Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקתי את הנתונים של הרכב וראיתי שהנפח שלו הוא 1300 עם 80 כוח סוס , עכשיו אני לא הכי מבין בעניין אז רציתי לדעת עם הרכב יכול לסחוב נסיעות קשות והעם הוא נחשב רכב איטי או במהירות סבירה?

פורסם

לא צריכה להיות לו שום בעיה לסחוב נסיעות קשות, פשוט בעליות צריך לנסוע על הילוכים נמוכים יותר.

פורסם

מדובר על מנוע 1250 סמ"ק, 8 שסת' המספק 77 כ"ס. לא תהיה לו בעיה לסחוב נסיעות קשות, אך זה יהיה באיטיות, בהילוכים נמוכים ורעש מנוע חזק יחסית.

פורסם

אני לא בטוח שהוא מספק 77 כ"ס. לדעתי פחות.

בכל מקרה - גם במנוע החלוש הצלחתי לנסוע עם מזגן + נוסעת + מטען את העליות של סדום על הילוך שלישי, במהירות 60 קמ"ש.

אם אתה נוסע מדי יום את העליות של סדום, אני ממליץ על אוטו אחר.

אם לא, אז סע לשלום - המפתחות בפנים.

לגבי רכב איטי - עד לפני 15 שנה אנשים נסעו פה וחרשו את הארץ עם פיאט אונו מנוע 1000 עם 45 כ"ס ולא קרה להם כלום.

היום רכב חזק פי 2 עם מזגן עוצמתי וסלון שפעם היה רק במרצדס, נחשב ל"רכב עגלה".

פורסם

ווי ווי ווי, איזה סלט (מהוואי!) עשו פה!

בגרנדה פונטו קיימים בארץ המנועים הבאים:

מנוע 1.25 ל' 8 שסתומים מפיק 60 כ"ס.

מנוע 1.4 ל' 8 שסתומים מפיק 77 כ"ס.

מנוע מולטיאייר - לא נידון ולכן לא רלבנטי לשרשור זה.

למשך כשלושה חודשים היתה ברשותי גרנדה פונטו בעלת המנוע הקטן יותר, איתה נסעתי מידי יום ביומו מגוש דן לירושלים וסביבותיה. נכון, היא ממש לא חזקה, אבל היא גם לא מעכבת את התנועה בשום צורה (רוב הזמן אני דווקא הייתי מזיז מתנחלי שמאלי מהנתיב החביב עליהם :wink:).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, תיקון קטן (לסלט נוסח הוואי): מנוע ה1250 סמ"ק מספק 65 כ"ס.

ולפותח השירשור, כ"ס זה לא הכל. יש את משקל הרכב, מומנט- ובאיזה סל"ד הוא מושג, ועוד פרמרטרים שונים שמשפיעים בסופו של דבר על הנסיעה. ולאחר כל השיקולים והניתוחים, כל רכב בימינו יעלה כל עליה (אולי חוץ מבכפרים דרוזים בצפון שם העליות הן כמעט 180 מעלות:shock:) בטח עליות לירושלים ובחיפה. אני חרשתי כל מיני עליות ומורדות ונסעתי בכבישים משונים עם יונדאי אטוס 55 כ"ס אוטומט!. הילוך נמוך יותר או גבוה יותר זה לדעתי פחות רלוונטי בטח עם צריכת הדלק המעולה של הפונטו.

ומניסיון עם הדגם של ה77 כ"ס, הרכב לא מרגיש עצל כל כך ואין הבדל גדול בהרגשת הכוח שלו לעומת משפחתית סטנדרטית.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...