Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אופנוע שלא "עושה את זה" לרוכב.

מה שווים כל הסוסים והטכנולוגיה אם אין את הבעיטה ,המקפצה ,הלונה-פארק והסחרחרה בסוף הנסיעה?

הרי מה מותר האופנוע מן הפחית? ברגש (סליחה מראש מה106- ,אימפרזה טורבו ושות').

אז היינו הכי מהירים בשדה. יופי. השאלה היא האם היתה הנאה בדרך? משהו שיגרום להאריך את הדרך הביתה בעוד כמה דקות דרך הכביש הצדדי ,סתם בשביל עוד מנה של אדרנלין?

פורסם

קרעו אותי בסירטון על רוסי, נבלות ככה צוחקים על המלך. :lol:

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

אחלה אופנוע מבית הונדה...

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
ראיתם מה התפתח בפורום הישן סביב המבחן ?

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=8&msgid=33088868

אני אומר..מזל שאתם לא מודפסים..כי אז טל"ש היה צריך..לגזור..לסרוק..ולהעלות לפורום כל תמונה של תקריב..לצורך הדיון..

:lol:

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם

בעצם, כל אופנוע יכול לא לרגש, לא רק הבלייד החדש. אפילו ה-10 החדש של קוואסאקי יכול מאוד לא לרגש, אלא רק להעיק, עד נקודה מסוימת.

מהו ריגוש: הרגע שבו האופנוע מתחיל "לעבוד", לזוז על המיתלים, לתת בעיטה למוח, לצאת בהחלקה, להרים קדמי במחאה.

ריגושים, ללא ספק. האם יש בהם, כדי להאט או להאיץ את הרוכב. התשובה ברורה: אופנוע "זז" הוא איטי יותר.

האם יש אופנוע ספורט לא מרגש? לא בטוח שזו השאלה שצריכה להישאל.

נכון יותר לומר, מתי האופנוע מתחיל לרגש.

מה אני רוצה לומר?

ניקח את ה-10 הירוק מול הבלייד. שני קצוות. ונניח שיש קטע מסוים, שאותו אני עושה במהירות נתונה. ה-10 ירגש, ועוד איך ירגש באות המהירות - ינענע את ראש, ידלג על המהמורות, יגנח ויצרח. הבלייד לעומתו, פשוט יעשה את הקטע.

עכשיו, נוריד את המהירות - ה-10 יעשה אותו ביעילות. הבלייד גם כן.

ועכשיו, נעלה את המהירות (נגיד, ב-30 אחוז). ה-10 יהפוך לסכנת חיים, ויחצה את הגבול בין מרגש לבין מסוכן. הבלייד יתחיל לצאת מהפניות כשהוא מותיר אחריו פסי גומי ריחניים, ויהפוך למרגש.

ובקיצור, באופנועי ספורט לפחות. אין "לא מרגש", יש "אני לא מספיק מהיר כדי להגיע לריגוש".

צריך לזכור, המטרה היא לייצר אופנוע שיהיה מהיר יותר ממתחריו בקטע נתון. בשביל להיות מהיר, צריך להרגיש איטי, זה לא חדש. מחפשים דוגמא: דברו עם קולין אדוארדס שעבר מאופנוע מאוד מרגש, הקיוב של אפרילה, לאחד ממש משעמם, הונדה, ומצליח באופן קבוע להריח פודיומים.

אז אולי, כדי לגעת בריגוש, צריך להעלות את המהירות.

ואולי, זה לא ממש אפשרי בכביש ציבורי מקומי.

ובעניין זה, אני שוב נתלה באילנות גבוהים.

ראו טורו של מר מקוויליאמס בבייק האחרון, שבו השווה הבחור בין עדר הליטרים החדש.

אמרו לי, כותב מק., שהבלייד החדש משעמם, אבל אני, הוא מוסיף, נהניתי מכל רגע, מזמן לא הייתי על אופנוע שמאפשר החלקה כה נשלטת של שני הגלגלים בו-בזמן. הימאהה, כותב מק, הוא אופנוע כביש טיפוסי. הקאוואסאקי מרגיש ממש לא בסדר. ועם הסוזוקי אפשר לעשות וויליס בלתי נגמרים. אבל ההונדה הוא סיפור אחר לחלוטין.

הקטע הזה נוגע ביכולת של מבחן דרכים על כביש ציבורי ושל רוכב כביש ציבורי (ויש כבוד) להבין לאשורו אופנוע שנועד לנצח מרוצי סופרבייק.

לא שלא צריך לערוך מבחני דרכים לאופנועים האלה. ועדיין, ללא פרק המסלול המבחן רחוק מלהיות ממצה, וכך גם "השורה התחתונה".

פורסם

אבל בהעדר מסלול, שיכול לנפק בעזרת CBR1000RR פודיומים וזמני הקפה מהירים ותוצאות טובות ושמחה של ניצחון - אנחנו נותרים עם אופנוע כביש שעולה מעל 110 אלף ש"ח,שהוא קצת "לא מעניין" (הגדרה זמנית לצורך הדיון בלבד).

אופנוע, שהבודדים (הכל יחסית, כן?) שירכשו אותו, לא ישתמשו בו רק למדידת זמני ההגעה מבר-בהר לפנייה התחתונה ביותר של נס הרים או מתחנת הדלק שבתחתית ההר עד למצבה של ליאור שבראש מלכישוע.

אופנוע שיצטרך ללוות את בעליו ג-ם לעבודה, גם לטיולים (מהירים ככל שיהיו, הם עדיין יהיו טיולים) וגם לפעמים, השם ישמור, לסידורים בעיר השכנה.

ומה אז?

נשארת עם אופנוע שיכול להפוך כל רוכב ממוצע למהיר במיוחד ודי בקלות ומתפקד על תקן כלי נשק קר ויעיל אבל...לא תמיד מכאן מגיע הריגוש. לא על סמך היכולת של ה-CBR "לחתום על מהירות הגעה גבוהה מנקודה א ל-ב", רוכשים אופנוע.

אופנוע רוכשים בגלל הרבה (הרבה!) יותר משתנים שהעניין של רגש, משחק בו תפקיד חשוב (ברגש, הכוונה היא גם למראה האופנוע, לאגו של הרוכב, ל"מה יגידו החברים", לכיף שהוא נותן כשאין מדובר רק ב"מי הכי מהיר").

ואם הוא לא ריגש את האזרח (שהביקורת היחידה שלו על האופנוע הופיעה בדמות 20-30 מילה בסוף הכתבה כדיעה אישית) , כמו שהוא לא ריגש את פרחי במבחן למוטו, וכמו שהוא לא ריגש את BIKE (ציטוט מצורף) אז אולי מדובר כאן בסכין ניתוחים יעילה אבל משעממת משהו לעומת המתחרים ?

ולסיכומו של דבר, אני חושב שהמבחן ממצה למדי עבור הלקוח הממוצע הישראלי.

כשיהיה לנו מסלול, חשוב יהיה לרוכבי ארץ ישראל שירכוש את האופנוע למטרת ימי רכיבה על מסלול, לשמוע מה "האופנוע באמת שווה במסלול". עד אז, הרלוונטית לקלילות של השגת זמני הקפה בעזרת ה-CBR, היא פחותה. היא קיימת, היא חשובה (מאחר והיא מקרינה על יכולת האופנוע בכביש הציבורי) אבל היא לא הדבר החשוב ביותר.

מקווילאמס נהנה עליו? נפלא...הבעיה היא, שרובינו לא מתקרבים ליכולת הרכיבה שלו ועוד יותר מכך, רובנו אפילו לא בכיוון.

אגב, הנה מה ש-BIKE אמרו עליו

"The new Blade is pure refined essence of sportsbike and sits astride the

pinnacle of four cylinder technology. But as a riding experience it's not

advance on the older model and, in terms of comfort, is a retrograde step

back. It's still the most confidence inspiring.... Still the easiest to

ride... BUT IT CAN LEAVE THE RIDER COLD WITH ITS CALM EFFICEINTY"

"Can you ride it hard and fast to sample the advnataged? The BIKE test

team's verdict was unanimous...on UK roads it trades too much of its

previous usability for an ability you dare tap into".

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

• תוכן חדש...