Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם?

אני רוצה להתיעץ איתכם בנוגע להרכבת מערכת גז ברכב

1.האם זה משתלם אני נוסע כ2500 ק"מ בחודש

2. האם זה אמין?

3. האם זה פוגע במנוע ?

ובכלל כדאיות?

הרכב שלי זה בורה 2002 מנוע 2000 דגם APK אוטו'

תודה!!!

פורסם

דיברו על זה לא מעט כאן. הטכנולוגיה הזו עדיין בחיתוליה לפי דעתי כי יש עדיין הרבה חשש לגבי עתיד המיסוי על הגז. כיום ההתקנה של המערכת עולה בסביבות 8 אלף ש"ח. מבחינה כלכלית זה שווה להתקין את המערכת למי שנוסע הרבה ק"מ בשנה. כיום נכון לרגע זה מחיר ליטר גז עולה 3.90 לליטר ואילו ליטר בנזין עולה 7.43 ש"ח. כמובן שהיום בלילה זה יעלה. בכל מקרה אם תחשב את עלות התקנת המערכת לעומת ההפרש בין עלות ליטר גז לליטר בנזין תקיע למסקנה שתצטרך לגמוע לפחות 23 אלף ק"מ בכדי להחזיר את ההשקעה הראשונית של ההתקנה. אחרי זה כל ההפרש נכנס לך ישירות לכיס בתור חיסכון.

נקודה שנייה שהיא במחלוקת היא אמינות המערכת. ישנם מכוניות שההסבה לגז פוגעת בביצועים או לפחות בחיי המנוע. כפי שרשמתי בעבר, חבר עם לנד קרוזר החליף ראש אחד או שניים בגלל ההסבה לגז. לא יודע יותר מדיי פרטים רק מהעובדה שככל הנראה זה היה קשור לגז. לא יודע לגבי האמינות של העסקים שמתקינים מערכות גז אבל אם למשל תגיע להתקין מערכת גז אצל אדם שאני מכיר הוא יגיד לך על המקום אם מומלץ לך להתקין מערכת או לא לפי סוג הרכב. למשל, אם תבוא עם טיוטה ראב 4 ותרצה להתקין מערכת הוא ימליץ לך לא או אפילו יסרב להתקין מערכת ברכב הזה כי זה יעשה לך בעיות בוודאות. זה מאשר שהסבה לגז כן יכולה לדפוק לך את המנוע. מסיבות המובנות אני לא אפרט היכן ומי בית העסק הזה.

נקודה שלישית היא הטענה שישנה ירידה בערך של 10 אחוז בביצועי המנוע ועלייה של 10 אחוזים בצריכת האנרגיה של המנוע. כלומר אתה תקבל פחות הספק ממה שהיית מקבל עם בנזין וגם המכונית תאכל יותר גז לעומת בנזין.

במידה ונשכח לרגע את עניין האמינות לרגע אז ישנם לפנייך כל הנתונים לחשב אם שווה לך בתור אדם שגומע מעל ל 25 אלף ק"מ בשנה לעבור לגז.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ביחס לחישוב אם משתלם אז כן משתלם לי הפחד הכי גדול שלי שזה ידפוק לי את המנוע

את שאר העובדות אני מוכן לספוג כגון צריכה וכו...

אם משהו יודע על המנוע הזה ספציפית או על הבורה אם מישהו שמע איך זה ברכבים האלו אחרי גז זה יעזור מאוד

חשוב לי לציין כי המנוע יחסית חדש עבר 113000 ק"מ

פורסם

בעקרון הרכבים הארופאיים מותאמים לנסיעה בגז וזה הגינוי כי הגז נפוץ באירופה. לגבי רכבים יפנים מסויימים כגון המאזדה, רצוי שלא להתקין מערכת גז ואם כבר מתקינים אז צריך להוסיף יחדת שימון שסתומים (אני אישית לא מאמין בכל הקומבינות האלה).

הבורה שלך שייכת לקונצרן וולקסוואגן, יעילות מערכת תדלוק בגז היא אופטימלית לרכב הזה.

פורסם

יש לי חבר עם בורה 2002 כמו שלך כמעט (אצלו זה נפח מנוע 1.6)

והוא עשה הסבה אצל שמעון ברזילי בירושלים, עלה לו כמעט 8 אלף.

אם אתה ירושלמי אתה תשלם יותר מכל אזרח במדינה על ליטר גז כי כאן יש מונופול מסריח של הברזילי הזה עם

תחנת דלק אחת בלבד של גפ"ם בכל ירושלים באזור המרכז/דרום.

אם אתה עושה הרבה נסיעות זה ישתלם מהר מאוד יחסית, אבל אם לא אכפת לך לחכות ולאט לאט לחסוך זה עדיין ישתלם בעתיד הרחוק.

אתה צריך לזכור שאת המערכת ניתן להעביר מרכב לרכב בעת הצורך אם וכאשר תקנה משהו חדש (בתוספת של כמה מאות שקלים בשביל העבודה).

חוצמזה אם אתה נוהג להחנות בחניונים תת-קרקעיים אז כדאי לך לחשוב שוב, כי לא יכניסו את הרכב שלך בד"כ.

בנוגע לבטיחות, טמפ' התלקחות בנזין עומדת על בערך 211 מעלות צלזיוס, גפ"ם לעומתו צריך מעבר ל400 מעלות צלזיוס בכדי להתלקח.

הבורה שלך זה אחלה של רכב שבעולם (למרות שיש קצת בעיות לגיר האוטומטי בדגם הזה), והמערכת גז לא תעשה לו שום בעיות.

אל תשכח שהנפח מנוע שלך הוא 2 ליטר וההבדל בביצועים הוא זניח ולא תרגיש אותו יותר מידי עם כזה נפח מנוע ועוצמה.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

תודה לכולם!

משהו יכול לתת לי דוגמא על בורה , גולף שיש בו מערכת גז וזה עובד תקין ללא נזק במנוע

כי לאחרונה שמעתי שזה עושה בעיות בראש מנוע בגלל התחממות?

השאלה אם זה נכון?

אם משהו מכיר את זה מנסיון אישי זה יעזור כי לא בא לי לעשות ראש מנוע!!!

תודה!

פורסם
תודה לכולם!

משהו יכול לתת לי דוגמא על בורה , גולף שיש בו מערכת גז וזה עובד תקין ללא נזק במנוע

כי לאחרונה שמעתי שזה עושה בעיות בראש מנוע בגלל התחממות?

השאלה אם זה נכון?

אם משהו מכיר את זה מנסיון אישי זה יעזור... כי לא בא לי לעשות ראש מנוע!!!

שאלה נוספת האם יש שינוי באגרה השנתית / ביטוח / או משהו אמור להשתנות ?

אני ממש רגע לפני התקנה בבקשה כל מי שיודע

תודה!

• תוכן חדש...