Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מגבר של לאנזאר 1000 וואט וקומפוננט של מורל עכשיו כדאיי לי לחבר את הדוטק בגישור?

ועוד שאלה במקרה והדוטק יחוברו בגישור ואני יחבר לאותו הגישור רמקול נוסף אבל ליציאה אחת לא על שתיים כמו שנמצא הדוטק מה יקרה?

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

הדוטק תמיד ישמחו לקבל תוספת RMS

והצליל ישתפר משמעתותית אם תחבר אותם בברידג'.

לגבי חיבור רמקול נוסף אני לא חושב שזה יהיה טוב,

אבל בעקרון חיבור עוד רמקול במקביל משנה את ההתנגדות ולכן יצא שהכח שיקבלו שני הצדדים של דוטק לא יהיה שווה ואז גם לא תשמע טוב.

פורסם

לא הבנתי, אתה רוצה לחבר את הדוטק לשתי ערוצים או לחבר את הדוטק בגישור לכל ארבעת הערוצים ?

אם בגישור אז ממש לא כדי שכן אתה תיתן לדוטק הרבה יותר הספק ממה שהוא יכול לקבל.

פורסם

לפי מה שהבנתי הוא רוצה להשתמש בכל ארבעת הערוצים ולעשות מהם שתיים מגושרים.

עכשיו המגבר הזה לא מספק בברידג' פי 4 (וגם קשה לי להאמין שהוא נותן 100 RMS לערוץ) מההספק אלה יותר משהו כמו פי 3(בגלל הספק).

אז בסופו של דבר אולי יהיה 250 RMS לערוץ בברידג'.

ואז המגבר יתאמץ הרבה פחות על מנת לספק לדוטק את מה שהם צריכים ולכן הצליל יהיה הרבה יותר איכותי.

פורסם

נכון אבל זה יוביל לשתי דברים:

1.הוא לא מנצל את המגבר.

2.אם הוא או מישהו בטעות יעלה את הGAIN הוא יכול לומר BYE BYE לדוטק 8)

פורסם

זה נכון שאם יעלו את הגיין הוא יכול לשרוף את הדוטק

אבל אם מפעילים קצת שיקול דעת מתי שמגבירים ולא מגזימים אז אפשר לקבל יופי של איכות בברידג'.

בקשר לניצול של המגבר זה החלטה שלו, איכות מול ניצול של המגבר.

פורסם

אני רוצה לחבר את הדוטק לערוצים 1-2 דוטק אחד 3-4 דוטק שני ואני מתכוון עם אני יכניס רמקול 50 RMS אחד ליציאה 1 ואחד ליציאה 3 העם יקרה משהו לא טוב????

והדוטק נותן באמת 120 RMS לרמקול אחד???? (הדוטק הוא 5)

ואני יודע שעליי לא להרים את הגיין בהגזמה שלא ישרפו

0547379780 שלומי

פורסם

בגישור אתה לוקח + של ערוץ 1 ו - (או שמא זה +) של ערוץ 2.

מה שמשאיר לך חיבור אחד על כל ערוץ (+/-) כביכול, אם תיקח את השני החיבורים הנותרים ותחבר אותם הם גם אמורים לתת גישור (שכן כל אחד שיך לערוץ אחר) וזה בטוח לא אפשרי (אחרת היית יכול לחבר 4 רמקולים על מגבר 4 ערוצים כאשר כל רמקול מקבל גישור).

ד"א, לדעתי זה בזבוז לשים את הדוטק בגישור על המגבר הזה.

בוא נניח שלא כמו המוצהר (100 RMS) הוא מוציא 75 RMS, שזה נתון מכובד בהחלט, ונניח שבגישור הוא ייתן לך 225 RMS (בחישוב 75*3) הדוטק יכול לעמוד ב 120 RMS, ככה שאתה "מאבד" 100 RMS בערך.

ז"א קנית מגבר 4 ערוצים ואתה משתמש בו כשניים ומפסיד בעצם עוד הגברה אפשרית, שכפי הנראה אתה מעוניין בהגברה זו, אחרת לא היית שוקל לנסות לחבר עוד רמקול 50 RMS.

אם המגבר המדובר היה נניח 301X של רוקפורד (שמוצהר כ 40 RMS, אבל נותן טיפה יותר), ההספק שלו לערוץ בוודאות לא מנצל את הדוטק בצורה ראוייה והוא הספק די נמוך, לכן להשתמש בו כשני ערוצים מגושרים (נותן כ 150RMS) היה כדאי.

75 RMS לעומת 120 נשמע אולי יחסית נמוך, אבל 75 זה הספק גבוה, שאולי לא "פותח" את הדוטק עד הסוף, וצריך להתאמץ בווליום גבוה, אבל לדעתי חבל על ה"בזבוז" של שני ערוצים במיוחד כשאתה מחפש להגביר עוד רכיבים.

פורסם

הקטע הוא שאני מרגיש שהדוטק רוצים עוד והסאב חזק מהמוזיקה וזה מעצבן הקטע הוא שיש איכות אבל אני רוצה עוד צלילים מקדימה

0547379780 שלומי

פורסם

יש כמה אופציות שעומדות בשבילך כרגע (כמו שאני רואה את זה):

1. וותר על הגישור, כך תוכל להגביר גם את האחוריים, רק תן לסאב פחות עוצמה כדי שהכל יתאזן. נכון זה יפגע בווליום המקסימלי אבל כמו בכל פשרה יש + ויש -.

2. גשר את הדוטק, וותר על הגברה לאחוריים (ואולי על האחוריים כלל). שוב יש פשרה בין אחוריים מוגברים ועוצמה נמוכה או עוצמה חזקה ללא אחוריים.

3. גשר את הדוטק וקנה מגברון נוסף בשביל האחוריים. הפלוס פה הוא שתוכל להינות מכל העולמות, המינוס זה שזה יעלה לך עוד כסף.

איזה מגבר מחובר לסאב ? אולי ניתן למצוא שילוב אחר ?

כמו כן - האם הערכתי נכון שה 50 RMS המדובר הם האחוריים ?

פורסם

ניהיה ברורים לגמריי

רדיו דיסק פיוניר 3350 בעל יציאה למגבר בודד הוא יוחלף כנראה ב760

קדמיים דוטק 120 RMS

אחוריים סרווין ווגה 50 RMS חמש ורבע אינץ SS-262 מוגברים על הרדיו דיסק בינתיים עם קבל שמסנן תדרים נמוכים כי אלו רמקולים להיי פאס

מגבר לאנזאר וייב 421 4 יציאות 1000 וואט מחובר לקומפוננט ולסאב רוקפורד 3412 150 RMS

עכשיו הסאב שלי עובד מממממש יפה ואין לי טענות אליו הוא ממש מה שרציתי ואולי אני יצרף לו עוד חבר לבאגאז עוד 3412 והם יעבדו על הלאנזאר הנוכחי ואני יביא עוד מגבר כנראה עוד לאנזאר כמו שיש לי עכשיו ויחבר עליו בגישור את הדוטק

אבל כרגע אין תקציב אז מה שאני שואל הוא עם במקרה אני יחליט לשים את הדוטק בגישור על הלאנזאר

יצא שדוטק אחד תופס את ערוצים 1-2

והדוטק השני יתפוס את ערוצים 3-4

ואני שואל שוב עם אני יחבר את הסרווין ווגה שיש לי אחד לערוץ אחד ואחד לערוץ 3 מה יהיה?

1-העם הסרווין יקבלו עוצמה של ערוץ אחד (למרות שהדוטק בגישור)

2-המגבר ירד לשתי אום

3-לא אפשרי

4-לא מומלץ -ולמה?

5-אולי משהו אחר עזרה בקשה

0547379780 שלומי

פורסם

ידידי היקר לך יש טעות הדוטק 5 הוא 120 RMS

והדוטק 6 הוא 140 RMS

והם יכולים לעמוד גם ביותר

0547379780 שלומי