Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,

בשבוע שעבר בדקתי פוקוס 2005, שבעליה טען שהוא יד שנייה פרטית, אך בבדיקה התגלה שזה מליסינג. לאור הגילוי ולאחר התייעצויות החלטתי לא ללכת על זה.

היום בדקתי פוקוס 2005 נוסף - יד שנייה, בעלות פרטית, בעלות קודמת ליסינג (שלמה SIXT), מחיר מחירון, 120K קילומטראז'. העסקה הזאת נראתה הרבה יותר טוב מהקודמת מלכתחילה:

- המוכר העביר טסט לרכב בהצלחה ביום חמישי, כלומר יש לי ממש טסט לשנה (פחות כמה ימים).

- הבעיות היחידות שהוא דיווח עליהן היו:

* בטסט התגלתה נורה שרופה באור האחורי, והוא טיפל בזה מיידית

* הכפתור של פתיחת הבגאז' לא עובד לפעמים

* הברקס קצת חורק בעצירה בחורף - אומר שהלך לטפל בזה ואפילו רצה להחליף את הברקס, אבל אמרו לו במוסך שחבל על הכסף וזה תקין.

מעבר לזה הוא אומר שלא ידוע לו על תקלות נוספות. הוא גם עשה לי רושם של אדם אמין ומסודר שגם דואג לרכב שלו בפדנטיות.

- איך שהגעתי המוכר הושיב אותי והראה לי את כל המסמכים הדרושים:

* רשיון רכב על שם אשתו (השוויתי מס' תעודת זהות שלה עם הספח שלו)

* ברשיון רכב מצויין "בעלות קודמת - 01" - זה אומר שזה באמת יד שנייה נכון?

* בדיקה לפני קנייה שהוא ביצע ב-70K לפני שקנה את האוטו, שנראתה לי שעברה ממש נקי

* הסטוריית טיפולים - כל 15,000 כמו שעון + לפי צורך גם בין לבין

* טיפול טיימינג ב-120K כנדרש

* אומר שעשה עוד דברים "לא מתועדים" - החלפת צמיגים ועוד כל מיני דברים - לא נורא, לא תמיד עושים הכל בדיוק לפי הספר... :-)

- בדיקה שלי של הרכב: נקי ומצוחצח! (בניגוד גמור לזה משבוע שעבר) בפנים ובחוץ הכל נראה ממש יפה. נהגתי על הרכב והכל הרגיש ממש טוב: הגה רך ונחמד (שוב בניגוד לשבוע שעבר), אין רעידות במהירויות גבוהות (כנ"ל), הרכב יציב על הכביש, העברת הילוכים ללא בעיות. אכן יש את החריקה הנ"ל בעצירה אבל זה לא נורא.

נאים בעלי הרכב בעיניי, נאה הרכב בעיניי - היידה לבדיקה!

כיוון שהיינו בחדרה בחרתי ב"רישוי חפר" באזור התעשייה, בעקבות כל מיני פידבקים של אנשים. לא הייתי בטוח לגבי המכון הזה כי מצאתי באינטרנט מישהו שהגיש נגדו תביעה על בדיקה כושלת וגם שמעתי דעה רעה אחת, אבל מצד שני אחרים נתנו דעות חיוביות.

אני אישית התרשמתי מאוד לטובה מהמכון: השקיעו ממש בבדיקה ועשו אותה יסודית, וכשלקחו את הרכב לסיבוב זה היה לאיזה חצי שעה (הבוחן אמר שכיוון שעלה על הבעיה עם הקומפרסיה (תיכף אפרט) אז הוא נתן תשומת לב מיוחדת בסיבוב שעשה על האוטו). אח"כ ישבו והסבירו לנו בדיוק את הממצאים, ובניירות שנתנו לי גם נתנו לי דו"חות נוספים שלא קיבלתי בשבוע שעבר אצל מ.מ.מ. בחיפה - פליטת מזהמים, בדיקת בלמים והתכנסות גלגלים. אז בקיצור אני דווקא כן ממליץ על המכון.

אשמח אם תסתכלו על תוצאות הבדיקה כאן: http://www.tapuz.co.il/albums/publicalbum.asp?u=265563&a=770024

אז... ישבנו עם הבוחן והוא אומר שיש הפרשים רציניים בקומפרסיה - המקסימום 10, המינימום 6. זה דווקא משהו שצוין לטובה בבדיקה בשבוע שעבר של הפוקוס שלא לקחתי... בנוסף חסרים מים במערכת הקירור ויכול להיות שהדברים קשורים - הוא אמר שיכול להיות שהרכב התחמם פעם, אולי כתוצאה מחוסר המים שאובחן גם עכשיו. ואם אכן הייתה התחממות, אז יכול להיות גם שנגרם נזק בלתי הפיך לאטם ראש המנוע (ואולי לעוד חלקים?). הבוחן אמר ש"אפשר לחיות עם רכב שמתחמם" ושזה אמור להשפיע בעיקר בקיץ, אבל שצריך ללכת לבדוק את הנושא במוסך - מה הסיפור עם הקומפרסיה ולמה חסרים מים.

המוכר הגיב בהפתעה גמורה ואמר שמעולם לא התחמם לו / לאשתו (למיטב ידיעתו) הרכב, ושהוא לא מבין איך חסרים מים ברדיאטור. אמנם התגלתה איזושהי תקלה עם משאבת הקירור (או משהו בסגנון) בטיפול 120K שהוא עשה לפני זמן קצר אבל החליפו אותה וגם זה היה רק מחמת הספק. בנוסף לאור היסטוריית הטיפולים המדוקדקת שתיארתי זה נראה לו מוזר שיש אבחנה כזאת, אבל לזכותו ייאמר שהוא ביקש שאשלח לו את תוצאות הבדיקה והוא יערוך בירורים (שלחתי).

חבר שלי שעבד במוסך שנתיים-שלוש אמר שאינדיקציה כזו עשויה להעיד על "טראומה" בעברו של הרכב, ושכדאי להתרחק... אולי אותה טראומה קרתה במהלך תקופת היד הראשונה, ולכן הבעלים הנוכחי לא ידע עליה... אבל הוא כן עשה בדיקה לפני שקנה את הרכב (הראה לי) ושם לא היה שום אזכור כזה.

לצערי אני מומחה קטן מאוד במכונאות רכב, לכן אשמח אם תאירו את עיניי:

* איך בדיוק קוראים את בדיקת הקומפרסיה הזאת? הבוחן אמר שזה לא משנה מה המספרים - בבדיקה הזאת למשל היו מספרים 10 ו-6, ואילו בשבוע שעבר היה לי 28 ו-27 - אלא רק ההפרש ביניהם. האם המספרים האלה מציינים אחוזים? אני מעריך שהטורים של המספרים למטה זה מחולק לצילינדרים ול-4 פעולות המנוע, אז מה זה 4 המספרים למעלה - 10, 10, 10, 6?

* הבנתי שחלוקות הדעות לגבי אמינותה של בדיקת הקומפרסיה של מכונים, ושיש גם בדיקת הספק וגם דרך אחרת לבדיקת קומפרסיה במוסכים... האמנם?

* היו עוד ליקויים שהבוחן אמר שלא נוראיים: רעשים במנוע בלאי (אמר שנורמלי), נזילות במערכת היגוי, מצבר ישן, שמן כהה שחיקה בדיסקיות הילוכים. לגבי המצבר אני אבדוק מתי המוכר החליף אותו כי זה צוין בתיעוד הטיפולים שהוא הראה לי.

אבל: יש שם דו"ח של בדיקת בלמים, ויש שם הפרשים די רציניים בין "בלימה גלגל ימין" ל"בלימה גלגל שמאל" - האם זה משנה? הבוחן לא אמר לי על זה כלום...

* האם שווה לי ללכת עם הרכב הזה למוסך שיבדוק מה הסיפור, או פשוט לעזוב אותו מחמת הספק? כי כאמור הכל היה נראה ממש בסדר עד ל"קומפרסיה"/חשד התחממות הזה... ודבר אחד אחרון, אם אתם חושבים שכדאי לי לעזוב, האם יש לי "קייס" לבקש מהמוכר איזושהי השתתפות בעלות הבדיקה, כי התגלה ליקוי משמעותי?

חבר'ה, באמת המון המון תודה.

גלעד

פורסם

הרכב בהחלט שווה בדיקה נוספת. קח אותו למוסך שיעשה בדיקת קומפרסיה כמו שצריך, הבדיקת קומפרסיה במכון בדיקה נורא לא מדויקת. תחזור לפה עם הממצאים ואז נוכל לייעץ לך מה לעשות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא כדאי להכניס ראש בריא למיטה חולה. יש את האוטו הזה בכמויות, לא מתעצלים בדברים כאלו.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אני מסכים עם ההערות שכתבו מעליי אך בשוק של היום נורא קשה למצוא רכבים שמורים "כמו שצריך", אל תשכחו שמדובר ברכב שכבר 6-7 שנים על הכביש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלום,

יכול להיות שהמוכר פשוט קנה את הרכב מחברת הליסינג והסתמך על הבדיקה המוזמנת שהם ביצעו לו.

לכן הוא לא את ההיסטוריה האמיתית של הרכב.

גש עם הרכב למוסך שיבדקו לעומק את הבעיה.

בהצלחה.

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

• תוכן חדש...