Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי רציתי לדעת אם הצריכת דלק שלי ברכב היא הגיונית, או שיכול להיות שכניראה יש בעיה והצריכת דלק שלי לא תקינה

קודם כל ידוע לי שהצריכת דלק של הונדה סיביק 97 אוטומטית היא 1.10 פחות או יותר, עכשיו אני מרגיש שזה הרבה הרבה פחות מ 1.10..

קניתי את האוטו ליפני שבועיים האוטו יד שלישית, עשה 250 אלף קילומטרג', עבר בדיקה והוא במצב טוב + כולל המנוע

אבל הצריכת הדלק שלו מטורפת, בשבועיים האלה שיש לי את הרכב כבר הספקתי לשים 500 שקל דלק..

ביומיים הראשונים נסעתי הרבה אבל זה היה אחרי תדלוק של 100 שקל בלבד ליומיים ראשונים

אחריזה נסעתי הרבה פחות אבל עדיין המשכתי לתדלק וכרגע אחרי שבועיים סהכ''ל יצא ששמתי 500 שקל על דלק, וכרגע אני עם חצי מיכל לאחר שיומיים כמעט ולא נסעתי, אני מרגיש שהמחוג של הדלק צונח לו דיי מהר ואני חושש שמשהו שם לא תקין..

בדקתי שמן מים וזה תקין, אני יודע שיש קצת רטיבות קלה בשמן מנוע, והצמיגים כבר דיי יבשים, והגומיה בציריה קרוע

חוץ מזה הכל תקין באוטו, אבל אני פשוט מרגיש שהדלק מתחסל לו במהירות בלי שאני יסע באוטו יותר מידי.

מה יכולה להיות הבעיה?

ואיך אני עולה על אותה בעיה?

ומה אני צריך לבדוק?

תודה.

פורסם

החל מבדיקת צריכת דלק אמיתית ולא לפי הרגשה (תעשה חיפוש, בפורום מוסבר כיצד לעשות את זה). חזור לדווח את התוצאות.

דבר שני, בדוק סגנון נהיגה שלך, לחץ אויר בצמיגים, עומס ברכב (רכב עם נגרר 1.5 טון, בתוספת 5 נוסעים ועוד 300ק"ג בתא המטען יצרוך יותר מנתונים מוצהרים ע"י היצרן).

בלי קשר, יש לטפל בליקויים שציינת (צמיגים, גומייה של ציריה וכד').

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
החל מבדיקת צריכת דלק אמיתית ולא לפי הרגשה (תעשה חיפוש, בפורום מוסבר כיצד לעשות את זה). חזור לדווח את התוצאות.

דבר שני, בדוק סגנון נהיגה שלך, לחץ אויר בצמיגים, עומס ברכב (רכב עם נגרר 1.5 טון, בתוספת 5 נוסעים ועוד 300ק"ג בתא המטען יצרוך יותר מנתונים מוצהרים ע"י היצרן).

בלי קשר, יש לטפל בליקויים שציינת (צמיגים, גומייה של ציריה וכד').

איך הכי טוב לבדוק צריכת דלק?

אבל אני אומר לך שבדוק הצריכת דלק היא לא נורמלית ברכב הזה, וכניראה שיש איזו שהיא בעיה (אני מקווה אחרת אני לא יוכל להחזיק את הרכב)

כי בשבועיים של נסיעות בקריה מידי פעם לא אמור להגיע ל 500 שקל, ועוד לא נסעתי כל כך הרבה חוץ מהיומיים הראשונים..

הייתי שמח אם איזה מישהו עם הונדה סיביק משנת 96-99 אוטמטית היה אומר לי איך הצריכת הדלק אצלו וככה לפחות הייתי משווה ורואה אם משהו אצלי לא בסדר, או שאין מה לעשות וככה זה ברכב הזה, כי אם כן אז כניראה שהוא ממש לא בשבילי ואני יאלץ למכור אותו וחבל כי אני מאוד אוהב את הרכב הזה.

פורסם
איך הכי טוב לבדוק צריכת דלק?

אבל אני אומר לך שבדוק הצריכת דלק היא לא נורמלית ברכב הזה, וכניראה שיש איזו שהיא בעיה (אני מקווה אחרת אני לא יוכל להחזיק את הרכב)

כי בשבועיים של נסיעות בקריה מידי פעם לא אמור להגיע ל 500 שקל, ועוד לא נסעתי כל כך הרבה חוץ מהיומיים הראשונים..

הייתי שמח אם איזה מישהו עם הונדה סיביק משנת 96-99 אוטמטית היה אומר לי איך הצריכת הדלק אצלו וככה לפחות הייתי משווה ורואה אם משהו אצלי לא בסדר, או שאין מה לעשות וככה זה ברכב הזה, כי אם כן אז כניראה שהוא ממש לא בשבילי ואני יאלץ למכור אותו וחבל כי אני מאוד אוהב את הרכב הזה.

אתה סתם מתקשקש תבדוק כמו שצריך ואז תוכל להשוות. גם אם יבוא כאן אחד ויאמר לך מה הצריכה שלו-זה לא ישנה כי אתה לא יודע מה שלך.

הנה לך מדריך תעשה צעד צעד ותדע בדיוק- על הטיפה!

1)ממלאים עד הסוף,

מחכים קצת שיחלחל 20 שניות וממלאים עד הסוף שוב.

חשוב:לאחר התדלוק מאפסים סופר קילומטרז' !

2)נוסעים כמה שבא לך עדיף למעלה מ100ק"מ כדי שיהיה חישוב מדוייק

עדיף לסוע רק בתוך או מחוץ לעיר ולא לערבב בין האיזורים כדי שהחישוב ייצא מדוייק.

3)חוזרים על שלב 1 ורואים כמה ק"מ עברתם בדיוק וכמה ליטר מילאת בדיוק

4)מחלקים את כמות הק"מ בכמות הליטרים והרי לך צריכה לק"מ מדוייקת על הטיפה

ב ה צ ל ח ה

אסי

• תוכן חדש...