Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני שבועיים בשעות הערב יצא לי לעבור בכביש 40, מדרום לצפון, בקטע שבין קריית מלאכי לצומת ראם.

לטעמי זהו אחד מקטעי הכביש הציבוריים האיכותיים ביותר בארץ עם איכות אספלט ותשתית משובחת (כנראה שהתפקשש משהו במע"צ). בנוסף, משכו את תשומת ליבי קווי ההפרדה בין הנתיבים כמו גם השוליים, שבשעת חשכה נראו לא פחות ממסלול המראה. מעולם לא ראיתי סימונים כה בולטים. כשעקבתי אחרי הסימונים נוכחתי לגלות שבכמה מקטעים אותם סימונים פתאום סטו הצידה, היו חסרים או התגלגלו, מיד נזכרתי והבנתי שמדובר במדבקה ולא בצבע. עדיין, על אף כמה פשלות - אין מה לומר - הכביש היה נראה מליון דולר ובסטנדרטים שאף פעם לא נתקלתי בהם בארץ.

אתמול בערב שוב יצא לי לעבור בקטע הכביש הנ"ל. נחרדתי לראות שכמעט כל הסימון הוסר לחלוטין ונדמה שנותרו רק פסי מדבקות אקראיים. הכביש נראה עלוב עם סימון דהוי ואין בכלל מה להשוות למצב שהיה רק לפני שבועיים.

אני בספק שמדובר בפעולת הסרה יזומה. ניסוי בחומר חדש לא עורכים על פני 4 קילומטרים ובטח שלא על פני שלושה נתיבים. גם עצם העובדה שנותרו מדבקות במקומות אקראיים לחלוטין וללא שום סדר מוכיחה כי אף אחד לא טרח להסיר את המדבקות.

בשורה התחתונה נראה שיש כאן מחדל שעלה כמה מאות אלפי שקלים (במקרה הטוב) ועוד מקרה בו בטיחות הנוסעים נפגעת ע"י הגוף המרכזי האמון עליו ואף אחד לא שם את ראשו.

ולתפארת מדינת ישראל!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני חושב שאתה ממהר לחרוץ את דינן של המדבקות הללו. ראשית, היצרן שלהן (3M) נחשב ליצרן גדול ורציני מאוד עם קו מוצרים ענק שאישית עוד לא יצא לי להתקל במוצר לא טוב שלו.

שנית, יש לזכור שהבעיה של הצבע, בה"א הידיעה, היא מקדם החיכוך המגוחך שלו, שזאת בדיוק הבעיה שאותן מדבקות אמורות לפתור.

מה שאני מניח שקרה זה שמשהו התפקשש בהדבקה של אותן מדבקות. בכל זאת, ישראל היא שוק זערורי עבור היצרן, ואני בטוח שאם הוא הוציא מוצר שכזה, הרי שמשתמשים בו בעוד כמה מקומות ברחבי הגלובוס - ובהצלחה.

מבלי להבין את הסיבה האמיתית שגרמה להתקלפות המדבקות, לא ניתן לפסול אותן על הסף כפי שאתה עשית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם הבנתי נכון את דבריו של איתמר, המחדל הוא בכך שכרגע אין סימון ראוי על הכביש, עם מדבקה או אחרת.

החברה הלאומית לדרכים פשוט הזניחה את הקטע הזה ושכחה לבדוק אם המדבקות בכלל עדיין שם או לא.

מהיכרות עם 3M והחומרים הרלוונטיים, אני מניח שהבעיה היא דווקא בהתאמת סוג המדבקה לסוג האספלט,

ולא במדבקה עצמה. זה עוד משהו שהייתי מצפה ממע"צ לבדוק מבעוד מועד, ולא לגלות בדרך הקשה.

פורסם

"החברה הלאומית לדרכים באמצעות אגף מו"פ משלימה בימים אלה שלב ראשון במכרז ניסיוני של סימון דרכים באמצעות סימונים ארוכי קיים. במסגרת המכרז יושמו סימונים מסוג צבע דו רכיבי ויריעות בהדבקה. העבודות בוצעו בכביש 2 בגבולות מרחב צפון, בין ק"מ 56 – 92 ויבוצעו בהמשך בכביש 40 בין צומת קריית מלאכי לצומת ראם בתחום מרחב דרום.

במסגרת החוזה תבדוק החברה את עמידות הסימונים לאורך הזמן ואת רמת החזר האור לאורך שלוש שנים.

ההיבט ההתקשרותי המיוחד בחוזה זה הנו שיטת התשלום הייחודית: השיטה כוללת סדרת תשלומים לאורך תקופת הקיים הנדרשת של 3 שנים. התשלומים מבוצעים ע"פ אבני דרך כאשר הראשון הינו ביום ביצוע העבודה בשטח ואילו שאר אבני הדרך כוללות תקופות של 6 חודשים, כל אחת, שבסיומם התשלום יבוצע רק לאחר קבלת דו"ח מעודכן של הקבלן לגבי עמידה בדרישות החזרי אור.

אגף מו"פ מודה על העזרה והתמיכה לחטיבת תפעול ואחזקה, אגף התקציבים, אגף אבטחת איכות ואגף התקשרויות. עם סיום אבן הדרך הראשונה בהצלחה, אנו מאמינים כי נסללה הדרך לשימוש בסימוני דרך מתקדמים גם בכבישים האחרים. בימים אלו פורסמה הודעה בתקשורת על כוונת החברה ליישם סימוני דרך בעלי קיים ארוך בפרויקטי פיתוח ובשלבי ביצוע בעלי משך ממושך."

גילוי נאות אני עובד בחברה הלאומית לדרכים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אני חושב שאתה ממהר לחרוץ את דינן של המדבקות הללו. ראשית, היצרן שלהן (3M) נחשב ליצרן גדול ורציני מאוד עם קו מוצרים ענק שאישית עוד לא יצא לי להתקל במוצר לא טוב שלו.

שנית, יש לזכור שהבעיה של הצבע, בה"א הידיעה, היא מקדם החיכוך המגוחך שלו, שזאת בדיוק הבעיה שאותן מדבקות אמורות לפתור.

מה שאני מניח שקרה זה שמשהו התפקשש בהדבקה של אותן מדבקות. בכל זאת, ישראל היא שוק זערורי עבור היצרן, ואני בטוח שאם הוא הוציא מוצר שכזה, הרי שמשתמשים בו בעוד כמה מקומות ברחבי הגלובוס - ובהצלחה.

מבלי להבין את הסיבה האמיתית שגרמה להתקלפות המדבקות, לא ניתן לפסול אותן על הסף כפי שאתה עשית.

פספסת לגמריי את הכוונה שלי. אין לי שום תלונה כנגד המדבקות, שכן הן בפירוש טובות יותר מצבע ונראה שהן גם די מחוספסות לטובת הגברת החיכוך, הכוונה שלי הייתה למחדל ההתקנה שלהם שכן לא הגיוני שלאחר שבועיים לא נשארת במקומה מדבקה אחת לרפואה.

"החברה הלאומית לדרכים באמצעות אגף מו"פ משלימה בימים אלה שלב ראשון במכרז ניסיוני של סימון דרכים באמצעות סימונים ארוכי קיים. במסגרת המכרז יושמו סימונים מסוג צבע דו רכיבי ויריעות בהדבקה. העבודות בוצעו בכביש 2 בגבולות מרחב צפון, בין ק"מ 56 – 92 ויבוצעו בהמשך בכביש 40 בין צומת קריית מלאכי לצומת ראם בתחום מרחב דרום.

במסגרת החוזה תבדוק החברה את עמידות הסימונים לאורך הזמן ואת רמת החזר האור לאורך שלוש שנים.

I REST MY CASE. שלוש שנים?! הדבר הזה לא החזיק שבועיים, וכמו שבחרתי להדגיש באדום זה כנראה קטע הכביש השני שסומן עם המדבקות. ראיתם שזה לא עובד בקטע הראשון, למה להמשיך בשני?? מי האידיוט (וסליחה על הקללה בצרפתית) שאחראי על המחדל הזה ועל כל הכסף שירד לטמיון??? אין טיפת שכל במע"צ? באמת!

נראה לי שסדרתי אחלה כתבת תחקיר לכל עיתונאי הרכב שקוראים בפורום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לאחרונה גם אני נתקלתי במדבקות מתקלפות שכאלה.

אני מאמין שזה מה שקורה כשמנסים להשתמש במוצר דביק בזמן גשם...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

יסלחו לי המנהלים על הקפצת שרשור ישן.

יצאתי כרגע ממצגת של החברה שהסבירה בין היתר מדוע המדבקות לא החזיקו מעמד.

היצרן 3M הגדיר בהתחלה שהשימוש במדבקות צריך להיות בכביש שמצבו סביר ושלא ירד גשם בשבוע שאחרי ההדבקה. לאחר שהדביקו לפי הוראות היצרן, ירד גשם אחרי למעלה משבוע והמדבקות התקלפו. היצרן שינה את ההוראות לכביש חדש ולכביש שיהיה יבש במשך שבועיים. לפי ההסבר הקבלן לא קיבל כסף על יישום העבודה מכיוון שהמוצר לא החזיק מעמד.אופן התשלומים היה כזה שהחוזה מחולק ליישום העבודה ואבני דרך למשך שלוש שנים. כלומרמכיוון שהמדבקות לא החזיקו אפילו שבועיים הקבלן לא קיבל כסף על היישום ובטח שלא על אבני הדרך שלאחר מכן. מה שכן יצא מכל הסיפור זה שלמדו להרכיב את המדבקות בצורה טובה יותר ומאמינים שבעתיד המוצר יחזיק הרבה הרבה יותר זמן.מבחינת נראות המוצר פי 5 יותר טוב מאשר פסי הצבע.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

AMIR, לדעתי החברה הלאומית לדרכים צריכה לחלק לכל בעל רכב צמיגים R888, וכך להקטין את החיכוך ולמנוע את הרס המדבקות :-P.

רק אני חושב שהמדבקות האלו הם רעיון גרוע ויוצא שצורת הסימון הזו יוצאת הרבה יותר יקרה מצביעה?

פורסם

מצחיק שהקפצת את השרשור הזה, תכננתי לעדכן אותו.

לפני 4 שבועות לא היה כל זכר למדבקות. רובן ככולן פשוט נעלמו.

לפני שבועיים שוב חזרו המדבקות, וככל שהספקתי לראות כולן במקומן, ללא שום קילוף וכמו בפעם הראשונה - אין מה לומר - המדבקות האלה נראות פי 100 יותר טוב מכל צבע לסימון כבישים.

אתמול שוב עברתי בקטע הדרך הנ"ל וזה אחרי שבוע שבמהלכו ירד גשם ולהפתעתית כל המדבקות היו במקומן. חבל רק שלא טרחו לגרד את הצבע הישן שכן המדבקות הודבקו על הפסים הצבועים והם אינם חופפים. כמו כן שמתי לב שבערך 50~ מטרים מהצמתים אין מדבקות, ככל הנראה מחשש לבלאי מוגבר וקילופן המהיר.

המשך יבוא :wink:

איתמר.

אגב אמיר, צריך להיות בעל ראש קטן (קטן קטן קטן) כדי להמציא תירוץ עלוב שכזה. מישהו במע"צ חיפף, לא ביצע את ההדבקה כמו שצריך והפיל את האשמה על היצרן. עלוב ופטתי.

פורסם

אני לא בא להגן על אף אחד ממע"צ.(למרות שמע"צ היום היא חברה ניהולית ואף אחד שם לא מחזיק טוריה ביד- יש מחלקת ביקורת והיא בודקת את הקבלנים וכשהיא עשתה את הביקורת הקבלן לא קיבל תשלום). אני מתנגד לכותרת הקצת מתלהמת שלך (שהיא קצת מובנת כי יש עליהום קבוע לגבי מע"צ).בכל מקרה עם החלק הראשון של הכותרת אני מסכים, אכן ביזיון שמדבקות לא החזיקו שבועיים. החלק השני הוא שהפדיחה פשוט לא עלתה כי לא שילמו לקבלן על ביצוע העבודה. זה כל מה שרציתי להבהיר.

fiat x1/9

פורסם

את זה אף אחד לא יכול לדעת למעט השגת מידע ממקורות פנימיים. לאזרח ההדיוט זה נראה כאילו הרבה כסף ציבורי נשפך כאן.

ואין לי שום מילה רעה נגד המדבקות, על אחת כמה וכמה שהן באות מחברת 3M וברור לחלוטין שהאחראי למחדל הוא מי שהדביק אותן.

איתמר.

• תוכן חדש...