Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאור העובדה שהרכב עומד לשמש את אבי (בן ה 60) שסובל מפריצת דיסק ולאחרונה גם כאבי מפרקים בכל חלקי גופו :(

ההתלבטות בין SX4 שאבי ממש לא מתחבר לעיצוב שלה לבין רכבים דומים לה.

הדרישות הן כדלקמן:

1.ישיבה גבוהה.

2.כסא נהג תומך בגב התחתון.

3.כיוון ההגה כלפי מעלה ומטה-חובה ,כי אם ההגה לא מכוון מרגיש אבי לחץ בפרקי ידיו.

יכל להיות שהגה המתכוונן פנימה -החוצה ישפר את הכיוון ויביא לכיוון אופטימלי.

4.גיר אוט' בלבד,לא רובוטי.

5.רצוי רכב שיבקר מוסך לצורך טיפולים תקופתיים בלבד.

6.אבי אוהב מוסיקה ,במיוחד סוגים שונים של ג'אז,האפשרות לחבר זכרון נייד (מכל סוג עם USB),נראה לי כפתרון האולטימטיבי

אפשר להכניס המון שירים ,גם רדיודיסק שקורא קבצי MP3 יענה על דרישת כמות השירים הרבה.

7.משתמש רבות בדיבורית המובנית שיש בטידה,אם יירכש רכב ללא דיבורית מובנית ,אחזור לפורום על מנת להתייעץ לגבי רכישת דיבורית איכותית.

8.מכיר היטב את כבישי הארץ, משום מה מעוניין בGPS מובנה

אני שוקל בכובד ראש לשדרג את המערכת לאחת שתוכל לשמש גם כ GPS

כי לדעתי לקנות בארץ רכב עם GPS מובנה במחיר הנע סביב 130K ש"ח זו משימה בלתי אפשרית או שאני טועה ?

9.יש לי 3 אחיינים קטנים,לרוב המרחב המוצע מאחורה לא יהיה בשימוש אך לפעמים בסופי שבוע,אני בטוח שהוריי ירצו לקחת את הנכדים לטיול כלשהו,גן חיות,ים.

10.אבי רוצה לרכוש רכב כמה שיותר חסכוני בדלק ,עם מנוע 1400 לפחות.

מבחינת צריכת דלק יש את ג'אז הרציפה.

מבחינת מרבית הפרמטרים האחרים (לא נבדק לעומק) יש את הסוזוקי SX4 ,אבל החסרון הכי גדול הוא העיצוב

אני כמובן לא מעוניין להתווכח ולנסות להסביר שהעיצוב החיצוני הוא לא הקובע (מבחינתי לפחות),לאבי זה חשוב מאוד.

לשדרג לטידה חדשה זו לא אופציה כי רב הנסיעות הן בעיר ,בעיר הטידה צורכת לא מעט .

אילו רכבים נוספים יכולים להתאים?

פורסם

מה עם הטויוטה ספייס-ורסו החדשה? אמנם היא קטנה יותר מהSX4 אבל היא כן מתחרה (מבחינת הגודל והקטגוריה) בהונדה ג'אז. ברמת האבזור הגבוהה (113K) היא מגיעה לדעתי עם כל דרישות האבזור שלכם.

שווה לבדוק.

פורסם

הורים של אשתי קנו לאחרונה רנו פלואנס מגאן (האצ'בק).

רכב נוח מאוד, ישיבה גבוהה,הגה מתכוונן, מושב הנהג נהדר מבחינת התמיכה, יש דיבורית מובנית, כניסה USB למערכת מקורית.

GPS כמובן אין (כמו שאמרת, ברמת המחירים הזאת הדרישה כנראה לא תזכה למענה), אבל אפשר לקנות מכשיר GPS נפרד +תכנת ניווט.

בגאז' גדול ונוח, מרחב פנים נדיב, צריכת דלק לא רעה בכלל.

מבחינת העיצוב אני מאוד אוהב את פלואנס האצ'בק, אבל זה עניין של טעם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה לגבי הC3 החדשה? [אני יודע שהיא גבוהה ודי חסכונית] ,

לגבי אמינות אני לא שמעתי על בעיות מיוחדות.

או כל הקטגוריה של הכאילו קרוס וואגון ? [קטגוריית המיני דוגמת הניסאן ג'וק].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

ה-C3 החדשה היא לדעתי אופציה מצוינת, אבל אני לא בטוח שהיא מגיעה באוטומט, צריך לבדוק את זה, וגם את הדרישות שלכם מבחינת אבזור (קשה לי מאוד להאמין שהיא תמלא את הכל, גם ברמת האבזור הגבוהה, אבל האם מכשיר GPS חיצוני זה כ"כ נורא מבחינתכם?) לגבי אמינות קשה לדעת כי זה דגם חדש אבל המכלולים שלו (מנוע/גיר) מוכרים ולא ידועים כבעייתיים במיוחד מבחינת אמינות (שוב, אני חושב ששמעתי שהוא מגיע רק בידני. אם יש לך מידע אחר אז סבבה).

פורסם

ראשית,רציתי להודות לכל המגיבים על ההמלצות.

הGPS המובנה הוא משהו שאפשר לוותר עליו ,במקומו אפשר לרכוש GPS חיצוני ולא אמור להיות הבדל בין השניים.

יותר חשוב הוא מענה מלא לכל דרישות הנוחות ועלויות דלק\טיפולים\ביטוחים סבירות.

לגבי הנוחות,האם מתלים פחות קשיחים יעניקו נוחות משופרת ויקלו על כאבי הגב של אבי

בזמן הנהיגה בכבישים עם בליטות\פסי האטה ובורות ?

אני מניח שההמלצה היא לרכוש C3 פיקאסו,הרכב נמכר עם גיר רגיל בלבד ,גיר רגיל לא מתאים כלל.

מרבית רכבי הסידאן שיש בארץ נמכרים לליסינג ,עובדה שמורידה את ערכם ופוגעת בסחירות העתידית שלהם מפני שרוכש עתידי

יעדיף לרכוש את אותו רכב סידאן בתשלומים,עם אחריות מסויימת שהמוכר הפרטי פשוט לא מסוגל לתת.

מכירת כמות כה גדולה לחברות הליסינג מצמצמת מאוד את אפשרויות הרכישה אך בכל זאת קיימת העדפה לרכוש רכב שלא עתיד להגיע לליסינג בכמויות גדולות או בכלל (במידה וקיים כזה).

לפי נתוני היצרן(האופטימליים,אליהם אדם פרטי לעולם לא יגיע) הרנו מציגה צריכת דלק דומה מאוד לזו של הטידה המוכרת למשפחה

אבא מתעקש לא לשדרג את הטידה לטידה דומה עם כמה שיפורים (כמו ESP) כי הוא מעוניין ברכב שיציג צריכת דלק נמוכה יותר בעיר.

הג'אז כביכל תציג צריכת דלק טובה יותר מאשר הטידה אך אולי עלויות נלוות אחרות כמו טיפולים או ביטוח יהיו גבוהות יותר .

אבא מעוניין לטפל ברכב במוסך מאוד מקצועי או מורשה (הזול מהשניים).

היינו בסוכנות קיה וראינו את הסול,הצורה המרובעת של הרכב לא ממש משכה את העין.

פורסם

כמה הערות לגבי SX4 - שיש לי מזה כחצי שנה (ולפני כן היו לי עוד 3 רכבי סוזוקי אחרים - באלנ ושתי ליאנות):

1. לטעני הכסא נוח - אבל אביך צריך לבחון אותו בנסיעת מבחן. מדובר בעניין אישי לגמרי ואף אחד לא יוכל לבחון אותו עבורו.

2. מערכת השמע לא כוללת חיבור ל-MP3.

3. אין GPS מובנה.

4. אינ דיבורית מובנה, אני משתמש בדיבורית BT ניידת (מוטורולה T307, עלתה כ-300 ש"ח לפני 4 חודשים)) שעושה עבודה מצויינת ,טוען אותה פעם בחודש (וגם זה מוגזם), ומנצל היטב תכונות חיוג קולי. אם יש לו מכשיר סימביאני הדיבורית תשרת אותו היטב, אם מערכת הפעלה אחרת - צריך לבחרון את מאפייני החיוג הקולי אולם משאר הבחינות הדיבורית מצויינת. אני מניח שגם דיבוריות אחרות יעשו את העבודה באופן דומה. יש גם דיבוריות BT קבועות עם צג וכל מיני פעמונים ומשרוקיות אבל הן הרבה יותר יקרות.

5. נסיוני עם רכבי הסוזוקי הקודמים מבחינת אמינות טוב מאוד. קשה לי לחוות דעה על אמינות ברככב בן חצי שנה עם 5000 ק"מ על האודומטר.

6. המרחב במושב האחורי מעולה, ובדגם 4 הדלתות גם תא המטען גדול עם פתח רחב.

7. בשימוש שלי (חיפה וקריות, כמעט ללא נסיעות בין עירוניות) צריכת הדלק כ-10 ק"מ לליטר (בהשואה ל-8 קמ"ל בשימוש דומה במאזדה 3 של אשתי, אבל צריך להוסיף שהנהיגה שלי רגועה ושל אשתי אגרסיבית למדי).

8. מבחינת המחיר - ה-SX4 בגרסתו המאובזרת עולה 113,500 ש"ח, חסכון של כ-15,000 ש"ח בהשואה לדגמים המאובזרים של שאר היצרנים. אולי מדובר בקצת פחות פינוק, אבל אישית אותו פינוק לא שוה את ה-15K. אני גם לא רואה את חשיבות אבזור הפינוק ברכב שמשמש בעיקר לנסיעות קצרות, הוא הרבה יותר משמעותי למי שמבלה במכונית כמה שעות ביום ועשרות אלפי ק"מ בשנה.

9. ההערה לגבי רכבי הליסינג (מכל דגם) נכונה אם תרצה להחליף את הרכב כעבור 3 שנים, הגיל שבו רכבי הליסינג מציפים את השוק. אם אתה מתכוון להחזיק בו זמן יותר ממושך, כפי שאני נוהג לעשות, הרכב יצא לשוק כיד ראשונה פרטית באבזור גבוה, ויתחרה מול רכבי יד 2-3 עם עבר בליסינג, אבזור בסיסי וקרוב לודאי נסועה הרבה יותר גבוהה, כך שסביר שיימכר בקלות יחסית. כמובן - אין לדעת מה יהיה מצב השוק בעוד 6 שנים והכל בגדר ספקולציה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ראשית,רציתי להודות לכל המגיבים על ההמלצות.

הGPS המובנה הוא משהו שאפשר לוותר עליו ,במקומו אפשר לרכוש GPS חיצוני ולא אמור להיות הבדל בין השניים.

יותר חשוב הוא מענה מלא לכל דרישות הנוחות ועלויות דלק\טיפולים\ביטוחים סבירות.

לגבי הנוחות,האם מתלים פחות קשיחים יעניקו נוחות משופרת ויקלו על כאבי הגב של אבי

בזמן הנהיגה בכבישים עם בליטות\פסי האטה ובורות ?

אני מניח שההמלצה היא לרכוש C3 פיקאסו,הרכב נמכר עם גיר רגיל בלבד ,גיר רגיל לא מתאים כלל.

מרבית רכבי הסידאן שיש בארץ נמכרים לליסינג ,עובדה שמורידה את ערכם ופוגעת בסחירות העתידית שלהם מפני שרוכש עתידי

יעדיף לרכוש את אותו רכב סידאן בתשלומים,עם אחריות מסויימת שהמוכר הפרטי פשוט לא מסוגל לתת.

מכירת כמות כה גדולה לחברות הליסינג מצמצמת מאוד את אפשרויות הרכישה אך בכל זאת קיימת העדפה לרכוש רכב שלא עתיד להגיע לליסינג בכמויות גדולות או בכלל (במידה וקיים כזה).

לפי נתוני היצרן(האופטימליים,אליהם אדם פרטי לעולם לא יגיע) הרנו מציגה צריכת דלק דומה מאוד לזו של הטידה המוכרת למשפחה

אבא מתעקש לא לשדרג את הטידה לטידה דומה עם כמה שיפורים (כמו ESP) כי הוא מעוניין ברכב שיציג צריכת דלק נמוכה יותר בעיר.

הג'אז כביכל תציג צריכת דלק טובה יותר מאשר הטידה אך אולי עלויות נלוות אחרות כמו טיפולים או ביטוח יהיו גבוהות יותר .

אבא מעוניין לטפל ברכב במוסך מאוד מקצועי או מורשה (הזול מהשניים).

היינו בסוכנות קיה וראינו את הסול,הצורה המרובעת של הרכב לא ממש משכה את העין.

מכיוון שלאביך יש בעיות בריאותיות וחשיבות הנוחות בנהיגה/נסיעה היא קריטית,הכיוון של רכב צרפתי שהוא נוח ונעים יותר לשהייה בהרבה מרכב יפני,הוא נכון.

פורסם
מכיוון שלאביך יש בעיות בריאותיות וחשיבות הנוחות בנהיגה/נסיעה היא קריטית,הכיוון של רכב צרפתי שהוא נוח ונעים יותר לשהייה בהרבה מרכב יפני,הוא נכון.

הלב מסכים.

המח מסרב בכל תוקף.

ההסכמה של הלב נובעת מקריאת מספר לא מועט של מבחני דרך ,לרוב רכב צרפתי יהיה הנוח ביותר.

הסירוב של המוח ,ידוע ונדוש,אך תמיד (או כמעט תמיד) נכון:

1.עלויות טיפולים גבוהה יותר מאשר של רכב יפני (אולם,מחירי הביטוח נמוכים יותר).

2.ירידת ערך גבוהה יותר של הצרפתי כי את המחיר קובעים הצרכנים ולא היצרנים .

פורסם
לגבי 2,אתה צודק.

לגבי 1 אתה טועה.

לפחות עכשיו אני יודע שהקורס במאקרו כלכלה לא נלמד לשווא 8)

אם אני לא צודק לגביי עלויות הטיפולים או הביטוח ,אנא האר את עניי,לגבי רכבים תוצרת צרפת שעלויות הנ"ל דומות לרכבים היפניים.

אם ישנו רכב צרפתי בלאו הכי אמור להציג נוחות יותר טובה וגם יהיה חסכוני בדלק וגם עלויות אחזקתו דומות לאלה של היפני

אמליץ לאבי בלב שלם.

ולגבי ירידת הערך ,מהם ההבדלים הלכה למעשה ? (באחוזים בממוצע)

פורסם

גם שמעתי שאם לאוטו אין מנוע 1,600 הוא לא עולה את הקסטל.

ואתה יודע מה עוד? מה תגיד על זה שה SX4 הוא למעשה פיאט? פתאום מדובר ברכב אירופאי נוח ומפנק?

מספיק עם הסטיגמות. לחברה של אמא שלי יש בעיות גב קשות בעקבות תאונה שהיא עברה לפני 20 שנה. אתה יודע מה הרכב שהיה לה הכי נוח עד היום? סוזוקי בלאנו :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
גם שמעתי שאם לאוטו אין מנוע 1,600 הוא לא עולה את הקסטל.

ואתה יודע מה עוד? מה תגיד על זה שה SX4 הוא למעשה פיאט? פתאום מדובר ברכב אירופאי נוח ומפנק?

מספיק עם הסטיגמות. לחברה של אמא שלי יש בעיות גב קשות בעקבות תאונה שהיא עברה לפני 20 שנה. אתה יודע מה הרכב שהיה לה הכי נוח עד היום? סוזוקי בלאנו :roll:

איתמר.

תפסיק לבלבל את המוח ולהכניס לי מילים לפה,גם על פיאט לא המלצתי לו,כי גם לפיאט נסיעה די נוקשה,לא ברמת ריסוק עצמות של הסוזוקי,אבל גם נוקשה.

• תוכן חדש...