Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גפ''מ ב GMC גימי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני שוקל לקנות שברולט בלייזר,מנוע 4300,(מקבילה ל GMCגימי)..

כמובן שבארצנו הקטנטונת נטולת המשאבים,וטורפת המיסים,במחיריי הדלק של היום,חשבתי לעצמי שרק עם מערכת

גפ'מ,אני יוכל להנות מרכב שכזה.

לאחר בירורים ועצות שנתקבלו פה ושם,הבנתי,שרצוי שהמערכת הנ'ל תותקן אצל ממומחים(פירוק הסרעפת,על מנת ליקדוח

ויש כאלה שקודחים ללא פירוק?!)..איזה סוג של מערכת מומלצת ? יש הזרקה ישירה..ויש נקודתית? עוד הבנתי שיש צורך במשמנת לשסתומים,מה שאומר גם שהאוטו מתחמם ? פליז תנו דעתכם

האם יש מישהו שבבעלותו רכב כזה,ושניתקל בבעיות\המלצות?האם משהו יכול לעזור לי בהמלצות למתקינים,עוד עיצות שימושיות...,אולי בכלל לא כדי להתקרב לפרוייקט

כזה ?

אריק:roll:

:type: @@ :beerchug:
פורסם

יש לי חבר שעשה הסבה לג"פמ בג'ימי ומברך כל רגע על זה, עלויות ירדו לו ב 50%, והוא גם מדווח על תגובות יותר טובות.

עשה את ההסבה בסובארו הרצליה עלה 8 אלף

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

האם זה מנוע VORTEC עם "עכביש" פלסטיק? או שזה מנוע הזרקה חד נקודתית?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אחלה ערן,תודה-נראה שסוברו בארץ הם מומחים לעניין,לא ציפיתי שהם "יטפלו" ברכבים שלא סוברו..

העם זה המוסך ברחוב המנופים?

:lol:

ואין לי מושג העם המנוע הוא הזרקה נקודתית או עכביש..נראה לי נקודתית..אני יברר בכל מקרה,

האם יש לזה השלכה כל שהיא על החיבור לגפ'מ?

אגב האוטו שאני מכוון עליו,זה שברולט בלייזר,מודל 2002,יבוא אישי..

פורסם

היי, הסבה לרכב 6 צלינדר כולל משמנת, נע באיזור 8500-10000 ש"ח בערך, תלוי אצל מי אתה מתקין.

מערכות מומלצות הם טרטריני או לובטו, לובטו ניתן להתקין בסובארו הרצליה, טרטריני ניתן להתקין אצל מומחים אחרים.

משמנת:

מנוע בנזין, מתקרר באמצעות דלק, מעבר לקירור מים, ברגע שהמנוע נוסע על גז, אין קירור דלק, דבר המוביל לשריפת שסתומים, עקב שוני בתכונות חומרים (שסתומים עשויים מברזל/פלדה, ראש מנוע עשוי מאלומניום).

כדי להתגבר על הבעיה הנ"ל, מוסיפים למערכת "משמנת", זה בעצם מיכל שמן של ליטר, שמזרים טיפות של שמן לראש מנוע ע"מ לקרר את השסתומים כתחליף לדלק.

מומלץ מאוד לא לחסוך בהתקנת המערכת, להתקין רק אצל מתקין מומחה בעל פידבקים טובים, ולא לוותר על משמנת.

כמו כן, מומלץ לעשות סקר שוק מקדים, לגבי תחנות תדלוק באיזור המחיה שלך, ולהקפיד לתדלק גז אוטומטיבי בלבד.

(ישנם תחנות אשר מוכרות גז בישול רגיל, אשר מזיק למערכת הגז לאורך זמן).

ניתן לזהות גז אוטומטיבי באמצעות אישורים המוצגים בתחנה, ובאמצעות שלטים המורים על כך, כאשר התחנה היא סניף של "סופרגז" או "דורגז" (אלו 2 המשווקים היחידים אשר משווקים גז אוטומטיבי)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

עוד שאלה בהקשרו של עניין..

לגבי המשמנת,אם יש מיכל שמן,שמזליף דרך "טפטפות" שמן לשסתומים,זה אומר

שבתהליך ההתקנה צריך להרים את מכסה השסתומים ? (צריך אטם לאחר הרמה שכזאת)..וסגירה מקצועית כביכול..

ואם מרימים,אז מקבעים את הטפטפות מעל השסתומים,ועושים חור במכסה השסתומים על מנת להתחבר למיכל ?

...........,מדאיג אותי קצת התהליך..

נ.ב : אשמח להמלצות של בעלי מקצוע,הפועלים בעניין..

שבת שלום !

פורסם

האם יש לזה השלכה כל שהיא על החיבור לגפ'מ?

השלכות עלולות להיות. למשל אני מכיר מקרה עם מנוע V8 VORTEC (מנוע V6 הוא נגזרת ממנוע V8 350) שלבעל הרכב היו בעיות בעקבות התקנת מערכת גז, עד כדי כך שהוא בסוף נאלץ לוותר עליה.

ראש מנוע עשוי מאלומניום

אם מדובר על מנוע שהוא נגזרת ממנוע שלי (כלומר V6 4.3), אז זה ראש ברזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

השלכות עלולות להיות. למשל אני מכיר מקרה עם מנוע V8 VORTEC (מנוע V6 הוא נגזרת ממנוע V8 350) שלבעל הרכב היו בעיות בעקבות התקנת מערכת גז, עד כדי כך שהוא בסוף נאלץ לוותר עליה.

אילו בעיות? תתקבל בברכה עוד תגובה ועוד עצה

פורסם

הבעיות שהיו לו זה בק פיירים בסעפת יניקה שפיצצו מספר פעמים בית פילטר אויר למשל.

פורסם

הבעיות שהיו לו זה בק פיירים בסעפת יניקה שפיצצו מספר פעמים בית פילטר אויר למשל.

יוווווו,קראתי שלמישהו זה קרה בפיג'ו 307..,וזה קרה לו רק כאשר המערכת הייתה על גז,כאשר הוא העביר לדלק זה נפסק..

הוא היה בסוכנות הראשית של פיג'ו,ולא נתגלתה שום תקלה במנוע.מישהו הגיב לטענה זאת ואמר שזה כתוצאה מהתקנה

לא מקצועית במערכת הגז..דילמה..

עוד שאלה אלייך : האם מנועים 4300 (סונומה,גימי,וכ'ו)נחשבים למנועי vortec?

מה ההבדל בין מנועים אלה למנועים אחרים ?

ןהאם ב umi הם יוכלו להגיד לי האם מנוע מסוג האוטו שאליו אני מכוון יוכל להתאים למערכת גפ''מ ?

אני מדגיש שוב,שמדובר ברכב מסוג שברולט בלייזר יבוא אישי(צורה כמו של הג'ימי),ואותו נפח מנוע,אך יכולים כנראה להיות שינויים..מה גם שזה מודל 2002,ובשנים אלו כבר לא יצרו את הגימי(עד 99')

בתודה מראש

פורסם

אני לא מתמצא במערכות גז, כי לא שוקל מערכת כזאת ברכב שלי - אני לא בעד התערבות במערכות מנוע והנעה (ראיתי גם איך ניראות התקנות האלו - לא ספציפית ב-GMC אבל BMW למשל, לא מצא חן בעיני). חלק זה VORTEC, הישנים יותר לא. אם זה VORTEC, כתוב על המנוע.

אם אתה רוצה מערכת גז, תתיעץ עם מקצוענים בתחום ולא עם אלה שהעיקר להם זה למכור.

• תוכן חדש...