Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במוסך שאני מטפל, חדר ההמתנה מופרד מחלל המוסך ע"י חלון זכוכוית גדול. כל לקוח יכול בקלות לצפות על הטיפול במכונית בצורה רציפה וזה נראה לי השילוב המוצלח בין בטיחות לבין רצון הלקוח לתצפת על בבת-עינו ועל איכות הטיפול וסוג חלקי החילוף.

לבנוסף להמלצה על מקצועיות המוסך (השיקול הראשון בבחירת מוסך), העובדה שניתן לתצפת על המכונית בזמן הטיפול/עבודה היתה הגורם השני בחשיבותו בעד בחירת המוסך הספציפי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אביב, אכן אתה צודק ורוב הלקוחות לא מבינים מה עושים ברכב שלהם ואיזה חלקים החליפו והאם החלק מקורי או תחליפי.

אבל ! בשביל זה יש אנשים כמוני וכמוך שכן מבינים ואותם אנשים שלא מבינים רגילים להתקשר 'ולזיין' לנו את השכל ולתאר לנו מה החליפו ומה עשו וכיצד האריזה של החלק נראית.

במקרים מסויימים גם באים אלי להראות לי את החשבונית ואת הרכב ואני שופט על סמך המידע שקיבלתי האם העבודה בוצעה נכון או האם 'עבדו' על הלקוח.

כמובן שלא הכול אני יכול לברר אבל ברוב המקרים כבר בטלפון אני מסוגל לאבחן תקלה וטיפול שנעשה לרכב ברוב המקרים.

איזה כייף לי :)

פורסם

פעם אחרונה עשיתי טיפול 10000 ב עלות 200 שח, ולמזלי נשארתי לעמוד לייד הרכב כי המחיר הול עורר בי ספקות לגבי טיב הטיפול,

כי הייתה כוונה לנקות את הפילטר אוויר עם לחץ אויר ולהחזיר לי אותו למסנון אויר. כמובן שהערתי והתקינו לי אחד חדש, גם בדקתי שהאריזות של הפלאגים חדשות וסגורות.

לכן תמיד ממומלץ להשאר

פורסם

אריאל+אביב. אתם צודקים, איני מכונאי ולא אוכל לזהות מקרה של רמאות (החלפת חלקים תקינים ללא צורך) בזמן התיקון אך זהו אינו החשש שלי בזמן שעובדים לי על הרכב. מניסיוני (המר) שהיה ליד הרכב בזמן התיקון מונעת את הבעיות הבאות:

• נזקים נילווים ישירים. למשל, הכנסת פילטרים בכוח, ניקוב ראדיטור או קריעה בטעות של צינורות/כבלים. במקרים כאלה המכונאי אינו יכול לטעון כי הנזק היה קיים לפני הטיפול ולחייב בתיקונו.
  • נזקים נילווים עקיפים. למשל, שפיכת נוזל בלמים בתוך תא המנוע, שפיכת שמן מנוע על רצועות/חלקי פלסטיק וכו'.
  • טעויות. למשל, שימון חלקי פלאסטיק ב"זז-קל" (נשבע לכם, ראיתי את זה), פגיעה ברכב בזמן עבודה, הזמנה ושימוש בחלקים לא נכונים כגון מצתים וכו'.
  • רמאויות. זה אומנם נפוץ יותר אצל החאפרים אך עדיין צריך לשים לב לתיקון הרכב כדי להימנע מחיוב על חלקים שלא הוחלפו, חיוב על חלקים מקוריים בזמן שהורכבו תחליפיים או "עבודה בעינים" כמו שפיכת שמן מנוע ישן על אטמים כדי לבצע החלפה (מיותרת) של אטם מכסה שסתומים או צינורות נשם.

שוב, איני מכונאי ולא אוכל לזהות רמאות מתוחכמת של בעל מקצוע אך אם אראה כי מתקנים לי את סלילי ההצתה באמצעות פטיש או שהמכונאי מאלתר כלים תוך כדי עבודה (דפיקת בוקסה או שימוש בצינור להגדלת מומנט) אז אעצור את העבודה במיידי ואמלט משם.

הדוגמאות שהוזכרו בנוגע לתאונות/כמעט תאונות של לקוחות בגלל התנהגות לא נכונה אינן ממש רלוונטיות, התנהגות הלקוחות טיפשית ומסוכנת וברור ללא כל וויכוח כי אף בעל מקצוע לא ירצה לקוח כזה אצלו. אני מדבר על צפייה ברכב בזמן הטיפול. הייתי רוצה להדגיש שוב: איני מכונאי או עוזר מכונאי, אני לא מבצע דבר בזמן הטיפול ברכב לא מביא דבר ולא נוגע בדבר, אני עומד ליד הרכב (מטר שניים) עם ידיים בכיסים ולא מדבר עם המכונאי על כדורגל או פוליטיקה, אני משתדל לא לזוז ובוודאי שאיני דוחף ידיים או מתכופף לתוך תא המנוע. מה שאני כן מנסה לעשות הוא לבדוק/לבקר את עבודת המכונאי. למכונאי ישר ומקצועי לא אמורה להיות בעייה בתצפית עליו ואם יש לו אז אני מניח כי הוא מנסה להסתיר משהו.

פורסם
פעם אחרונה עשיתי טיפול 10000 ב עלות 200 שח, ולמזלי נשארתי לעמוד לייד הרכב כי המחיר הול עורר בי ספקות לגבי טיב הטיפול,

כי הייתה כוונה לנקות את הפילטר אוויר עם לחץ אויר ולהחזיר לי אותו למסנון אויר. כמובן שהערתי והתקינו לי אחד חדש, גם בדקתי שהאריזות של הפלאגים חדשות וסגורות.

לכן תמיד ממומלץ להשאר

יש רכבים שהחלפת פילטר אויר היא כל 30000 ק"מ, בטיפול 15000 רק מנקים , אתה יכול לבקש להחליף פילטר.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
אריאל+אביב. אתם צודקים, איני מכונאי ולא אוכל לזהות מקרה של רמאות (החלפת חלקים תקינים ללא צורך) בזמן התיקון אך זהו אינו החשש שלי בזמן שעובדים לי על הרכב. מניסיוני (המר) שהיה ליד הרכב בזמן התיקון מונעת את הבעיות הבאות:

• נזקים נילווים ישירים. למשל, הכנסת פילטרים בכוח, ניקוב ראדיטור או קריעה בטעות של צינורות/כבלים. במקרים כאלה המכונאי אינו יכול לטעון כי הנזק היה קיים לפני הטיפול ולחייב בתיקונו.
  • נזקים נילווים עקיפים. למשל, שפיכת נוזל בלמים בתוך תא המנוע, שפיכת שמן מנוע על רצועות/חלקי פלסטיק וכו'.
  • טעויות. למשל, שימון חלקי פלאסטיק ב"זז-קל" (נשבע לכם, ראיתי את זה), פגיעה ברכב בזמן עבודה, הזמנה ושימוש בחלקים לא נכונים כגון מצתים וכו'.
  • רמאויות. זה אומנם נפוץ יותר אצל החאפרים אך עדיין צריך לשים לב לתיקון הרכב כדי להימנע מחיוב על חלקים שלא הוחלפו, חיוב על חלקים מקוריים בזמן שהורכבו תחליפיים או "עבודה בעינים" כמו שפיכת שמן מנוע ישן על אטמים כדי לבצע החלפה (מיותרת) של אטם מכסה שסתומים או צינורות נשם.

שוב, איני מכונאי ולא אוכל לזהות רמאות מתוחכמת של בעל מקצוע אך אם אראה כי מתקנים לי את סלילי ההצתה באמצעות פטיש או שהמכונאי מאלתר כלים תוך כדי עבודה (דפיקת בוקסה או שימוש בצינור להגדלת מומנט) אז אעצור את העבודה במיידי ואמלט משם.

הדוגמאות שהוזכרו בנוגע לתאונות/כמעט תאונות של לקוחות בגלל התנהגות לא נכונה אינן ממש רלוונטיות, התנהגות הלקוחות טיפשית ומסוכנת וברור ללא כל וויכוח כי אף בעל מקצוע לא ירצה לקוח כזה אצלו. אני מדבר על צפייה ברכב בזמן הטיפול. הייתי רוצה להדגיש שוב: איני מכונאי או עוזר מכונאי, אני לא מבצע דבר בזמן הטיפול ברכב לא מביא דבר ולא נוגע בדבר, אני עומד ליד הרכב (מטר שניים) עם ידיים בכיסים ולא מדבר עם המכונאי על כדורגל או פוליטיקה, אני משתדל לא לזוז ובוודאי שאיני דוחף ידיים או מתכופף לתוך תא המנוע. מה שאני כן מנסה לעשות הוא לבדוק/לבקר את עבודת המכונאי. למכונאי ישר ומקצועי לא אמורה להיות בעייה בתצפית עליו ואם יש לו אז אני מניח כי הוא מנסה להסתיר משהו.

את מי אתה מנסה לשכנע כי אתה צודק? עשית פעם עבודה כאשר בוחנים אותך כל מהלכה? מה אנחנו בבחינה אצלך? לרוב המכונאים זה מציק ומעיק וגם עלול לגרום לטעויות, אז עשה טובה, תן לעבוד בשקט! ממרחק בטחון שלא נרגיש אותך בסביבה.

לגבי תאונות, לא צריך להיות מטומטם כדי להפגע, ראה מקרה של רון שנפגע במוסך שלו עצמו וזה היה יכול לקרות לכל אחד, כולל ללקוח. ראית פעם שבב מתכתי שעף בגלל דפיקות פטיש? זה עובר כמה מטרים בשנייה ופוצע כל אחד שיעמוד לו בדרך, שלא לדבר על העיניים, כך שידיים בכיסים לא בדיוק יעזרו כאן.

לכן תמיד ממומלץ להשאר

ומה בעיה בדיוק לנקות את המסנן אויר עם לחץ אויר? למוסך תמיד עדיף להחליף חלק ולמרות זאת הוא בא לקראת ולך זה נראה כמו רמאות?

פורסם
את מי אתה מנסה לשכנע כי אתה צודק? עשית פעם עבודה כאשר בוחנים אותך כל מהלכה? מה אנחנו בבחינה אצלך? לרוב המכונאים זה מציק ומעיק וגם עלול לגרום לטעויות, אז עשה טובה, תן לעבוד בשקט! ממרחק בטחון שלא נרגיש אותך בסביבה.

לגבי תאונות, לא צריך להיות מטומטם כדי להפגע, ראה מקרה של רון עצמו שנפגע במוסך וזה היה יכול לקרות לכל אחד, כולל ללקוח. ראית פעם שבב מתכתי שעף בגלל דפיקות פטיש? זה עובר כמה מטרים בשנייה ופוצע כל אחד שיעמוד לו בדרך, שלא לדבר על העיניים, כך שידיים בכיסים לא בדיוק יעזרו כאן.

הדיון הזה לצערי מיותר. ישנם כאן חברים כמו זה ש"לא יעזוב את הבייבי שלו", או כאלו שמבחינתם המכונאים הם גנבים ונוכלים בפוטנציה ויש לשמור עליהם בשבע עיניים. לכל השאר אני מניח אין ולא צריכה להיות בעיה להשאיר רכב במוסך שעל מקצועיותו ויושרו הם סומכים.

פורסם

הרשה לי לחלוק עליך:

השאלה הינה -האם היית משאיר את הרכב במוסך?

המשתמשים בפורום הטכני לא יסמכו על מוסך בעיניים עוורות.

אתה יכול לטעון שאינך מוגן ביטוחית- אז היצעתי שתרחיב את הביטוח ,לכלל צד ג, ולא רק לעובדי המוסך.

אתה יכול לתאר אוטופיה, מוסך עושה מה שהלקוח מבקש, במחיר שתומחר מראש.לצערי, רוב המוסכים כיום אינם תואמים לתמונה האידיאלית שרצית לצייר.

אתה יכול לטעון שנוכחות לקוח מעיקה , ולפי התיאור שלך היא מ ע י ק ה עליך מאד.התיאור של רון הוא על מיקרים חריגים של הלקוחות.אבל,

מרבית האנשים שיגיעו למוסך, מן הסתם ייזהרו , ולא ינסו כלל ל ה פ ר י ע למכונאי העסוק שם .

אבל, אם הם יפריעו למכונאי לבצע מעשי שטות שנובעים מעייפות - או שיכחה זמנית- או מחוסר ריכוז זמני -מה טוב.

פורסם

יש ביטוח צד ג' במוסך שמכסה נזק לכל אחד שנמצא בשטח המנהלי בלבד ואין בנמצא ביטוח שמכסה פגיעת לקוחות בשטח העבודה!

אני לא מנסה להציג אוטפיה ולא גרביים וגם מצד מוסכים הלקוחות זה לא אטופיה ולא כולם אידיאלים.

נוכחות לקוחות בשטח עבודה מסוכנת ומפריעה ל-כ-ו-ל-ם (יש בעלי מוסכים שאולי לא יודו בזה מול הלקוחות) ואם לא מתאים למישהו שילך לחפש מוסך שכן מאפשר זאת, כל כך קשה להבנה הנושא הזה?

פורסם

השיטה שלי היא לא פוגעת באף אחד.

אני פשוט שואל את המכונאי האם אני יכול לעמוד בצד ולהסתכל והאם זה יפריע לו.

אם הוא אומר שכן, אז אני יוצא בשקט לחדר ההמתנה.

פורסם

כמובן שנקודת האיזון נמצאת באיזשהוא מקום באמצע (ומקום זה שונה בין אנשים שונים).

אני העד זה שהלקוח יוכל לראות, עד כמה שמאפשרים תנאי המוסך, את העבודה המתבצעת על רכבו ולפעמים אפילו לקבל הסברים מהעובד המבצע את העבודה.

ברוב המקרים אכן קשה שהלקוח יהיה צמוד למכונית באזור העבודה בגלל הסכנות שהוא יפגע, חס וחלילה.

כל ביטח צד ג' יש לו תקרה כספית לכיסוי ואם בית משפט יפסוק פיצויים גבוהים יותר ללקוח הנפגע, אז בעל המוסך יאלץ לשלם מכיסו

את הסכום שמעל הכיסוי הביטוחי שאותו תשלם חב' הביטוח (והויא לא תמהר לשלם, אלא תחפש פרצות להתחמק בורב המקרים).

בית המשפט (בסיוע עו"ד של הלקוח התובע), במקרים של פגיעה קשה ונכויות קבועות, יחשב גם את עלות אובדן ההשתכרות של הנפגע עד גיל פנסיה וזה עשוי להיות הרבה מאוד כסף.

לפני כל בעל מוסך (כמו ועד ביית משותף שהוזכר קודם), צריך לעמוד תמיד הפתגם "לא תשים מכשול בפני עיור"

והכוונה היא שגם באזורים שמותר ללקוח להיות בו (מנהלה, משרדים, חדר המתנה, חניות רכב וכו') צריך לדאוג שלא יהיו

דברים שעלולים לגרום לפגיעה גופנית ככתמי שמן, חול (שגורמים להחלקה), חפצים שונים, מכללים וחלקים זרוקים ללא גידור, חפצים בולטים ועוד ועוד.

בברכה - רפי לין

פורסם

2 ה"סנטים" שלי:

לדעתי, ה"אמת" נמצאת איפשהו באמצע;

-> המוסכים "הרוויחו" ביושר רב את חוסר האמון של הלקוחות בהם. מקרים בהם מוסכים מרכיבים חלקים תחליפיים ומחייבים על מקוריים הינם לא טעות של אף אחד: לא של המחסנאי, לא של מנהל העבודה ולא של העובד אלא החלטה שרירותית של מנהל העבודה\בעל המוסך ב-ל-ב-ד. למוסך כזה אסור לחזור.

-> הלקוחות, לעומת זאת, "הרוויחו" דברים אחרים כתוצאה מכך; גישה סחטנית כלפי נותן השירות במוסך, הפרעה בטיחותית וסכנת פגיעה כתוצאה מכלי עבודה או טעות של מכונאי וכו'.

בשורה התחתונה: רובנו כאן בפורום חיים ונושמים את נושא הרכב, ולכן רובנו לא יעזבו את רכבם לבד במוסך - כי אנחנו יודעים טוב מאוד מה קורה בחלק מהמוסכים כאשר ה"חתול אינו שומר על החלב". לאנשים שאין להם מושג קלוש בעולם הרכב, זה כבר לא משנה אם הם נשארים במוסך לצפות על הרכב או לא.

מאידך, אם הצלחת למצוא מוסך קטן עם יחס אישי ויש בינכם אמון מלא, יש מקרים בהם אפשר (גם לחובבי הרכב כאן בפורום) להשאיר את הרכב ללא השגחה גם במוסך, בדיוק כמו שאתה סומך על רופא השיניים שלך ופותח בפניו את הפה בזמן שהוא מכניס לך לשם מקדחה, מחטים, איזמלים, פטישים, דיבלים, ברגים, דרמל וכו'.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

danniel כתב: את מי אתה מנסה לשכנע כי אתה צודק? עשית פעם עבודה כאשר בוחנים אותך כל מהלכה? מה אנחנו בבחינה אצלך? לרוב המכונאים זה מציק ומעיק וגם עלול לגרום לטעויות, אז עשה טובה, תן לעבוד בשקט! ממרחק בטחון שלא נרגיש אותך בסביבה. דווקא כן, כשעבדתי ב"אופן ספייס" כאשר הבוס עובר מאחורי ורואה את מה שאני מתכנן. להגיד שאהבתי את זה? לא ממש אולם היום (כבוס:?) ברגע שאני יכול לראות מה האנשים עושים אני חוסך בעיות לעתיד. חוץ מזה, האם ישנו משהו יחודי בתפקיד המכונאי האוסר צפייה? מה ההבדל בינו לבין מלצר/שומר בקניון למשל?

לגבי תאונות, לא צריך להיות מטומטם כדי להפגע, ראה מקרה של רון עצמו שנפגע במוסך וזה היה יכול לקרות לכל אחד, כולל ללקוח. ראית פעם שבב מתכתי שעף בגלל דפיקות פטיש? זה עובר כמה מטרים בשנייה ופוצע כל אחד שיעמוד לו בדרך, שלא לדבר על העיניים, כך שידיים בכיסים לא בדיוק יעזרו כאן.

נכון, אם תחפש מקרה קיצון תמיד תמצא משהו, ומה יקרה אם תלווה את הלקוח לרכבו (כדי להראות לו משהו) ואז הוא יפגע? יודע מה? החתם כל לקוח הרוצה לשהות בשטח העבודה על טופס וויתור תביעות וכך תהיה מוגן.

danniel

לא חושב שזה דיון מיותר, יש כאן הזדמנות לבעלי מקצוע וללקוחות, להבין את העמדה של הצד השני טוב יותר.

למרבה הצער, נראה כי הדיון הזה מיותר. דניאל, אתה לא תצליח לשכנע אותי כי כל בעלי המקצוע בתחום הם אמינים ואני לא אצליח לשכנע אותך כי לדעתי כל אדם בר-דעת חייב לשהות ליד רכבו עקב ההתנהגות המקובלת של בעלי המקצוע בתחום.

פורסם

דניאל, על אף הערכתי אליך נראה כי אתה לוקה בתמימות, לא ברור לי אם הסיבה לכך היא שאתה בעל מוסך או משהו כזה.

אחרת אני לא מוצא סיבה למה אתה חושב שיש לתת אמון עיוור כל כך בבעלי המקצוע הישראלים - ואגב זה נכון לגבי כל תחום ולא רק לגבי עולם הרכב - דבר אשר מתבסס על שנים של רמאויות וטריקים מצד בעלי המקצוע שמנסים לנצל את תמימותו ואת חוסר הידע/הנוכחות של הלקוח.

על אף הסכנות הבטיחותיות הכרוכות בכך, אני את הרכב שלי לא אשאיר לבד בשום מוסך.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

• תוכן חדש...