Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני שוקל לקנות שברולט בלייזר,מנוע 4300,(מקבילה ל GMCגימי)..

כמובן שבארצנו הקטנטונת נטולת המשאבים,וטורפת המיסים,במחיריי הדלק של היום,חשבתי לעצמי שרק עם מערכת

גפ'מ,אני יוכל להנות מרכב שכזה.

לאחר בירורים ועצות שנתקבלו פה ושם,הבנתי,שרצוי שהמערכת הנ'ל תותקן אצל ממומחים(פירוק הסרעפת,על מנת ליקדוח

ויש כאלה שקודחים ללא פירוק?!)..איזה סוג של מערכת מומלצת ? יש הזרקה ישירה..ויש נקודתית? עוד הבנתי שיש צורך במשמנת לשסתומים,מה שאומר גם שהאוטו מתחמם ? פליז תנו דעתכם

האם יש מישהו שבבעלותו רכב כזה,ושניתקל בבעיות\המלצות?האם משהו יכול לעזור לי בהמלצות למתקינים,עוד עיצות שימושיות...,אולי בכלל לא כדי להתקרב לפרוייקט

כזה ?

אריק:roll:

:type: @@ :beerchug:
פורסם

משמנת \מיקסר היא חובה מפני שבדלק רגיל ראש המנוע מקבל סוג של שימון\קירור מהנוזל עצמו,

מכיוון שגז יבש הוא גורם לבלאי מואץ של ראש המנוע.

לגבי התקנה אני ממליץ ללכת למקום מוכר ולו רק בגלל שיהיה לך בית ושקט נפשי לגבי אחריות במידה ומשהו יקרה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

היי,תודה על העצה..

נאמר לי עי כמה חברה שיש ברשותם מכוניות כאלה,והתקינו מערכת גז,שאין צורך במשמנת בדגם הספציפי הזה,אגב מדובר במנוע,VERTEC..

עוד המליצו לי על מוסך ראשי של סובארו בהרצליה,שמתמחים במערכות לובטו האיטלקית..

אשמח לשמוע עוד המלצות\הכוונות בנושא..

בברכה

פורסם

שלום לך, כמותך גם אני מתעניין בקניית רכב בעל סמ"קים בריאים. שאלתי את מתקין הגז שלי האם הדבר מומלץ או אפשרי בגלל שישנם שמועות שמנוע שעובד על גז טוחן ראשי מנוע. הוא אמר לי "תגיד לי על איזה אוטו אתה מדבר ואני אומר לך אם זה אפשרי או לא". בכל מקרה, יש לי חבר עם לאנד קרוזר שהחליף מספר ראשי מנוע וזאת בגלל כנראה ההסבה לגז. דרך אגב, למי שאולי זה אקטואלי לגביו, בעל העסק אמר שלטיוטה ראב 4 ממש לא מומלץ לעשות הסבה לגז. הגיפון הקטנטן ממש לא יאהב ולא יסתדר עם זה.

מקווה שעזרתי בצורה כל שהיא.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שלום לך, כמותך גם אני מתעניין בקניית רכב בעל סמ"קים בריאים. שאלתי את מתקין הגז שלי האם הדבר מומלץ או אפשרי בגלל שישנם שמועות שמנוע שעובד על גז טוחן ראשי מנוע. הוא אמר לי "תגיד לי על איזה אוטו אתה מדבר ואני אומר לך אם זה אפשרי או לא". בכל מקרה, יש לי חבר עם לאנד קרוזר שהחליף מספר ראשי מנוע וזאת בגלל כנראה ההסבה לגז. דרך אגב, למי שאולי זה אקטואלי לגביו, בעל העסק אמר שלטיוטה ראב 4 ממש לא מומלץ לעשות הסבה לגז. הגיפון הקטנטן ממש לא יאהב ולא יסתדר עם זה.

מקווה שעזרתי בצורה כל שהיא.

היי

כן,בטיוטה פה בארץ גם אני שמעתי שזה לא מומלץ..לא יודע למה,בבנקוק למשל,כל המוניות זה מסוג טויוטה קורולה

ויש שם אולי איזה 3 מליון כאלה,וכולן נוסעות על גז..כנראה שבארץ זה אחרת..לגבי חברך עם הלנד קרוזר,לא יודע,כי כאמור יש בעיות עם הטויוטות והמערכת הזאת..

ככלל, מי שמכיר את המערכת,טוען שהגז נחשב "יבש" וכשאין קירור ושימון ע'י בנזין, זה גורם להתחממות תושבות השסתומים,והשסתומים עצמם,ולהרס הראש מנוע..

ספציפית לרכב שאני רוצה לקנות(GMC ג'ימי,)מסתבר שלא נחוץ משמנת ..לאחר היתייעצויות עם בעל רכב מסוג זה,ולאחר

ששני בעלי בעלי מקצוע טענו כך.האמת אני עדיין מתלבט קשות בעניין...

אגב אשמח לשמוע מי זה מתקין הגז שלך,אשמח לקבל ממנו עוד חוות דעת..

אריק

פורסם

ישנם מכוניות אשר מגיעות מהמפעל כשהן מתוכננות לשימוש בגז. הן לא מוסבות לגז אלא נבנו במיוחד על ידי המפעל כך שהן יוכלו לעבוד על גז. הונדה מייצרת מכונית כזו עוד משנת 1998. אפשר למצוא אותן בשימוש בעיקר במדינת קליפורנייה וניו יורק. חוץ משתי המדינות הללו ואולי עוד מספר מדינות בודדות שסובלות מזיהום אוויר אתה בטח יכול לתאר לעצמך שהן לא ממש נפוצות בארה"ב. מה גם שתחנות דלק שמוכרות גז לא ממש נפוצות. אישית, אני לא מבין מדוע היא לא מיובאת לארץ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Civic_GX

http://automobiles.honda.com/civic-gx/

אתה יכול לראות מה אומרים על זה בפורומים.

http://townhall-talk.edmunds.com/direct/view/.f09f5bf/

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אני חושב שלגבי הוספת מיקסר שמן זה שווה את העלות וחוסך כאבי ראש עתידיים [להזיק זה לא יכול להזיק].

לגבי מנועי טויטה אשמח אם תפרט על מנועי הלנד קרוזר והראב האם השתמשו במשמנת כזאת ואם לא.

תודה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אין לי מושג למה זה לא מצליח במכוניות הטויוטה פה בארץ..לא יודע אם זה קשור למשמנת הוא לא..

ממה שאני שמעתי,יש מספר בעלי מקצוע שלא ממליצים להתקין מערכות כאלו בטויוטה,ובפיג'ו..

בטויוטה שמעתי שיש הרבה תופעות של אי עמידת האוטו בטורים ברמזור..ושהאוטו נכבה פתאום באמצע נסיעה..(מסוכן מאוד !!)

בפי'גו שמעתי שזה גרם ל"בק פיירים",עד כדי היתפוצצות בית הפילטר אויר..וגם שהאוטו לא עומד על טורים באופן יציב..

כל מה שאני מתאר פה,זה "משמועות" בלבד,ומחומרים נוספים שקראתי בפורומים מסויימים..

לגבי ,לשים משמנת בכל מקרה זה לא יכול להזיק...

אין פה עניין של לחסוך בעלויות של מערכת כזאת..ברור שהייתי שם עוד סכום שולי למשמנת,על מנת שזה לא יהרוס לי את הראש מנוע ושאחר כך אני יצתרך להיכנס לנזק כספי גבוה..זה לא האישו

העניין הוא,שיש מכוניות שאכן כן בנויות כך שהדלק משמן ומקרר את השסתומים,ויש מכוניות שלא..כך שסתם זה לא נחוץ.ומתקין שאומר לך שלא נחוץ,זה ממש לא משקף את האינטרס שלו..וממה שאני שמעתי(ואני חוקר לעומק את העניין)עם לא צריך משמנת אז לא צריך,נקודה.

נ.ב : המלצה למי שכן צריך משמנת,להתקין מודול,שמזהה מתי נגמר השמן במיכל(1 ליטר),וברגע שהוא מזהה שאין שמן,הוא מתריע,ומעביר את המערכת למצב של בנזין !!

אריק

פורסם

TALROSE, אני מבין שיש לך, בעצם יש לאישתך RAV4. למען האמת אני חושב ומתלבט בינו לבין הגרנד ויטארה החדשה. שאלתי את המתקין גז והוא אמר שאת RAV4 הוא לא היה מסב לגז. גם אם היית פונה אליו ומבקש את זה הוא היה אומר לך שזה לא מתאים לרכב הזה. לגבי הגרנד ויטארה הוא אמר שעדיין לא פנו אליו לקוחות שביקשו הסבה לגז. אז כנראה שבאמת כל הטיוטות (לפחות הלנד קרוזר וה RAV4) לא יכולים לעבוד על גז או יותר נכון יגרם להם נזק במידה והם יעברו לעבוד על גז. דרך אגב, המתקין גז ששאלתי אותו הוא מוסמך הרכבה מטעם היבואן של המערכת ולא איזה חאפר שמתעסק בהתקנות מערכות גז פה ושם.

פורסם

כמה דברים שכדאי לדעת לא רק משמועות:

הסיבה לכך שישנם רכבים שיש להם נזק בראש המנוע היא העובדה שטמפ' הבעירה של הגז גבוהה יותר מהבנזין מה שיכול לגרום לשקיעת שסותומים או שרפה שלהם במקרה קיצון.בעיות נוספות יכולות להגרם מהתקנה רשלנית במערכת הקירור וגם הרס ממיר מכיול תערובת עני מידי.כיום יש מאגר מידע גדול על איזה דגמי רכב לא מומלץ להתקין דבר שלא היה קיים לפני כמה שנים משום שהבעיות מתחילות רק אחרי ק"מ 50K ויותר.התקנת המשמנת יכולה לעזור רק במקרים גבוליים למעט משמנות רב נקודתיות,בדרך כלל מנועים אמריקאים גדולים מהדור הישן עובדים מצויין עם גפ"מ ללא צורך במשמנת.

לפרטים נוספים ניתן ליצור איתי קשר בהודעה.

• תוכן חדש...