.

עובדי מוסך בהחלט חשופים לפגיעות ואני לא מכיר מכונאי אחד ותיק של נפצע מתישהו במהלך עבודתו, גם אני עברתי תאונות עבודה, אבל זה המקצוע שלי וכל מוסך מורשה, חייב להיות בעל פוליסה המכסה פגיעות של עובד (כמו כן פגיעה כזו מוכרת כתאונת עבודה ואם זה קורה ללקוח אז בהחלט זו לא תאונת עבודה עם המשתמע מכך), גם אם נגרמו עקב רשלנות מטופשת ביותר.

פורסם

אני בעד להיות מעורב במה שנעשה ברכב

אם זה אומר להיות ליד הליפט ופחות או יותר להבין מה המוסניק עושה

כמובן לא להיות מתחת לליפט מ2 סיבות

האחת- בטיחות של הלקוח

השניה- מניעת לחץ על המוסכניק

מאוד מלחיץ שמישהו עומד צמוד אליך ונושף לך בעורף כשאתה מנסה לעבוד, אבל כן אפשר להיות לידו באיזור "בטוח" ולשאול מה הוא עושה ולבקש הסבר.

ואם כבר, שלכל מוסך יהיה טופס, שאם קורה ללקוח משהו בזמן שעמד ליד הרכב בזמן העבודה, שהמוסך מכוסה מכל אחריות ובלה בלה בלה

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם
תגיד, לחדר ניתוח, אם חס וחלילה ינתחו את הבן שלך, יתנו לך להכנס? לחדר רנטגן בזמן שעושים צילום לבייבי שלך, יתנו לך להכנס? ולאיזה סכנות אתה חשוף בחדר של רופא המשפחה?

עובדי מוסך בהחלט חשופים לפגיעות ואני לא מכיר מכונאי אחד תיק של נפצע במהלך עבודה, גם אני עברתי תאונות עבודה, אבל זה המקצוע שלי וכל מוסך מורשה, חייב להיות בעל פוליסה במכסה פגיעות של עובד, (כמו כן זה מוכר כתאונת עבודה וגם ביטוח לאומי נכנס לתמונה), גם אם נגרמו עקב רשלנות מטופשת ביותר.

בהחלט לקחת את האנלוגיה רחוק, אבל אם כבר, אז נשאר באנלוגיה. לא הייתי נכנס לחדר ניתוח, בדיוק כמו שלא הייתי נשאר ליד המוסכניק אם היה נגיד צריך להחליף רינגים. אבל טיפול שיגרתי (נגיד חיסונים), כן בהחלט. ושוב זה שאני מתעניין במה שהמוסכניק עושה לא אומר אני שוליה שלו, אני לא מתכוון לעבוד איתו, אז הסיכון שלי להיפצע נמוך משמעותית. הסיכון הראלי היחידי הוא בהחלקה על כתם שמן.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...