Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגיד ובית עסק לא מוכן לתת אחריות על חוטים שלקוח מביא- זה מקובל ולגיטימי בדיוק שלא תקבל אחריות על רמקולים שאתה מביא איתך.

מה שאני רוצה לאמר שדין חוטים כדין מגבר שאתה מביא בעצמך.

כשאני בא למתקין אני לא מעוניין לחסוך, ולא בא כדי לצאת בזול. אני מעוניין לקבל עבודה טובה ומוכן גם לשלם בהתאם. אבל על הציוד ורכיבי ההתקנה זכותי בתור לקוח להביא איזה שאני רוצה.

שהמתקין יתמכר את העבודה בכמה שנראה לו. מתאים לי? אשלם. לא מתאים לי? לא חסר מתקינים אחרים.

אבל לטעון שלבוא למתקין עם חוטים זה כמו להכנס למסעדה עם סנדויץ' היא טענה משוללת מיסודה.

לגבי הספק עקיצה שלך לגבי ואן דן הול, אני מבין מתוך הקונטקסט שאין לך מושג על מה מדובר. תתפלא איזה עולם שלם יש מעבר לקיטים התקנה של BOSS.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

רגע מה אתם אומרים שעדיחף לי לא להתקין בחנות שאני קניתי תרמקולים ואת הרדיו דיסק?

כי בחנות הזו זלזלו בי בצורה בלתי רגילה ולא מגיע להם שנפרנס אותם עוד

פורסם

אם מההתחלה זלזלו בך למה קנית מהם מוצרים

היית צריך ליזרוק על המוכר את המגבר :lol:

אם זלזלו בך אז לא מגיע להם להיתפרנס על חשבונך וכל וחומר שאם תיהיה לך בעייה או שתצטרך אותם הזלזול יהיה כפול :idea:

ועוד משהו אם עדיין לא פתחת והישתמשת ברכיביחם תחזיר להם הכל וקח את הכסף בחזרה כי "מהיום ללקוח יש יותר כח "

::FEEL THE {XS} power::

פורסם
נגיד ובית עסק לא מוכן לתת אחריות על חוטים שלקוח מביא- זה מקובל ולגיטימי בדיוק שלא תקבל אחריות על רמקולים שאתה מביא איתך.

מה שאני רוצה לאמר שדין חוטים כדין מגבר שאתה מביא בעצמך.

כשאני בא למתקין אני לא מעוניין לחסוך, ולא בא כדי לצאת בזול. אני מעוניין לקבל עבודה טובה ומוכן גם לשלם בהתאם. אבל על הציוד ורכיבי ההתקנה זכותי בתור לקוח להביא איזה שאני רוצה.

שהמתקין יתמכר את העבודה בכמה שנראה לו. מתאים לי? אשלם. לא מתאים לי? לא חסר מתקינים אחרים.

אבל לטעון שלבוא למתקין עם חוטים זה כמו להכנס למסעדה עם סנדויץ' היא טענה משוללת מיסודה.

לגבי הספק עקיצה שלך לגבי ואן דן הול, אני מבין מתוך הקונטקסט שאין לך מושג על מה מדובר. תתפלא איזה עולם שלם יש מעבר לקיטים התקנה של BOSS.

מתנאל מה הרכיב הכי חשוב באיכותו בחיווט ברכב אתה יודע? בוא תכתוב פה מה ה"חוט" שאיכותו זה הדבר החשוב ביותר בהתקנה ברכב

פורסם

לא עונה במקומו, אבל אם חושבים שלהתקין מגבר מקיטים של 50 שקל שבה האריזה כבר עולה יותר , שמכילים כבלים שכמות הנחושת שם שקולה לכמות הנחושת בתייל לטלפוניה זה בדיוק כמו להתקין עם כבלים של סטינגר או קנוקונספט - זה מקביל למחשבה שמגבר V15 ואחיו החורגים - שאפשר לרכוש לפי משקל ב ALIBABA.COM כמו עגבניות שעמדו שבוע בבאסטה בשוק , והספק נשבע לך בשכנה שלו שזה תכנון עצמי שלו ויצרנים בעלי שם מייצרים אצלו :roll: ואפשר יהיה לשווק אותם תחת המותג "דוד CAR AUDIO "- הוא מספק ואיכותי.

ואגב: לי היו רעשים קצת במערכת בווליום נמוך ללא מוסיקה מתנגנת. ואחרי החלפת כבל מינוס ל 4G איכותי מ 8 (ולא שה 8 לא היה מסוג זבל ) הרעשים פחתו במידה ניכרת עד כמעט להעלמות.

כבל מתח גרוע ודק יהיה בעל התנגדות עצמית גבוה יחסית כך שמתח הכניסה שהמגבר יקבל יהיה נמוך יותר מהאפשרי ויגרע מאוד מביצועיו של המגבר שלא נדבר כמה כבל כזה יכול להתחמם.

כבל RCA גרוע ולא מסוכך ולא מוגן (shielded) יכול בקלות לספוח רעשים ולקבל השראות מכבלי מתח כאלו ואחרים.

כבילת רמקולים גרועה - שוב התנגדות עצמית גבוה עם כבלים דקים יביאו להנחתה של האות המוגבר המגיע לרמקולים - ואז יש כאלו שחושבים שצריך מגבר הספק "כבד " יותר ולתקן עם הדגשת נמוכים בשעה שכבלי רמקול טובים יכולים לפתור את הבעיה.

אז כל הכבילה חשובה !

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

עופר נראה לי שכבר מי שהיה צריך לענות יפחד לענות חחח :lol:

בגדול חברה נחמדים הכבל החשוב ביותר בהתקנה ברכב הוא כבל המתח שיוצא מהמצבר ועובר כ 5 מטר עד לאן שהוא צריך להגיע. כבל כזה לא משנה מי היצרן כרגע אם הוא בעל איכות נמוכה כל המערכת שווה לתחת, צריכת הזרם הכי גבוה עוברת דרכו [מה שאומר עופר אין קשר למתח אתה תראה תמיד "13.8" וולט בקצה איפה שנמצא המגבר] לעומת זאת מאחר והוא מחובר "בטור" למתח של המגבר יש נפילת זרם וכמה שאיכות הכבל גבוהה יותר ככה הנפילה מינימלית מה שמאפשר קבלת זרם "נקי" וללא התנגדות שיוצרת הרבה צרות לכלל המערכת [רעשים,נפילות/קריסה של המגבר וכו'] גם הפרש הפוטנציאל שנוצר בין קו המתח של המגבר לרדיו דיסק או לשאר הפרוססורים יביא לרעשים ותופעות שמתקין ישתגע מהם.

כבלי הרמקולים שמורצים מהמגבר לרמקולים הם בסדר החשיבות השניה וזאת שוב בגלל הצורך להעביר זרם למרחק גדול יחסית.

כבלי ה RCA חשובים בהחלט אבל דווקא שם הם יכולים להיות מאיכות גרועה ואם הם יועברו שלא לצד קוי מתח או קוי השראה כלשהם לא תהיה שום בעיה, ופה חשובה המקצועיות של המתקין לדעת בכל רכב ורכב איפה נקודות התורפה של כל רכב. בדר"כ מרכז הרכב הוא המקום האידיאלי להעברת קוי אות ולא קווי מתח. לעומת זאת מי שעושה הרבה צרות בעניין הם תקעי ה RCA אלו שהם חראים יצרו מצב של "מגע רופף" וקורוזיה תוך פרק זמן קצר.

מי שמתקין מערכת לבד חייב לדעת לפחות דברים בסיסיים בתחום חשמל ואלקטרוניקת הרכב. אני אישית מכיר בעלי אורוות שהחליטו להיות מתקינים ובאמת שאין לי נגדם כלום אבל ראבק אוכפים ופרסות זה לא מכשירים אלקטרונים.

יאללה תרימו ארוע שבו אוכל לתת הרצאה אני אשמח אני לא מאלו ששומרים סודות מקצוע. אני רק לוקח 1000 שח לשעה :lol::lol::lol:

פורסם

כבל מתח גרוע ודק יהיה בעל התנגדות עצמית גבוה יחסית כך שמתח הכניסה שהמגבר יקבל יהיה נמוך יותר מהאפשרי ויגרע מאוד מביצועיו של המגבר שלא נדבר כמה כבל כזה יכול להתחמם.

זה תקף במגבר שעלותו זהה לכבל :)

מגבר פשוט החל מ300 שקל לא מושפע מתנודות של 1-2 וולט.

אודי A4

דימה.

פורסם

MOTORONIX,

אין לי ממש מה "לפחד" להגיב,שום דבר מדברייך לא אמור "להפחיד אותי".

אני קצת מאבד את הכוונות שלך, מה אתה מנסה לעשות? מבחני ידע לי ולשאר הקוראים בפורום על מושגים בעולם ההתקנות? אז בדיוק סימתי היום תקופת מבחנים.

בשום מקום במהלך השרשור לא זלזלתי בחשיבות של כבל מתח, להיפך אני יותר ממסכים שכבל מתח טוב הוא הבסיס (ולראיה השקעתי כמה מאות שקלים בכבל האישי שלי).

בסך הכל העלית טענה מסוימת לגבי לבוא למתקין עם כבלים, העילתי דעה מנוגדת וזה הכל.

כדי לחדד את הנקודה- אני טוען שהכבלים של המתקין הממוצע (נניח כמוך) הם בד"כ סתם איזשהו משהו סיני לא מוכר בשביל אנשים שמחפשים בזול ע"ע קיטים התקנה של BOSS. אני רוצה להביא בעצמי מראש כבלים איכותיים יותר שאני בחרתי כראות עיניי והבנתי, אין פה אלמנט של חסכון אלה להיפך.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

דימה , בדיוק הפוך ! הנתונים במגברים הפשוטים והזולים הם אופטימים יותר מיוסי ביילין ביום טוב, הרי ההספק הוא פונקציה של מתח המוצא לספק שלו. והספק הוא הרכיב הכי קריטי במגבר , ספק טוב או כמה (המהדרין עושים ספק נפרד לכל ערוץ) הוא לב ליבו של המגבר ממנו תיגזר הדינמיות שלו. שהספק זבל כל המגבר זבל ! דווקא במגברים היקרים יש ספקים מספיק טובים שיכולים לפצות על כך , אבל מתי בפעם האחרונה ראית התקנה של אודיסון או ג'נסיס שלא טרחו לסלול כבלי מתח ומינוס איכותי רק מהפחד לא להרוס אותם חס וחלילה.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

motronix, אני מסכים איתך, לא תמיד ניתן להעביר את הקבל RCA כך שלא יהיה קרוב לאף חוט מתח, לכן כבל זול כן יכול לאפשר כניסת רעשים לתוך המערכת.

כבל מתח זה משהו שצריך להתאים למגבר, ולצריכת הזרם שלו. לדוגמא מגבר שצריכת זרם המקסימלית שלו היא 25A כן יסתדר עם כבל 8GAUGE של BOSS אפילו, אבל מצד שני אם הוא יחובר לRCA לא איכותי שצובר רעשים במהלך המסלול זאת תהיה בעיה.

פורסם

אופר אני לא התיחסתי להספק.

אומנם הפונקציה של ההספק גזורה מהמתח אך בפועל זה לא אומר כלום על החוט.

נניח לרגע שמגבר צורך 20A ב13.8V , יוצא 276W.

בשביל שהמגבר יוכל להוציא את אותה העוצמה במתח נמוך יותר לדוגמה 11V החוט יצטרך להעביר אמפרג' גבוהה יותר 276W/11V=25.09A.

כול ספק פשוט שבנוי על TL494 יודע לשנות את תדר העבודה לפי השוואה בין מתח כניסה למתח יציאה בשימוש ברכיב 4N25 או בשיטה דומה.

ככה שפרקטית אם הכבל יוכל להסתדר אם עוד 5A אז אפשר להוריד את המתח ב2.8V מבלי לפגוע באיכות כלל.

אם אתה יוצא מנוסחת P = (V / 3)2 / RL אז אתה טועה בגלל שהנוסחה אינה נכונה למגברים לרכב.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...