Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך עזרה בבחירת רכב,

אנחנו לפני קבלת רכב חדש מליסינג.

האופציות הרלוונטיות מתוך הרשימה הארוכה הן:

1. יונדאי I30CW 1.6

2. סקודה אוקטביה 1.2 אוטו'

3. שברולט קרוז 1.6

כל הרכבים בדגם הבסיסי שלהם.

אשמח לדעת יתרונות/חסרונות, מי מהם עדיף (מנוע,פרקטיות,נוחות,איבזור)

וגם חוות דעת מאנשים שנהגו ברכבים הנ"ל..

תודה,

לירן.

פורסם

סקודה אוקטביה 1.2 טורבו.

רכב אשר רמה אחת מהמתחרות באיכות שלו, מהיר יותר, זמינות כוח טובה יותר, חסכוני יותר בדלק, אומנם נסיעה קצת נוקשה אבל בהחלט מספק הרגשה יותר בטוחה ויציבה.

פורסם

היי לירן,

הסקודה מצטיינת באיכותה, וכן במנוע החסכוני והחזק שלה. היונדאי מצטיינת במרווח הפנימי / תא המטען הענק, שברולט קרוז מצטיינת ברמת האבזור. לדעתי – מדובר על 2 קטגוריות שונות: הסטיישן, המיועדת לנהג ברוך המשפחה ומטלטליה, ומוכן להתפשר על חוויית הנהיגה על מזבח המרחב הפנימי, והשתיים האחרות – שמעט קטנות יותר בגודל, אך איכותיות יותר מבחינת האבזור וחויית הנהיגה. אם מרחב פנימי / נפח תא מטען אינם קריטיים – לך על הסקודה.

היום מציינים את "יום כדור הארץ" – היא הפחות מזהמת מכולן.

סופ"ש טוב :-D

גיל מאוויס

פורסם

לגבי הקרוז כבר דנו בנושא שלה הרבה יש שמתחברים לרכב ויש פחות אני אישית כן מתחבר מאוד אוהב את הצורה של הרכב הוא מאובזר, נוח מאוד, המנוע מציע ביצועים טובים אחרי שעבר את השינוי (לנו יש את הקודמת), בטיחותי 5 כוכבי בטיחות, מרווחת.

לגבי חסרונות לנו שיש את הדגם הקודם אני יכול לומר לך, שמבחינת ביצועי מנוע הם לא בשמיים אבל לא גרועים.

במודל 2011 תיקנו את כל הרג'קטורים שהיו בהתחלה, ולפי מה שאני יודע הרכב מתפקד בצורה טובה תזמין נסיעת מבחן על האוטו ותראה עם הוא עונה לך על הדרישות.

לגבי האחרות אתה יכול להוריד את האוקטביה, כי היא לא זמינה בכלל מבחינת מלאי חוץ מזה שיש לה 4 כוכבי ריסוק כך לתשומת ליבך!. המנוע שלה מצויין אבל בפקקים הוא יכול מאוד לעצבן, אם הרבה חבטות מצד הגיר ולגבי היונדאי זה שסטיישן רכב בסיסי, למנוע ביצועים טובים אבל מאחור הוא מרגיש צפוף לעומת האחרות.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
היי לירן,

אם מרחב פנימי / נפח תא מטען אינם קריטיים – לך על הסקודה.

גיל מאוויס

אולי תיקון קטן,תא המטען של הסקודה (אוקטביה) הוא הגדול מבין ה"מועמדות",הוא גם הגדול מכל המכוניות בקטגוריה כולל גרסאות הסטיישן שלהן.

הדלת החמישית בסקודה מאפשרת העמסה נוחה יותר מאשר כל המתחרות.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ובכל זאת, הסטיישן הוא תא מטען הרבה יותר שימושי ויעיל, גם מהתא מטען של הסקודה (שכבודו במקומו מונח, ללא ספק).

תא מטען ענק שאפשר לאכסן בו חצי בית בלי בעיות.

מבין ה3 האלו, סביר להניח שהייתי בוחר בi30CW, עדיפה כמעט בהכול על האוקטביה - 5 כוכבים במבחני הריסוק לעומת 4 באוקטביה, יותר אבזור, יותר פינוקים, סטיישן שלטעמי שימושי יותר, ביצועים דומים, צריכת דלק טובה יותר באוקטביה (אבל לא בהרבה). העדיפות השניה, האוקטביה ללא ספק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

היי, אני עם ה CW כשנתיים אז אתן לך קצת להבין איך זה מבחינתי.

היום עם כ- 60K.

כ- 20 נורות שרופות שמוחלפות בתדירות של אחת לשלושה שבועות במסגרת אלבר (מחלה בכל היונדאי האלו).

זריזה מאוד

מרווחת יחסית למתחרות, שלושה ילדים קטנים עם כסאות בטיחות ובוסטרים יושבים בניחותא יחסית.

חלון גג, זו כבר התמכרות.

המון מקום להוביל שקי מלט, אם זה הקטע שלך בחיים.

לא משדרת יציבות משהו אבל היתה עדיפה בזמנו על המיצובישי לנסר שהוצעה לי.

שאל עוד ותקבל עוד...

פורסם
צריך עזרה בבחירת רכב,

אנחנו לפני קבלת רכב חדש מליסינג.

האופציות הרלוונטיות מתוך הרשימה הארוכה הן:

1. יונדאי I30CW 1.6

2. סקודה אוקטביה 1.2 אוטו'

3. שברולט קרוז 1.6

כל הרכבים בדגם הבסיסי שלהם.

אשמח לדעת יתרונות/חסרונות, מי מהם עדיף (מנוע,פרקטיות,נוחות,איבזור)

וגם חוות דעת מאנשים שנהגו ברכבים הנ"ל..

תודה,

לירן.

כל המתחרות שציינת טובות וראויות,

הקרוז מציגה יתרון בנושא הבטיחות והאבזור עם רכבים כגון בקרת שיוט ומתגי הפעלה למערכת השמע מגלגל ההגה

בנוסף הנראות החיצונית והפנימית של הרכב עדיפה מעניקה מראה יוקרתי

במשפחתית סטנדרטית המנוע של הקרוז דומה מאוד למנוע של היונדאי ואילו המנוע של הסקודה הינו מנוע טורבו אך עדין ישנם רשמים לא מלהיבים ברשת למנוע זה,

תיבת ההילוכים של הקרוז בעלת 6 הילוכים ומצב טיפטרוניק הינה התיבה העדיפה מבין השלוש,

תמיד מומלץ לבצע נסיעות מבחן על הרכב ואז להחליט,

אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור,

גיא משברולט

פורסם

פרסמתי בזמנו תגובה הנוגעת ב- I30CW, אין שינוי בדעתי גם אחרי עוד כמה אלפי ק"מ, להתרשמותך:

1) הרכב מרווח מאוד גם מקדימה וגם מאחור, השוויתי לאחרים אין תחרות הוא בהחלט בין הכי מרווחים בקטגוריה

2) האוטו נוסע טוב, ההגה באמת לא מתקשר במאה אחוז ובהתחלה זה מוזר אבל כשמתרגלים אליו הוא ממש כיפי כי התמרון איתו קליל בכל מצב ובמעבר לאוטו אחר ההגה מרגיש כבד, נסעתי איתו בסופשבוע האחרון בכבישים הכי מפותלים בצפון ליד הגבול ולקחתי סיבובים בקלות ובמהירות מפתיעה.

3) המנוע חזק זה בולט במיוחד במישור או אפילו בירידה, בעליה קטנה הוא קצת כבד אם לא לוחצים מספיק על דוושת ההאצה, אבל אם נוהגים נכון הוא נותן כוח כשצריך וגם הקיק דאון שלו במידה וזה נדרש לעקיפה עובד מצויין והרגיש לי הרבה יותר בטוח ממכוניות אחרות שבהן התיבה הגיבה באופן עצבני או עצל

4) הגיר חלק ונעים, זה תענוג כשאני משווה לקיה פורטה (טיפטרוניק) שהייתה לי קודם או למכוניות נוספות שנהגתי עליהם (כמו C4 הנוראית שעשתה לי בחילה), ההחלפה באה בזמן ונעשית בצורה חלקה, פשוט תענוג והמעבר להילוך נמוך אם צריך הוא קל ונוח

5) הרדיו באיכות טובה, כיף לשמוע מוסיקה מהנגן אבל היתרון הבולט שלו על פני המון מכוניות זה איכות הקליטה, היא פשוט מעולה והכי טובה שנתקלתי בה בהשוואה למערכות ייעודיות של יצרנים מובילים וזה מפתיע

6) יש מספיק תאים, תא קטן מקדימה, תא כפפות מואר, תא משקפיים ותאורת מפות, זה נוח ולא מעצבן כמו בפוקוס שהדברים האלו פשוט חסרים

7) התא מטען הוא התענוג האמיתי, מצד אחד האוטו קצר יותר מהמתחרים בקטגוריית הסטיישנים, מקבלים תא מטען סביר בהחלט אבל מה שמגניב זה שיש תאים ממש שימושים למטה ובצדדים ככה שאת כל הדברים שתמיד אין להם מקום אפשר לאפסן בצורה טובה וככה התא מטען נשאר ריק ולא מלא בדברים שמטלטלים מצד לצד, בנוסף יש ווי תליה בשני הצדדים שזה התברר כשימושי מאוד לקניות בסופר ובכלל (עד 3 קילו), תאורה טובה ויכולת להרחיב בקלות את התא מטען באמצעות הורדת הכסאות וקבלת מפלס אחיד (מה שנקרא "מצב איקאה). בנוסף גם יש "תאורת ליווי עד הבית" ככה שניתן להשאיר את האור דולק והוא ייכבה לאחר כחצי דקה מרגע סיום השימוש באוטו.

למרות כל ההשמצות בכל מיני תגובות לכתבות הכסא שלו נוח (לטעמי) ויש לו כוונון מאוד עדין לגב באמצעות גלגלת שזה הרבה יותר נוח משיטת הידיות ובנוסף יש כרית לניפוח הגב התחתון

מבחינת חסרונות: שאון הגלגלים נשמע בקבינה והופך את האוטו לקצת פחות שקט מהצפוי אבל האטימה סבירה ככה שלא שומעים רוח, המושבים האחוריים טיפה בזווית לא נוחה והם קשים, הוא לא הכי חסכוני בדלק אבל הוא בסדר כ- 11.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת, הלוק שלו בפנים קצת פשוט ומאוד שחור אבל הפלסטיקים באיכות הרכבה טובה.

והחסרון הכי גדול, יצא לו כבר מחליף והוא התיישן, לזכותם של יונדאי אני יכול לציין שהם שינו את הצבע האפור לבהיר יותר (יותר אפור עכבר) וזה מחמיא לאוטו וגם החליפו את הטסות ליותר יפות בדגמים האחרונים שמגיעים בגלל הגדלת קוטר הצמיג מ- 15'' ל- 16''.

פורסם

לגבי ההגה, הוא מרגיש קצת עמום והרבה פעמים אני מוצא את עצמי מתקן את זוית ההגה בגלל שהסיבוב לא הספיק או היה יותר מדי, הוא קל מדי רוב הזמן ולא מתקשר.

איך אתה מפעיל את תאורת הליווי הבייתה? איזה שנתון הרכב שלך? אצלי האורות מתכבים עם כיבוי הרכב.

אגב אצלי צריכת הדלק הרבה יותר טובה, במיכל האחרון עם 400 קילומטרים בכביש 6 (הלוך חזור) ועוד כמה נסיעות קצרות האוטו נסע 569 ק"מ על 41 ליטר מה שאומר צריכה קצת הזויה של 13.87 ק"מ לליטר, הכי טובה שהושגה עד עכשיו. הרכב היה עמוס בנוסעים ומטען בכל הנסיעות. הממוצע בד"כ עומד על 12-12.5.

פורסם

כל הרכבים הם בסדר גמור.. אם אתה צריך את המקום קח את הסטיישן,

אם אתה נוטה לנעול את המפתחות ברכב אל תיקח סקודה, והקרוז סך הכל טובה לדעתי.. למרות שהדעות חלוקות.

פורסם
לגבי ההגה, הוא מרגיש קצת עמום והרבה פעמים אני מוצא את עצמי מתקן את זוית ההגה בגלל שהסיבוב לא הספיק או היה יותר מדי, הוא קל מדי רוב הזמן ולא מתקשר.

איך אתה מפעיל את תאורת הליווי הבייתה? איזה שנתון הרכב שלך? אצלי האורות מתכבים עם כיבוי הרכב.

אגב אצלי צריכת הדלק הרבה יותר טובה, במיכל האחרון עם 400 קילומטרים בכביש 6 (הלוך חזור) ועוד כמה נסיעות קצרות האוטו נסע 569 ק"מ על 41 ליטר מה שאומר צריכה קצת הזויה של 13.87 ק"מ לליטר, הכי טובה שהושגה עד עכשיו. הרכב היה עמוס בנוסעים ומטען בכל הנסיעות. הממוצע בד"כ עומד על 12-12.5.

מסכים לגבי ההגה, אבל כשמתרגלים זה באמת נחמד, אמא שלי הרבה זמן לא רצתה לנהוג על האוטו של אבא שלי שהוא במקרה גם I30CW, פעם אחת מחוסר ברירה היא נהגה וממש התמכרה להגה, אמרה שהוא תענוג כמו חמאה ולא בא לה לחזור לסוזוקי.

התאורת ליווי פשוט עובדת, זה עדכון תוכנה שהמוסך יכול לעשות לך באוטו ויש איזו דרך לראות את הגירסה של המחשב דרך הרדיו - חפש באינטרנט או בקש מהמוסך.

הצריכת דלק לא משהו כי רוב הנסיעות הם עירוניות בפקקים ולאחרונה אין לנו כמעט נסיעות בין עירוניות, היא גם ירדה קצת בחודש האחרון, זה בטח ישתפר, אם יש לך טיפים להגיע לצריכה טובה יותר אני אשמח לשמוע אבל ת'אמת שבגלל כל הפקקים אני לא נוסע הכי רגוע בעולם וזה כיף כי האוטו מגיב מהר, אבל זה לא הכי ירוק.

הרכב מנובמבר 2011, גירסה אחרונה עם גלגלים של 16'', צבע אפור עכבר וידית הילוכים משולבת ניקל (בשביל השואו :lol: )

פורסם
היי לירן,

הסקודה מצטיינת באיכותה, וכן במנוע החסכוני והחזק שלה. היונדאי מצטיינת במרווח הפנימי / תא המטען הענק, שברולט קרוז מצטיינת ברמת האבזור. לדעתי – מדובר על 2 קטגוריות שונות: הסטיישן, המיועדת לנהג ברוך המשפחה ומטלטליה, ומוכן להתפשר על חוויית הנהיגה על מזבח המרחב הפנימי, והשתיים האחרות – שמעט קטנות יותר בגודל, אך איכותיות יותר מבחינת האבזור וחויית הנהיגה. אם מרחב פנימי / נפח תא מטען אינם קריטיים – לך על הסקודה.

היום מציינים את "יום כדור הארץ" – היא הפחות מזהמת מכולן.

גיל מאוויס

נפח תא מטען קטן לסקודה? אפשר לדחוף לשם 4 אנשים ולעשות שם פיקניק...

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...