Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חסמו אותי בפורום "למטייל", או- שרשור המוצ'ילרים הגדול!

Dalkan
שימו לב! השרשור הזה בן 4981 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכם חברים!

השתחררתי מצה"ל זה עתה ובשנה הקרובה אני מתכנן להתחיל בטיול הגדול שהוא כמעט בגדר חובה עבור כל חייל משוחרר :)

אני אובד עצות בנוגע לשאלה הגדולה ביותר- לאן לטוס?

אשמח אם תשתפו בחוויות שלכם מטיולים דומים בחו"ל, ובעיקר במקומות לא שגרתיים.

מסלולי טיול, מקומות מיוחדים, עונות וכ"ו.

התכנון למשך הטיול הוא בין חצי שנה לשנה.

תודה רבה, ומצטער אם כבר היה שרשור דומה שלא הצלחתי למצוא בעזרת החיפוש.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל מזל טוב לרגל השחרור.

על טיולים, טרקים, ומוצ'ילות אפשר לרשום אלפי מילים, אבל בקצרה:

יעדי טיול מועדפים (על ישראלים):

1. הודו נטו - אפשר להיתקע שם חודשים/שנים, המדינה עצומה ויש בה הכל מהכל (יערות,מדבריות,חופים, ומה לא...)

יתרון: זולה ביותר. חיסרון: כשנוחתים חוטפים הלם תרבות. או שאוהבים או שלא. קומונה ישראלית עצומה.

2. המזרח הרחוק - תאילנד, נפאל ושכנותיה. גם סין נכבשת לאט ע"י הישראלים, וסרי לנקה הופכת אטרקטיבית לגולשים הציונים.

3. דרום אמריקה - לדעתי, ללא ספק היעד המועדף לטיול ארוך (המון מדינות, תרבות מדהימה!, בע"ח וטבע, שלל טרקים)

4. מרכז אמריקה - הרצועה בין ארה"ב (מצפון) עד קולומביה (מדרום)

בעיקרון כמו הדרום רק במרוכז יותר.

מקסיקו (מ-ד-ה-י-מ-ה), גווטמאלה,ניקרגואה, בליז, הונדורס, קוסטה ריקה ועד כמה ששכחתי.

רוב המדינות נושקות לים הקריבי (והפסיפי ממערב)- ככה שחופים לא חסר...

חיסרון: מחיה לא זולה (ביחס להודו/דרום אמריקה), מרכז אמריקה נחשבת ל"טיול לייט".

5. ארה"ב - ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.

6. אוסטרליה -ארץ הקרחנות הבלתי מוגבלות.

7. אירופה - אנגליה, הולנד, איטליה...

זה ממש על קצה המזלג.

עם יותר פרטים עליך יהיה ניתן להיות יותר ממוקדים:

- מה התקציב?

- מטרת הטיול? (טרקים, טיול תרבות, או סתם להיזרק על החוף עם כפכפים)

- רמת הפינוק- מלונות? הוסטלים? גסט-הואסים? אוהל...?

אני אישית ממליץ על דרום אמריקה, עם קינוח של חודש/חודשיים במקסיקו.

בהצלחה,

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המממ...

אני ממליץ לך לחסוך את הכסף, לשמור אותו ל"יום גדול".

אבל זה אני..

בהצלחה באזרחות!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תספר מה אתה מחפש ולמה אתה נוסע.

אל תיסע כי כולם נוסעים , ואל תיסע לאיפה שכולם היו .

זה הטיול שלך, כנראה הגדול ביותר שתעשה אי פעם , תחשוב טוב מה אתה רוצה ממנו .

אני שומע חבר'ה מדברים על הטיול שלהם , וזה מסתכם ב:

היינו בעיר א', עשינו מלא סמים , היה גסט האוס מגניב.

בעיר ב' היה גסטהאוס מגעיל אבל מלא סמים וגם בחורות .

בעיר ג' לא היה סמים והגסט האוס היה מגעיל .

בקיצור הם לא זוכרים כלום מהטיול, והוציאו על זה עשרות אלפי שקלים .

אגב כדאי שבאת תשאל בלמטייל, תקבל הרבה יותר מידע והרבה יותר מדויק.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השתחררתי מצה"ל זה עתה ובשנה הקרובה אני מתכנן להתחיל בטיול הגדול שהוא כמעט בגדר חובה עבור כל חייל משוחרר.

ברכות לרגל השחרור. :mm_yeah:

כמו שכבר נאמר פה, זה לא חוכמה לנסוע לאן שכולם נוסעים בגלל שכולם נוסעים.

יש גם אנשים אחרים, כאלה שהלכו לעבוד אחרי הצבא, צברו קצת נסיון וקשרים, והיום חורשים את כל אירופה

על חשבון החברה בה הם עובדים. יש כאלה שהגיעו גם למקומות יותר רחוקים ומעניינים. יש כאלה שהתחתנו

ויש להם כבר שני ילדים. אני בספק אם מי מאותם אנשים מתחרט כיום על הבחירה שעשה, וחושב "חבל שלא

נסעתי עם החבר'ה לתאילנד". למעשה, אני דווקא מכיר לא מעט אנשים שבשלב האוניברסיטה אמרו את ההפך

- "חבל ששרפתי את כל הכסף על הטיול הזה, כי עכשיו הוא היה יכול להיות הרבה יותר שימושי".

בקיצור, תחשוב היטב מה אתה רוצה לעשות בשנים הקרובות, ובהתאם לזה תבנה את התכניות לעתיד הקרוב.

תבחר את מה שמתאים לך ולך על זה. אם הטיול זה מה שבאמת בא לך עכשיו, אז סבבה, רק תגיע להחלטה

הזאת בעצמך ולא בגלל "כולם".

ספציפית לגבי תאילנד ודרום אמריקה, חפש את הודעותיו של חבר הפורום איתמר, ש"עשה" את שניהם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תודה על כל התגובות.

דבר שני, שקלתי לטייל באוסטרליה למשך כשנה, למישהו יש מושג כמה יעלה לי בממוצע טיול כזה?

כמו כן שמעתי על משהו שנקרא "מובינג" שבוא אתה עובד בבתי מלון לכמה שעות ביום, והם בתמורה מספקים לך מגורים ואוכל- מישהו שמע על זה ויכול להאיר את עיניי?

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תודה על כל התגובות.

דבר שני, שקלתי לטייל באוסטרליה למשך כשנה, למישהו יש מושג כמה יעלה לי בממוצע טיול כזה?

כמו כן שמעתי על משהו שנקרא "מובינג" שבוא אתה עובד בבתי מלון לכמה שעות ביום, והם בתמורה מספקים לך מגורים ואוכל- מישהו שמע על זה ויכול להאיר את עיניי?

אוסטרליה תעלה לך יותר מדרום אמריקה, זה בטוח.

"מובינג" זה בעצם עסקי הובלות ישראלים שמעסיקים ישראלים (וכמו בכל עסק ישראלי, גם כאן יש קומבינות על הלקוח). למיטב ידיעתי נפוץ יותר בארה"ב.

בהרבה הוסטלים/גסט האוסים בכל העולם יש את האופציה למגורים ואוכל בתמורה ל"התנדבות". אני מאמין שגם בבתי מלון זה אפשרי.

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב אז ביררתי קצת ונראה לי שאני יירד מכל העניין של אוסטרליה, למרות שזה המקום האידיאלי בשבילי- פשוט יקר מידי לטוס לשם :(

הכיוון החדש: דרום אמריקה.

אם אני באמת אטוס לשם, אני אעשה זאת בערך בסביבות סוף דצמבר תחילת ינואר ואתחיל את הטיול שלי בברזיל (כדי להיות בפסטיבל universo palarllo), יש עצות איך להמשיך את הטיול משם? (כמובן תוך כדי התחשבות במזג האוויר במדינות השונות, ואירועים שהם must, כמו הקרנבל בברזיל).

תודה רבה לכולם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע אני באמת ממליץ לך לברר בלמטייל וטריפי.

מי שייעץ לך פה במקרה הטוב היה בדרום אמריקה פעמיים .

שם יש מקבץ של מטיילים חלקם חורשים כבר שנים את האזור.

ההחלטות שתיקח לטיול הזה יעלו לך הרבה כסף, כדאי לך להתייעץ עם אנשים שבאמת מבינים בזה.

בכל מקרה , ההמלצה שלי מהודו , תנסה להתחבר עם תיירים מארצות אחרות ולא לטייל בחבורות הישראליות.

1. כי בלא מעט מקומות כבר מזהים את החברות הללו כטרבל מייקר, ובצדק.

2. תספיק להכיר אנשים מכל העולם, תכיר לא רק את דרום אמריקה אלא גם קצת על כל מדינה שתטייל עם אזרח שלה.

3. כי את שירלי מכפר סבא אתה יכול לתפוס גם בארץ....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אגיב לדבי דרום אמריקה :

אם אתה באמת מתחיל בינואר בברזיל (מה שאני עשיתי ) תישאר שם עד סוף הקרנבל בסוף פברואר,משם יש 2 אופציות :

1.מברזיל גיחה לארגנטינה לבואנוס איירס לשבוע שבועיים (האזו הדרומי יותר פשוט קפוא בתקופה הזו) ,בוליביה ,פרו , קולומביה.

2.מברזיל ישירות לבוליבה ,פרו וקולומביה.

קח בחשבון ממוצע מחייה של 700-800 דולר לחודש (בלי לבזבז יותר מידי ובלי להתכלבלב).

טיסה בערך 1100$-1200$.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני דווקא ממליץ אוסטרליה (מנסיון של כמעט שנה ושם פגשתי את אישתי).

המחיה מאוד מאוד לא זולה לדגומא, לילה בביירון ביי במקום די עלוב עלול להגיע לך ל30 דולר ללילה (תקנה אוהל ותשן במקומות של קיימפינג, גם שם אתה תכיר הרבה תיירים ותיירות), אני עבדתי אחרי הצבא וחסכתי כסף, ופשוט ביום אחד נמאס לי מהכל והזמנתי כרטיס טיסה.

תנסה להתחבר לכמה שיותר תיירים, שכמוך מחפשים את המקומות הכי זולים (ולא רחוקים מהעיר) לישון בהם.

קיניית רכב די משתלמת רק עם אתה יותר מבן אדם אחד, לרוב תוכל לתפוס טרמפיסטים, שיתחלקו איתך בדלק.

אוכל, בשעה מסויימת (עם אני זוכר נכון 6 בערב), רוב הדברים בסופרים (לחם, ירקות, פירות ועוד) נמצאים בהנחות,

האוסטרלים מעדיפים למכור כמה שיותר טרי.

עבודות לא חוקיות, כשאני היתי עוד הצלחתי להתארגן על עבודה בתור מכונאי רכב בסידני, שם קיניתי רכב ובסופו של דבר

הגעתי לקירנס ושם עבדתי בתור מכונאי יאכטות (לולא הכרתי שם את אישתי היתי נשאר, היה אמור לי להיות חוזה עבודה),

כיום הם מחפשים את כל אלו שעובדים בעבודות לא חוקיות, והקנסות גבוהיים מאוד.

אולי בעקבות המצב כרגע תוכל לבקש לעבוד בתור מתנדב, תמורת מקומות לינה ואוכל, לרוב יסכימו.

ובכל מקרה בהצלחה ותהנה, הכין שתיבחר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה קטע,גם אני פגשתי את אישתי בטיול.

נוסעים אלפי קילומטרים מהבית ובסוף שם מוצאים את החצי השני :-)

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקיצור, תחשוב היטב מה אתה רוצה לעשות בשנים הקרובות, ובהתאם לזה תבנה את התכניות לעתיד הקרוב.

תבחר את מה שמתאים לך ולך על זה. אם הטיול זה מה שבאמת בא לך עכשיו, אז סבבה, רק תגיע להחלטה

הזאת בעצמך ולא בגלל "כולם".

לא יכולתי להסכים יותר

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...