Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות מיני לא באמת קטנות!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נראה לי שעליתי על "מזימה" של היבואנים ויצרניות הרכב למכור לנו פחות ביותר או יותר נכון למכור לנו "יותר בפחות" 8)

פשוט דיי מזמן ראיתי סוזוקי סוויפט חונה ליד יונדאי I10 בצורה מושלמת בחנייה ופלא פלאים היונדאי נראתה יותר גדולה בדקתי אותן מכול הזוויות.. ובאמת היונדאי I10 יותר גדולה וגם מרווחת מבחינת סלון מהסוויפט! ביצעתי בדיקה באתר לגבי המידות של היונדאי I10 והסוויפט והמידות באמת דומות לפירוט היונדאי קצרה ב20 ס"מ (אורך מקצה האגודל עד לקצה האצבע המורה לא ממש משפיע), "דקה" ב6 ס"מ בלבד גבוהה! מהסוויפט ב4 ס"מ ובסיס הגלגלים שווה כאשר המשקל לשניהן הוא 1000 קילו (טוב הסוויפט 40 קילו יותר).

בדקתי עוד קצת באמת וגיליתי שבמציאות הסלון המרחב הפנימי והבגאז של הסוויפט קטן יותר מהמרחב שיש בI10 וזאת בגלל אלמנטים של עיצוב קימורים וגלגלים גדולים יותר שיש בסוויפט.

בדקתי גם את המאזדה ,2 הספארק (השברולט החדשה אותה בדקתי רק דרך האינטרנט נכיוון שאין לאף מכר שלי אחת כזאת) וה107 וגילית שגם איתן המצב זהה למכוניות יש מידות דומות כאשר במכוניות המיני יש יותר באגז ומרחב פנימי חוץ מב107 שהיא באמת קטנה.

אכשיו המסכנה היא כזאת שיצרני הרכב והיבואנים בזכות אלמנטים של עיצוב (כגון קימורים מידות גלגלים ופנסים) ו"קטגוריות" יוצרים לנו אשלייה שמכוניות המיני קטנות אך במציאות הן לא קטנות יותר מה"קומפקטיות או הסופר מיני" בעלות מידות שוות ומרחב פנימי יותר גדול זה לדעתי נעשה במתרה לתת מענה לדרישה של הצרכנים בלי לפגוע בשוק הקיים והסבר:

אם ידעתם שמכוניות המיני והסופר מיני הן אותו הדבר רק שלמיני מנועים קטנים יותר הייתם קונים את הסופרמיני המחיר כמאת כפול? כנראה שלא אבל הכפול הזה זה הרווח של היצרן והיבואן מלקוחות עשירים יותר שיכולים להרשות לעצמם סופר מיני לכן הם צריכים להסתיר עובדה זאת.

או שבמקרה אחר בעת ההשקה של מכוניות מיני ידעתם שמבחינת מידות ומשקל הן זהות לסופר מיני אך המנועים שלהן חלשים יותר בהרבה מבחינה פסיכולוגית הייתה נוצרת לכם אשלייה שהמכוניות הללו "איטיות וכבדות" ובאמת לאנשים יש אשליה כזאת בנוגע לפונטו ספייס שהיא מכונית בעלת מידות ומשקל כמאת שוות ל107 אך לאנשים יש אשליה שלפונטו 60 כ"ס ממש לא מספיק כאשר ל107 68 זה מספיק ויותר!

בקיצור היצרנים והיבואנים ביצעו כאן מהלך חמקמק וחכם הם הציעו פתרון שהשוק היה צריך (מכונית חסכונית זולה וקטנה) בלי להרוס את השוק שקיים של מכוניות יקרות בהרבה יותר ופחות חסכוניות.

אז המסכנה היא שאין הרבה סיבות לקנות סופרמיני מאחר והישראלי הוא לא אדם עשיר במיוחד כאשר מחירי המכוניות והדלק כאן מטורפים אני חושב שכדאי לשקול מעבר ממכוניות סופרמיני (למי שמסתדר איתן) למכוניות מיני עדיין למיני יש מינוס שנוצר עקב הגלגלים הקטנים או עקב חלקים זולים יותר (כגון בטיחות נמוכה יותר או איכות נסיע פחות טובה) אך מצד שני יש להן יותר מרחב פנימי והן עולות הרבה הרבה פחות!

פורסם

תראה אתה צודק ולא צודק. אתה צודק בזה שכמו כל דבר בעולם שלנו, גם במכוניות למיתוג יש השפעה עצומה על המחיר. היית משלם בשוק 200 שקל על חולצה? לא, נכון? אז למה על נייק שיצאה מאותו מפעל בסין כן? בגלל מיתוג. שכנעו אותך שנייק איכותי יותר. יכול להיות שזה נכון ויכול להיות שלא.

אתה טועה בקשר לכך שמדובר ב"מזימה". דבר ראשון צריך להבין שהמכוניות גדולת כל הזמן. לדוגמה, פולקסוואגן פולו מודרנית גדולה יותר בכל מובן מהגולף הראשונה. אז מה? עובדים על מישהו? לא. זה פשוט מה שהשוק דורש. באותו אופן, לקחת מיני דנדשה ולהשוות אותה לסופר-מיני שתוכננה לפני בערך 8 שנים, אם לא יותר, זה לא הוגן. קח את הסוויפט החדשה, שאמורה להגיע בקרוב, ותיווכח בעצמך שהיא גדולה יותר, בדיוק כמו שכל סגמנט הסופר-מיני של היום גדול יותר מסגמנט בסופר-מיני של לפני 10 שנים.

לבסוף, אתה צודק בכך שלהרבה אנשים שהיו עד היום לקוחות של סגמנט הסופר-מיני יש היום סיבות טובות לעבור למיני. המיני יותר זולות, חסכוניות ונוחו לחניה בעיר הגדולה. אבל מה רע בזה? בשוק יש היצע, זה מצוין שהוא גדל, וכל אחד יעשה את הבחירה שלו. אם מבחינתך סופר-מיני לא מציעה יתרון שהוא חשוב לך על פני מיני (כוח, תא מטען, משהו אחר) אז אני חושב שבחלט כדאי לך לשמור על הכסף ולקנות מיני.

אני רק לא מבין, מה הבעיה בזה?

פורסם

שים לב שאתה משווה בין דגמים של חברות שונות, כמו לדוגמא יונדאי (I10) מול סוזוקי (סוויפט)

אין פה איזו מזימה ש I20 ו I10 הן באותו גודל

או 107 ו-207 באותו גודל

בהחלט ייתכן שיהיה מקרה שרכב מיני ורכב סופר מיני של יצרנים שונים יהיו מעט דומים בגדלים.

אני לא מכיר איזו תקנה שקובעת מהו הגודל הנדרש מרכב כדי שייכנס לקטגורית מיני או סופר מיני.

פורסם
תראה אתה צודק ולא צודק. אתה צודק בזה שכמו כל דבר בעולם שלנו, גם במכוניות למיתוג יש השפעה עצומה על המחיר. היית משלם בשוק 200 שקל על חולצה? לא, נכון? אז למה על נייק שיצאה מאותו מפעל בסין כן? בגלל מיתוג. שכנעו אותך שנייק איכותי יותר. יכול להיות שזה נכון ויכול להיות שלא.

אתה טועה בקשר לכך שמדובר ב"מזימה". דבר ראשון צריך להבין שהמכוניות גדולת כל הזמן. לדוגמה, פולקסוואגן פולו מודרנית גדולה יותר בכל מובן מהגולף הראשונה. אז מה? עובדים על מישהו? לא. זה פשוט מה שהשוק דורש. באותו אופן, לקחת מיני דנדשה ולהשוות אותה לסופר-מיני שתוכננה לפני בערך 8 שנים, אם לא יותר, זה לא הוגן. קח את הסוויפט החדשה, שאמורה להגיע בקרוב, ותיווכח בעצמך שהיא גדולה יותר, בדיוק כמו שכל סגמנט הסופר-מיני של היום גדול יותר מסגמנט בסופר-מיני של לפני 10 שנים.

לבסוף, אתה צודק בכך שלהרבה אנשים שהיו עד היום לקוחות של סגמנט הסופר-מיני יש היום סיבות טובות לעבור למיני. המיני יותר זולות, חסכוניות ונוחו לחניה בעיר הגדולה. אבל מה רע בזה? בשוק יש היצע, זה מצוין שהוא גדל, וכל אחד יעשה את הבחירה שלו. אם מבחינתך סופר-מיני לא מציעה יתרון שהוא חשוב לך על פני מיני (כוח, תא מטען, משהו אחר) אז אני חושב שבחלט כדאי לך לשמור על הכסף ולקנות מיני.

אני רק לא מבין, מה הבעיה בזה?

בגלל זה אני נגד דיזל (המותג), אפל, ונוקיה 8)

לא בעיה אלא הסבר פשוט הרבה אנשים הולכים על רכבים יקרים יותר מסגמנט הסופר מיני בגלל האשליה שמיני קטנות יותר (אשליה שנוצרה ע"י היצרן בכוונה ע"י עיצוב וקטגוריה) וצפופות יותר אך אותם האנשים לא מבינים שאותו החסרון הענק שהם מוצאים במיני הוא רק אשליה ושהם יכולים להשקיע את הכסף בדברים נחוצים יותר במקום לקנות סופרמיני.

הסוזוקי סוויפט הוצגה ב2005 כאשר גם ה107 הוצגה ב2005 הI10 ב2007 והספלאש ב2009 ככה שאין כאן הבדל משמעותי בשנים במיוחד שמאז 2005 רכבים לא ממש גדלו (כך למשל מאזדה 3 או פולו וכד...).

ההשוואה בין רכב שיש לו הבדל של 8 שנים או יותר נכון 4 שנים. הייתה בין 107 לפיאט פונטו ספייס ובמיוחד שההשוואה הייתה ביחס ההספק למשקל מה שלא ממש משתנה לא ההספק ולא המשקל.

שים לב שאתה משווה בין דגמים של חברות שונות, כמו לדוגמא יונדאי (I10) מול סוזוקי (סוויפט)

אין פה איזו מזימה ש I20 ו I10 הן באותו גודל

או 107 ו-207 באותו גודל

אני לא מכיר איזו תקנה שקובעת מהו הגודל הנדרש מרכב כדי שייכנס לקטגורית מיני או סופר מיני.

זאת הבעיה שמיני וסופרמיני יוצרות אסוציאציות עם גודל מה שיוצר אשליה לאנשים וגורם להם ללכת על א' במקום ב' בגלל אותה האשליה

והעניין של היצרנים השונים רק תומך בגירסא שלי שים לב שדווקא אחרי או שבסביבות תאריך הצגת המיני יצרנים שמייצרים מיני כמו פיגו ויונדאי הגדילו את הסופרמיני שלהם לאורך כאשר הם יכלו לשמור על קומפקטיות כמו יצרנים שלא מייצרים מיני כגון מאזדה סוזוקי פולקסוואגן וכו...

ויכול להיות שעניין המזימה או השיווק בכלל לא נכון אני הצלבתי מידע והעלתי רק בתאוריה אך העניין המרכזי הוא במיני לא באמת כ"כ קטנות ושלא כדאי לאנשים לשלם יותר בעד אשליית המרחב של סופרמיני

פורסם

קצת תרגיע ממילים מפוצצות כמו מזימות וקונספירציה.

כיום יש מגוון מכוניות עצום, לכל נישה ותת נישה. מטשטש ההבדל בין סגמנטים. לדוגמה - מי מפרסם (בישראל) רכב קומפקטי (לדוגמה גולף, C4 ) ? התימחוא הוא עניין של היבואן ושלנו - שמשלמים הרבה יותר ממה שהרכב אמור לעלות בצורה סבירה.

אבל כל אחד רומה שיהיה לו יותר גדול, ואני מתכוון להגדרת המכונית. אז מצאו מילים לתאורים האלו.

היצרן יכול לקרוא ל-I10 משפחתית (כמו שפעם פרסמו ככה את פיאט 600 מהדגם של שנות ה-60 במאה הקודמת), ופז'ו יכול לפרסם את 107 כרכב מפואר. אז כתבו - אין שום חוק נגד זה. כל אחד יקח את מה שמתאים לו או מה שאמרו לו השכנים.

חוצמזה, כבר למדנו שהנתונים על הנייר לא מספרים כלום. כדי להתרשם מהמרחב הפנימי - תכנס לאוטו וסע בו. כדי לראות אם הרכב מתאים למשפחה - לך לאולם התצוגה עם שני ילדים וסגור את הדלתות. כדי לבדוק קלות ונפח העמסה - נסה את זה עם קרטונים ריקים. יש מכונית שתהיה קטנה מאחרת - והרבה יותר מרווחת.

הכנס למזדה 3 או לפוקוס. סע במושב האחורי ב-מיני ובסופר מיני. תחוש בהבדל.

ומילה על בחינת אחיזה וביצועים? הנייר לא מספק את התחושה ואת התגובה בשטח. מנוע גדול יותר לא בהכרח יגיב מהר יותר.

על האצות ביניים שמעת? זה ה-מבחן, כי אתה צריך אותו הרבה יותר מזינוק שאם תתבגר - בכלל לא תעשה אותו.

מכוניות מיני הן מיני. אם טוב לך -סעבהן בזהירות ובכייף.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...